Просвета

Критичког мишљења деци!

Данас пре 44 минута
Према једном истраживању, број прочитаних књига код америчке деце и омладине опада већ од – другог разреда основне школе. Хвала интернетима и Јутјубовима, вероватно је и у Србији слично. Још пре петнаестак година… »

Путописи, животи, легенде

Данас пре 2 сата
ИЗ НОВИХ ЕДИЦИЈА Добро осмишљене и профилисане библиотеке, и едиције у оквиру њих, одувек су, поред аутора давале печат једној издавачкој кући и гарантовале њен високи углед међу читаоцима. Могло би се чак рећи да се… »

Епилог вршњачког насиља у барајеву: Директору средње школе прети смена, није одмах пријавио шамарање

Курир пре 8 сати
Строга контрола: После малтретирања ученице у дворишту Средње школе Барајево, о којем је директор Добривоје Јелић ћутао два дана, Министарство просвете послало такозвани тим за насиље. Директору Средње школе Барајево… »

Срамота: Деканка Филолошког завела безвлашће, крије којим професорима је исплаћено 1,5 милиона евра на које нису имали…

Блиц пре 13 сати
Деканка Филолошког факултета Љиљана Марковић одбија и после више месеци да одговори на питање којих пет професора је у 2017. години примило између четири и шест милиона динара од новца који је Министарство просвете… »

Студенти, обратите пажњу: Ако се налазите на овом списку ускоро можете подићи 30.000 динара!

иКрагујевац пре 1 дан
Месечна рата стипендије за студенте докторских студија износи 30.000 динара. Исплата дванаесте месечне рате стипендија изузетно надареним студентима за школску 2018/19. годину почиње у понедељак 16. септембра, саопштило је… »

У акцији ”Нови Пазар хода” велики број младих

ИндексОнлине пре 19 сати
НОВИ ПАЗАР – На Дан пешачења у Србији ходали су и најмлађи Новопазарци. По препоруци Министарства просвете, ученици ОШ ”Стефан Немања”, сваке године овај дан обележавају шетњом. На Рекреативном центру шетало је… »

У акцији ”Нови Пазар хода” и основци

РТВ Нови Пазар пре 22 сата
На Дан пешачења у Србији ходали су и најмлађи Новопазарци. По препоруци Министарства просвете, ученици ОШ ”Стефан Немања”, сваке године овај дан обележавају шетњом. На Рекреативном центру шетало је око 140 ученика… »

Професорима просечно 10 одсто више

Вечерње новости пре 1 дан
Синдикат просвете Црне Горе тражи повећање личног дохотка запосленима у овом сектору. Звонко Павићевић: Спремни смо да проблем радикализујемо ако се не договоримо. У СИНДИКАТУ просвете задовољни почетком преговора о… »

Средњој школи у Тутину и Саобраћајној у Трстенику забрањен рад

Политика пре 1 дан
Након ванредног инспекцијског надзора, министар просвете Младен Шарчевић забранио је рад Средњој школи „Тутин” у Тутину и Саобраћајној школи у Трстенику. Инспектори су утврдили да су школе у дужем временском периоду… »

Министарство затворило Средњу школу у Тутину

Санџак пресс пре 1 дан
Након ванредног инспекцијског надзора средњој школи “Тутин” у Тутину и саобраћајној школи у Трстенику забрањен је рад, односно остваривање делатности средњег образовања и васпитања, саопштило је данас Министарство… »

Вести дана »