Vlada: O Beogradu na vodi bez hitnog postupka

Vlada: O Beogradu na vodi bez hitnog postupka

SEEbiz četvrtak, 12. mart 2015.
BEOGRAD - Na predlog premijera Aleksandra Vučića Vlada Srbije zatražila je danas od predsednice parlamenta da se Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta "Beograd na vodi" ne razmatra po hitnom postupku.
U saopštenju vlade, posle sednice, navedeno je da će se taj predlog zakona naći na dnevnom redu parlamenta za oko dve sedmice. Vlada je, takođe, donela odluku da Republička direkcija za robne rezerve isporuči 75 tona evrodizela i... »

Otkazuju reaktori u Fukušimi

RTS ponedeljak, 14. mart 2011.
Nuklearnu centralu Fukušima potresla još jedna eksplozija, treća od udara zemljotresa. Do eksplozije je došlo na reaktoru 2. Deo osoblja odmah evakuisan. Nivo radijacije posle treće eksplozije u porastu, ali još daleko od od katastrofalnog. Problemi sa strujom, hranom i vodom. Broj žrtava zemljotresa i cunamija raste iz časa u čas.
Treća po redu eksplozija potresla je u utorak rano ujutro nuklearnu elektranu Fukušuma, podižući nivo radijacije do nivoa koje je tamošnje vlasti naterao da hitno evakuišu deo osoblja. Detonacija se čula u 6.10 časova po lokalnom... »

Japan traži međunarodnu pomoć

Večernje novosti ponedeljak, 14. mart 2011.
Japanske vlasti zatražile pomoć Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) kako bi se sprečila nuklearna katastrofa. Nastavljeno hlađenje reaktora morskom vodom
TOKIO - U NUKLEARNOJ elektrani Fukušima 1 u ponedeljak je nastavljeno hlađenje reaktora morskom vodom, pošto je ventil kroz koji izlazi vodena para na kontejneru u kojem se reaktor nalazi ponovo otvoren, saopštila je Tokijska... »

Japan: Nova eksplozija u nuklearki

B92 ponedeljak, 14. mart 2011.
Tokio -- U nuklearnoj centrali Fukušima dogodila se još jedna eksplozija. Povređeno najmanje 11 osoba. Zvaničan broj žrtava povećan na 5.000.
Eksplozija u reaktoru tri izazvana je nagomilavanjem vodonika, ali zvaničnici su saopštili da kontejner nije oštećen i da nema velikog porasta radijacije. Međutim, prema najnovijim izveštajima, posle prvog i trećeg, sada je i... »

Tri reaktora se pregrejavaju, Japan traži pomoć

Politika ponedeljak, 14. mart 2011.
Japan je zbog havarije u suvojoj atomskoj centrali zatražio pomoć Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i slanje tima stručnjaka, saopštila je IAEA. Tri reaktora nuklearne centrale „Fukušima” isključene zbog oštećenja cunamijem u petak, pregrevaju se do veoma opasnog nivoa dok japanski... »

Japanska vlada: Nema opasnosti od drugog Černobila

EMG ponedeljak, 14. mart 2011.
Japanska vlada saopštila je danas da isključuje mogućnost da eksplozije u nuklearnoj centrali Fukušima prerastu u katastrofu razmera one u Černobilu 1986. godine. Medjutim, i pored uveravanja japanske vlade da je nemoguće da se dogodi veća nuklearna katastrofa, ceo svet sa uznemirenošću prati situaciju koja je i dalje vrlo neizvesna.
Od petka kada je Japan pogodio najjači zemljotres ikad zabeležen u toj zemlji, nuklearna centrala Fukušima 1, na samo 250 kilometara severno od Tokija, beleži niz nesreća, zbog čega se strahuje da može doći do curenja... »

Novi potresi, nove eksplozije u nuklearki

e-Novine ponedeljak, 14. mart 2011.
U japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima I je u ponedeljak došlo do nove eksplozije, potvrdila je vlada u Tokiju. Reč je o drugoj eksploziji te vrste od subote . Prema službenim navodima ipak nije došlo do topljenja jezgra reaktora, mada vlada ne isključuje mogućnost da je delimično taj proces započet. Samo nekoliko kilometara dalje, u nuklearnoj elektrani Fukušima II takođe su se na reaktorima pojavili problemi s rashladnim sistemom Zemljotres u Japanu
„Postoji mogućnost da je unutrašnjost glavnog reaktora promenila oblik i da radioaktivne gorivne šipke povremeno nisu bile potpuno prekrivene vodom", izjavio je portparol Vlade, Jukio Edano.... »

