Ratari sutra prekidaju blokade?

Ratari sutra prekidaju blokade?

Mondo petak, 3. jun 2011.
Poljoprivrednici najavili prekid protesta ukoliko s ministrom Dušanom Petrovićem postignu dogovor oko tehničkih detalja Uredbe o isplati subvencija.
Foto: Tanjug "U toku prepodneva imaćemo sastanak u Beogradu i ako bude postignut dogovor o nekoliko tehničkih detalja uredbe, odmah završavamo protest i vraćamo se svojim poslovima'', naveo je predstavnik svih poljoprivrednih... »

Nema blokada, Vojvodina prohodna

B92 subota, 4. jun 2011.
Beograd / Novi Sad -- Nakon šest dana blokada, poljoprivrednici u Pančevu kao i u Novom Sadu prekinuli su proteste i povukli svoje traktore i mehanizaciju sa puteva po Vojvodini.
Prestanak protesta usledio je pošto je do zemljoradnika stigla informacija o postignutom dogovoru sa redstavnicima Ministarstva poljoprivrede. Posle čitanja odluke, potpredsednik Skupštine akcionara poljoprivrednika Zoran... »

Kraj blokade puteva po Vojvodini?

B92 subota, 4. jun 2011.
Pančevo, Novi Sad, Beograd -- Protest poljoprivrednika će danas biti prekinut ukoliko s ministrom Dušanom Petrovićem bude postignut dogovor o tehničkim detaljima Uredbe o isplati subvencija.
Poljoprivrednici, koji su pet dana protestovali zbog odluke Vlade Srbije o subvencijama u agraru, odblokirali su u petak uveče novi put od Pančeva ka Beogradu. Poljoprivrednici su, međutim, svoje traktore parkirali pored tog... »

Traktori se vratili na njive

Večernje novosti subota, 4. jun 2011.
Protesti poljoprivrednika na putevima širom Vojvodine završeni posle dogovora u Vladi Srbije. Deo subvencije do kraja godine, a ostatak od 1. januara
PREDSTAVNICI zemljoradnika koji su protestovali blokirajući puteve širom Vojvodine pet dana, postigli su u subotu dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede o isplati subvencija. Blokade sa puteva su nakon toga uklonjene. Ispred... »

Postignut dogovor Ministarstva i poljoprivrednika

EMG subota, 4. jun 2011.
Ministarstvo za poljoprivredu i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou. Blokade povučene.
Pomoćnik ministra Miloš Milovanović rekao je da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti budžeta Srbije za 2011. i preuzmanje određenih obaveza za narednu godinu.... »

Poljoprivrednici sklonili blokade s puteva

Blic subota, 4. jun 2011.
Poljoprivrednici, koji su od ponedeljka blokirali većinu puteva u Vojvodini nezadovoljni kako je Vlada prvobitno raspodelila subvencije, postigli su danas dogovor s Vladom o tehničkim detaljima Uredbe o subvencijama. Istovremeno, poljoprivrednici su prestali da blokiraju puteve u Vojvodini.
Traktoristi odlaze sa barikada u Novom Sadu Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je agenciji Beta da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti... »

Dogovor Vlade i poljoprivrednika, protest okončan

RTV subota, 4. jun 2011.
NOVI SAD, BEOGRAD - Poljoprivrednici koji su početkom ove sedmice krenuli u protestnu vožnju traktorima i blokirali veliki broj važnih saobraćajnica u Vojvodini, danas su, nakon dogovora s Ministarstvom poljoprivrede, prekinuli proteste i vraćaju se svojim kućama.
"Pokazali smo da znamo šta hoćemo i da to možemo da ostvarimo", rekao je predsednik Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš novinarima ispred Vlade Vojvodine, odakle je oko 15 sati krenula kolona traktora koji... »

Završen protest ratara

Beta subota, 4. jun 2011.
NOVI SAD, 4. juna 2011. (Beta) - Protesti poljoprivrednika u Vojvodini u subotu popodne su i zvanično završeni i svi traktori kojima su bili blokirani putevi na severu zemlje će se povući, rekao je predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš. Kiš je novinarima ispred zgrade Vlade Vojvodine... »

