U Podgorici održana prva gej parada

U Podgorici održana prva gej parada

EurActiv nedelja, 20. oktobar 2013.
U glavnom gradu Crne Gore 20. oktobra održana je prva gej parada nakon što je takva parada u julu održana u Budvi. Šetnja oko stotinu LGBT aktivista iz celog regiona, ambasadora i javnih ličnosti centrom Podgorice protekla je bez incidenata, ali je tokom i nakon skupa došlo do sukoba između... »

Nakon prajda privedeno 60 huligana

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
U neredima tokom i nakon Parade ponosa u Podgorici povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 protivnika prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore
Portparolka Uprave policije Crne Gore, Tamara Popović, izjavila je u da je u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore pomoć zatražilo 19 policajaca sa lakšim i jedan sa težim povredama. Popovićeva je kazala da je zbog ometanja... »

Huligani kamenicama napadali policiju

Danas nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici održana Parada ponosa, u neredima povređena dva policajca
Podgorica - Crnogorska policija sukobila se juče na više mesta u Podgorici sa oko 150 protivnika gej parade, koji su pokušali da uđu u deo grada u kojem je održana Parada ponosa. Policija je upotrebila pendreke i suzavac kako bi... »

U Podgorici održana parada LGBD zajednice

Glas Amerike nedelja, 20. oktobar 2013.
Šetnja, oko sto učesnika Povorke ponosa, počela je kod bivšeg hotela Crna Gora do zgrade stare Vlade, a završila kod parka kralja Nikole.
U Podgorici je održana prva Parada ponosa. Učesnici Prajda, nakon šetnje, evakuisani su policijskim maricama. Zabilježeno je više incidenata, a čule su se i detonacije. Jake policijske snage bile su prisutne na više lokacija u... »

CG: 60 ljudi privedeno na prajdu

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
Najmanje 20 crnogorskih policajaca danas je povređeno, od kojih jedan teže, u neredima tokom i posle prve gej parade u Podgorici
Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je novinarima da je pomoć u toj ustanovi zatražilo 20 policajaca. "Od tih 18 policajaca, jedan je sa težim telesnim povredama, dok su ostali primljeni... »

Podgorica: Krvava parada ponosa

Večernje novosti nedelja, 20. oktobar 2013.
Prvi „Prajd“ u Podgorici protekao u sukobima policije i protivnika parade. Povređeno više desetina ljudi, učesnici evakuisani „maricama“
PODGORICA je u nedelju bila u „ratnom stanju“. Gotovo dve hiljade policajaca i specijalaca, raspoređenih u pet bezbednosnih prstenova u centru glavnog grada, po krovovima zgrada pored kojih je prolazila parada, kao i delu preko... »

Konjević: Policija postupila profesionalno

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izjavio je danas da neće biti kompromisa prema onima koji su prekršili zakon
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izjavio je danas da je policija profesionalno postupila tokom održavanje prve Parade ponosa u Podgorici, dodajući da neće biti kompromisa prema onima koji su prekršili zakon.... »

Prajd u Podgorici završen, 20 policajaca povrijeđeno u sukobima s huliganima

SEEbiz nedelja, 20. oktobar 2013.
PODGORICA - U Podgorici je danas održana Povorka ponosa pod nazivom Montenegro prajd. Paradi je prisustvovalo oko 100 učesnika.
Organizatori Prajda zadovoljni su današnjim okupljanjem, i najavili su da će naredna Parada ponosa u Crnoj Gori biti održana u junu 2014. godine. Tokom i nakon Parade ponosa dogodilo se više sukoba policije i protivnika parade na... »

Podgorica, policija odbranila Paradu ponosa

RTS nedelja, 20. oktobar 2013.
RTS: Podgorica, policija odbranila Paradu ponosa
Sukob policije i protivnika gej parade u Podgorici. Na kamenice i petarde policija uzvratila suzavcem i pendrecima. Sama Parada protekla je mirno, jer je policija sprečila protivnike parade da uđu u deo grada gde se manifestacija održava. Paradu obezbeđivalo oko 2.000 policajaca.
U Podgorici je održana prva Parada ponosa, pod sloganom "Crna Gora ponosno", a oko 200 učesnika obezbeđuje oko 2.000 policajaca. Na početku Parade, u Podgorici se policija sukobila sa oko 150 protivnika gej parade, koji su... »

