Povezane vesti

Izvučena kombinacija 2 za polaganje iz maternjeg

Kurir ponedeljak, 18. jun 2012.
Bilo je dovoljno vremena da se prouče zadaci i mislim da su đaci spremni. Bila su i dva probna testiranja", kazao je Obradović i poželevši sreću osmacima
BEOGRAD - Đaci osmog razreda u Srbiji počeli su danas polaganje male mature, rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a pred njima su zadaci iz kombinacije broj 2, koju je izvukao ministar prosvete Žarko Obradović.... »

Mala matura: Ako je ime napisano malim slovom, nevažeći odgovori

RTV ponedeljak, 18. jun 2012.
NOVI SAD/BEOGRAD - Prema Uputstvu za ocenjivanje završnog ispita iz srpskog (maternjeg) jezika, koje je uradio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, neće se kao tačan priznati odgovor u kojem je učenik vlastito ime napisao malim početnim slovom.
Takođe, priznaće se odgovori u zadacima otvorenog tipa (tabela i kratak odgovor) u kojima je učenik odgovor napisao malim ili velikim početnim slovom, osim ukoliko je trebalo napisati neko vlastito ime. Priznaće se i odgovori... »

Objavljena rešenja testa iz srpskog

B92 ponedeljak, 18. jun 2012.
B92: Objavljena rešenja testa iz srpskog
Beograd -- Osmaci su danas polagali završni ispit iz maternjeg jezika, sutra polažu test iz matematike. Ministar Žarko Obradović izvukao kombinaciju sa rednim brojem dva.
U klupama širom Srbije malu maturu polažu 78.004 osmaka, slobodnih mesta u srednjim školama ima 83.335. Preliminarni rezultati završnog ispita biće poznati 21. juna. Na testu je deset zadataka nepoznato, pet pitanja je identično... »

Mala matura: Lako prošli prvi test

Večernje novosti ponedeljak, 18. jun 2012.
I učenici i nastavnici slažu se da pitanja na završnom ispitu nisu bila teška, a pravopis se vešto "sakrio" iza propisa. Pogledajte test i rešenja ispita iz srpskog jezika
TAČNO 77.432 svršenih osnovaca u ponedeljak je polagalo završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. I đaci i nastavnici slažu se, uglavnom, da pitanja nisu bila teška. Test iz srpskog jezika pogledajte OVDE. Rešenja testa... »

Osmaci završili prvi deo maturskog ispita

Akter ponedeljak, 18. jun 2012.
Đaci osmog razreda u Srbiji završili su prvi deo polaganja male mature, pošto su pre podne rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Drugi deo polaganja male mature za 78.000 osmaka nastavlja se sutra testom iz matematike
Testove iz srpskog osmaci počeli da rešavaju u 10 sati. Prethodno je ministar prosvete i nauke Žarko Obradović na RTS-u izvukao kombinaciju pitanja broj dva i poželeo đacima uspeh. Testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika,... »

Test iz maternjeg jezika polagalo 99,27 odsto osmaka

Politika ponedeljak, 18. jun 2012.
BEOGRAD – Na današnji završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika izašla su 77.432 učenika, što je 99,27 odsto od ukupnog broja učenika osmog razreda. Prema usmenom izveštaju načelnika školskih uprava, završni ispit je protekao regularno, saopšteno je iz Ministarstva prosvete i nauke.... »

Osmaci završili polaganje prvog dela male mature

Blic ponedeljak, 18. jun 2012.
Đaci osmog razreda u Srbiji završili su prvi deo polaganja male mature, pošto su pre podne rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Drugi deo polaganja male mature za 77.432 osmaka nastavlja se sutra testom iz matematike, u 10 sati.
Testove iz srpskog osmaci počeli da rešavaju u 10 sati. Prethodno je ministar prosvete i nauke Žarko Obradović na RTS-u izvukao kombinaciju pitanja broj dva i poželeo đacima uspeh. Prema usmenom izveštaju načelnih školskih... »

Osmaci „odlepili“ na maturi iz srpskog (u prilogu zadaci i rešenja)

Pravda ponedeljak, 18. jun 2012.
BEOGRAD – Osmaci širom Srbije polagali su danas završni ispit iz maternjeg jezika, dok ih sutra očekuje test iz matematike. Prvog dana male mature čini se da je mnogo veća nervoza i trema bila prisutna kod roditelja nego kod samih učenika.
„Pravda“ je obišla Osnovnu školu „Mika Alas“ na Dorćolu, prvog dana polaganja mature, odnosno testa iz srpskog jezika, gde je grupica roditelja nervozno šetkala ispred ulaza u zgradu u Gospodar Jovanovoj ulici. Dok su njihova... »

