Загреб

Божо Врећо: „Волим мачевање и алпинизам“

BBC News пре 5 сати
Мушкарац и жена, сликар и археолог, писац и аутор севдалинки који „заборављене претвара у вечне". И све то на брдовитом Балкану. Мушкарац и жена, сликар, археолог и алпиниста, писац и аутор севдалинки - све су ово речи… »

Билчик, Фајон: Западни Балкан поново фокус ЕУ, проширење заједенички циљ

Дневник пре 9 сати
БЕОГРАД: Самит ЕУ и Западног Балкана у Загребу наредне године биће кључни догађај који ће показати како ЕУ гледа на питање проширења, изјавио је данас стални известилац ЕП за Србију Владимир Билчик, који је нагласио… »

Хрватска при дну ЕУ по потрошњи становништва, само једна земља испод ње

Б92 пре 1 сат
Загреб -- Хрватска је у 2018. била на претпоследњем месту међу земљама ЕУ према нивоу стварне индивидуалне потрошње (СИП) и БДП-у по становнику, испред Бугарске. Према саопштењу Евростата и хрватског Завода за статистику… »

ББЦ: и ски ветерани се придружују уредничком колегијуму Н1

Блиц пре 2 сата
Некадашњи директор Светског сервиса ББЦ-а Питер Хорокс и извршни директор ЕНЕКС-а Адријан Велс су се придружили водећој информативној платформи у југоисточној Европи. Они су постали део независног уређивачког борда у којем… »

Спремна да запали Загреб!

Свет пре 2 сата
Лепа Брена ће сутра и прекосутра одржати концерте у загребачкој арени. Фолк дива нас је дочекала у хотелу и одвела на руцак, где им се придружио градоначелник Загреба. Она ће вечерас одржати генералну пробу, а онда ће… »

Железница Србије од недеље уводи нови ред вожње, ево какве ће бити измене

Мондо пре 3 сата
На пругама Србије у недељу, 15. децембра, ступа на снагу нови ред вожње, који ће важити до 12. децембра 2020. године, најавило је данас предузеће Инфраструктуре железнице Србије. На пругама Србије у недељу, 15. децембра… »

Комисија у Хрватској истражује ћириличне плакате СНВ

Дневник пре 5 сати
ЗАГРЕБ: Државна изборна комисија истражује плакате са именима и слоганима троје председничких кандидата на ћирилици, које је недавно у неколико хрватских градова поставило Српско народно веће у оквиру кампање "Да се боље… »

Шок! Шта се дешава са младима у Хрватској: Пију и дрогирају се, депресивни, анкциозни, воле секс и планирају самоубиство

Курир пре 2 сата
Едукационо-рехабилитациони факултет у Загребу представио је у петак резултате опсежног истраживања које су релевантни показатељи онога што се догађа младима у Хрватској. Подаци о менталном здрављу показују да је стање… »

Не бацајте амбалажу од влажних марамица, погледајте какву играчку је направила једна мама

Телеграф пре 5 сати
Сјајну ствар смислила је једна мака из Загреба. Са доласком бебе у кућу и њеним одрастањем свака кућа је обезбеђена влажним марамицама које се користе за разне намене. Иако бисте амбалажу од искоришћених марамица обично… »

Проблеми, "тобџије" без најскупљег на Сити?

Спортске.нет пре 1 сат
У недељу се игра дерби у Лондону. За викенд се наставља Премијер лига, игра се шеснаесто коло а једна од занимљивијих утакмице јесте на "Емирејтсу" где Арсенал дочекује Манчестер Сити. Оба тима су током недеље осигурала… »

Вести дана »