Huligani kamenovali redakciju “Vijesti”

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
Grupa hiligana kamenovala je, nakon Prajda u Podgorici, prostorije dnevnika “Vijesti”, a u napadu je pričinjena materijalna šteta, ali nije bilo povređenih
Kako je saopšteno iz “Vijesti”, prostorije tog dnevnog lista kamenovane su dva puta, a tom prilikom polomljeno je staklo na prozoru zgrade redakcije, a oštećen je i službeni automobil. Redakcija “Vijesti” je, kako se navodi,... »

Prajd u Podgorici - sukobi i evakuacija

RTV nedelja, 20. oktobar 2013.
RTV: Prajd u Podgorici - sukobi i evakuacija
PODGORICA - U Podgorici je danas održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, koji su pokušali da uđu u zonu održavanja Prajda. Učesnici Parade, njih oko stotinu, evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je gej parade.
U neredima tokom i nakon Parade ponosa u Podgorici povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 protivnika prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore, izjavila je portparol Uprave policije Tamara Popović. Ona je u izjavi... »

Završen prajd u Podgorici, uhapšeno 60 huligana

24 Sata nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici je završena prva Parada ponosa, koju su obeležii žestoki sukobi policije sa demonstrantima, a učesnici Prajda su morali da budu evakuisani maricama, jer nije bilo drugog načina da bezbedno izađu van policijskog kordona.
Policija je uhapsila više lica, a 60 osoba, od čega dvadesetak maloletnika, je privedeno i oni se nalaze na saslušanju. U Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore do 15 sati primljeno je 18 policajaca koji su povređeni u sukobu... »

Okršaj policije i protivnika gej parade

Dnevnik nedelja, 20. oktobar 2013.
PODGORICA: Crnogorska policija sukobila se sa oko 150 protivnika gej parade, koji su pokušali da udju u deo grada u kojem se održava ta manifestacija
Policija je upotrebila pendreke da bi rasterala protivnike Parade ponosa, a oni su uzvratili petardama i kamenicama. Zonu sukoba nadleće policijski helikopter. "Montenegro prajd" se održava pod sloganom "Crna Gora ponosno", a na... »

Završena Parada Ponosa U Podgorici: Privedeno na desetine huligana

Kurir nedelja, 20. oktobar 2013.
PODGORICA - Prva gej parada u glavnom gradu Crne Gore protekla je u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada. Policija je u tim sukobima upotrebila pendreke i suzavac, dok... »

Završen prajd u Podgorici, uhapšeno 60 huligana

Mondo nedelja, 20. oktobar 2013.
Učesnici "Montenegro prajda" poručili "Uspeli smo." U centru Podgorice na nekoliko mesta došlo je do okršaji policije i huligana. Uhapšeno 60 izgrednika. U neredima ima lakše povređenih.
Život u Podgorici se, nakon uličnih sukoba polako vraća u normalu, a službenici komunalnih službi raščišćavaju teren od prevrnutih kontejnera i polomljenih klupa, razbijenih izloga. Policija trenutno uzima izjave od aktera... »

Obračuni policije i huligana na Paradi ponosa u Podgorici: Povređeno 20, privedeno 60 osoba

24 Sata nedelja, 20. oktobar 2013.
Crnogorska policija sukobila se sa protivnicima gej parade u Podgorici, koji su pokušali da uđu u deo grada u kojem je održana ta manifestacija. Policija je upotrebila pendreke i suzavac da bi rasterala protivnike Parade ponosa, a oni su uzvratili petardama i kamenicama.
U neredima tokom i nakon Parade ponosa u Podgorici povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 protivnika prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore, izjavila je danas portparol Uprave policije Tamara Popović. Ona je u izjavi... »

Konjević: Policija postupila profesionalno

Blic nedelja, 20. oktobar 2013.
Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izjavio je danas da je policija profesionalno postupila tokom održavanje prve Parade ponosa u Podgorici, dodajući da neće biti kompromisa prema onima koji su prekršili zakon.
Prva gej parada u glavnom gradu Crne Gore protekla u znaku nevidjenih mera policijskog obezbedjenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada.... »

