B92: Počinje 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Počeo je međunarodni beogradski sajam knjiga: Sve što treba da znate o cenama, izložbama i gostima!

Kurir - nedelja, 22. oktobar 2017.
Posetiocima je ulaz dozvoljen u nedelju od 10h, a svečano otvaranje zakazano je za 18h u Hali 2. U ime zemalja počasnih gostiju obratiće se Karl-Markus Gaus, austrijski pisac i publicista, a manifestaciju će otvoriti akademik Miro Vuksanović. Na... »
RTS: Počeo 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga
B92: Nobelovka Herta Miler u Jugoslovenskom dramskom pozorištu
Povezane vesti (8) Vaš komentar

Žarko Kovačević S.A.R.S: Uspeo sam da na regularan način steknem zvanje strukovnog inženjera elektrotehnike i računarstva

Kvazidiplome i kvazidoktorate ostavljam protuvama koje ih poseduju da njima leče komplekse, kaže Kovačević
Nedeljnik - nedelja, 22. oktobar 2017.
Bend S.A.R.S. je za samo nekoliko godina postao muzička atrakcija u regionu. Posle rasprodatih koncertnih prostora u Srbiji oni to isto rade u Hrvatskoj gde su pune arene postale... »
Vaš komentar

Književne maštarije iz dvorišnog vilajeta

Kada je počeo da ulazi u književni život - početkom osamdesetih prošloga veka - postmoderna beše, kako i naš sagovornik, pesnik Đorđe Kuburić kaže, “u punoj snazi”: njegove prve knjige bile su na tragu ove formacije, pre svega na nivou “loma jezika” i “drobljenja reči”; potonje zbirke nemaju neko definisano žanrovsko određenje.
Dnevnik - nedelja, 22. oktobar 2017.
Ima tu i neoromantizma, i neoavangarde. Egzistencijalizam jeste bitno obeležje onog što pišem – kao određeno stanje i uticaj. Ne toliko sartrovski, koliko Hajdegerov, i, naročito... »
Vaš komentar
B92: Kako je "Despacito" otvorio vrata latino popu

Kako je "Despacito" otvorio vrata latino popu

Video »
Tokom većeg dela leta važna je bila jedna jedina pop pesma: Luis Fonsi i Daddy Yankee sa svojim "Despacitom" i remiksom sa Džastinom Biberom vodili su na Billboard Hot 100 listi 16 nedelja u nizu i sada je to najslušanija pesma svih vremena. Zvanični Jutjub video pesme - španska verzija bez Bibera - ima oko četiri milijarde pregleda.
B92 - nedelja, 22. oktobar 2017.
Pravi internacionalni hit spojio je dva portorikanska veterana iz različitih žanrova sa tinejdžerskim idolom, koji peva uglavnom na stranom jeziku i latinska pop industrija svesna... »
Vaš komentar

Muzej savremene umetnosti: Redovi za velikane i drugog dana (foto)

I drugog dana gužve u Muzeju savremene umetnosti. Tokom 24 časa zdanje kulture posetilo 4.500 ljudi
Večernje novosti - nedelja, 22. oktobar 2017.
DA su se Beograđani uželeli prave umetnosti, pokazuju i jučerašnje gužve ispred obnovljene zgrade Muzeja savremene umetnosti. Već od 10 časova građani su strpljivo čekali u dugom... »
Vaš komentar
Najnovije vesti