Nova eksplozija u nuklearki, nađeno 3.000 tela

Kurir ponedeljak, 14. mart 2011.
TOKIO - U nuklearnoj centrali "Fukušima" dogodila se još jedna eksplozija u kojoj je povređeno najmanje 11 osoba, a na dve obale u japanskoj prefekturi Mijagi danas je pronađeno oko 3.000 tela, posle razornog zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju. U nuklearnoj centrali, već oštećenoj u... »

Japan: Nova eksplozija, pa novi zemljotres

Mondo ponedeljak, 14. mart 2011.
U eksploziji u trećem bloku elektrane u Japanu jutros povređeno je najmanje 11 radnika. Radijacija navodno u dozvoljenim granicama. Usledio je i novi zemljotres od 6,2 po Rihteru. Tope se šipke u reaktoru.
Tehničari u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima - Daići pokušavaju da stabilizuju rad reaktora boj 3 i upozoravaju na mogućnost da se njegove gorivne šipke tope, pošto je došlo do kvara na sistemima za hlađenje, preneo je... »

Nova eksplozija u nuklearki - plima leševa

RTV ponedeljak, 14. mart 2011.
SOMA (JAPAN) - Još jedna eksplozija na nuklearnoj elektrani Fukušima zabeležena je jutros, povređeno je šest radnika, ali stručnjaci tvrde da je nivo radijacije u granicama normale, javlja agencija Asošijeted pres (AP).
Do hidrogenske eksplozije, ovoga puta u trećem bloku centrale, došlo je u 11 sati po lokalnom vremenu, ali sam reaktor nije oštećen i radijacija je i dalje u nivou dozvoljenog, tvrde zvaničnici kompanije koja upravlja Fukušimom.... »

Pomozimo Japanu!

Kurir ponedeljak, 14. mart 2011.
BEOGRAD - Crveni krst Srbije pozvao je građane, kompanije, preduzeća, finansijske i druge institucije, kao i sve koji imaju mogućnosti, da se uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć žrtvama zemljotresa i cunamija koji su 11. marta pogodili Japan, saopšteno je iz te organizacije.... »

Japan: Eksplodirao i treći blok nuklearke Fukušima

Vesti online ponedeljak, 14. mart 2011.
Još jedna eksplozija na nuklearnoj elektrani Fukušima zabeležena je jutros, povređeno je 11 radnika, ali stručnjaci tvrde da je nivo radijacije u granicama normale.
Do hidrogenske eksplozije, ovoga puta u bloku broj dva, došlo je u 11 sati po lokalnom vremenu, ali sam reaktor nije oštećen i radijacija je i dalje u nivou dozvoljenog, tvrde zvaničnici kompanije koja upravlja Fukušimom. "Neće... »

Novi zemljotres u Tokiju

Vesti online ponedeljak, 14. mart 2011.
Zemljotres jačine 6,2 stepeni Rihterove skale prouzrokovao je u ponedeljak haos u gradskom saobraćaju u Tokiju, prvog dana po uspostavljanju redovnog voznog reda posle zemljotresa i cunamija, koji su krajem prošle nedelje pogodili Japan.
Japanska železnička kompanija "Džapan rejl" nije obustavila saobraćaj samo na četiri gradske linije, ali su i na njima zabeleženi problemi. Japanski mediji javili su da je u funkciji samo deset odsto veoma važne železničke mreže... »

Još jedna eksplozija u japanskoj nuklearki

Studio B ponedeljak, 14. mart 2011.
Još jedna eksplozija na nuklearnoj elektrani Fukušima zabeležena je jutros i u njoj je povređeno jedanaestoro radnika.
Još jedna eksplozija na nuklearnoj elektrani Fukušima zabeležena je jutros i u njoj je povređeno jedanaestoro radnika. Eksplozija u reaktoru tri izazvana je nagomilavanjem vodonika, ali zvaničnici su saopštili da kontejner u... »

Novi zemljotres uzdrmao Japan, krenuo cunami

Kurir ponedeljak, 14. mart 2011.
TOKIO - Novi snažni zemljotres, jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali, pogodio je jutros severoistočni deo Japana, izazvavši strahovanja zbog opasnosti od novog cunamija, i nagnao stanovništvo da potraži utočište dublje na kopnu. Japanska meteorološka agencija je navela da je epicentar potresa bio... »

U Japanu broje na hiljade mrtvih

Mondo ponedeljak, 14. mart 2011.
Policija je do sada potvrdila 1.647 žrtava i 1.720 nestalih u oblastima na severoistoku i istoku Japana, koje su najteže pogođene prvim zemljotresom od devet stepeni po Rihterovoj skali.
Foto AP 1 / 5 2 / 5 3 / 5 4 / 5 5 / 5 Broj poginulih ili nestalih u razornom zemljotresu i cunamiju koji je usledio popeo se na 5.000, a strahuje se da bi moglo da bude na desetine hiljada žrtava ove katastrofe koja je pogodila... »

