Održana poslednja korida u Kataloniji

Barselona: Poslednji put održana korida

Večernje novosti ponedeljak, 26. septembar 2011.
U Barseloni je poslednji put održana korida, pre nego što u Kataloniji početkom sledeće godine stupi na snagu zabrana ove viševekovne tradicije
BARSELONA - U Barseloni je u nedelju veče, uz mnoštvo emocija, poslednji put održana korida, pre nego što u Kataloniji početkom sledeće godine stupi na snagu zabrana ove viševekovne tradicije. Trojica vodećih španskih matadora,... »

Nema više koride!

Kurir ponedeljak, 26. septembar 2011.
U Kataloniji juče održana poslednja borba sa bikovima, koja je vekovima bila simbol Španije. Gledalo ju je 20.000 ljudi
BARSELONA - Bikovi odahnuli! Španski severoistočni region Katalonija juče je poslednjom borbom u areni u Barseloni rekao zbogom borbama sa bikovima, koje su vekovima bile jedan od simbola Španije. Rasprodata borba, kojoj je sinoć... »

Održana poslednja korida u Kataloniji

RTV ponedeljak, 26. septembar 2011.
BARSELONA - U Barseloni je sinoć uz mnoštvo emocija poslednji put održana korida, pre nego što u Kataloniji početkom sledeće godine stupi na snagu zabrana ove viševekovne tradicije.
Trojica vodećih španskih matadora, uključujući najpoznatijeg Hosea Tomasa (36), nastupili su u Monumental areni, pred 20.000 ljudi. Korida je okončana nastupom mladog katalonskog matadora Serafina Marina (28) koji je ubio... »

Poslednja korida u Barseloni (FOTO)

B92 ponedeljak, 26. septembar 2011.
Barselona -- Poslednja borba s bikovima održana je u nedelju Barseloni pred 20.000 ljudi, uz učešće vrhunskih španskih matadora .
Borbama su prethodili napeti trenuci pošto su pristalice i protivnici koride vređali jedni druge ispred arene Monumental. Parlament Katalonije, regiona koji uživa visok stepen autonomije u Španiji, u julu 2010. godine je zabranio... »

Održana poslednja korida u Barseloni Foto

Blic ponedeljak, 26. septembar 2011.
Poslednja borba s bikovima održana je danas u Barseloni uz učešće vrhunskih španskih matadora pred 20.000 ljudi.
Borbama su prethodili napeti trenuci pošto su pristalice i protivnici koride vređali jedni druge ispred arene Monumental. Parlament Katalonije, regiona koji uživa visok stepen autonomije u Španiji, u julu 2010. godine je zabranio... »

Poslednja korida u Kataloniji

RTV nedelja, 25. septembar 2011.
BARSELONA - U Barseloni se večeras održava poslednja korida, pre nego što u Kataloniji, regionu Španije, stupi na snagu zabrana ove viševekovne tradicije.
Poslednja korida u areni "La Monumental" okupila je u publici oko 18.000 ljudi koji aplaudiraju i uzvikuju "Sloboda!", a među matadorima koji nastupaju je i Hose Tomas, jedan od najčuvenijih boraca s bikovima u Španiji, preosi... »

Poslednja korida u Barseloni

Dojče vele nedelja, 25. septembar 2011.
Ove nedelje se održava poslednja borba s bikovima u španskoj pokrajini Kataloniji: poslednja ove sezone i poslednja uopšte. Ipak, tu nije samo reč o zaštiti životinja, nego i o osetljivom političkom i ekonomskom pitanju.
U nedelju u 18 sati je početak kraja duge tradicije: već odavno je prodato svih 20 hiljada ulaznica za arenu Monumental u Barseloni za poslednju koridu ove sezone – i uopšte. Za kraj će nastupiti trenutna zvezda među toreadorima... »

Poslednja korida u Kataloniji

Novi magazin nedelja, 25. septembar 2011.
Španski region Katalonija reći će danas poslednjom borbom u areni u Barseloni zbogom borbama sa bikovima, koje su vekovima jedan od simbola Španije.
Rasprodata borba, kojoj će večeras prisustvovati 20.000 ljudi, biće poslednja zakazana ove sezone. Njena zvezda biće matador broj jedan u Španiji - Hose Tomas. Regionalna zabrana borbi sa bikovima u Kataloniji stupa na snagu 1.... »
©2017 Netmark d.o.o.