Nuklearni objekti Srbije ipak neće biti ukinuti

Nuklearni objekti Srbije ipak neće biti ukinuti

Akter sreda, 19. septembar 2012.
Vlada Srbije razmotriće mogućnost da se ne ukinu Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i Nuklearni objekti Srbije, kao što je to prvobitno bilo predviđeno
Ministar finansija Mlađan Dinkić je, učestvujući u skupštinskoj raspravi, kazao da ima smisla razmotriti predlog poslanika DSS-a da ta agencija i javno preduzeće ostanu zbog visoke kvalifikovanosti zaposlenih, ali da se... »

Prekinuta sednica, nastavak danas

B92 sreda, 19. septembar 2012.
B92: Prekinuta sednica, nastavak danas
Beograd -- Skupština Srbije završila osmočasovnu debatu o paketu zakona namenjenih fiskalnoj konsolidaciji, a rasprava će biti nastavljena danas.
Poslanici bi sutra, nakon što završe debatu o setu 24 zakona, čiji je cilj trajno zaustavljanje rasta budžetskog deficita Srbije, trebalo da pređu na razmatranje rebalansa budžeta za ovu godinu. Poslanici opozicije su izneli... »

Šefovi poslaničkih grupa odlučili – o rebalansu sutra

Pravda sreda, 19. septembar 2012.
BEOGRAD – Skupstina Srbije sutra će započeti raspravu o predlogu rebalansa budžeta za ovu godinu, pošto je večeras završila raspravu o paketu finansijskih zakona. Potpredsednica Skupštine Srbije Vesna Kovač saopštila je poslanicima da su se šefovi poslaničkih grupa u parlamentu dogovorili da sutra, a ne večeras, započnu debatu o sledećoj tački dnevnog reda, odnosno o rebalansu budžeta.
Tako će rasprava o rebalansu budžeta i pratećim zakonima početi sutra u 11 sati. Šefovi poslaničkih grupa održali su konsultacije pošto je LDP zatražila da se rasprava o rebalansu odloži za sutra, budući da je rasprava o paketu... »

Mićunović: Od Dinkića se ne može doći do reči

Dnevnik sreda, 19. septembar 2012.
Skupština Srbije ni danas nije razmatrala predlog budžeta za ovu godinu, pošto je rasprava o paketu finasijskih zakona trajala prethodna dva dana. Dogovor šefova poslaničkih grupa je da se sa rebalansom startuje danas.
Opozicija je kritikovala resornog ministra Mlađana Dinkića da je previše vremena proveo za govornicom i da od njega nisu mogli doćo do reči. Šef poslaničkog kluba DS Dragoljub Mićunović izračunao je da je Dinkić “ govorio više... »

Ima se, može se - neka čeka rebalans

Mondo sreda, 19. septembar 2012.
Skupština Srbije sutra će započeti raspravu o predlogu rebalansa budžeta za ovu godinu, pošto je večeras završila raspravu o paketu finansijskih zakona.
Potpredsednica Skupštine Srbije Vesna Kovač saopštila je poslanicima da su se šefovi poslaničkih grupa u parlamentu dogovorili da sutra, a ne večeras, započnu debatu o sledećoj tački dnevnog reda, odnosno o rebalansu budžeta.... »

Skupština Srbije u četvrtak o rebalansu budžeta

Kurir sreda, 19. septembar 2012.
Potpredsednica Skupštine Srbije Vesna Kovač saopštila je poslanicima da su se šefovi poslaničkih grupa u parlamentu dogovorili da u četvrtak a ne večeras, započnu debatu o sledećoj tački dnevnog reda, odnosno o rebalansu budžeta
BEOGRAD - Skupstina Srbije u četvrtak će započeti raspravu o predlogu rebalansa budžeta za ovu godinu, pošto je večeras završila raspravu o paketu finansijskih zakona. Potpredsednica Skupštine Srbije Vesna Kovač saopštila je... »

Nuklearni objekti Srbije neće biti ukinuti

Večernje novosti sreda, 19. septembar 2012.
Vlada će razmotriti mogućnost da se ne ukinu Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i Nuklearni objekti Srbije, kao što je to prvobitno bilo predviđeno, rekao Mlađen Dinkić
BEOGRAD - Vlada Srbije razmotriće mogućnost da se ne ukinu Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i Nuklearni objekti Srbije, kao što je to prvobitno bilo predviđeno, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan... »

