Od 15 uzoraka mleka 11 pozitivno na aflatoksin

Od 15 uzoraka mleka 11 pozitivno na aflatoksin

Novi magazin petak, 15. februar 2013.
Rezultati analize hrvatskog mleka, sprovedene u Beču, pokazali su da je od 15 poslatih uzoraka 11 pozitivno na aflatoksin, rekao je danas ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina.
Resorni ministra je naglasio da nalazi jesu pozitivnii, ali da je u mleku otkriveno tek neznatno povećanje aflatoksina od 0,05 mikrograma po litri, prenosi 24 sata. Od 11 uvoznih pošiljki, samo je jedna pozitivna, dadao je... »

Mleko u Hrvatskoj zaraženo minimalno

Mondo petak, 15. februar 2013.
Većina uzoraka mleka u Hrvatskoj ima neznatno povećanu koncetraciju aflatoksina, ali za to je kriva EU regulativa koja je strožija nego u drugim zemljama.
Hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je da je 11 od 15 domaćih uzoraka mleka, koji su poslati na analizu u Referentnu laboratoriju u Beču, bilo pozitivno na aflatoksin, kao i uzorak uvoznog mleka iz BiH. "Dobili... »

Hrvatska:U mlijeku neznatne količine alfatoksina

Slobodna Evropa petak, 15. februar 2013.
Hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je da je 11 od 15 domaćih uzoraka mlijeka, koji su poslati na analizu u Referentnu laboratoriju u Beču, bilo pozitivno na aflatoksin, kao i uzorak uvoznog mlijeka iz BiH. "Dobili smo pozitivne rezultate na 11 uzoraka, ali s neznatnim povećanjem... »
©2017 Netmark d.o.o.