Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Vesti online utorak, 14. januar 2014.
Ratko Romić i Milan Radonjić, bivši pripadnici Državne bezbednosti, uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, ekskluzivno saznaju ''Vesti''.
Mediji su proteklih dana pisali da su njih dvojica zajedno s nekadašnjim šefom i operativcem RDB-a Radomirom Markovićem i Miroslavom Kurakom osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije 11. aprila 1999. godine. Za 17.00 u Vladi Srbije je... »

Jovo Ćuruvija: Čekam ovaj dan više od 5.000 dana

Mondo utorak, 14. januar 2014.
Brat ubijenog Slavka Ćuruvije, Jovo, kaže da je ovo istorijski pomak u razrešenju ubistva njegovog brata. Ja ovaj dan čekam 5.000 dana i više, kaže on.
Nakon današnjih hapšenja dvojice osumnjičenih u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, u specijalnoj emisiji na TV B92, govorili su brat Slavka Ćuruvije Jovo Ćuruvija, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara... »

Legija ne može da dobije povlastice

B92 utorak, 14. januar 2014.
B92: Legija ne može da dobije povlastice
Beograd -- Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić kaže da Milorad Ulemek po zakonu ne može da dobije povlastice.
"Milorad Ulemek je optužen za najteža krivična dela i po zakonu on ne može da dobije povlastice, niti može da dobije status svedoka saradnika", rekao je Matić u specijalnoj emisiji TV B92 o Slavku Ćuruviji. Matić je rekao i da je... »

Ćuruvija

Vreme utorak, 14. januar 2014.
Uhapšeni Milan Radonjić,šef beogradskog centra DB 1999, i Ratko Romić, načelnik Šestog odeljenja BC DB 1999. Krunski svedok - Legija
Oko podneva 14. januara 2014. u Beogradu su uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić, osumnjičeni za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, sa 17 hitaca s leđa, 11. aprila 1999. godine, na Uskrs, u... »

Marković nalogodavac ubistva Ćuruvije, Legija svedoči

Studio B utorak, 14. januar 2014.
Kao izvršioci ubistva uhapšeni su Milan Radonjić i Ratko Romić koji su dali izjave u beogradskoj policiji, posle čega su prevezeni u zgradu Specijalnog suda. Obojici je određen pritvor od 48 sati.
Kao izvršioci ubistva uhapšeni su Milan Radonjić i Ratko Romić koji su dali izjave u beogradskoj policiji, posle čega su prevezeni u zgradu Specijalnog suda. Obojici je određen pritvor od 48 sati. "Dominantan je za sada politički... »

Tužilac o ubistvu Ćuruvije: Marković nalogodavac, Legija doveo do osumnjičenih

Slobodna Evropa utorak, 14. januar 2014.
Posle 14 godina počinje da se odmotava klupko oko ubistva novinara, vlasnika i urednika listova „Dnevni telegraf“ i Evropljanin Slavka Ćuruvije. Zvanično je saopšteno da su za Ćuruvijino ubistvo osumnjičeni nekadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković, koji služi zatvorsku kaznu od 40 godina... »

Marković nalogodavac ubistva Ćuruvije

Akter utorak, 14. januar 2014.
Nekdašnji šef DB-a Radomir Marković je direktni nalogodavac ubistva novinara Slavka Ćuruvije1999. godine, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radsavljević
"Dominantan je za sada politickci motiv za ubistvo Slavka Ćuruvije. Marković je direktni nalogodavac prema saznanjanima koja imamo sada, da li ćemo tokom istrage doći do viših nivoa i viših nalogodavaca - zasad ne znam", rekao je... »

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Glas Amerike utorak, 14. januar 2014.
Bivši pripadnici državne bezbednosti Ratko Romić i Milan Radonjić uhapšeni su oko podneva u Beogradu pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.
Dvojica uhapšenih i četvorica osumnjičenih - to bi najkraćem bilo ono što su danas saopštili potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i drugi državni organi posle istrage o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije. Bivši pripadnici Državne... »

(VIDEO) RATKO ROMIĆ: Odbio sam da budem zaštićeni svedok!

Pravda utorak, 14. januar 2014.
Očekivao je hapšenje! – Uhapsiće me sutra – rekao je Romić, po završetku snimanja, a onda nastavio: Doduše, možda to bude i utorak, na sredu!
BEOGRAD – Ratko Romić, operativac DB, optužen za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, neposredno uoči hapšenja, tačnije, dan ranije, na snimanju emisije „Goli život“ na Hepi televiziji, u razgovoru sa Milomirom Marićem, izneo je niz... »

Legija rasvetlio ubistvo Slavka Ćuruvije

Akter utorak, 14. januar 2014.
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Millorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije što je bilo ključ za hapšenja
"Ulemek je svedok do kog smo došli i koji nam je detaljno ogovorio o svojim saznjanima a on je bio jedan od ključnih aktera u tom periodU", rekao je Radisavljević na konferEnciji za novinare u Vladi Srbije. Radisavljević je rekao... »

Ulemek otkrio ubice Slavka Ćuruvije

Politika utorak, 14. januar 2014.
Optužnica za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, vlasnika listova „Dnevni telegraf” i „Evropljanin”, biće podignuta za mesec dana, a ključni svedok protiv osumnjičenih je Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije. Za ubistvo Ćuruvije, počinjeno 11. aprila 1999. godine,... »

