Велики школски час

Школски час васколике лепоте Свете горе

Б92 19.11.2016
Лаганом шетњом се од Свете српске царске лавре до мора стиже за непун школски час. Прве кораке ваља направити по каменој углачаној калдрми, претеклој, кажу, још од времена краља Милутина, која лагано клизи низбрдо… »

Велики школски час /ФОТО

Б92 21.10.2016
Крагујевац -- У Шумарицама је као сећање на Крагујевчане стрељане 1941. године одржана антиратна манифестација "Велики школски час", а присуствовао је и председник Николић. Комеморативна манифестација "Велики школски… »

Одржан „Велики школски час“

Студио Б 21.10.2016
У Крагујевцу је одржан Велики школски час, којем је присуствовао и председник Томислав Николић. Та антиратна манифестација се одржава у знак сећања на 21. октобар 1941. године, када је немачка окупациона војска убила више… »

Туга и незаборав у Шумарицама

РТ Крагујевац 21.10.2016
Велики школски час у Шумарицама, уобличили су ове године крагујевачки ствараоци. Код споменика Стрељаним ђацима и професорима, изведен је музичко сценски приказ са стиховима Александра Б Лаковића у основи, који је… »

Николић јасан на великом школском часу: Немамо право да заборавимо страдање у Шумарицама!

Србија данас 21.10.2016
Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да нико нема право да заборави жртве које је Крагујевац поднео у Другом светском рату, али да то не значи да неко од Немаца родјених после тог сукоба треба да носи било какву… »

Умрли су са књигама у рукама, Не знајући зашто: Обележен дан сећања на стрељане крагујевачке ђаке

Србија данас 21.10.2016
Комеморативна манифестација "Велики школски час" у спомен-парку Шумарице у Крагујевцу одржана данас у знак сећања на 21. октобар 1941. године, када је немачка окупациона војска убила више хиљада Крагујевчана, међу… »

"Пуцајте! Ја и даље држим час!" Данас се обележава 75 година од стрељања у Шумарицама

Србија данас 21.10.2016
Комеморативна манифестација "Велики школски час" у спомен-парку Шумарице у Крагујевцу биће одржана данас у знак сећања на 21. октобар 1941. године када је немачка окупациона војска убила више хиљада Крагујевчана, међу… »

Сутра Велики школски час у Крагујевцу, 75. година од стрељања ђака и професора

иКрагујевац 20.10.2016
"Велики школски час" је комеморативна манифестација којом се одаје почаст ђацима и наставницима стрељаним током Другог светског рата у Шумарицама одржаће се сутра у том крагујевачком спомен-парку. Крај споменика у… »

Сутра Велики школски час у Крагујевцу, 75. година од стрељања ђака и професора

Нови магазин 20.10.2016
"Велики школски час" - комеморативна манифестација којом се одаје почаст ђацима и наставницима стрељаним током Другог светског рата у Шумарицама одржаће се сутра у том крагујевачком спомен-парку. Крај споменика у… »

Бдење у Музеју "21. октобар"

РТ Крагујевац 19.10.2016
Традиционална манифестација Бдење коју Спомен парк Крагујевачки октобар организује сваког 20. октобра у знак сећања на крагујевачке жртве, почеће сутра у 19 часова у Музеју 21. октобар изложбом слика и плаката графичког… »

Вести дана »