Nada ulagača u poreznu reformu potaknula jačanje dolara

LONDON – Na svjetskim valutnim tržištima dolar je prošloga tjedna ojačao jer se ulagači nadaju poreznoj reformi u SAD-u, koja bi dodatno potaknula rast najvećeg svjetskog gospodarstva, ali i inflacije.
SEEbiz - nedelja, 22. oktobar 2017.
Tečaj dolara prema japanskoj valuti skočio je prošloga tjedna 1,5 posto, na 113,50 jena. Američka je valuta ojačala i u odnosu na europsku, pa je cijena eura skliznula 0,3 posto,... »
Povezane vesti (2) Vaš komentar

Evro sutra 119,20 dinara

Dinar će sutra ostatati gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji devizni kurs biće ;119,2094 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).
Blic - nedelja, 22. oktobar 2017.
Evro danas košta 119,1889 dinara. Dinar će prema evru sutra biti jači za 3,3 odsto nego pre godinu dana, za 0,1 odsto slabiji nego pre mesec dana, a 3,6 odsto jači nego na početku... »
Vesti online: Dinar miruje preko vikenda
Povezane vesti (2) Vaš komentar

Smanjenje nameta na rad malo, ali dobrodošlo

Danas - nedelja, 22. oktobar 2017.
Smanjenje nameta na rad je mera koja se privrednicima obećava već nekoliko godina, a koju oni traže barem 10 godina unazad. Prema najavama premijerke Ane Brnabić izgleda da bi se to smanjenje konačno moglo i ostvariti od naredne godine. I mada je... »
Vaš komentar

Ernst & Young: Muškarci su spremniji za biznis

Studija revizorske kuće Ernst & Young “Preduzetnički barometar” pokazala je da su muškarci skloniji ulasku u preduzetništvo od žena.
Gde investirati - nedelja, 22. oktobar 2017.
Čak 73 odsto preduzetnika finansira poslovanje svojih kompanija isključivo iz sopstvenih finansijskih sredstava, dodaje se u studiji. Prema rezultatima studije, u kojoj je... »
Vaš komentar

Kriza Agrokora srušila četiri ozbiljne kompanije

Dok je javnost bila zabavljena povratkom Ante Todorića u Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu isti je dan na e-oglasnoj tabli objavio tablice osporenih potraživanja u predstečajnom postupku za kompaniju Granolio, ali i plan restrukturiranja koji u svom predstečajnom postupku predlaže zaštitarska kompanija»Sokol Marić«.
Gde investirati - nedelja, 22. oktobar 2017.
U slučaju Granolio, izvestili su i iz same kompanije priznato je gotovo 600 miliona kuna koje duguju svojim poveriocima. Oba predstečajna postupka posledica su krize u Agrokoru,... »
Vaš komentar
Najnovije vesti