Skupština Srbije sutra o rebalansu budžeta za ovu godinu

Blic sreda, 19. septembar 2012.
Skupština Srbije sutra će započeti raspravu o predlogu rebalansa budžeta za ovu godinu, pošto je večeras završila raspravu o paketu finansijskih zakona.
Potpredsednica Skupštine Srbije Vesna Kovač saopštila je poslanicima da su se šefovi poslaničkih grupa u parlamentu dogovorili da sutra, a ne večeras, započnu debatu o sledećoj tački dnevnog reda, odnosno o rebalansu budžeta.... »

Finansijski zakoni, dan drugi

RTS sreda, 19. septembar 2012.
RTS: Finansijski zakoni, dan drugi
Poslanici raspravljali o setu zakona za fiskalnu konsolidaciju. Polemika Mlađana Dinkića i Olivera Dulića o uvozu akumulatora i guma za reciklažu. Rasprava o rebalansu budžeta počinje sutra u 11 časova.
18.27 - Završena rasprava o paketu finansijskih zakona. Sutra u 11 časova počeće sednica o rebalansu budžeta za 2012. godinu. 18.14 - Poslanici nastavili zasedanje. 17.33 - U skupštini određena pauza od 15 minuta. 17.20 -... »

Nuklearni objekti ipak ostaju?

B92 sreda, 19. septembar 2012.
B92: Nuklearni objekti ipak ostaju?
Beograd -- Vlada Srbije razmotriće mogućnost da se ne ukinu Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i Nuklearni objekti Srbije, kako je ranije bilo predviđeno.
Ministar finansija i privrede je Mlađan Dinkić je tokom skupštinske rasprave rekao da ima smisla razmotriti predlog poslanika DSS da ta agencija i javno preduzeće ostanu zbog visoke kvalifikovanosti zaposlenih, ali da se... »

Nuklearni objekti Srbije ipak neće biti ukinuti?

Blic sreda, 19. septembar 2012.
Vlada Srbije razmotriće mogućnost da se ne ukinu Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i Nuklearni objekti Srbije, kao što je to prvobitno bilo predviđeno, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.
Dinkić je, učestvujući u skupštinskoj raspravi, kazao da ima smisla razmotriti predlog poslanika DSS-a da ta agencija i javno preduzeće ostanu zbog visoke kvalifikovanosti zaposlenih, ali da se istovremeno ukinu naknade koje... »

NUKLEARNI OBJEKTI SRBIJE IPAK NEĆE BITI UKINUTI?

Pravda sreda, 19. septembar 2012.
BEOGRAD – Vlada Srbije razmotriće mogućnost da se ne ukinu Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i Nuklearni objekti Srbije, kao što je to prvobitno bilo predviđeno, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.
Dinkić je, učestvujući u skupštinskoj raspravi, kazao da ima smisla razmotriti predlog poslanika D S S-a da ta agencija i javno preduzeće ostanu zbog visoke kvalifikovanosti zaposlenih, ali da se istovremeno ukinu naknade koje... »

Nastavljena debata o fiskalnoj konsolidaciji

Akter sreda, 19. septembar 2012.
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas debatu o paketu zakona namenjenih fiskalnoj konsolidaciji, nakon čega bi trebalo da započnu i raspravu o predlogu rebalansa budžeta
Vanredno zasedanje skupštine počelo je juče raspravom o 24 zakona čiji je cilj trajno zaustavljanje rasta budžetskog deficita. Rasprava je trajala oko osam časova i najvećim delom su u njoj učestvovali ministar finansija Mlađan... »

Nastavak debate o setu zakona, pa o rebalansu

Glas javnosti sreda, 19. septembar 2012.
BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas debatu o paketu zakona namenjenih fiskalnoj konsolidaciji, a nakon toga poslanici bi trebalo da započnu i raspravu o predlogu budžeta za narednu godinu. Poslanici su juče započeli vanredno zasedanje i raspravu o 24 zakona, čiji je cilj trajno zaustavljanje... »

Nastavak debate o setu zakona, pa o rebalansu

Kurir sreda, 19. septembar 2012.
Parlamentarci bi, pošto pređu na razmatranje rebalansa budžeta, trebalo da debatuju i o izmenama Zakona o budžetskom sistemu, o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlogu zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru
BEOGRAD - Skupština Srbije nastaviće danas debatu o paketu zakona namenjenih fiskalnoj konsolidaciji, a nakon toga poslanici bi trebalo da započnu i raspravu o predlogu budžeta za narednu godinu. Poslanici su juče započeli... »

