Скопље

С. Македонија: 45 новозаражених и седморо преминулих

Дневник пре 6 дана
СКОПЉЕ: У Северној Македонији у последњих 24 сата регистровано је 45 новозаражених корона вирусом, док је седам пацијената умрло, објавио је портал Плусинфо. Од почетка епидемије у тој земљи заражено је укупно 16.780. До… »

Мали број новозаражених у Северној Македонији, само у Скопљу 13 пута више активних случајева

Б92 пре 6 дана
У Северној Македонији у последња 24 сата регистровано је 45 новозаражених коронавирусом, док је седам пацијената умрло, објавио је портал Плус инфо. Од почетка епидемије у тој земљи заражено је укупно 16.780 људи. До сада је… »

Бугарска блокира Македонију у ЕУ због језика

Нова пре 6 дана
Званична Софија ових дана јасно ставља до знања да ће блокирати отварање приступних преговора ЕУ и Скопља уколико суседна земља инсистира на македонском идентитету и језику. Нова рунда старе националистичке свађе… »

Бугарска рампа за Северну Македонију: Одреците се македонског идентитета

Н1 Инфо пре 6 дана
Званична Софија ових дана јасно ставља до знања да ће блокирати отварање приступних преговора ЕУ и Скопља уколико суседна земља инсистира на македонском идентитету и језику. Историјски спор два суседа могао би да уђе у… »

Бугарско "не" Северној Македонији

Б92 пре 6 дана
Званична Софија јасно ставља до знања да ће блокирати отварање приступних преговора ЕУ и Скопља уколико се инсистира на македонском идентитету и језику. Историјски спор два суседа могао би да уђе у бриселске ходнике и то… »

Дачић о захтеву скопља: Очекујемо да васељенски патријарх реагује исто као у случају Црне Горе

Србија данас пре 6 дана
Дачиц́ је подсетио да је више пута говорио о томе да може да се говори о односима између две државе, али да не може да се говори на државном нивоу у области религије и црквених заједница које имају своја правила. Шеф… »

Следеће године “Балканс Интернатионал Вине Цомпетитион” биће одржан у Скопљу

БизЛифе пре 7 дана
Овогодишњи, девети “Балканс Интернатионал Вине Цомпетитион”, који се одржао од 17-19. септембра, у главном граду Бугарске, у Софији, на тврђави Националне палате културе, окупио је 100 винарија. Први део такмичења… »

Следеће године ,,Балканс Интернатионал Вине Цомпетитион” биће одржан у Скопљу

Недељник пре 7 дана
Овогодишњи девети ,,Балканс Интернатионал Вине Цомпетитион” који се одржао од 17-19.септембра у главном граду Бугарске у Софији на тврђави Националне палате културе окупио је 100 винарија. Први део такмичења одржан је у… »

Бугарска рампа за Северну Македонију

Дојче веле пре 7 дана
Званична Софија ових дана јасно ставља до знања да ће блокирати отварање приступних преговора ЕУ и Скопља уколико суседна земља инсистира на македонском идентитету и језику. Нова рунда старе националистичке свађе… »

Удар на СПЦ из Скопља: Провокације уместо дијалога

Вечерње новости пре 7 дана
СЕВЕРНА Македонија поново је затражила званично признање неканонске црквене организације "Македонска православна црква". Председник ове државе Стево Пендаровски обратио се васељенском патријарху Вартоломеју са молбом да… »

Вести дана »