Evropljani sve manje vjeruju u euro

Evropljani sve manje vjeruju u euro

Al Jazeera četvrtak, 13. septembar 2012.
Čak 57 posto ispitanika izjavilo je da je euro loš za ekonomiju njihovih zemalja, što je rast od četiri procentna poena u odnosu na prošlu godinu.
Dužnička kriza u eurozoni opasno je poljuljala povjerenje u euro, a više od polovine Evropljana smatra da je zajednička valuta loša po njihove ekonomije, pokazala je velika godišnja anketa "Transatlantski trendovi 2012" provedena... »

Evropljani veruju u EU, ne i u evro

Vesti online četvrtak, 13. septembar 2012.
Istraživanje američkog i evropskog javnog mnjenja koje svake godine radi nemački Maršalov fond iz Vašingtona pokazuje da je uprkos ekonomskoj krizi 61 posto Evropljana smatra da je članstvo u EU dobro za njihove nacionalne ekonomije.
Ipak, 57 odsto njih kaže da je evro loš za ekonomiju. Na pitanje da li bi njihova zemlja trebalo da napusti evrozonu čak jedan od četvoro ispitanika u Španiji i Nemačkoj je odgovorilo potvrdno, rezultati su istraživanja pokazala... »

Građani Evrope u većini za EU, ali ne i za evro

Blic četvrtak, 13. septembar 2012.
Većina Evropljana smatra da je članstvo u EU dobro za njihove zemlje, ali ne dele isti entuzijazam prema evru.
Sličnu podeljenost direktor Ipsos Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević primećuje u Srbiji, gde bi, kako kaže, većina ispitanika volela da živi u Nemačkoj, ali pri tome o njoj nema baš najbolje mišljenje. Ovo je rečeno danas... »
©2017 Netmark d.o.o.