Total car

Toyota u Tokiju predstavlja svoj ultra-kompaktni BEV

Total car pre 2 sata
Toyota ima velike planove o elektrifikaciji, a japansko tržište pritom ima važnu ulogu u lansiranju linije električnih vozila. Jedno od prvih takvih vozila koje će se pojaviti u Japanu je ultra-kompaktni BEV (baterijsko električno vozilo), koje u… »

Škoda Felicia slavi 25. rođendan

Total car pre 8 sati
Pre 25 godina Škoda je razvila model Felicia, prvi pod patronatom nemačkog Volkswagena. Od 1994. godine do kraja proizvodnje 2001. napravljeno je 1.401.500 primeraka Felicie. Novo poglavlje u istorije Škoda Auto počeo je 17. oktobra 1994. Model… »

Potpuno novi Toyota Yaris

Total car pre 20 sati
Potpuno nova Toyota Yaris kreirana je da odgovori na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahteve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog vozila očekuje se da pruži i stil i praktičnost. Da bude jednostavan za… »

Špijunske fotke: Škoda EV na Nirbergringu

Total car pre 1 dan
Vozilo za koje se smatralo da je modifikovani Volkswagen Tiguan i koje je uočeno pre dva dana na Nirbergringu zapravo je Škodin testni prototip. Ono ima duže međuosovinsko rastojanje od Tiguana, a samim tim i više prostora. Električan je, što se… »

Bugarska sremna da ponudi dodatne podsticaje Folksvagenu?

Total car pre 1 dan
Bugarska je spremna da ponudi dodatne podsticaje nemačkom proizvođaču automobila Folksvagenu da bi bila izabrana za lokaciju njihove nove fabrike, a nakon što se odustalo od Turske, zbog, kako se navodi, ofanzive snaga te zemlje u Sriji. To je za… »

Pininfarina će sledeće godine predstaviti i krosover

Total car pre 1 dan
Pininfarina se polako sprema da krajem sledeće godine predstavi model Battista. Međutim, sada su se pojavili izveštaji po kojima ovaj proizvođač automobila planira da tokom sledeće godine predstavi i jedan, potpuno električni krosover model. Kako… »

Lunaz – britanski startap koji oživljava klasike i pretvara ih u EV-ove

Total car pre 2 dana
Novi britanski startap pod nazivom Lunaz odabrano je Silverstone kao bazu za svoj prvi projekat, a potom okupio izvanredan inženjerski tim koji je radio u Aston Martinu, Ferrariju, Jaguar, McLarenu, Volkswagenu i Formuli 1. Tim vodi nekadašnji tehnički… »

Neobične kazne za prekoračenje brzine – da li ih treba primenjivati i u Srbiji?

Total car pre 3 dana
Policija u Estoniji pokrenula je originalnu kampanju. Vozačima koji previše pritiskaju papučicu za gas, ponudili su izbor – novčana kazna ili prekid vožnje dok se ne smire strasti. Prema novoj kampanji, ako se vozač odluči na “tajm-aut”, mora… »

Porsche i Boeing zajedno kreiraju premijum leteći automobil?

Total car pre 2 dana
Da li ćemo doći u situaciju da pogledamo u nebo i zapitamo se da li to vidimo pticu, avion ili zapravo Porsche? Naime, spekuliše se da je nemački proizvođač potpisao sporazum o saradnji sa kompanijom Boenig. Po tom sporazumu će ova dva brenda… »

Špijunske fotke: Audi E-Tron Sportback (2020)

Total car pre 3 dana
Naredni član Audijeve električne e-tron porodice spreman je za premijeru, čemu svedoče i najnovije špijunske fotografije. Audi e-tron Sportback za 2020. godinu uočen je skoro u potpunosti bez kamuflaže. Njegova premijera zakazana je za 19. novembar… »

Total car, najnovije vesti »