Скопље

Лоша недеља за ЕУ: Побуна Мађарске и Пољске, вето за Скопље и Тирану - гомилају се неуспеси немачког председавања

Блиц пре 6 дана
Ово није добра седмица за немачко председавање Европској унији. У понедељак су Мађарска и Пољска блокирале усвајање буџета ЕУ, а у уторак је Бугарска уложила вето против једног већ одавно „благословљеног“ пројекта… »

Борисов: Бугарска спремна да разговара са Северном Македонијом

Слободна Европа пре 6 дана
Бугарски премијер Бојко Борисов је изјавио у среду да је његова земља спремна да настави разговоре са Северном Македонијом о решавању спорних питања, након што је у уторак Софија у ЕУ спречила усвајање преговарачког… »

Ретки орао 10 пута летео од Финске до Африке, а онда га је у Србији убила струја

Луфтика пре 6 дана
Редак примерак десетогодишњег орла рибара, пореклом из Финске, трагично је скончао од струјног удара на прузи Београд-Скопље у Грделичкој клисури, објавило је Друштво за заштиту и проучавање птица Србије (ДЗППС). Орао… »

Борисов: Бугарска је спремна да разговара са Северном Македонијом

Н1 Инфо пре 6 дана
Премијер Бојко Борисов је изјавио да је Бугарска спремна да настави разговоре са Северном Македонијом о решавању спорних питања, пошто је Софија у ЕУ спречила усвајање преговарачког оквира за Скопље. "Да, спремни смо да… »

Протест историчара из региона против злоупотреба историје у процесу ЕУ интеграција Северне Македоније

Нови магазин пре 6 дана
Група од двадесетак историчара из региона данас је у отвореном протестном писму због бугарске злоупотребе историје у процесу евроинтеграције Северне Македоније затражила од историчара и политичара да не потпирују… »

Историчари из региона протестују због бугарског блокирања Северене Македоније

Н1 Инфо пре 6 дана
Председник Удружења за модерну историју, професор историје на Филозофском факултету у Сарајеву Хуснија Камберовић, изјавио је да један број познатих историчара из реагиона упутио протест против злоупотреба историје у процесу… »

Протест историчара из региона против злоупотребе историје око С.Македоније

Слободна Европа пре 6 дана
Група од двадесетак историчара из региона данас је у отвореном протестном писму због, како су навели, бугарске злоупотребе историје у процесу евроинтеграције Северне Македоније затражила од историчара и политичара да не… »

Протест историчара из региона против злоупотреба историје у процесу ЕУ интеграција Северне Македоније

Политика пре 6 дана
НОВИ САД - Група од двадесетак историчара из региона је у отвореном протестном писму због бугарске злоупотребе историје у процесу евроинтеграције Северне Македоније затражила од историчара и политичара да не потпирују… »

Ово је био лепи оли, његова прича има тужан крај: Финског орла убила струја у Грделици, у Србији се не гнезди већ 100…

Курир пре 6 дана
Оли је превалио преко четири хиљаде километара. Финци су се забринули када су приметили да сателитски одашиљач три дана шаље сигнал са једног места, што је указивало да се орао не помера и да је у невољи. БЕОГРАД -… »

Тужан крај орла рибара: Струја од 25.000 волти га дотукла у Грделичкој клисури! (фото)

Мондо пре 6 дана
Десетогодишњи орао рибар, пореклом из Финске, страдао је од струјног удара на прузи Београд-Скопље у Грделичкој клисури. Десетогодишњи орао рибар, пореклом из Финске, страдао је од струјног удара на прузи Београд-Скопље у… »

Вести дана »