Ne mogu da budem veći Srbin od vas

Ne mogu da budem veći Srbin od vas

Vreme četvrtak, 13. septembar 2012.
Povlačenjem prvobitnog nacrta svoje Kosovske rezolucije u Generalnoj skupštini UN-a u septembru 2010. godine, čija je suština bila da "jednostrana secesija ne može biti prihvatljiv način za rešavanje teritorijalnih pitanja", Srbija je Rusiju stavila pred svršen čin. Za "jedinog strateškog partnera Srbije" to je bilo potpuno neočekivano. Rusija se zalaže za saradnju Srbije i Evropske unije, ali se protivi učlanjenju u NATO. Sudeći prema izjavama članova nove vladajuće koalicije, kao i prema...
Prošlog utorka premijer Srbije Ivica Dačić u svom kabinetu se zvanično oprostio od dosadašnjeg ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Konuzina. Istoga dana predsednik Srbije Tomislav Nikolić se po drugi put za samo tri meseca... »

Konuzin: Nova era odnosa Srbije i Rusije

Vesti online četvrtak, 13. septembar 2012.
Ruski ambasador Aleksandar Konuzin i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenili su u Beogradu da je došlo do "nove ere" u odnosima Srbije i Rusije, saopšteno je iz srpskog parlamenta.
Konuzin, koji je bio u oproštajnoj poseti predsedniku parlamenta, konstatovao je da su aktuelni događaji u odnosima Rusije i Srbije povod za zaodvoljstvo, jer su predsednici Vladimir Putin i Tomislav Nikolić na sastanku u Sočiju... »

Konuzin: Odlazim iz sveta diplomatije

Blic četvrtak, 13. septembar 2012.
Ruski ambasador Aleksandar Konuzin ocenio je večeras da Rusija prema Srbiji gaji tople i prijateljske odnose i naveo da će po isteku mandata u Beogradu prestati da se bavi diplomatijom.
- Uskoro ću otići jer je završen moj mandat, odlazim iz sveta diplomatije - rekao je Konuzin na otvaranju izložbe radova savremenih južnoafričkih umetnika "Saut Afrika Miting point" (South Africa Meeting point) u Ruskom domu.... »
©2017 Netmark d.o.o.