Dinkić o paketu zakona za konsolidaciju

Akter utorak, 18. septembar 2012.
Cilj paketa zakona za fiskalnu konsolidaciju koji je predložila Vlada Srbije jeste da se trajno zaustavi rast budžetskog deficita Srbije, izjavio je ministar finansija Mlađan Dinkić
Predstavljajući set od 24 zakona u Skupštini Srbije, Dinkić je naglasio da je to samo prva faza fiskalne konsolidacije i da će time biti stvoreni uslovi da se budžetski deficit u narednoj godini najpre svede na četiri odsto... »

Skupština Srbije: Kraći spisak velikih plata

Večernje novosti utorak, 18. septembar 2012.
Skupština u utorak započela raspravu o setu zakona koji prate rebalans budžeta Srbije. Dinkić: Biće ograničene i varijabile na 30 odsto od zarade. Opozicija: Nove mere kratkoročno rešenje
PREDLOG rebalansa budžeta za 2012. godinu i set pratećih zakona iz oblasti finansija prošli su prvi test, jer je skupštinski Odbor za finansije podržao čitav paket propisa. To je bio znak da poslanici u utorak popodne uđu u... »

Skupština o finansijskim zakonima

RTS utorak, 18. septembar 2012.
RTS: Skupština o finansijskim zakonima
Cilj paketa zakona za fiskalnu konsolidaciju je da se trajno zaustavi rast budžetskog deficita, rekao obrazlažući zakonske predloge ministar Mlađan Dinkić. Novim rešenjima predviđa se i ukidanje 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i drugih regulatornih tela.
23.07 - Nakon osmočasovne debate, Skupština završila rad. Nastavak rasprave u sredu. 21.08 - Skupština nastavila rad. 19.55 - Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović odredio jednočasovnu pauzu. 19.45 - Smanjenje poreza i... »

Dinkić najavio smanjenje poreza na plate

Novi magazin utorak, 18. septembar 2012.
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je večeras smanjenje poreza i doprinosa na zarade, ali nije rekao kada će to biti učinjeno.
"Ne možemo uraditi to u ovome trenutku, jer ne bismo mogli da zaustavimo rast deficita i javnog duga. Očekujem da će se to uraditi tokom mandata ove vlade", kazao je Dinkić na sednici parlamenta na kojoj se razmatra predlog... »

Dinkić: Ova vlada efikasnija i disciplinovanija

SEEbiz utorak, 18. septembar 2012.
BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je bitna promena u načinu rada ove vlade u odnosu na prethodne mnogo veća displiplina, bolja koordinacija i efikasnije sprovođenje mera.
"Vlada je otvorena za kritike, da li je za 45 dana moglo više da se uradi, verovatno da je moglo, da li smo uradili više od prethodne garniture i potrebno je još više", rekao je Dinkić tokom rasprave o setu finansijskih zakona u... »

Dinkić: Novi zakoni sprečiće rast javnog duga

Akter utorak, 18. septembar 2012.
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je od rebalansa budžeta daleko važniji set zakona o kome će parlament takođe početi raspravu, a koji će uticati na smanjenje rasta javnog duga u budućnosti
Dinkić je na skupštinskoj sednici Odbora za finansije rekao da će u predlogu budžeta za 2013. godinu, koji bi mogao da bude gotov za mesec dana, biti predložen još jedan manji paket mera koji će doprineti fiskalnoj konsolidaciji.... »

Dinkić najavio smanjenje poreza na plate

Slobodna Evropa utorak, 18. septembar 2012.
Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić najavio je u utorak uveče smanjenje poreza i doprinosa na zarade, ali nije rekao kada će to biti učinjeno. "Ne možemo uraditi to u ovome trenutku, jer ne bismo mogli da zaustavimo rast deficita i javnog duga. Očekujem da će se to uraditi tokom... »

Dinkić: Prvi cilj je zaustavljanje rasta budžetskog deficita

Blic utorak, 18. septembar 2012.
Cilj paketa zakona za fiskalnu konsolidaciju koji je predložila Vlada Srbije jeste da se trajno zaustavi rast budžetskog deficita Srbije, izjavio je danas pred poslanicima ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.
Predstavljajući set od 24 zakona u Skupštini Srbije, Dinkić je naglasio da je to samo prva faza fiskalne konsolidacije i da će time biti stvoreni uslovi da se budžetski deficit u narednoj godini najpre svede na četiri odsto... »

Odbor za finansije podržao rebalans budžeta

24 Sata utorak, 18. septembar 2012.
Odbor za finasije Skupštine Srbije prihvatio je danas u načelu predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i seta pratećih zakona iz oblasti finansija koji su na dnevnom redu današnjeg vanrednog skupštinskog zasedanja.
Ministar finansija Mlađan Dinkić je kazao da situacija u javnim finasijama nikad nije bila teža u Srbiji i da je zato je predložen čitav paket mera koje treba da eliminišu neke nepotrebne rashode i povećavaju prihode u narednom... »