Ponovo eksplozija u japanskoj nuklearki

Dojče vele ponedeljak, 14. mart 2011.
U nuklearnoj elektrani Fukušima došlo je do nove eksplozije, druge od subote. Još ne može da se potvrdi da li je jezgro reaktora netaknuto ili je, zbog kvara na sistemu za hlađenje, došlo do kratkotrajnog topljenja...
„Ne možemo da negiramo činjenicu da postoji mogućnost da je unutrašnjost glavnog reaktora promenila oblik i da radioaktivne gorive šipke povremeno nisu bile potpuno prekrivene vodom“, izjavio je portparol vlade Jukio Edano.... »

Nađeno još 3.000 tela, nova eksplozija u nuklearki

Politika ponedeljak, 14. mart 2011.
TOKIO - U nuklearnoj centrali Fukušima dogodila se još jedna eksplozija u kojoj je povređeno najmanje 11 osoba, a na dve obale u japanskoj prefekturi Mijagi danas je pronađeno oko 3.000 tela, posle razornog zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju. U nuklearnoj centrali, već oštećenoj u... »

Alarmantno stanje u nuklearnoj centrali Fukušimi

e-Novine ponedeljak, 14. mart 2011.
Premijer Japana Naoto Kan izjavio je u nedelju da je situacija u nuklearnoj centrali u Fukušimi i dalje ozbiljna i odobrio planirane restrikcije struje kako bi se izbegle veće havarije, posle razornog zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju pre dva dana. Japan
Kan je na konferenciji za novinare u Tokiju rekao da Japan, čiji je severoistok razoren u prirodnoj katastrofi, prolazi kroz najveću krizu od Drugog svetskog rata. On je kazao i da je više od 12.000... »

Preti nova eksplozija reaktora u Japanu

Glas javnosti ponedeljak, 14. mart 2011.
TOKIO - Japanska vlada upozorila je na mogućnost još jedne eksplozije u atomskoj centrali Fukušima 1 zbog kvara na sistemu za hlađenje na trećem reaktoru. "Postoji opasnost i druge eksplozije u trećem reaktoru kao što smo imali slučaj juče", rekao je portparol Vlade Jukio Edano. On je dodao da će... »

U Japanu moguće i do 10.000 žrtava

Politika ponedeljak, 14. mart 2011.
Prema izveštajima agencija Tokio – Broj žrtava razornog zemljotresa i cunamija, koji su u petak pogodili severoistok i istok Japana, verovatno će premašiti 10.000, dok se kriza nastavlja u elektrani „Fukušima Daiči“, gde su zbog nestanka struje posle zemljotresa i cunamija u tri reaktora prestali... »

Radijacija u Fukušimi ponovo raste

Vesti online ponedeljak, 14. mart 2011.
Nivo radioaktivnog zračenja u oblasti nuklearne elektrane u prefekturi Fukušima ponovo je premašio dozvoljen nivo, dok je radijacija u oblasti nuklearne elektrane Onagava, u susednoj prefekturi Mijagi, sada na normalnom nivou, saopštile su japanske vlasti.
O povećanom nivou radijacije japansku vladu je izvestila kompanija "Tokio elektrik pauer" (TEPCO), koja upravlja nuklearkom Fukušima, javila je japanska agencija Kjodo. U međuvremenu, Međunarodna agencija za atomsku energiju... »

Premijer Japana: Teška situacija u nuklearnoj centrali

Kurir ponedeljak, 14. mart 2011.
TOKIO - Premijer Japana Naoto Kan izjavio je da je situacija u nuklearnoj centrali u Fukušimi i dalje ozbiljna i odobrio planirane restrikcije struje kako bi se izbegle veće havarije, posle razornog zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju pre dva dana. Kan je na konferenciji za novinare u... »

Najveća kriza posle Drugog svetskog rata

Danas ponedeljak, 14. mart 2011.
U Japanu zbog zemljotresa i cunamija poginulo više od 10.000 ljudi, preti nuklearna katastrofa
Tokio - Nova nuklearna katastrofa i dalje preti Japanu, a vlasti u Tokiju navode da je reč o najozbiljnijoj krizi posle Drugog svetskog rata izazvanoj razornim zemljotresom i cunamijem u kojima je, prema jučerašnjim procenama,... »
©2017 Netmark d.o.o.