"Svedoka 2 puta pokušali da ubiju"

"Svedoka 2 puta pokušali da ubiju"

Vesti online nedelja, 16. septembar 2012.
Svedoka u trgovini organima na Kosovu čuvaju najbolji pripadnici policije, a pre nego što su ga preuzeli bio je dva puta životno ugrožen, kaže Bruno Vekarić, zamenik državnog tužioca za ratne zločine.
Svedočenje svedoka D., koji je detaljno opisao vađenje organa, izazvalo je veliku pažnju domaće javnosti, ali i haškog tužilaštva za ratne zločine. - Svedok D. nam je postao dostupan pre 16 meseci, pre toga smo imali sa njim... »

VEKARIĆ: Zaštićenog svedoka su dva puta pokušali da ubiju!

Telegraf nedelja, 16. septembar 2012.
- Zabrinut sam da li će se ovo ikada potpuno rasvetliti. Klasičan zločin, kakav je ovaj, veoma je često u senci različitih političkih projekata - kaže zamenik državnog tužioca za ratne zločine
Portparol Tužilaštva za ratne zločine i zamenik državnog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da je snimak potresnog iskaza svedoka koji je detaljno opisao vađenje organa na Kosovu i u Albaniji, samo mali deo onoga što... »

Videli smo mali deo jezivog iskaza svedoka

Mondo nedelja, 16. septembar 2012.
Zamenik državnog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da je snimak potresnog iskaza svedoka koji je detaljno opisao vađenje organa na Kosovu i u Albaniji, samo mali deo onoga što je rekao tužilaštvu.
"Svedok D. nam je postao dostupan pre 16 meseci, pre toga smo imali sa njim kontakte u jednoj evropskoj državi... Kada je prvi put dao opširan iskaz, počeli smo da proveravamo svaki detalj... Iskaz koji je dao je znatno... »

Svedoka sa Kosova čuvaju najbolji policajci

Novi magazin nedelja, 16. septembar 2012.
Svedoka u trgovini organima na Kosovu čuvaju najbolji pripadnici policije, a pre nego što su ga preuzeli bio je dva puta životno ugrožen, rekao je zamenik tužioca Bruno Vekarić.
Vekarić kaže u intervjuu za Pres da je snimak iskaza samo mali deo onoga što je svedok rekao tužilaštvu. “Svedok D. nam je postao dostupan pre 16 meseci, pre toga smo imali sa njim kontakte u jednoj evropskoj državi. Rekao nam je... »

Svedoka su dva puta pokušali da ubiju

Press nedelja, 16. septembar 2012.
Užasne slike - Osećam stalnu uznemirenost kada pomislim na delove iskaza zaštićenog svedoka. Neretko ih sanjam, osećam teskobu i sažaljenje prema žrtvi
Potresno svedočenje svedoka D., koji je detaljno opisao vađenje organa, izazvalo je veliku pažnju domaće javnosti, ali i haškog tužilaštva za ratne zločine. Bruno Vekarić, zamenik državnog tužioca za ratne zločine, kaže u... »
©2017 Netmark d.o.o.