Скопље

Пише Иван Токин: Техника и тактика

Нова пре 3 дана
Ходао сам с рукама на леђима. Прстима леве шаке ухватио сам леви зглоб десне руке, тај сплет спустио на доњи део леђа и ходао. За данас, највиша дневна температура 28 степени. Рекло би се, идеалне временске прилике за… »

Пендаровски тражи од васељенског патријарха признање МПЦ

Политика пре 3 дана
СКОПЉЕ – Председник Северне Македоније Стево Пендаровски затражио је од васељенског патријарха Вартоломеја да искористи своје апелационо право за признавање Македонске православне цркве (МПЦ). Пендаровски у писму наводи да… »

Пендаровски тражи од васељенског патријарха признање МПЦ

РТВ пре 3 дана
СКОПЉЕ - Председник Северне Македоније Стево Пендаровски затражио је од васељенског патријарха Вартоломеја да искористи своје апелационо право за признавање Македонске православне цркве (МПЦ). Пендаровски у писму наводи да се… »

“Уништавају Београд, праве од њега ружну реплику Скопља”

Нова пре 3 дана
На делу је инвазија урбанистичког кича и неукуса на јавне просторе Београда, оценио је редитељ Кокан Младеновић у "Новом дану" Н1. Београд је био уређени град, који је итекако поштовао струку, а сада неки бивши позорници са… »

С. Македонија: Позитивних на корону 140, шесторо преминуло

Дневник пре 4 дана
СКОПЉЕ: У Северној Македонији у последња 24 сата пријављено је још 140 случајева корона вируса, а преминуло је шест особа од последица заразе ковидом-19. Од последњег пресека тестирано је 1.379 грађана, објавила је… »

Творац апликације "АирЦаре": Сви дишемо исти ваздух

Глас Америке пре 4 дана
Млади македонски програмер са визијом је творац апликације АирЦаре, која је тренутно постала хит и коју инсталира све више људи, не само у Македонији, вец́ и у региону. Како преноси Јане Бојаџиевски из македонске редакције… »

Оставили су неизбрисив траг у историји белог града: Одужићемо им се спомеником и местом у вечности

Србија данас пре 4 дана
Ово су 3 најважнија градоначелника у историји Београда. Да је слушао Едварда Кардеља, Бранко Пешић би данашњу кључну београдску саобраћајницу - ауто-пут са све Газелом, "Мостаром" и Аутокомандом изградио као једну… »

Београд не би био тако величанствен без њихове храбре визије: Ова 3 градоначелника добиће споменике

Телеграф пре 4 дана
Бранка Пешића многи Београђани још памте, али Влада Илић и Милош Савчић били су такође веома значајни градоначелници у 20. веку. Да је слушао Едварда Кардеља, Бранко Пешић би данашњу кључну београдску… »

“Не волим да критикујем Србију, али немам много лепих речи”

Нова пре 4 дана
Иако 25 година живим у иностранству и дуго имам швајцарско држављанство, још увек у мојој биографији стоји да сам српски диригент и на то сам изузетно поносан. С друге стране, пратио сам путем лајвстрима неке концерте -… »

Потврђено - затвор Груевском за набавку мерцедеса

Б92 пре 5 дана
Скопље -- Врховни суд у Скопљу одбацује жалбу бившег премијера Николе Груевског у случају "Тенк" о набавци блиндираног мерцедеса од 600.000 евра, пише портал Плус инфо. Такође је и одбачена жалба бивше министарке… »

Вести дана »