Скопље

Конзерваторка и сликарка Маријета Сидовски: Страх и паника нису добри савезници у животу

Радио 021 пре 5 дана
Прича о сликарки Маријети Сидовски, која у Галерији Матице српске данас конзервира наше колективно сећање, у уметничком смислу почела је у Скопљу, а пре Новог Сада проткала су је француско-афричко-њујоршка искуства. Сва… »

Вашингтон: Софија и Скопље да реше спор ван приступног процеса

РТВ пре 5 дана
ВАШИНГТОН - Сједињене Америчке Државе позвале су Софију и Скопље да реше билатералне спорове изван приступног процеса како би се постигао заједнички циљ - чланство Северне Македоније у ЕУ. "Процес проширења промовише… »

САД: С. Македонија и Бугарска да реше билатерални спор да би се постигао заједнички циљ

Блиц пре 5 дана
Сједињене Америчке Државе позвале су Софију и Скопље да реше билатералне спорове изван приступног процеса како би се постигао заједнички циљ - чланство Северне Македоније у ЕУ. "Процес проширења промовише дугорочан… »

У спор се укључили и Американци: САД послале поруку Македонцима и Бугарима, јасно је на чијој су страни

Србија данас пре 5 дана
Бугарска је у уторак одбила да одобри преговарачки оквир ЕУ са Северном Македонијом, блокирајући званични почетак преговора Северне Македоније. Сједињене Америчке Државе позвале су Софију и Скопље да реше билатералне… »

Угрожени орао рибар страдао од струје у Грделичкој клисури

Нова економија пре 5 дана
Орао рибар који потиче из Финске, угинуо је од струјног удара на прузи Београд-Скопље у Грделичкој клисури, саопштило је Друштво за заштиту и проучавање птица Србије (ДЗППС). Друштво напомиње да он спада у угрожену… »

Зашто се Бугарска окомила на Северну Македонију: Тајминг вета није случајан, а Софија би због тога могла горко да зажали

Блиц пре 5 дана
Тренутни сукоб између балканских комшија Бугарске и Северне Македоније можда је укорењен у историји, али подстакнут је актуелним бригама - изгледима за реизбор бугарске владајуће коалиције. - Скопље мора да призна историјску… »

У Северној Македонији 1.406 новозаражених, још 21 смртни случај

Данас пре 6 дана
У Северној Македонији регистровано је 1.406 нових случајева корона вируса, што је нови највећи дневни број, а умрла је још 21 особа, саопштило је вечерас Министарство здравља. Нови број заражених је потврдјен са 3.398… »

Бугарска блокирала почетак преговора ЕУ и Скопља

ЕурАцтив пре 6 дана
Министри спољних послова ЕУ потврдили су да Скопље још не може да почне приступне преговоре са Унијом док не реши билатералне спорове са Бугарском. Министри су после састанка Савета ЕУ саопштили да је Северној Македонији… »

САД желе Северну Македонију у ЕУ

Б92 пре 6 дана
САД су позвале Софију и Скопље да реше билатералне спораве ван приступног процеса да би се постигао заједнички циљ - чланство Северне Македоније у ЕУ. То је јавила вечерас МИА позивајући се на Стејт департмент. Како се… »

Финског орла убила струја у Грделичкој клисури: Светски путник десет пута ишао до Африке и враћао се (ФОТО)

РИНА пре 6 дана
Грделица – Десетогодишњи орао рибар, пореклом из Финске, страдао је од струјног удара на прузи Београд-Скопље у Греличкој клисури, саопштило је Друштво за заштиту и проучавање птица Србије. Рибар је угрожена врста који… »

Вести дана »