Dogovor postignut, putevi prohodni

RTS subota, 4. jun 2011.
Završen protest ratara. Ministarstvo i poljoprivrednici postigli dogovor o tehničkim detaljima Uredbe o isplati subvencija. Podnošenje zahteva za subvenicije od 1. jula. Odblokirani putevi u Vojvodini.
Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zemljoradnici dogovorili su se, na sastanku u Vladi Srbije, da podnošenje zahteva za subvencije počne od 1. jula kako bi poljoprivrednici mogli da uplate doprinos Fondu PIO. Potpredsednik... »

Ratari se dogovorili sa vladom

Kurir subota, 4. jun 2011.
BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli su dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou, rečeno je u Ministarstvu polojprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Pomoćnik... »

Pao dogovor sa paorima, putevi odblokirani

Mondo subota, 4. jun 2011.
Ministarstvo poljoprivrede i poljoprivrednici su postigli danas dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou. Putevi su odblokirani.
U iščekivanju ratari na travi (Foto: Beta) Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je agenciji Beta da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti... »

Dogovor Vlade i poljoprivrednika

RTV petak, 3. jun 2011.
NOVI SAD, BEOGRAD - Predstavnici zemljoradnika koji protestuju već šest dana postigli su danas dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede o isplati subvencija i najavili da će u toku dana prestati, najverovatnije, blokada puteva u Vojvodini.
Potpredsednik Skupštine akcionara poljoprivrednika Zoran Sefkerinac i pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović potvrdili su novinarima da će isplata subvencije u vrednosti 14.000 dinara po hektaru (ha), za posed veličine... »

Postignut dogovor resornog ministarstva i poljoprivrednika

Politika subota, 4. jun 2011.
Ministarstvo poljoprivrede i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli su danas dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvo polojprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.... »

Postignut dogovor ministarstva i poljoprivrednika

Beta subota, 4. jun 2011.
BEOGRAD, 4. juna 2011. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli su u subotu dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede,... »

Kraj blokada zavisi od pregovora sa vladom

Beta subota, 4. jun 2011.
NOVI SAD, 4. juna 2011. (Beta) - Kraj blokada puteva po Vojvodini zavisiće od razgovora u subotu u Ministarstvu poljoprivrede, izjavio je predsednik Asocijacije poljprivrednika Miroslav Kiš. "Sve zavisi od ishoda pregovora", rekao je Kiš, član delegacije poljoprivrednika koja je oko 10.30 počela... »

Traži se potpis Tadića i Cvetkovića

B92 petak, 3. jun 2011.
Beograd -- Protesti poljoprivrednika i blokade puteva mogu se obustaviti ako dokument o ispunjavanju njihovih zahteva potpišu Boris Tadić ili premijer Mirko Cvetković.
Poljoprivrednike ne zanimaju obećanja ministra poljoprivrede, već da samo predsednik države ili premijer mogu garantovati da će zahtevi biti ispunjeni. "Onda se sigurno vraćamo svojim kućama i poslovima u polju", dodao je... »

Odblokiran novi put ka Beogradu, traktori u "pripravnosti"

Kurir petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Poljoprivrednici koji peti dan protestuju zbog odluke Vlade Srbije o subvencijama u agraru, odblokirali su danas oko 17 časova novi put od Pančeva ka Beogradu. Poljoprivrednici su, međutim, svoje traktore parkirali pored tog puta, gde čekaju dogovor svojih predstavnika sa Vladom, nakon... »

Odobrene subvencije, kraj blokada u subotu?

Vesti online petak, 3. jun 2011.
Vlada Srbije je na telefosnkoj sednici odobrila da subvencije poljoprivrednicima ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektaru za paracele do 100 hektara. Ta odluka je dogovorena noćas na sastanku kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković i resorni ministri. Predstavnici udruženja poljoprivrednika pozdravljaju predlog, ali čekaju zvaničnu odluku o tome da bi prekinuli protest.
Poljoprivrednici iz Vojvodine četiri dana protestuju, nezadovoljni predlogom Vlade Srbije i resornog ministarstva o subvencijama u agraru kojim je bilo predviđeno da se subvencionišu gazdinstva koja imaju do 10 hektara, uz... »

