Vlada Kosova: Roba u carinskom skladištu oslobođena plaćanja takse

Vlada Kosova odlučila je danas da se sva brendirana roba, koja je ušla iz Srbije i Bosne i Hercegovine na teritoriju Kosova do uvođenja taksi od 100 odsto, a nalazi se u carinskim skladištu, oslobađa plaćanja takse, prenosi Koha.
Danas - sreda, 16. januar 2019.
U saopštenju se navodi da je Vlada odobrila odluku o izmenama i dopunama Odluke od 21.11.2018. godine, kojom se roba poreklom iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvezena do tog dana,... »
Vaš komentar

Šoškić: Srbiji mnogo toga nedostaje da bi dobila investicioni rejting

Stručnjaci sumnjaju u ostvarivost plana Siniše Malog da država do 2020. dostigne BBB rejting Samo dva koraka Srbiju dele od toga da dobije investicioni rejting, a njih bi, sudeći prema najavama ministra finansija Siniše Malog, naša zemlja mogla da napravi već sledeće godine.
Danas - sreda, 16. januar 2019.
Mali je u intervjuu agenciji Blumberg rekao da je to cilj i da se može postići kroz restrukturiranje banaka, rešavanje nasleđenog duga i održavanje dinamičnog ekonomskog rasta.... »
Vaš komentar

Vranje: Taksisti moraju da imaju završenu srednju školu

Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Nacrt odluke o taksi prevozu na teritoriji ovog grada koji predviđa da taksi vozači moraju da imaju srednju stručnu spremu, dok su do sada ovu delatnost mogli da obavljaju i sa osnovnom školom.
Danas - sreda, 16. januar 2019.
Zeleno svetlo za ovu odluku daju odbornici grada Vranja. Po rečima članice Gradskog veća Danijele Milosavljević, na ovaj način se usklađuju lokalni propisi sa Zakonom o linijskom... »
Vaš komentar

Blic: Telekom je Radijus i AVkom platio 129 miliona, pregovara sa još pet firmi

Beta - utorak, 15. januar 2019.
Telekom Srbija je za kupovinu dva kablovska operatera, Radijus Vektora i AVkoma, koja je obavljena u januaru, izdvojio 120 miliona evra, potvrdjeno je za današnji "Blic" u toj kompaniji. "Za Radijus Vektor izdvojeno je oko 108 miliona evra, dok nas... »
Radio 021: Telekom platio 120 miliona evra za dva kablovska operatera
Kamatica: Za dva operatera oko 120 miliona evra
Povezane vesti (11) Vaš komentar

Mali: Dolazak Putina značajan za domaću ekonomiju

Nova ekonomija - utorak, 15. januar 2019.
Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Srbiju veoma značajan za domaću ekonomiju i da će se tokom njegove posete zagovarati o sigurnom snabdevanju Srbije ruskim gasom. "Veoma je važno... »
RTS: Poseta Vladimira Putina uživo na RTS-u
B92: "Brojke ne lažu, vidite da smo među vodećima u svetu"
Povezane vesti (9) Vaš komentar
Najnovije vesti