Za zločine OVK sudiće bivši advokati Gotovine i Orića

Za zločine OVK sudiće bivši advokati Gotovine i Orića

Politika pre 9 dana
Pravdu će u Hagu ponovo deliti i Francuskinja Mišel Pikar, članica veća na suđenju Karadžiću, Perišiću, Stanišiću i Simatoviću
Osmoro od ukupno 20 sudija Specijalizovanih veća novog haškog suda za zločine OVK sudilo je u okviru misije Euleksa na KiM, a šestoro imaju iskustvo kao članovi veća Haškog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji. Među... »

Bivši advokati Gotovine i Orića sude za zločine OVK

RTV pre 9 dana
RTV: Bivši advokati Gotovine i Orića sude za zločine OVK
BEOGRAD - Od ukupno 20 sudija Specijalizovanih veća novog haškog suda za zločine tzv. OVK, osmoro je sudilo u okviru misije Euleksa na Kosovu i Metohiji, a šestoro imaju neko iskustvo kao članovi veća Haškog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, piše "Politika".
Među njima su bivši advokati Nasera Orića, Ante Gotovine, Mladena Markača, Floranse Artman i drugi. Većina sudija izabranih u novi haški sud imala je neko iskustvo sa postupcima za zločine na prostoru bivše Jugoslavije, a time i... »

Suđenje za zločine OVK u hagu: Među sudijama osmoro iz Euleksa i šestoro poznatih lica iz Tribunala - advokati Gotovine i Orića

Blic pre 9 dana
Od ukupno 20 sudija Specijalizovanih veća novog haškog suda za zločine tzv. OVK, osmoro je sudilo u okviru misije Euleksa na Kosovu i Metohiji, a šestoro imaju neko iskustvo kao članovi veća Haškog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji. Među njima su bivši advokati Nasera Orića, Ante... »

"Sudije za OVK – advokati Orića, Gotovine, Markača"

B92 pre 9 dana
B92: "Sudije za OVK – advokati Orića, Gotovine, Markača"
Od ukupno 20 sudija Specijalizovanih veća novog haškog suda za zločine tzv. OVK, osmoro je sudilo u okviru misije Euleksa na Kosovu i Metohiji.
Šestoro imaju neko iskustvo kao članovi veća Haškog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, piše "Politika". Među njima su bivši advokati Nasera Orića, Ante Gotovine, Mladena Markača, Florans Artman i drugi. Većina... »
©2019 Netmark d.o.o.