Počela deblokada puteva

RTS petak, 3. jun 2011.
Traktori su odvezeni sa puta ka Zrenjaninu preko Čente, iz Opova, Kikinde, Melenaca. Na ostalim putevima biće dozvoljen prolaz, ali poljopriovrednici kažu da će traktori ostati parkirani pored puta, dok im se Uredba detaljno ne razjasni.
Usvajanjem Uredbe Vlada Srbije je izašla u susret poljoprivrednicima i subvencije proširila na površine do 100 hektara u iznosu od 14.000 dinara po hektaru. Traktori su se potpuno povukli sa puta ka Zrenjaninu preko Čente, iz... »

Odblokiran put Pančevo-Beograd

Vesti online petak, 3. jun 2011.
Poljoprivrednici su danas posle 17 sati uklonili svoje traktore i odblokirali novi put od Pančeva ka Beogradu. Stari put koji povezuje ova dva grada i dalje je u blokadi. U Novom Sadu jutros oko 10.30 pušten je u saobraćaj put za Čenej, dok su centar grada ispred Banovine, kao i putevi za Temerin i Rumenku još pod blokadom.
Pančevački poljoprivrednici su popodne svoje traktore parkirali pored tog puta, očekujući dogovor svojih predstavnika sa Vladom, posle čega će se konsultovati o daljim koracima. Stari put ka Beoradu i put ka Opovu su i dalje u... »

Odblokiran novi put ka Beogradu

Politika petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD – Poljoprivrednici koji peti dan protestuju zbog odluke Vlade Srbije o subvencijama u agraru, odblokirali su danas oko 17 časova novi put od Pančeva ka Beogradu. Poljoprivrednici su, međutim, svoje traktore parkirali pored tog puta, gde čekaju dogovor svojih predstavnika sa Vladom, nakon... »

Blokirani putevi u većem delu Vojvodine

Kurir petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Više putnih pravaca u velikom delu Vojvodine i dalje je blokirano zbog protesta poljoprivrednika, iako je Vlada Srbije usvojila Uredbu o subvencionisanju poljoprivrednih gazdinstava sa 14.000 dinara po hektaru, za posede veličine do 100 hektara. Kako je rekao Jovica Mitić iz informativne... »

Najpre isplata subvencija za njive do 30 hektara

Kurir petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede će ove godine isplatiti subvencije od 14.000 dinara po hektaru svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za površine do 30 hektara, a za oranice od 30 do 100 hektara subvencije će biti isplaćene do kraja januara sledeće godine, izjavio je ministar... »

Poljoprivrednici traže isplatu do jeseni i smenu ministra Petrovića

Pravda petak, 3. jun 2011.
NOVI SAD – Ministarstvo poljoprivrede će ove godine isplatiti subvencije od 14000 dinara po hektaru svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za površine do 30 hektara, a za oranice od 30 do 100 hektara subvencije će biti isplaćene do kraja januara sledeće godine, izjavio je juče posle sednice skupštinskog Odbora za poljoprivredu ministar poljoprivrede Dušan Petrović
Petrović je na Odboru kazao da je procenjeno da će za tu namenu biti potrebno 8,6 milijardi dinara i objasnio da je procena urađena na osnovu prošlogodišnjeg broja korisnika te subvencije za koju je tada utrošeno 12 milijardi... »

LDP: Krivci Cvetković i Petrović

B92 petak, 3. jun 2011.
Beograd -- LDP insistira na odgovornosti premijera Mirka Cvetkovića i ministra poljoprivrede Dušana Petrovića zbog štete koju su naneli državi svojom politikom.
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kaže da su "Mirko Cvetković i Dušan Petrović svojom haotičnom politikom kompromitovali državu i uništili partnerstvo vlade i poljoprivrednika“. On dodaje da „treba... »

Vlada ispunila, seljaci traže još

B92 petak, 3. jun 2011.
Beograd -- Vlada Srbije je na telefonskoj sednici odobrila da se subvencije poljoprivrednicima od 14.000 dinara po hektara dodeljuju za paracele do 100 hektara.
Pod pritiskom poljoprivrednika, koji već peti dan blokiraju puteve u Vojvodini, u Vladi su odlučili da subvencije ostanu praktično iste kao i prošle godine, iako su tvrdili da u budžetu nema para. Prijem zahteva poljoprivrednika... »

