Parlamentarna skupština OEBS-a u Beogradu

Parlamentarna skupština OEBS-a u Beogradu

Mondo sreda, 6. jul 2011.
Jubilarna 20. Parlamentarna skupština OEBS-a počela je danas u Beogradu, a tokom četiri dana zasedanja delegate će raspravljati o reformi te organizacije i jačanju njene uloge u širenju stabilnosti i bezbednosti u svetu.
Foto: Beta/AP Na zasedanju u beogradskom Sava centru, novi generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer rekao je da je tema ovog skupa "Jačanje efikasnosti i efektivnosti OEBS - Novi početak posle Samita u Astani" i plan njegovog... »

Skupština OEBS: Bitka za istragu

Večernje novosti sreda, 6. jul 2011.
U Beogradu počela Parlamentarna skupština OEBS. Prihvaćena srpska rezolucija o trgovini organima na KiM. SAD traži prepravku usvojene Rezolucije
STALNI komitet Parlamentarne Skupštine OEBS, čiji je jubilarni 20. skup počeo u sredu u Beogradu, prihvatio je srpsku rezoluciju o trgovini organima na KiM. Tekst će biti deo konačne deklaracije, ali je već počela bitka za svako... »

Godišnje zasedanje OEBS u Beogradu

B92 sreda, 6. jul 2011.
Beograd -- Dvadeseta godišnja skupština OEBS-a počela u Beogradu. Tema ovogodišnje skupštine je reforma te najveće svetske organizacije za bezbednost.
U naredna 4 dana u Beogradu će boraviti preko 250 poslanika iz 50 zemalja. Ovogodišnje zasedanje održava se na temu "Jačanje efektnosti i efikasnosti OEBS-a - Novi početak nakon samita u Astani". Predsedavajući OEBS-a Audronijus... »

Zanijer pozdravio napredak u dijalogu Beograda i Prištine

Beta sreda, 6. jul 2011.
BEOGRAD, 6. juli 2011. (Beta) - Novi generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer pozdravio je u sredu napredak u dijalogu Beograda i Prištine i ocenio da će to poslati pozitivan signal na obe strane. U obraćanju delegatima Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beogradu, Zanijer, koji je donedavno bio šef... »

Skupština OEBS-a u Beogradu

RTS sreda, 6. jul 2011.
Srbija je duboko privržena principima, vrednostima i standardima OEBS-a, rekao premijer Cvetković na Parlamentarnoj skupštini OEBS-a u Beogradu. Održavanje ove skupštine u srpskoj prestonici dokaz je da Srbija doslovno sprovodi u delo postulate OEBS-a, rekla predsednica parlamenta.
Premijer Srbije Mirko Cvetković poručio je, na otvaranju 20. Parlamentarne skupštine OEBS-a, da je uveren da će beogradsko zasedanje tog tela doprineti radu na ostvarivanju zajedničkog cilja - veće bezbednosti u zemljama... »

Otvorena Skupština OEBS-a

Blic sreda, 6. jul 2011.
Srbija je dugoboko privržena principima, vrednostima i standardima OEBS-a i ovu organizaciju smatra strateškim partnerom u suočavanju sa novim pretnjama i izazovima poput međunarodnog terorizma, organizovanog kriminala, trgovine ljudima, energetske bezbedn osto i klimatskih promena.
Uveren sam da će ovo beogradsko zasedanje parlamentarne skupštine OEBS-a doprineti radu na ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je veća bezbednost u regionu OEBS-a, rekao je Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade. Premijer je na... »

Počela prva godišnja Skupština OEBS-a u Beogradu

Blic sreda, 6. jul 2011.
Srbija je duboko privržena principima, vrednostima i standardima OEBS-a i ovu organizaciju smatra strateškim partnerom u suočavanju sa novim pretnjama i izazovima poput međunarodnog terorizma, organizovanog kriminala, trgovine ljudima, energetske bezbednosto i klimatskih promena. Uveren sam da će ovo prvo beogradsko zasedanje parlamentarne Skupštine OEBS-a doprineti radu na ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je veća bezbednost u regionu OEBS-a, rekao je Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade.
Premijer je na današnjem otvaranju Parlamentarne skupštine OEBS-a, dodao da je sama misija ove organizacije u Srbiji, koja je nedavno obeležila 10 godina uspešnog rada, u našoj zemlji doprinela sprovođenju reformskih procesa,... »

