Kosovski dodatak – vrsta diskriminacije

Kosovski dodatak – vrsta diskriminacije

Dojče vele nedelja, 15. avgust 2010.
Ustavni sud je odlučio da nije u skladu sa pravom da zaposleni na Kosovu dobijaju dodatak na platu zato što rade na toj teritoriji. I dok su zaposleni nezadovoljni, u Ministarstvu za KiM kažu da će biti traženo rešenje.
Svi koji na Kosovu primaju plate iz državnog budžeta Republike Srbije uskoro će ostati bez takozvanog kosovskog dodatka. Naime, Ustavni sud Srbije je procenio da je isplata takvog dodatka „pozitivna diskriminacija“ i da one koji... »

Odzvonilo duplim platama na Kosovu

Kurir nedelja, 15. avgust 2010.
Ustavni sud Srbije ukinuo „kosovski dodatak“ zaposlenima na Kosmetu, reakcije podeljene - jedni će poštovati tu odluku, drugi najavljuju odlazak iz južne pokrajine
BEOGRAD - Nema više duplih primanja na Kosovu i Metohiji! Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima u pokrajini koji prihode primaju iz državnog budžeta. Sud je... »

Ivanović: Odluka o ukidanju dodatka mora se poštovati

Glas javnosti nedelja, 15. avgust 2010.
KOSOVSKA MITROVICA - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da odluka o ukidanju kosovskog dodatka na plate zaposlenih na Kosovu mora da se poštuje, ali i da se mora naći rešenje koje bi zadovoljilo Srbe u pokrajini. - Tražiće se rešenje koje mora da... »

Ustavni sud Srbije ukinuo "kosovski dodatak"

Glas javnosti nedelja, 15. avgust 2010.
BEOGRAD - Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak. Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden... »

Država ukinula „kosovski dodatak”

Politika nedelja, 15. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta objavljivanjem u „Službenom glasniku”, ukinut je „kosovski dodatak” na plate zaposlenih u institucijama države Srbije na Kosovu i Metohiji. Ustavni sud ocenio je da odluka Vlade, doneta 2003. godine, kojom je uvedeno dupliranje... »

Vlada ukinula duple kosovske plate

B92 nedelja, 15. avgust 2010.
Beograd -- Prosvetari, lekari, zaposleni u kulturi, pravosuđu i svi koji na Kosovu primaju plate iz državnog budžeta, ostali su bez "kosovskog dodatka".
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta objavljivanjem u "Službenom glasniku", ukinut je ovaj dodatak na platu. Ustavni sud je, naime, ocenio da odluka Vlade, doneta 2003. godine, kojom je uveden... »

Ustavni sud ukinuo "kosovski dodatak"

Vesti online subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak. Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju.
Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003. godine, bilo je predviđeno da zaposleni koji žive i rade na području Kosova i Metohije, primaju zaradu uvećanu za 100 odsto. Naknadno je tokom 2008. godine odlučeno da umesto... »

Odlukom Ustavnog suda ukinut "kosovski dodatak"

Blic subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak.
Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju. Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003. godine, bilo je predviđeno da zaposleni... »

Ukida se "kosovski dodatak"

Vreme subota, 14. avgust 2010.
Ustavni sud ocenio da je kosovski dodatak pozitivna diskriminacija
Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je "kosovski dodatak", dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta. Od 2003.... »

Ukinut "kosovski dodatak"

RTS subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji. Državni sekretar Oliver Ivanović izjavio da se odluka mora poštovati. Ukidanje dodatka štetno, navodi Rada Trajković. Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom... »

Odlukom Ustavnog suda ukinut "kosovski dodatak"

RTV subota, 14. avgust 2010.
KOSOVSKA MITROVICA - Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak.
Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju. Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003. godine, bilo je predviđeno da zaposleni... »

Ukinut "kosovski dodatak"

Večernje novosti subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda Srbije ukinut dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta
BEOGRAD/KOSOVSKA MITROVICA - Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu objavljivanjem u "Službenom glasniku" 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta,... »

Ustavni sud ukinuo "kosovski dodatak"

Mondo subota, 14. avgust 2010.
Odlukom Ustavnog suda koja je stupila na snagu 10. avgusta, ukinut je dodatak na platu zaposlenima na Kosovu i Metohiji koji primaju platu iz budžeta, takozvani kosovski dodatak.
Predsednica Ustavnog suda Bosa Nenadić Ustavni sud Srbije ocenio je da odluka vlade, kojom je uveden "kosovski dodatak", nije ustavna i predstavlja pozitvnu diskriminaciju. Zaključkom, koji je Vlada Srbije donela 17. jula 2003.... »

Kosovo bez duplih plata

B92 subota, 14. avgust 2010.
Beograd -- Počela primena odluke Ustavnog suda kojom se ukida kosovski dodatak isplaćivan iz budžeta za radnike sa KiM. Oni bez radnog angažmana ostaju bez dinara.
Prosvetari, lekari, zaposleni u kulturi, pravosuđu i svi koji na Kosovu primaju plate iz državnog budžeta, ostali su bez "kosovskog dodatka". Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta objavljivanjem u... »

Kosovo bez duplih plata

Večernje novosti subota, 14. avgust 2010.
Počela primena odluke Ustavnog suda kojom se ukida kosovski dodatak isplaćivan iz budžeta za radnike sa KiM. Oni bez radnog angažmana ostaju bez dinara
PROSVETARI, lekari, zaposleni u kulturi, pravosuđu... i svi koji na Kosovu i Metohiji primaju plate iz državnog budžeta, ostali su bez "kosovskog dodatka". Odlukom Ustavnog suda Srbije, koja je stupila na snagu 10. avgusta... »
©2017 Netmark d.o.o.