RIK imenovao nove poslanike

Pravda utorak, 18. septembar 2012.
BEOGRAD – Republička izborna komisija dodelila je danas mandate narodnim poslanicima Nebojši Beriću i Ireni Aleksić sa liste Pokrenimo Srbiju, kao i Rajku Stevanoviću sa liste Ujedinjeni regioni Srbije zbog popune upražnjenih poslaničkih mesta u parlamentu.
Skupština Srbije konstatovala je, ranije danas, prestanak mandata Zoranu Mašiću i Milosavu Miličkoviću sa liste Pokrenimo Srbiju, kao i poslanicima Bošku Ničiću i Nebojši Zdravkoviću sa liste URS. Umesto Ničića mandat je... »

Skupština o rebalansu budžeta

Akter utorak, 18. septembar 2012.
Skupština Srbije započeće danas raspravu o vladinom predlogu rebalansa budžeta za ovu godinu
Na dnevnom redu vanrednog skupštinskog zasedanja, koje je sazvano na zahtev 123 poslanika, nalazi se paket finansijskih zakona koji treba da doprinesu smanjenju budžetskog deficita i olakšavanju poslovanja. U tom paketu je i... »

Stefanović: Usvajanje rebalansa sledeće nedelje

Akter utorak, 18. septembar 2012.
Predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bi se usvajanje rebalansa budžeta, o kome parlament danas počinje raspravu, moglo očekivati početkom naredne nedelje
On je, međutim, istakao da neće biti skraćivano vreme za raspravu kako bi poslanici mogli da kažu sve što imaju o predloženom rebalansu. Predsednik skupštine je dodao da rasprava nekada može da bude manje ili više žučna, ali da... »

Odbor za finansije podržao rebalans budžeta

Blic utorak, 18. septembar 2012.
Odbor za finasije Skupštine Srbije prihvatio je danas u načelu predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i seta pratećih zakona iz oblasti finansija koji su na dnevnom redu današnjeg vanrednog skupštinskog zasedanja.
Rebalans na dnevnom redu: Skupština Srbije Ministar finansija Mlađan Dinkić je kazao da situacija u javnim finasijama nikad nije bila teža u Srbiji i da je zato je predložen čitav paket mera koje treba da eliminišu neke... »

DINKIĆ: Novi zakoni sprečiće rast javnog duga

Pravda utorak, 18. septembar 2012.
Dinkić je na skupštinskoj sednici Odbora za finansije rekao da će u predlogu budžeta za 2013. godinu, koji bi mogao da bude gotov za mesec dana, biti predložen još jedan manji paket mera koji će doprineti fiskalnoj konsolidaciji. On je naveo i da će u budžetu za sledeću godinu biti smanjene... »

Parlament danas o rebalansu budžeta

Pravda utorak, 18. septembar 2012.
- Skupština Srbije započeće danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu sa pratećim finansijskim zakonima, među kojima su i nova rešenja kojima se ukida 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i druga regulatorna tela. Na dnevnom redu vanredne sednice parlamenta koja je sazvana na zahtev 123... »

STEFANOVIĆ: Usvajanje rebalansa početkom naredne nedelje

Pravda utorak, 18. septembar 2012.
On je, međutim, istakao da neće biti skraćivano vreme za raspravu kako bi poslanici mogli da kažu sve što imaju o predloženom rebalansu. Predsednik Skupštine je dodao da rasprava nekada može da bude manje ili više žučna, ali da sve u svemu očekuje „normalnu, uobičajenu“ diskusiju koja će potrajati... »

Danas počinje rasprava o rebalansu budžeta

24 Sata utorak, 18. septembar 2012.
Skupština Srbije započeće danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu sa pratećim finansijskim zakonima, među kojima su i nova rešenja kojima se ukida 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i drugih regulatornih tela.
Na dnevnom redu vanredne sednice parlamenta, koja je sazvana na zahtev 123 poslanika, a treba da počne u 15 sati, nalazi se ukupno 36 zakonskih predloga i drugih akata. Pored rebalansa budžeta, koji predviđa prihode od 829,6... »

Stefanović: Usvajanje rebalansa početkom nedelje

Glas javnosti utorak, 18. septembar 2012.
BEOGRAD - Predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bi se usvajanje rebalansa budžeta, o kome parlament danas počinje raspravu, moglo očekivati početkom naredne nedelje. On je, međutim, istakao da neće biti skraćivano vreme za raspravu kako bi poslanici mogli da kažu sve što... »

