Просвета

Догодине у гимназијама специјална одељења за историју и географију

Топ пресс пре 11 дана
Министар просвете Младен Шарчевић најавио је данас да ће од наредне школске године у гимназијама бити уведена специјализована одељења за ученике надарене за историју и географију. Он је навео да тимови већ увелико раде на… »

Запослени у ОШ “Милинко Кушић“ желе Коматину за директора

ИнфоЛИГА пре 11 дана
Професор историје, Дејан Коматина, добио је поверење колектива ОШ’’Милинко Кушић’’ у Ивањици при гласању за избор новог директора ове просветне установе. 68 колега је гласало за њега док је професор математике… »

Министарство просвете: Тражићемо објашњење од предшколске установе у Житорађи о свим дешавањима

Инсајдер пре 11 дана
Након што је председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио да је из вртића у Житорађи избачено дете члана ССП-а због опозиционог деловања, Министарство просвете Србије је најавило да ће од руководства… »

Министар просвете тражи објашњење за вртић у Житорађи

Дневник пре 11 дана
БЕОГРАД: Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије тражиће објашњење у вези с начином на који су рангирана деца у вртићу у Житорађи, а поводом информација које су се појавиле у јавности. "Поводом… »

Сомборски просветари добили признање Аврам Мразовић

РТВ пре 11 дана
СОМБОР - У Скупштини Града Сомбора организована је свечаност на којој је просветним радницима уручено признање "Аврам Мразовић". Признање је установљено је 2015. године и додељује се просветним радницима са територије… »

МАСА: Министарство науке дискриминише истраживаче

Радио 021 пре 11 дана
Мрежа академске солидарности и ангажованости (МАСА) упутила је отворено писмо Министарству просвете, науке и технолошког развоја поводом "Трећег позива за талентоване младе истраживаче – студенте докторских академских… »

Поподневној школској смени у Великом Мокром Лугу „следује“ смрзавање: Грејање ради само док је домар ту

Вечерње новости пре 11 дана
У ОШ "Владислав Петковић Дис" у Великом Мокром Лугу крај поподневне наставе дочекују у хладним учионицама. Нема ко да искључи систем после 15.30 - истичу у школи. Министарство: Ускладити радно време запослених. ЂАЦИ ОШ… »

СНС Житорађе: Ђилас износи неистине

Студио Б пре 11 дана
Општински одбор СНС Житорађе саопштио је да Драган Ђилас износи неистине када је у питању предшколска установа Прва радост у том месту и истичу да је спроведен конкурс за пријем деце у целодневни боравак, као и да је… »

Ускоро велика промена у гимназијама!

Ало пре 11 дана
Велика промена! Министар просвете Младен Шарчевић најавио је данас да ће од наредне школске године у гимназијама бити уведена специјализована одељења за ученике надарене за историју и географију. Он је навео да тимови већ… »

Влада Албаније финансира набавку уџбеника за албанске ђаке на југу Србије

ОК радио пре 11 дана
Савет министара Републике Албаније обезбедиће додатну финансијску подршку за Национални савет Албанаца (НСА) у Србији како би се финасирала куповина уџбеника за албанске ученике у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа… »

Вести дана »