Просвета

Након смене, избор новог директора школе стопирао први човек Куршумлије

Јужне вести пре 5 дана
Након што је 4. октобра министар просвете сменио директорку ОШ "Милоје Закић“ Радицу Јовић због непријављивања вршњачког насиља, нови в. д. директор још није именован, иако Закон обавезује самог министра да то уради у… »

Важна је улога и других институција

Бета видео пре 5 дана
БЕОГРАД - Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић нагласила је да поред Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, важна је улога и других институција као сто је… »

Тривићева у посети школама на подручју Источне Илиџе

Вечерње новости пре 5 дана
Министарка просвете и културе Републике Српске отркила шта Министарство планира за наредну годину. Реформа наставних планова и програма, обезбеђивање стимулативног окружења за ученике, те едукација наставника и учитеља… »

Хрватски професори песмом поручили премијеру: Заједно са ученицима отпевали шта очекују од власти! (видео)

Курир пре 5 дана
У оквиру циркуларног штрајка просветара данас је на ред дошла и Вуковарско – сремска жупанија где је највећи број деце остао код куће. Ипак, неки ученици и наставници одлучили су да се мало и забаве на основу свега што… »

Полуфинале у футсалу вечерас у Власотинцу

Југмедиа пре 5 дана
Екипе предузећа, установа и предузетника са подручја власотиначке општине такмиче се пети пут заредом на турниру у футсалу – “Радничке спортске игре 2019”, а вечерас од 18 сати у СРЦ Власина почињу полуфинални… »

Сигурно грејање из новог котла у ОШ “Новак Радонић” у Молу

Дневник пре 6 дана
МОЛ: За потребе Основне школе „Новак Радонић” у Молу стављен у погон нови котао високог учинка за централно грејање, тако да ће ученици и просветари имати добре услове за рад у зимском периоду. Стари котао је већ био у… »

Проширење универзитета у Београду: Студенти у два нова кампуса

Вечерње новости пре 6 дана
Министар Шарчевић најавио радове. Зграду добијају ЕТФ, Биолошки, Географски и Факултет безбедности. У ПЛАНУ је изградња нове зграде Електротехничког факултета у Београду, као и два научна кампуса у Новом Београду - најавио… »

Времеплов: Рођен Борислав Михајловић Михиз

РТВ пре 6 дана
НОВИ САД - На данашњи дан 1922. године, рођен је српски књижевник Борислав Михајловић Михиз, песник, књижевни критичар, драмски писац. Рођен је у Иригу, завршио је Карловачку гимназију и Филозофски факултет у Београду… »

Отворен Центар за образовну технологију

Данас пре 6 дана
При Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ) отворен је Центар за образовну технологију, који ће се бавити мерењем резултата свега онога што постижемо у нашим школама, а односи се на примену… »

Вршњачко насиље у Панчеву: Девојчицу давиле капуљачом, тукле коленима у груди

РТВ пре 6 дана
ПАНЧЕВО - Нови случај вршњачког насиља догодио се Панчеву, како се наводи, све се десило у суботу (12.октобар) увече - око 22 часа када су две девојчице напале трећу која се враћала кући. Поједини медији објавили су и… »

Вести дана »