Počinje raprava o rebalansu budžeta, PDV ide na 20%

Radio 021 utorak, 18. septembar 2012.
Skupština Srbije počinje popodne raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu sa pratećim finansijskim zakonima, među kojima su i nova rešenja kojima se ukida 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i drugih regulatornih tela. Pored rebalansa budžeta, koji predviđa deficit od 203,6 milijardi dinara... »

Demokrate neće glasati za rebalans budžeta

Mondo utorak, 18. septembar 2012.
Skupština Srbije započinje raspravu o rebalansu budžeta sa pratećim finansijskim zakonima, među kojima su i nova rešenja kojima se ukida 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i drugih regulatornih tela.
Predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bi se usvajanje rebalansa budžeta moglo očekivati početkom naredne nedelje. On je, međutim, istakao da neće biti skraćivano vreme za raspravu kako bi poslanici mogli da... »

Stefanović: Usvajanje rebalansa početkom nedelje

Kurir utorak, 18. septembar 2012.
Predsednik skupštine rekao da rasprava nekada može da bude manje ili više žučna, ali da sve u svemu očekuje "normalnu, uobičajenu" diskusiju koja će potrajati tokom čitave ove sedmice
BEOGRAD - Predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da bi se usvajanje rebalansa budžeta, o kome parlament danas počinje raspravu, moglo očekivati početkom naredne nedelje. On je, međutim, istakao da neće biti... »

Parlament o rebalansu budžeta

Beta utorak, 18. septembar 2012.
BEOGRAD, 18. septembra 2012. (Beta) - Skupština Srbije počeće u utorak u 15 sati vanredno zasedanje, na čijem će dnevnom redu biti 36 tačaka, medju kojima i rebalans ovogodišnjeg budžeta i povećanje PDV-a sa 18 na 20 odsto. Na dnevnom redu vanrednog skupštinskog zasedanja, koje je sazvano na zahtev... »

Danas rasprava o rebalansu budžeta

Kurir utorak, 18. septembar 2012.
Na dnevnom redu naći izmene zakona o porezu na dohodak građana, o porezu na dodatnu vrednost, republičkim administrativnim taksama, budžetskom sistemu, poreskom postupku i poreskoj administraciji, akcizama, fiskalnim kasama, duvanu...
BEOGRAD - Skupština Srbije započeće danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu sa pratećim finansijskim zakonima, među kojima su i nova rešenja kojima se ukida 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i drugih regulatornih... »

Danas počinje rasprava o rebalansu budžeta

Press utorak, 18. septembar 2012.
Skupština Srbije započeće danas raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu sa pratećim finansijskim zakonima, među kojima su i nova rešenja kojima se ukida 138 parafiskalnih nameta, sedam agencija i drugih regulatornih tela
Na dnevnom redu vanredne sednice parlamenta koja je sazvana na zahtev 123 poslanika i koja počinje u 15 sati, nalazi se ukupno 36 zakonskih predloga i drugih akata. Pored rebalansa budžeta, koji predviđa prihode od 829,6... »

Parlament o rebalansu budžeta i povećanju PDV-a

Telegraf utorak, 18. septembar 2012.
Na dnevnom redu vanrednog skupštinskog zasedanja nalazi se paket finansijskih zakona koji treba da doprinese smanjenju budžetskog deficita i olakšavanju poslovanja
Skupština Srbije počeće u 15 sati vanredno zasedanje od 36 tačaka, među kojima i rebalans ovogodišnjeg budžeta i povećanje PDV-a sa 18 na 20 odsto. Na dnevnom redu vanrednog skupštinskog zasedanja, koje je sazvano na zahtev 123... »

Sutra u Skupštini o rebalansu

B92 ponedeljak, 17. septembar 2012.
B92: Sutra u Skupštini o rebalansu
Beograd -- Skupština Srbije sutra će raspravljati o Predlogu rebalansa budžeta Srbije za 2012.
Prihodi republičkog budžeta za 2012. godinu rebalansom su planirani na 829,6 milijardi dinara, a rashodi na 1.033 milijarde dinara. Kako je ranije kazao ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić, rebalans i paket mera za... »

UN: Oštra retorika može dovesti do fatalnih nesporazuma

Blic  pre 6 sati  još 4 povezane

Danas pretežno oblačno, do 23 stepena

Blic  pre 5 sati  još 1 povezana

Na današnji dan, 26. septembar

B92  pre 5 sati  još 1 povezana

Džonson dobio set za stoni tenis od češkog kolege

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Mekejn na samrti? Loše prognoze lekara, često misli na Kenedija

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.