Znatno veći porez igrama na sreću: Novi zakon omogućava da se više novca slije u budžet Srbije

Predviđen je i veći stepen društvene odgovornosti
Večernje novosti - petak, 28. februar 2020.
NOVI Zakon o igrama na sreću, koji je u Skupštini Srbije poslanicima predstavio ministar finansija Siniša Mali, poskupeće poslovanje priređivačima, povećaće im osnovne troškove, poreze, naknade, a to će najviše da... »
Vaš komentar

Kar go traži od delegacije EU da Srbiju zaštiti od kartela

Povodom godinu dana od implementacije Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju direktor Kar goa Vuk Guberinić juče je delegaciji Evropske unije u Beogradu predao pismo u kome traži da EU zaštiti Srbiju od kartela.
Danas - petak, 28. februar 2020.
Tom prilikom Kar go je priložio i sve krivične prijave, inicijative i mišljenja kao i prevod, kako je Guberinić rekao, „spornog zakona, koji je Ministarstvo saobraćaja odbilo da... »
Vaš komentar

Država u korist Al Dahre izigrala sopstveni zakon

Kako je novac od prodaje zemljišta PKB-a, umesto na računu firme, završio u budžetu Da bi mogla da proda najveći deo PKB-a uključujući i 17.000 hektara zemljišta Arapima ili ko već stoji iza Al Dahre registrovane u Srbiji, vlast je morala da izvede čitav slalom kroz propise koji obuhvata i neke ne baš čisto zakonite poteze.
Danas - petak, 28. februar 2020.
Epilog je to da krovni ugovor o prodaji imovine Poljoprivredne korporacije Beograd nisu sa kupcem, Al Dahrom, potpisali predstavnici Republike Srbije već direktor PKB-a Momčilo... »
Vaš komentar

Značajan uspeh jugoslovenskog rečnog brodarstva: Brodovi prevezli robu od 300 miliona evra!

Primer JRB pokazuje da i preduzeće koje u većinskom vlasništu države bez ikakve državne pomoći može uspešno da posluje.
Kurir - petak, 28. februar 2020.
Kompanija Jugoslovensko rečno brodarstvo a. d. tokom prošle godine prevezla je blizu milion tona robe ukupne vrednosti veće od 300 miliona evra i ostvarila blizu 70 miliona dinara... »
Vaš komentar

SECPA: Biljne bolesti i štetočine unište godišnje do 40 odsto useva u svetu

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) procenila je da biljne bolesti i štetočine unište godišnje do 40 odsto useva širom sveta u vrednosti 220 milijardi dolara, rekla je danas izvršna direktorka Udruženja za zaštitu bilja u Srbiji (Serbian Crop Protection Association, SECPA) Katarina Krinulović.
Danas - petak, 28. februar 2020.
Ona je kazala da bi poljoprivredna proizvodnja trebalo da poraste za oko 60 odsto do 2050. godine da bi se prehranila svetska populacija. U panel-diskusiji u okviru globalne... »
Vaš komentar
Najnovije vesti