Pakt EU potpisuje 25 zemalja

Pakt EU potpisuje 25 zemalja

Vreme utorak, 31. januar 2012.
Na samitu Evropske unije u Briselu održano je glasanje za budžetski pakt koji su inicirale Nemačka i Francuska. Ovaj sporazum odnosi se na ključni element za stabilizaciju finansijskog tržišta 17 država evro zone. Njime se predviđa smanjenje budžetskog deficita na manje od tri odsto, a zemlje koje... »

Engleska i Češka odbile fiskalni pakt EU

Mondo utorak, 31. januar 2012.
Nakon dugih pregovora na Samitu u Briselu, šefovi država i vlada zemalja Evropske unije, izuzev Engleske i Češke, dogovorili su se o uvođenju fiskalnog paketa kojim će se regulisati više budžetske discipline.
Angela Merkel u razgovorom sa Borutom Pahorom (Beta-AP) Lideri zemalja članica Evropske unije, izuzev Britanije i Češke, postigli su u Briselu preliminarni dogovor o fiskalnom paktu koji je nametnula Nemačka, saopštli su... »

Merkel zadovoljna, Kameron se ruga

B92 utorak, 31. januar 2012.
B92: Merkel zadovoljna, Kameron se ruga
Brisel -- Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je odluke donete na samitu EU, na kojem su lideri 25 zemalja izrazili spremnost da potpišu "fiskalni pakt".
"To je zaista izuzetno dostignuće", rekla je Merkelova posle skoro sedmočasovne diskusije sa njenim evropskim partnerima. Na samitu su se sve članice, izuzev Velike Britanije i Češke, saglasile da potpišu i pristupe sporazumu o... »

EU: Pakt za strogu štednju

Radio 021 utorak, 31. januar 2012.
Lideri zemalja članica Evropske unije, izuzev Britanije i Češke, postigli su sinoć u Briselu preliminarni dogovor o fiskalnom paktu koji je namenula Nemačka, saopštli su diplomatski izvori u sedištu EU. Samo dve zemlje od 27, koje čine EU, izrazile su rezerve o paktu koji nameće stroge mere štednje... »

Fiskalnom paketu 25 EU lidera reklo `DA`

Kamatica utorak, 31. januar 2012.
Nakon dugih pregovora na Samitu u Briselu, šefovi država i vlada zemalja Evropske unije dogovorili su se o uvođenju fiskalnog paketa kojim će se regulisati više budžetske discipline. Šefovi država i vlada Evropske unije odobrili su trajni Evropski mehanizam za stabilizaciju (ESM) koji bi trebalo da... »

Prošao nemački sporazum

RTS utorak, 31. januar 2012.
RTS: Prošao nemački sporazum
Lideri 25 zemalja članica EU usvojili sporazum kojim se uvodi stroža budžetska disciplina. Britanija protiv, Češka traži dodatne konsultacije.
Ukupno 25 država Evropske unije, sve osim Britanije i Češke, usvojilo je sporazum o fiskalnom paktu koji je nametnula Nemačka. Te dve zemlje rezervisane su prema paktu koji nameće stroge mere štednje za zemlje koje pretenduju na... »

Merkelova pozdravila odluke na samitu EU

Blic utorak, 31. januar 2012.
BRISEL - Nemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je odluke donete na vanrednom samitu Evropske unije, na kojem su lideri 25 zemalja izrazili spremnost da potpišu “fiskalni pakt” kojim se uvodi stroža budžetska disciplina u Uniji.
“To je zaista izuzetno dostignuće”, rekla je sinoć Merkelova posle skoro sedmočasovne diskusije sa njenim evropskim partnerima. Na samitu su se sve članice, izuzev Velike Britanije i Češke, saglasile da potpišu i pristupe... »

Za sporazum o budžetskoj disciplini 25 država EU

Politika utorak, 31. januar 2012.
BRISEL – Ukupno 25 država Evropske unije, sve osim Britanije i Češke, usvojilo je sporazum o uvođenju strožih mera zajedničke evropske budžetske discipline, izjavio je predsednik EU Herman van Rompej. „Ukupno 25 država će potpisati budžetski sporazum”, rekao je kratko Van Rompej. Evropski lideri... »

U EU 25 glasova za "nemački pakt"

B92 utorak, 31. januar 2012.
B92: U EU 25 glasova za "nemački pakt"
Brisel -- Ukupno 25 država Evropske unije, sve osim Britanije i Češke, usvojilo je sporazum o uvođenju strožih mera zajedničke evropske budžetske discipline.
"Ukupno 25 država će potpisati budžetski sporazum", rekao je kratko predsednik EU Herman van Rompej. On je dodao da je "održani samit EU najvažnija faza u borbi sa aktuelnom dužničkom krizom, ističući da je nesumnjiv uspeh... »

Fiskalni sporazum EU bez Češke i Britanije

e-Novine utorak, 31. januar 2012.
Ukupno 25 država Evropske unije, sve osim Britanije i Češke, usvojile su u ponedeljak uveče sporazum o uvođenju strožih mera zajedničke evropske budžetske discipline, izjavio je predsednik EU Herman van Rompej Brisel
"Ukupno 25 država će potpisati budžetski sporazum", rekao je kratko Van Rompej. Evropski lideri okupili su se u ponedeljak posle podne u Briselu na prvom ovogodišnjem samitu, na kojem je u centru... »

Britanije i Češka mimo ostalih u EU

Novi magazin utorak, 31. januar 2012.
Članice Evropske unije, osim Britanije i Češke, usvojile su sporazum o uvođenju strožih mera zajedničke evropske budžetske discipline, izjavio je predsednik EU Herman van Rompej.
"Ukupno 25 država će potpisati budžetski sporazum", rekao je kratko Van Rompej. Evropski lideri okupili su se u Briselu na prvom ovogodišnjem samitu, na kojem je u centru pažnje, pored sporazuma o budžetskoj disciplini, i... »

Lombardija i Veneto masovno glasali za veću autonomiju

SEEbiz  pre 2 sata  još 10 povezanih

Tinejdžer sekirom napao ljude u prodavnici!

Mondo  pre 1 sat  još 6 povezanih

Kurs dinara bez promene

Vesti online  pre 2 sata  još 3 povezane

FBI nije mogao pristupiti podacima s mobitela

Al Jazeera  pre 1 sat  još 5 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.