Petrović: Najpre isplata subvencija za oranice do 30 hektara

EMG petak, 3. jun 2011.
Ministarstvo poljoprivrede će ove godine isplatiti subvencije od 14.000 dinara po hektaru svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za površine do 30 hektara, a za oranice od 30 do 100 hektara subvencije će biti isplaćene do kraja januara sledeće godine, izjavio je ministar poljoprivrede Dušan Petrović.
Petrović je na Odboru Skupštine Srbije za poljoprivredu kazao da je procenjeno da će za tu namenu biti potrebno 8,6 milijardi dinara i objasnio da je procena urađena na osnovu prošlogodišnjeg broja korisnika te subvencije za koju... »

Poljoprivrednici imaju nove zahteve, blokade se nastavljaju

Blic petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović rekao je danas da će po odluci Vlade, poljoprivrednicima biti ove godine isplaćene subvencije za 30 hektara, dok će razlika do površine do 100 hektara biti isplaćena do 31.1.2012. Vlada Srbije je danas na telefonskoj sednici odobrila da subvencije poljoprivrednicima ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektara za paracele do 100 hektara.
"Ko ima manje od 30 hektara biće mu na raspolaganju regres za onoliko hektara koliko je registrovao", kazao je Petrović, učestvujući u radu sednice skupštinskog Odbora za poljoprivredu. Ministar je precizirao da je u budžetskoj... »

Ratari postavili nove zahteve Vladi Srbije

Kurir petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Poljoprivrednici koji od ponedeljka blokiraju puteve u Srbiji, dostavili su danas nove zahteve premijeru Mirku Cvetkoviću kojima traže da im se omogući da zahteve za subvencije šalju od 10. juna i da isplata bude najkasnije mesec dana od predaje zahteva. Vlada Srbije je danas odobrila da... »

Ratari obećanjima ne veruju

e-Novine petak, 3. jun 2011.
Iako je do pre nekoliko dana Vlada tvrdila da nema novca za subvencije koje su zahtevali ratari, Cvetkovićev kabinet je na telefonskoj sednici otkrio da novca ipak ima i odlučio da se subvencije poljoprivrednicima od 14.000 dinara po hektara dodeljuju za paracele do 100 hektara. Uprkos toj odluci blokade puteva nisu otklonjene pošto ratari zahtevaju dodatne garancije Nastavak bunta vojvođanskih poljoprivrednika
Vlada Srbije je na telefosnkoj sednici održanoj u petak, odobrila da subvencije poljoprivrednicima ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektara za paracele do 100 hektara.... »

Prvo subvencije za oranice do 30 hektara

Beta petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede će ove godine isplatiti subvencije od 14.000 dinara po hektaru svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za površine do 30 hektara, a za oranice od 30 do 100 hektara subvencije će biti isplaćene do kraja januara sledeće godine,... »

Država popustila, ratari imaju nove zahteve

Radio 021 petak, 3. jun 2011.
Poljoprivrednici, koji ne uklanjaju blokade sa vojvođanskih puteva, zatražili su, u dopisu upućenom premijeru Mirku Cvetkoviću, da predaja zahteva za regresiranje počne 10. juna, a isplata najkasnije mesec dana od predaje zahteva. Vlada Srbije prethodno je prihvatila zahtev ratara da subvencije... »

Poljoprivrednici postavili nove zahteve Vladi

Beta petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Poljoprivrednici koji od ponedeljka blokiraju puteve u Srbiji, dostavili su u petak nove zahteve premijeru Mirku Cvetkoviću kojima traže da im se omogući da zahteve za subvencije šalju od 10. juna i da isplata bude najkasnije mesec dana od predaje zahteva. Vlada... »

Poljoprivrednici postavili nove zahteve Vladi

Beta petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Poljoprivrednici koji od ponedeljka blokiraju puteve u Srbiji, dostavili su u petak nove zahteve premijeru Mirku Cvetkoviću kojima traže da im se omogući da zahteve za subvencije šalju od 10. juna i da isplata bude najkasnije mesec dana od predaje zahteva. Vlada... »