CG: Prajd završen, radili pendreci i suzavci

Vesti online nedelja, 20. oktobar 2013.
Šetnja oko stotinu LGBT aktivista iz celog regiona, ambasadora i javnih ličnosti centrom Podgorice brže bolje je završena, a prema pisanju crnogorskih medija policija je evakuisala učesnike i obračunala se sa protivnicima prajda. Povorku je tokom šetnje nadgledao i helihopter MUP-a. Iako nije dugo trajao, može se reći da je Montenegro prajd bio uspešan. Sledeći je najavljen za jun, 2014.
Policijski obračun sa protivnicima parade: Radio suzavac Učesnici parade su uspešno evakusani, ali u toku parade i nakon nje bilo je sukoba između policije i protivnika parade tako da je policija intervenisala na više mesta u... »

Maloletnik završio u bolnici praveći eksploziv

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravi
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se “probna” naprava zapalila i nanela mu opekotine... »

Parada u Podgorici: Uhapšen 21 maloletnik, povređeno više od 20 policajaca

Blic nedelja, 20. oktobar 2013.
Crnogorska policija sukobila se sa oko 1.500 protivnika gej parade, koji su pokušali da razbiju obruč policije i uđu u deo grada u kojem je održana ta manifestacija. Policija je upotrebila pendreke i suzavac da bi rasterala protivnike Parade ponosa, a oni su uzvratili petardama i kamenicama.
Prva Parada ponosa u Podgorici, u kojoj je učestvovalo oko stotinu LGBT aktivista iz celog regiona, ambasadora i javnih ličnosti, održana je danas, a nakon njenog završetka učesnici su evakuisani policijskim maricama iz centra... »

Neredi na ulicama Podgorice zbog Parade ponosa

Slobodna Evropa nedelja, 20. oktobar 2013.
Grupa protivnika Povorke ponosa koja se održava u Podgorici sukobila se na više mjesta u gradu sa pripadnicima policije. Policija je uspjela da savlada huligane, a privedeno je i više osoba. Na pojedinim lokacijama još uvijek ima incidenata. Šetnja je počela od hotela Crna Gora, i planirano je da... »

Prajd u CG: Eksplozija i suzavac za početak

Vesti online nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici nešto posle 10 časova počelo okupljanje učesnika Montenegro prajda. Posle samo 15 minuta dogodila se manja eksplozija u blizini nekadašnjeg hotela "Crna Gora". Širi centar Podgorice je pod potpunom policijskom blokadom.
Okupljanje LGBT aktivista počelo je nešto posle 10 časova kod Kraljevog parka i za sada ih je oko 70. Među prvima stigli izvršni direktor LGBT Foruma Progres Stevan Milivojević i predsednik Upravnog odbora Queer Montenegro... »

Podgorica: Učesnici gej parade evakuisani maricama, sukobi policije i huligana! (FOTO) (VIDEO)

Telegraf nedelja, 20. oktobar 2013.
Na prvoj podgoričkoj Paradi ponosa bilo oko 100 učesnika. Oko 150 protivnika gej parade pokušali da uđu u deo grada u kojem se održavala. Policija upotrebila pendreke, huligani uzvratili petardama i kamenicama
U Podgorici je danas održana Parada ponosa šetnjom oko 100 učesnika, ali su manifestaciju obeležili sukobi policije i huligana u centru glavnog grada Crne Gore, čak i nakon što su se učesnici Prajda razišli. Učesnici Parade... »

Danas gej parada u Podgorici

Vesti online nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici će u nedelju, 20. oktobra, biti održana gej parada, koju će obezbeđivati gotovo 2.000 pripadnika crnogorske Uprave policije. Uprkos zabrani, predstavnici Srpske liste održaće protestnu šetnju u isto vreme. Jake policiske snage blokirale su šire gradsko jezgro Podgorice, a od ranih jutarnjih sati blokiran je za saobraćaj i širi centar grada. Gej parada počinje u 11.00 časova.
"Oni će biti angažovani na obezbeđenju učesnika parade, kao i drugih građana, i štititi državnu imovinu", najavio je ranije crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević. Pročitajte sve što smo pisali o Paradi ponosa... »

Tokom gej parade povređeno 20 policajaca, privedeno 60 huligana!

