Dobitnici BAFTA nagrada na Festu

BEOGRAD: Film koji će otvoriti 46. Fest, "Tri Bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone, apsolutni je pobednik na dodeli nagrade Britanske filmske akademije - BAFTA, sa pet priznanja, uključujući za najbolji film i najbolji britanski film godine.
Dnevnik - ponedeljak, 19. februar 2018.
U konkurenciji za nagradu za najbolji film našli su se i "Skrivena ljubav" Luke Gvadanjina i "Oblik vode" Giljerma del Tora, a za najbolji britanski film "Božija zemlja" Frensisa... »
Politika: Dodeljene nagrade BAFTA, za „Tri bilborda...” pet priznanja
B92: Lista dobitnika BAFTA nagrada: Pet priznanja za film Martina Makdone
Povezane vesti (8) Vaš komentar

Kovačiću i Martinoviću nagrada "Radoje Domanović"

Profesoru Pavlu Kovačeviću i Savi Martinoviću danas je uručena nagrada Udruženja književnika Srbije "Radoje Domanović" za 2017. godinu za ukupan doprinos srpskoj satiri.
B92 - ponedeljak, 19. februar 2018.
Jednoglasnu odluku je doneo žiri u sastavu: Radomir Andrić (predsednik), Milovan Vitezović, Petar Žebeljan, Slađana Mitrović, Radoslav Tilger, Aleksandar Čotrić i Bojan... »
RTV: Uručena nagrada "Radoje Domanović"
Dnevnik: Uručena nagrada Radoje Domanović
Povezane vesti (3) Vaš komentar
RTV: Pohvale kritičara za "Dovlatova" i Milana Marića

Pohvale kritičara za "Dovlatova" i našeg glumca Milana Marića na Berlinalu

Rusko-poljsko-srpsko ostvarenje "Dovlatov", u kome je naslovnu ulogu odigrao mladi srpski glumac Milan Marić, prikazano je u glavnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala i naišlo na pozitivne ocene vodećih filmskih magazina.
Blic - ponedeljak, 19. februar 2018.
"Prateći rediteljev pogled u retrovizor u komunističku prošlost Rusije, Dovlatov poetično u život vraća taj davnih dana izgubljeni svet u kome je poezija tako puno značila, a kada... »
Dnevnik: Pohvale kritičara za "Dovlatova" i Milana Marića
RTV: Pohvale kritičara za "Dovlatova" i Milana Marića
Povezane vesti (3) Vaš komentar
Najnovije vesti