Cvetković: Srbija smatra OEBS strateškim partnerom

EMG sreda, 6. jul 2011.
Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je danas da je Srbija privržena principima i standardima OEBS-a i da tu organizaciju smatra strateškim partnerom u borbi protiv organizovanog kriminala, međunarodnog terorizma, trgovine ljudima i klimatskih promena.
Na otvaranju godišnjeg zasedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beogradu Cvetković je rekao da je Srbija spremna za jačanje svog angažmana u toj organizaciji. “U velikoj meri OEBS je pomogao i procesima pomirenja i regionalne... »

Predsedavajući OEBS-a: Srbija primer pomirenja

RTV sreda, 6. jul 2011.
BEOGRAD - Predsedavajući OEBS-a i ministar inostranih poslova Litvanije Audronijus Ažubalis ocenio je danas da je Srbija dala veliki doprinos obnavljanju regionalne stabilnosti i da predstavlja primer za regionalno pomirenje ne samo u Evropi nego i u svetu.
Poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Srebrenici i susreti sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem predstavljaju primer prevazilaženja problema prošlosti i pomirenja, rekao je Ažubalis nakon razgovora sa šefom srpske... »

Ažubalis: Srbija primer pomirenja

Blic sreda, 6. jul 2011.
Beograd - Predsedavajući OEBS-a i ministar inostranih poslova Litvanije Audronijus Ažubalis ocenio je danas da je Srbija dala veliki doprinos obnavljanju regionalne stabilnosti i da predstavlja primer za regionalno pomirenje ne samo u Evropi nego i u svetu.
Poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Srebrenici i susreti sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem predstavljaju primer prevazilaženja problema prošlosti i pomirenja, rekao je Ažubalis nakon razgovora sa šefom srpske... »

Počinje 20. godišnja skupština PS OEBS-a

Beta sreda, 6. jul 2011.
BEOGRAD, 6. jula 2011. (Beta) - Dvadeseta godišnja skupština Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a počinje u sredu u Beogradu i na njoj će poslanici do nedelje, 10. jula, raspravljati o reformi te najveće svetske organizacije za bezbednost, koja okuplja zemlje Evrope, Severne Amerike i centralne... »

Počinje godišnja skupština Parlamentarne skupštine OEBS-a

EMG sreda, 6. jul 2011.
Dvadeseta godišnja skupština Parlamentarne skupštine OEBS-a počinje danas u Beogradu i na njoj će poslanici do nedelje, 10. jula, raspravljati o reformi te najveće svetske organizacije za bezbednost.
Ovogodišnje zasedanje, na kojem se očekuje učešće preko 250 poslanika iz 50 zemalja, održava se na temu "Jačanje efektnosti i efikasnosti OEBS-a: Novi početak nakon samita u Astani". Poslanici će glasati o više od 25 rezolucija,... »

Danas u Beogradu počinje 20. godišnja skupština PS OEBS-a

SEEbiz sreda, 6. jul 2011.
BEOGRAD - Dvadeseta godišnja skupština Parlamentarne skupštine OEBS-a počinje u danas u Beogradu i na njoj će poslanici do nedelje, 10. jula, raspravljati o reformi te najveće svetske organizacije za bezbednost, koja okuplja zemlje Evrope, Severne Amerike i centralne Azije.
Ovogodišnje zasedanje, na kojem se očekuje učešće preko 250 poslanika iz 50 zemalja, održava se na temu "Jačanje efektnosti i efikasnosti OEBS-a - Novi početak nakon samita u Astani". Uoči plenarne sednice, koja počinje posle... »
©2017 Netmark d.o.o.