Saobraćaj otežan zbog blokade puteva

RTS petak, 3. jun 2011.
Poljoprivrednici i dalje blokiraju puteve u Vojvodini, pa je saobraćaj onemogućen ili otežan. Na pojedinim putevima na svaka dva do tri sata dozvoljavaju prolaz vozilima. Blokirani i pojedini granični prelazi, a na ostalima se čeka oko 15 minuta.
U Vojvodini blokade puteva i dalje traju, a zatvoren je veliki broj puteva u okolini Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Vršca, Kikinde, Sombora, Vrbasa, Bečeja i Subotice, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Na pojedinim... »

VODIČ - Šta je sve danas blokirano

Blic petak, 3. jun 2011.
U Novom Sadu jutros oko 10.30 pušten je u saobraćaj na putu za Čenej, dok su centar grada ispred Banovine, kao i putevi za Temerin i Rumenku još pod blokadom. Vlada Srbije je danas na telefonskoj sednici odobrila da subvencije ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektara za paracele do 100 hektara.
U Pančevu je jutros odblokiran Novi put za Beograd, pa se saobraćaj odvijao na jednoj saobraćajnoj traci. Na putevima u srednjem Banatu, prema saopštenju Policijske uprave Zrenjani, blokade puteva više nema. Otvoren je saobraćaj... »

Poljoprivrednici postavili nove zahteve Vladi

Vesti online petak, 3. jun 2011.
Poljoprivrednici koji od ponedeljka blokiraju puteve u Srbiji, dostavili su u četvrtak nove zahteve premijeru Mirku Cvetkoviću, kojima traže da im se omogući da zahteve za subvencije šalju od 10. juna i da isplata bude najkasnije mesec dana od predaje zahteva.
Vlada Srbije je odobrila da subvencije za repromaterijal u 2011. godinu budu 14.000 dinara po hektaru za parcele do 100 hektara i najavila da će prijem zahteva početi 15. juna, a isplata trajati osam meseci. Poljoprivrednici su u... »

Vlada odobrila subvencije za parcele do 100 hektara

Beta petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Vlada Srbije je u petak na telefonskoj sednici odobrila da subvencije poljoprivrednicima ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektaru za paracele do 100 hektara, potvrdjeno je agenciji Beta u Vladi. Ta odluka je dogovorena noćas na sastanku... »

Vlada odobrila subvencije za parcele do 100 hektara

Beta petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Vlada Srbije je u petak na telefonskoj sednici odobrila da subvencije poljoprivrednicima ostanu kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektaru za paracele do 100 hektara, potvrdjeno je agenciji Beta u Vladi. Ta odluka je dogovorena noćas na sastanku... »

Vlada usvojila Uredbu o subvencijama za zemljoradnike

Večernje novosti petak, 3. jun 2011.
Predlog je da se poljoprivrednicima na ime regresa za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, najviše do 100 hektrara u narednih osam meseci
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa 14 hiljada dinara po hektaru, za posede veličine do sto hektara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljorprivede i... »

Ratari traže da premijer garantuje ispunjenje zahteva

Dnevnik petak, 3. jun 2011.
Poljoprivredni proizvođači proveli su celu noć na svojim traktorima na drumovima širom Vojvodine i najavili da će putevi ostati blokirani sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni i dok im to ne bude garantovao premijer Srbije Mirko Cvetković. Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika... »

Zemljoradnicima pomoć kao i lane

Dnevnik petak, 3. jun 2011.
Vrh države postigao je dogovor da predloži Vladi Srbije da se poljoprivrednicima na ime regresa za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, najviše do 100 hektrara, isto kao i lane, rečeno je Tanjugu u državnom vrhu. Republičkoj vladi to će jutros predložiti ministar poljoprivrede, trgovine,... »

Pare bez motike i monopol?