Telegraf nedelja, 20. oktobar 2013.
U Kliničkom centru Crne Gore pomoć je zatražilo 19 policajaca sa lakšim i jedan sa težim povredama. Radi se na identifikovanju osoba koje su učestvovale u neredima
U neredima tokom i nakon Parade ponosa u Podgorici povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 protivnika prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore, izjavila je danas portparol Uprave policije Tamara Popović. Ona je u izjavi... »

Šetnja LGBT aktivista protekla mirno, na ulicama žestoki sukobi demonstranata i policije (FOTO)

Novi magazin nedelja, 20. oktobar 2013.
Šetnja oko stotinu LGBT aktivista iz celog regiona, ambasadora i javnih ličnosti centrom Podgorice završena je danas oko 11.30 i protekla je bez incidenata. Ipak, izvan same šetnje bilo je incidenata, pošto se policija sukobila sa oko 150 protivnika Parade ponosa.
Oni su pokušali da uđu u deo grada u kojem se održava ta manifestacija. Policija je upotrebila pendreke da bi rasterala protivnike Parade ponosa, a oni su uzvratili petardama i kamenicama, prenosi Blic. Povređeno je 18... »

CG: Završen Prajd, 60 privedeno

B92 nedelja, 20. oktobar 2013.
B92: CG: Završen Prajd, 60 privedeno
Podgorica -- Prva Parada Ponosa u Podgorici završena je oko 12 časova. Učesnici Parade su evakuisani maricama, a nakon sukoba policije s huliganima, privedeno je 60 lica.
Učesnici Parade ponosa, njih oko stotinu, nakon završetka povorke evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je održana prva gej parada u glavnom... »

Na Prajdu povređeno 18 policajaca, uhapšeno 60 huligana! (FOTO)

Alo nedelja, 20. oktobar 2013.
Alo: Na Prajdu povređeno 18 policajaca, uhapšeno 60 huligana! (FOTO)
Najmanje 18 crnogorskih policajaca danas je povređeno, od kojih jedan teže, u neredima tokom i posle prve gej parade u Podgorici. Crnogorska policija privela je tokom i nakon današnje gej parade 60 lica zbog remećenja javnog reda i mira u Podgorici. Portparol crnogorske Uprave policije Tamara Popović rekla je da je od ukupnog broja privedenih 21 maloletnik.
Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je novinarima da je pomoć u toj ustanovi zatražilo 18 policajaca. Žestoki sukobi na ulicama Podgorice | Foto: Beta AP "Od tih 18 policajaca, jedan je... »

LGBT aktivisti uspešno evakuisani iz centra Podgorice

Beta nedelja, 20. oktobar 2013.
BEOGRAD, 20. oktobra 2013. (Beta) -Učesnici parade su uspešno evakusani u nedelju, ali u toku parade i nakon nje bilo je sukoba izmedju policije i protivnika parade, policija je intervenisala na više mesta u gradu. LGBT aktivisti su policijskim kolima evakuisani na nepoznatu lokaciju, rečeno je... »

(FOTO) Parada ponosa u Podgorici: Sukobi, ogromno obezbeđenje, evakuacija

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici je danas održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada.
U Podgorici je danas održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz... »

Kamenicama na policiju

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
Crnogorska policija sukobila se sa oko 150 protivnika gej parade, koji su pokušali da uđu u deo grada u kojem se održava ta manifestacija
Policija je upotrebila pendreke da bi rasterala protivnike Parade ponosa, a oni su uzvratili petardama i kamenicama. Prva Parada ponosa u Podgorici počela je u 11.00 sati, a "Montenegro prajd” se održava pod sloganom “Crna Gora... »

Huligani nakon prajda kamenovali redakciju “Vijesti”

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
Grupa hiligana kamenovala je, nakon gej parade u Podgorici, prostorije dnevnika “Vijesti”, a u napadu je pričinjena materijalna šteta, ali nije bilo povređenih.
Grupa hiligana kamenovala je, nakon gej parade u Podgorici, prostorije dnevnika “Vijesti”, a u napadu je pričinjena materijalna šteta, ali nije bilo povređenih. Kako je saopšteno iz “Vijesti”, prostorije tog dnevnog lista... »

