Total car

Žene opreznije u saobraćaju, stradaju 15 puta manje od muškaraca

Total car 09.03.2021
Žene 15 puta manje stradaju u saobraćaju od muškaraca, izjavio je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić. Dodao je da žene u saobraćaju više stradaju kao putnici u vozilu, greškom vozača i naveo da vozačke dozvole ima duplo… »

Visoke performanse ili elektrifikacija: kada će Acura postati potpuno električni brend?

Total car 09.03.2021
Generalni upravnik Hondine divizije Acura, Džon Ikeda, progovorio je o izazovima sa kojima se trenutno suočava japanski brend. Jedan od njih je i aktuelni trend elektrifikacije, budući da Acura još nije u potpunosti prigrlila modele na električni… »

Volkswagen će imati 70 odsto električnih vozila

Total car 09.03.2021
Poslednjih dana proizvođači automobila kao da se nadmeću ko će više promovisati električnu mobilnost, odnosno da se razdruži sa starim svetom benzinaca i dizelaša. Kako piše Autoblog, sada se javio i Volkswagen. Oni najavljuju da će do 2030… »

Pet zvezdica za Renault Megane Conquest na Euro NCAP testu

Total car 08.03.2021
Osvajanjem maksimalnih 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a novi Renault Megane Conquest je ušao u krug najsigurnijih vozila na tržištu. Zahvaljujući najvišem nivou zaštite putnika i drugih učesnika u saobraćaju ovaj sportski, hibridni i prostrani… »

Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer zvanično debituju 11. marta

Total car 08.03.2021
Uz najavu “ponovnog rođenja američke ikone”, Jeep će 11. marta predstaviti dugo očekivane modele Wagoneer i Grand Wagoneer. Modernim SUV-ovima prethodio je istoimeni prošlogodišnji koncept, a u kompaniji obećavaju da će ih karakterisati… »

“Manje normalno. Više Mokka”: Lansiranje kampanje za novu Opel Mokku

Total car 08.03.2021
•Električna: Međunarodna “360 stepeni” kampanja postavlja samopouzdane nove ljude u središte pozornice •Emotivna: “Feeling good” TV reklama probuđuje novi, samopouzdan stav •Otvorena: Kreativci, dizajneri i muzičari kao ambasadori… »

Krađa automobila bez obijanja brave, a prolaznici nikada ništa ne posumnjaju!

Total car 07.03.2021
Ovaj, “najelegantniji” način krađe automobila postoji već nekoliko godina, ali u poslednje vreme je sve češći. Vozač izađe iz automobila, tresne vrata, pritisne na ključu zaključavanje i ode. Kada se vrati – kola nema! Kako? Vrlo… »

Šta sve može MBUX hiperekran Mercedesove EQS limuzine?

Total car 07.03.2021
U novom videu povodom predstavljanja EQS električne limuzine, Mercedes-Benz se osvrnuo na jednu od svojih aktuelnih inovacija – “hiperekran” sa navigacionim sistemom osetljivim na dodir. U okviru kratke “turneje” po enterijeru, akcenat je na… »

Zašto je Ferrari izgubio na popularnosti i kako može da je vrati?

Total car 07.03.2021
Za poslednjih desetak godina popularnost italijanskog auto-brenda se srozala. Jedan od načina za merenje nečije popularnosti je Gugl pretraživanje. Specijalizovani britanski portal Compare the Market iskoristio je podatke “guglanja” automobilskih… »

Toyotin modul gorivnih ćelija donosi ekološku revoluciju?

Total car 06.03.2021
Šef Tesla Motorsa, Ilon Mask, odbacio je vodonične gorivne ćelije, smatrajući ih „glupim rešenjem“, a to nije jedina negativna stvar koju je izrekao o njima. Da li to uočavamo izvesnu dozu strepnje u njegovom glasu? On je gorivne ćelije… »