Danas petak, 3. jun 2011.
Novi Sad - Već peti dan putevi Vojvodine su blokirani skupom poljoprivrednom mehanizacijom nezadovoljnih poljoprivrednika. Razlog njihovog nezadovoljstva je odluka Vlade Srbije, odnosno Ministarstva poljoprivrede, da sa 14.000 dinara subvencioniše gazdinstva do maksimum 30 hektara, ali i da... »

Ratari traže garancije

Beta petak, 3. jun 2011.
NOVI SAD, 3. juna 2011. (Beta) - Poljoprivredni proizvodjači proveli su celu noć na svojim traktorima na drumovima širom Vojvodine i najavili da će putevi ostati blokirani sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni i dok im to ne bude garantovao premijer Srbije Mirko Cvetković. Predsednik Skupštine... »

Poljoprivrednicima subvencije kao i 2010.godine

SEEbiz petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Na noćašnjem sastanku kojem su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, resorni ministri i predsednici stranaka vladajuće koalicije, postignut je dogovor da se poljoprivrednicima na ime subvencija za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, najviše do 100 hektara, isto kao i 2010.godine.
Poljoprivrednici iz Vojvodine u protekla četiri dana blokirali su traktorima puteve, jer su nezadovoljni najavom vlade da će im biti smanjene subvencije, odnosno da će biti subevncionisana gazdinstva do 30 hektara. Prvobitni... »

Isplata subvencija kao prošle godine?

Beta petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović predložiće danas vladi da se poljoprivrednicima isplaćuju subvencije kao i prošle godine u iznosu od 14.000 dinara po hektaru za parcele do 100 hekatara, potvrdjeno je u petak ujutru agenciji Beta u Vladi Srbije. Odluka je... »

Srbija i dalje bez jasne agrarne politike

Dojče vele petak, 3. jun 2011.
Od početka sedmice poljoprivrednici blokiraju većinu puteva u Vojvodini, zbog ograničavanja parcela koje će biti subvencionisane sa 100 hektara na 30 hektara. Gubici već dostigli sumu od više stotina miliona dinara.
Subvencije po hektaru ostaju iste i iznose 14.000 dinara. Srpski ministar poljoprivrede Dušan Petrović kaže da su promene strukture subvencija i podsticaja u oblasti stočarstva, neophodne za stabilno snabdevanje tržišta osnovnim... »

I dalje blokade puteva u Vojvodini

Blic petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD, 3. jun 2011. (Beta) - U Vojvodini blokade puteva i dalje traju, a zatvoren je veliki broj puteva u okolini Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Vršca, Kikinde, Sombora, Vrbasa, Bečeja i Subotice, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.
Na pojedinim blokiranim putevima saobraćaj se propušta na svaka dva do tri sata, ali bez precizne satnice, a na većini deonica, blokade su neprekidne, pa je generalni savet da se putevima Vojvodine ne vozi bez preke potrebe. U... »

Ministar Petrović predložiće isplatu subvencija kao 2010.

Blic petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović predložiće danas vladi da se poljoprivrednicima isplaćuju subvencije kao i prošle godine u iznosu od 14.000 dinara po hektaru za parcele do 100 hekatara, potvrđeno je jutros agenciji Beta u Vladi Srbije.
Odluka je dogovorena noćas na sastanku kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, resorni ministri i predsednici stranaka vladajuće koalicije. Odlukom Vlade da se ne menjaju subvencije trebalo... »

Postignut dogovor, seljacima pomoć kao lane

Kurir petak, 3. jun 2011.
BEOGRAD - Vrh države postigao je u četvrtak veče dogovor da predloži Vladi Srbije da se poljoprivrednicima na ime regresa za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, najviše do 100 hektrara, isto kao i lane, rečeno je u državnom vrhu. Republičkoj vladi to će sutra ujutru predložiti ministar... »

Poljoprivrednici smenili pregovarački tim

Danas petak, 3. jun 2011.
Četvrti dan protesta, saobraćaj Vojvodine u kolapsu
Beograd - Iako su u sredu kasno uveče, posle razgovora u Ministarstvu poljoprivrede i ministar Dušan Petrović i predstavnik Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine Miroslav Kiš pozvali na prekid protesta, traktorske blokade vojvođanskih puteva nisu prestale, a u... »
©2017 Netmark d.o.o.