Šetnja LGBT aktivista u Podgorici bez incidenata

Beta nedelja, 20. oktobar 2013.
BEOGRAD, 20. oktobra 2013. (Beta) - Šetnja oko stotinu LGBT aktivista iz celog regiona, ambasadora i javnih ličnosti završena je u nedelju u centru Podgorice i protekla je bez incidenata. Jake policijske snage su i dalje prisutne i rasporedjene u "koncentričnim krugovima", a sve vreme povorku je... »

Završena parada u Podgorici: Učesnici evakuisani maricama

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
Učesnici Parade ponosa u Podgorici, njih oko stotinu, evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je održana prva gej parade u glavnom gradu Crne Gore.
Učesnici Parade ponosa u Podgorici, njih oko stotinu, evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je održana prva gej parade u glavnom gradu Crne... »

Sukobi policije i demonstranata i po završetku podgoričkog Prajda

Radio 021 nedelja, 20. oktobar 2013.
Prva Parada ponosa u Podgorici, u kojoj je učestvovalo oko stotinu LGBT aktivista iz celog regiona, ambasadora i javnih ličnosti, završena je. Širi centar Podgorice, uoči današnje Parade ponosa, bio je pod potpunom policijskom blokadom. Crnogorska policija sukobila se sa oko 150 protivnika gej... »

Maloletnik završio u bolnici praveći eksploziv za gej paradu

Večernje novosti nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravi sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi. Kako prenose podgorički mediji,... »

Tinejdžer spremao napad na Prajd, pa se slučajno sam zapalio

Radio 021 nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi. Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu... »

Završena podgorička Parada ponosa

Alo nedelja, 20. oktobar 2013.
Alo: Završena podgorička Parada ponosa
Prva Parada ponosa u Podgorici počela je u 11.00 sati, a događaj je protekao u znaku ogromnih mera policijskog obezbeđenja.
Parada pod ogromnim obezbeđenjem Foto: Vijesti.me Montenegro prajd se održava pod sloganom Crna Gora ponosno, a na prvoj gej parade u Podgorici prisutno je oko stotinak učesnika. Oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici... »

Počela parada u Podgorici: Huligani gađaju policiju kamenicama, oni uzvraćaju suzavcem

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
Prva Parada ponosa u Podgorici počela je u 11 sati, a događaj protiče u znaku ogromnih mera policijskog obezbeđenja. Montenegro prajd se održava pod sloganom "Crna Gora ponosno", a na prvoj gej paradi u Podgorici prisutno je oko stotinak učesnika. Odmah po kretanju povorke, grupa huligana uhapšena je kod Sahat kule, a u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog sukobili su se policija i huligani.
Prva Parada ponosa u Podgorici počela je u 11 sati, a događaj protiče u znaku ogromnih mera policijskog obezbeđenja. Montenegro prajd se održava pod sloganom "Crna Gora ponosno", a na prvoj gej paradi u Podgorici prisutno je oko... »

Danas prvi podgorički Prajd

Akter nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici je za danas zakazana prva Parada ponosa, koja će biti održana pod sloganom "Crna Gora ponosno", a, nekoliko stotina učesnika obezbeđivaće oko 2.000 policajaca
Istovremeno, uprkos zabrani, okupljanje su najavile pristalice Srpske liste, koji će održati porodičnu šetnju. Vlada Crne Gore je, kako je saopšteno u četvrtak, izrazila političku podršku održavanju "Parade ponosa" i ohrabrila... »

Blokiran centar Podgorice zbog Montenegro prajda

Beta nedelja, 20. oktobar 2013.
BEOGRAD, 20. oktobra 2013. (Beta) - Jake policiske snage blokirale su u nedelju šire gradsko jezgro Podgorice, par sati uoči početka Montenergro prajda, a od ranih jutarnjih sati je blokiran za saobraćaj i šsiri centar grada. Prvu Paradu ponosa u glavnom gradu Crne Gore obezbedjivaće oko 2.000... »

Policija blokirala centar Podgorice uoči prvog Prajda

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
Širi centar Podgorice, uoči današnje Parade ponosa, pod potpunom je policijskom blokadom.
Širi centar Podgorice, uoči današnje Parade ponosa, pod potpunom je policijskom blokadom. Oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedinicica, napravili su nekoliko “prstenova” oko maršute kojom treba da se... »

Podgorica: Maloletnik završio u bolnici praveći eksploziv za gej paradu!

