Neće biti razmene teritorija, Preševo, Medveđu i Bujanovac pripojiti Kosovu

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, iako je najavio da neće učestvovati u dijalogu Beograda i Prištine pod posredništvom EU, poručuje danas da nema razmene teritorija, ali da očekuje pripajanje Preševa, Bujanovca i Medvđe Kosovu.
Mondo - petak, 5. jun 2020.
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, iako je najavio da neće učestvovati u dijalogu Beograda i Prištine pod posredništvom EU, poručuje danas da nema razmene... »
Pravda: Šiptar potpuno pogubio konce! Tači opet bulazni: Neće biti razmene teritorija! Moja ideja je pripajanje, a na kraju će nas i Srbija priznati Video »
RTV: Tači poručuje: Nema razmene teritorija, pripojićemo Preševo, Bujanovac i Medvđu Kosovu
Povezane vesti (7) Vaš komentar

Grčka 15. juna otvara granice za Srbiju, biće i redovan avio saobraćaj

BEOGRAD: Grčka će 15. juna otvoriti granice za državljane 15 zemalja, među kojima je i Srbija, a tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i redovan avio saobraćaj između dve zemlje.
Dnevnik - petak, 5. jun 2020.
To je potvrđeno tokom razgovora ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ambasadora Grčke u Beogradu Jorgosa Dijakofotakisa. Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini,... »
Nova: Grčka 15. juna otvara granicu za građane Srbije
RTS: Grčka otvara granice sredinom juna, srpski turisti dobrodošli
Povezane vesti (7) Vaš komentar

Zašto Severni pol „beži“ od Kanade ka Sibiru

A to brzo pomeranje dovelo je do češćih ažuriranja navigacionih sistema, uključujući one koji upravljaju funkcijama mapiranja u pametnim telefonima.
BBC News - petak, 5. jun 2020.
Evropski naučnici misle da sada pouzdano mogu da objasne šta dovodi do pomeranja Severnog magnetnog pola. On se poslednjih godina pomerio od Kanade ka Sibiru. A to brzo pomeranje... »
Danas: Zašto Severni pol „beži“ od Kanade ka Sibiru
Radio 021: Zašto Severni pol „beži“ od Kanade ka Sibiru
Povezane vesti (5) Vaš komentar
Najnovije vesti