Rešenja testa za malu maturu

RTS ponedeljak, 18. jun 2012.
RTS: Rešenja testa za malu maturu
Đaci osmog razreda polagali su završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Tačni odgovori objavljeni na Internet portalu RTS-a. Ministar Žarko Obradović izvukao kombinaciju pod rednim brojem dva.
9.50 - Ministar Žarko Obradović u direktnom prenosu na RTS-u izvukao kombinaciju pitanja pod rednim brojem dva. Tačne odgovore testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, možete pogledati na Internet portalu RTS-a. Rešavanjem... »

Završen test iz srpskog, sutra matematika

Glas javnosti ponedeljak, 18. jun 2012.
BEOGRAD - Đaci osmog razreda u Srbiji završili su prvi deo polaganja male mature pošto su pre podne rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a polaganje nastavljaju sutra testom iz matematike. Rešenja današnjeg testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, biće obljavljena oko 13 sati... »

Mali maturanti završili polaganje testova iz srpskog jezika

24 Sata ponedeljak, 18. jun 2012.
Đaci osmog razreda u Srbiji, njih 78.000, završili su prvi deo polaganja male mature, pošto su pre podne rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a polaganje nastavljaju sutra testom iz matematike. Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, biće obljavljena oko 13 sati na sajtovima Ministarstva prosvete i nauke (www.mpn.gov.rs) i Radio televizije Srbije (www.rts.rs).
Pred đacima su bili zadaci iz kombinacije broj 2, koju je izvukao ministar prosvete Žarko Obradović. Polaganje testova počelo je u 10 sati a završeno je u podne, tako da su đaci imali dva sata za rešavanje 20 zadataka. Sutra se... »

Završen test iz srpskog, rezultati u 13 sati

Kurir ponedeljak, 18. jun 2012.
Sutra se polaže test iz matematike i za rešavanje tih zadataka đaci će imati dva sata. Učenici treba da ponesu đačku knjižicu sa fotografijom i pečatom škole
BEOGRAD - Đaci osmog razreda u Srbiji završili su prvi deo polaganja male mature pošto su pre podne rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a polaganje nastavljaju sutra testom iz matematike. Rešenja današnjeg... »

Zadaci iz srpskog nisu bili teški

Kurir ponedeljak, 18. jun 2012.
Ministar Žarko Obradović je istakao da je sve proteklo u najboljem redu
BEOGRAD - Nakon polaganja testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, čime je počelo polaganje male mature, zadovoljni su i osmaci i ministar prosvete Žarko Obradović - đaci ocenjuju da zadaci nisu bili teški, a ministar da je... »

Završeno polaganje testova iz srpskog jezika

Beta ponedeljak, 18. jun 2012.
BEOGRAD, 18. juna 2012. (Beta) - Djaci osmog razreda u Srbiji završili su prvi deo polaganja male mature, pošto su pre podne rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a polaganje nastavljaju u utorak testom iz matematike. Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, biće... »

Polaganje male mature

Beta ponedeljak, 18. jun 2012.
BEOGRAD, 18. juna 2012. (Beta) - Djaci osmog razreda u Srbiji počeli su u ponedeljak polaganje male mature, rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a pred njima su zadaci iz kombinacije broj 2, koju je izvukao ministar prosvete Žarko Obradović. Polaganje testova počelo je u 10 sati i... »

Bez đaka ostala 74 srednjoškolska smera

Politika ponedeljak, 18. jun 2012.
Završni ispit, obavezna provera znanja za kraj osnovnog obrazovanja, počinje danas. U klupe osmoletki vratiće 78.004 osmaka da polažu test iz srpskog (maternjeg) jezika, a sutra i iz matematike. Nijedan poen ne moraju da osvoje – položiće. Međutim, od broja ostvarenih bodova na maloj maturi i te... »

Umro masovni ubica Čarls Menson

RTV  pre 1 sat  još 11 povezanih

DV: Politički zemljotres u Berlinu

Danas  pre 57 minuta  još 7 povezanih

Po podne stiže Zaev, prvo na večeru kod Brnabićeve

B92  pre 3 sata  još 5 povezanih

Evro danas 118,5061 dinara

Novi magazin  pre 2 sata  još 5 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.