Telegraf nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M. V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici koja će biti održana danas
Petnaestogodišnji M. V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi. Kako prenose podgorički mediji,... »

Povredio se praveći bombu za Prajd

B92 nedelja, 20. oktobar 2013.
B92: Povredio se praveći bombu za Prajd
Podgorica -- Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravi, a potom i aktivira.
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se “probna” naprava zapalila i nanela mu opekotine... »

Završio u bolnici praveći eksploziv za Paradu ponosa u Podgorici

Novi magazin nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi.
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se “probna” naprava zapalila i nanela mu opekotine... »

Pravio eksploziv za Prajd, pa završio u bolnici

Mondo nedelja, 20. oktobar 2013.
M.V. (15) iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi.
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se "probna" naprava zapalila i nanela mu opekotine... »

Privedeno više osoba pred Prajd u Podgorici

Slobodna Evropa nedelja, 20. oktobar 2013.
Policija Crne Gore je pred prvu Paradu ponosa, koja se danas održava prvi put u Podgorici, privela desetak osoba. Kod njih su, kako javljaju crnogorski mediji, nađeni molotovljevi kokteli i metalne šipke. Zbog pokušaja pravljenja eksplozivne naprave, koju je nameravao da baci na Paradu ponosa,... »

Tinejdžer spremao napad na Prajd, pa se slučajno sam zapalio

Radio 021 nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi. Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu... »

Podgorica: Maloletnik završio u bolnici praveći eksploziv za gej paradu

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravi sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravi sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi. Kako prenose podgorički mediji,... »

U Podgorici danas prva Parada ponosa

Press nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici će danas biti održana prva Parada ponosa, a iako je iz policije poručeno da će preduzeti sve mere da manifestacija protekne bezbedno, tenzije su prisutne.
U Podgorici će danas biti održana prva Parada ponosa, a iako je iz policije poručeno da će preduzeti sve mere da manifestacija protekne bezbedno, tenzije su prisutne. “Montenegro prajd” će se održati pod sloganom “Crna Gora... »

Podgorica: Maloletnik pravio eksploziv za gej paradu, pa sam sebe povredio kada se naprava zapalila

24 Sata nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi.
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se probna naprava zapalila i nanela mu opekotine po... »

Podgorica: Maloletnik završšio u bolnici praveći bombu za gej paradu

Blic nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi.
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se “probna” naprava zapalila i nanela mu opekotine... »

Tinejdžer pravio bombu za gej paradu - završio u bonici!

Alo nedelja, 20. oktobar 2013.
Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru Crne Gore sa opekotinama kada se zapalila materija koju je pokušao da napravio sa namerom da je aktivira na današnjoj gej paradi.
Kako prenose podgorički mediji, M.V. je, prema uputstvu sa interneta, pokušao da napravi eksplozivnu napravu s ciljem da je baci na učesnike prve Parade ponosa u Podgorici, ali se probna naprava zapalila i nanela mu opekotine po... »

Planirao Napad Na Paradu Ponosa: Dečak (15) pravio eksploziv pa završio u bolnici

Kurir nedelja, 20. oktobar 2013.
PODGORICA - Petnaestogodišnji M.V. iz Podgorice završio je u Kliničkom centru u Podgorici sa opekotinama kada se zapalila materija koju je napravio s namerom da je aktivira na današnjoj Paradi ponosa. M.V. navodno ispričao inspektorima da je sam napravio eksplozivnu napravu sa ciljem da je baci na... »

Prva gej parada u Podgorici

Novi magazin nedelja, 20. oktobar 2013.
U Podgorici je za danas zakazana prva gej parada, koja će biti održana pod sloganom “Crna Gora ponosno”, a, kako je najavljeno, nekoliko stotina učesnika obezbeđivaće oko 2.000 policajaca.
Istovremeno, uprkos zabrani, okupljanje su najavile pristalice Srpske liste, koji će održati porodičnu šetnju. Vlada Crne Gore je, kako je saopšteno u četvrtak, izrazila političku podršku održavanju "Parade ponosa" i ohrabrila... »
©2019 Netmark d.o.o.