Просвета

Награђени просветни раднци у Кањижи

Дневник пре 8 дана
КАЊИЖА: Удружење просветних радника општине Кањижа свечаном академијом у Дому уметности прославило је 8. новембар Дан просветних радника. Председник удружења Атила Вајда истакао је да нема значајнијег и узвишенијег… »

Јубиларне награде за 30 просветара у Ади

Дневник пре 8 дана
АДА: Поводом Дана просветних радника у организацији локалне самоуправе Аде и Библиотеке „Сарваш Габор” приређена је свечаност за општинске образовно-васпитне и културне институције, на којој је истакнута суштинска улога и… »

Јавни позив Министарства просвете: Конкурс за суфинансирање научних пројеката с Кином

Дневник пре 8 дана
Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је други позив за суфинансирање научноистраживачких и развојних пројеката с НР Кином за период 2020-2022, а конкурс ће бити отворен до 27. децембра. У складу с… »

Чувају баштину школе дугу скоро два века: На фасади осликавају знамените мештане

Вечерње новости пре 8 дана
У селу Медвеђа, код Трстеника прошле године урадили четири мурала на фасади, а недавно још два. ОСНОВНА школа "Љубивоје Бајић", из мале Медвеђе, код Трстеника, одолела је времену, освајачима и свим реформама у просвети… »

Не испуњава прописе: Министарство просвете привремено забранило рад Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу

Курир пре 9 дана
БЕОГРАД - Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је данас да је после ванредног инспекцијског надзора, донело решење којим се Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу привремено, односно до… »

Забрањен рад Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу

Телеграф пре 9 дана
Овој образовној установи налажено је да без одлагања престане да обавља наставну и другу делатност. Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је после ванредног инспекцијског надзора решење којим се Високој… »

ПОКС: У Новом Саду да буду министарства пољопривреде и просвете

Дневник пре 9 дана
НОВИ САД: Покрајински одбор Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) за Војводину одржао је данас у Новом Саду седницу на којој су били присутни представници 45 градских и општинских одбора из северне српске покрајине… »

Забрањен рад крагујевачкој школи за менаџмент

БизЛифе пре 9 дана
Фото: Пиксабаи Министарство просвете, после ванредног инспекцијског надзора, донело је решење којим се Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу привремено, односно до краја зимског семестра, забрањује рад… »

Шарчевић: Реформе образовања видљиве и у малим средима

Нови магазин пре 10 дана
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је приликом посете Основној школи "Вук Караџић" у Крњеву, која данас прославља 240 година постојања, рекао да је у претходне три године обновљено и… »

Просветари обуставили рад на један сат, најављују оштрије мере: Протест због вршњачког насиља

Вечерње новости пре 10 дана
Председница Уније Јасна Јанковић рекла је да вршњачко насиље прераста у насиље над запосленима у школама и да као друштво нисмо сазрели. УНИЈА сидниката просветних радника Србије (УСПРС) је због насиља у школама… »

Вести дана »