Večernje novosti: Otvoren 63. Sajam knjiga u Beogradu: Slava čitalačkog naroda

Otvoren 63. Sajam knjiga u Beogradu: Slava čitalačkog naroda

Besedama akademika Matije Bećkovića i marokanskog pisca Abdulaha Busufa otvoren 63. Sajam knjiga u Beogradu
Večernje novosti - ponedeljak, 22. oktobar 2018.
ŽURIM da kažem: Sajam knjiga u Beogradu je najvoljeniji sajam knjiga na svetu. Svenarodni praznik i novo crveno slovo u kalendaru srpske kulture. To što je međunarodni samo... »
Danas: Otvoren 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga
Povezane vesti (2) Vaš komentar
Danas: Većina članova GO Dveri za raspravu o Srđanu Nogu

Većina članova GO Dveri za raspravu o Srđanu Nogu

Kako Danas saznaje od 60 prisutnih članova Glavnog odbora Dveri 43 potpisalo je da se raspravlja o njihovom članu Srđanu Nogu.
Danas - ponedeljak, 22. oktobar 2018.
Kako su saopštili iz tog pokreta, Glavni odbor Dveri usvojio je izveštaj o radu Glavnog odbora između dva Sabora i izabrao nove članove Predsedništva. Na današnjoj sednici je... »
Vaš komentar
RTV: Vremeplov: Preminuo Bora Stanković

Vremeplov: Preminuo Bora Stanković

BEOGRAD - Na današnji dan 1927. godine preminuo je srpski pisac Borisav Stanković, poeta ljudskih strasti, prolaznosti života i ljudske tragike, dubok analitičar društvenih procesa i psiholoških tipova. Opisivao je rodno Vranje i degeneraciju starih trgovačkih porodica, patrijarhalnu atmosferu rodnog grada i potčinjenost pojedinca svemoćnom sudu čaršije. Sjajan poznavalac ljudske psihe, naročito je rado slikao likove izraženih čulnih osobina kojima gospodare strast i dert. Dela: knjige pripovedaka "Iz
RTV - ponedeljak, 22. oktobar 2018.
Danas je ponedeljak, 22. oktobar, 295. dan 2018. Do kraja godine ima 70 dana. 1797 - Francuz Andre Žak Garnerin prvi je upotrebio padobran, skočivši iz balona nad Parizom s visine... »
B92: Na današnji dan, 22. oktobar
Povezane vesti (2) Vaš komentar
Politika: Tramp otvara novu trku u naoružanju

Tramp otvara novu trku u naoružanju

Stručnjaci upozoravaju da povlačenjem SAD iz nuklearnog sporazuma, koji su potpisali Gorbačov i Regan, počinje najozbiljnija kriza u kontroli nuklearnog oružja od osamdesetih godina
Politika - ponedeljak, 22. oktobar 2018.
Američki predsednik potvrdio je da će se SAD povući iz istorijskog nuklearnog sporazuma s Rusijom, koji je u vreme kada je potpisan 1987. predstavljao ključni korak ka smanjenju... »
Danas: SAD se povlače iz nuklearnog sporazuma s Rusijom
Povezane vesti (2) Vaš komentar
Blic: "Ne znamo ni gde je telo": Džubeir o ubistvu novinara: Odlučni smo da otkrijemo sve detalje i kaznimo odgovorne (video)

"Ne znamo ni gde je telo": Džubeir o ubistvu novinara: Odlučni smo da otkrijemo sve detalje i kaznimo odgovorne (video)

Blic - ponedeljak, 22. oktobar 2018.
Zvaničnici Saudijske Arabije ne znaju detalje o tome kako je ubijen novinar Džamal Kašogi u konzulatu u Istanbulu niti gde se nalazi njegovo telo, rekao je danas saudijski ministar spoljnih poslova Adel al Džubeir. On je rekao za američku medijsku... »
Danas: Džubeir: Kašogijevo ubistvo velika greška
Povezane vesti (3) Vaš komentar
Najnovije vesti