OEBS pozdravlja hapšenja u slučaju Ćuruvija

Akter utorak, 14. januar 2014.
Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju pozdravila je hapšenja osumnjičenih za ubistvo novinara Slavka Churuvije 1999. godine
"Ovo su veoma dobre vesti. Ne sme biti nekažnjivosti za zločine počinjene nad novinarima", saopštila je predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović. Mijatović je u saopštenju izrazila olakšanje što je, sa približavanjem... »

Uhapšeni Romić i Radonjić

B92 utorak, 14. januar 2014.
B92: Uhapšeni Romić i Radonjić
Beograd -- Bivši pripadnici DB Ratko Romić i Milan Radonjić, osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su oko podneva u Beogradu, potvrđeno je za B92.
Romić i Radonjić dali su izjave u beogradskoj policiji, nakon čega su prevezeni u zgradu Specijalnog suda. Njihovo saslušanje počelo je u 18 sati. Danas je obavljen pretres njihovih stanova. Oni su privedeni u okviru istrage o... »

Legija svedok u istrazi ubistva Ćuruvije

Mondo utorak, 14. januar 2014.
Posle svedočenja Milorada Ulemeka Legije o ubistvu Slavka Ćuruvije otkriveni osumnjičeni za taj zločin, rekao specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević dodajući da je nalogodavac ubistva Radomir Marković.
Radisavljević je rekao da su danas kao izvršioci ubistva uhapšeni nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić i da njhovo saslušanje u Tužilaštvu za organizovani... »

Slučaj Ćuruvija - Marković naredio ubistvo, Legija svedoči

RTS utorak, 14. januar 2014.
RTS: Slučaj Ćuruvija - Marković naredio ubistvo, Legija svedoči
Svedočenje Milorada Ulemeka Legije o ubistvu Slavka Đuruvije pomoglo da se otkriju počinioci tog zločina rekao specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević dodajući da je nalogodavac ubistva Radomir Marković. Prekinuli smo zaveru ćutanja rekao Aleksandar Vučić poručujući da će Srbija biti pristojna i uređena država.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je bivši komandant jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija prošle sedmice izneo nove činjenice u vezi sa ubistvom novinara i vlasnika lista... »

Tri svedoka, Legija otkrio aktere ubistva Ćuruvije

e-Novine utorak, 14. januar 2014.
Još dvoje svedoka potvrdilo detalje priče koju je tužiocima ispričao Milorad Ulemek* Miljko Radisavljević: Svedočenje je bilo bezuslovno, nikakve benefite niti je tražio, niti je dobio. A govorio je vrlo detaljno i iscrpno o ovom događaju *Aleksandar Vučić: Tužilac je prvi put posle 14 godina shvatio da ima dovoljno materijala u rukama, kada je došlo do žive reči sa različitih strana koje nedvosmisleno potvrđuju zločinačku ulogu dela države i pojedinaca koji su, tobož u ime države, zločin i... Konferencija za novinare povodom hapšenja
Ubistva novinara Slavka Ćuruvije, vlasnika dnevnika Dnevni telegraf i magazina Evropljanin su Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, obavestio je u utorak popodne javnost na... »

Radisavljević: Legija je otkrio ubice Ćuruvije; Vučić: Niko neće biti izuzet

Blic utorak, 14. januar 2014.
Milorad Ulemek Legija je odlučio da detaljno govori o ubistvu Slavka Ćuruvije i ništa nije tražio zauzvrat, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević na konferenciji u Vladi Srbije
- Danas uhapšeni Ratko Romić i Milan Radonjić su zajedno sa Radetom Markovićem ubili Ćuruviju. Do ovih informacija smo došli na osnovu iskaza svedoka koji je odlučio da progovori. U pitanju je Milorad Ulemek Legija koji za... »

Radisavljević: Legija otkrio ubice Ćuruvije!

Telegraf utorak, 14. januar 2014.
- On je odlučio da progovori o ovom ubistvu. Želeo bih da napomenem da je to svedočenje bilo bezuslovno... Nikakvih benefita nije dobio, a govorio je veoma iscrpno o ovom slučaju - naglasio je tužilac.Radisavljević
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije izjavio je da je Milorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije, što je bilo ključ za hapšenje. Radisavljević je... »

Vučić: Više nikada neće biti ubistava kao što je Ćuruvijino

24 Sata utorak, 14. januar 2014.
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ubistva, kao što je bilo ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, više nikada u Srbiji neće ponoviti i da niko ne može da prođe nekažnjen.
Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije podsetio da je pre nekoliko nedelja rekao da je slučaj Ćuruvije paradigma mnogih slučajeva iz prošlosti, a da oni koji hoće da reformišu zemlju moraju da se suočavaju sa... »

Vučić: Pored Legije još dva svedoka

B92 utorak, 14. januar 2014.
B92: Vučić: Pored Legije još dva svedoka
Beograd -- Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da postoje još dva svedoka u slučaju Ćuruvija koji su potvrdili priču kojom je načinjen pomak u istrazi.
"Ja želim da se izvinim građanima Srbije i porodici Slavka Ćuruvije što su morali da čekaju 14 godina da izvršioci ubistva dođu pred lice pravde. Moram da kažem da zločin i ubistva nikada neće proći nekažnjeno zbog zavere... »

Legija progovorio o Ćuruviji

B92 utorak, 14. januar 2014.
B92: Legija progovorio o Ćuruviji
Beograd -- Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Milorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije, što je bilo ključ za hapšenje.
Radisavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije potvrdio hapšenje bivših pripadnika DB Ratka Romića i Milana Radonjića, koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije. Oni se sumnjiče da su, u dogovoru sa... »

Radisavljević: Legija otkrio ubice Slavka Ćuruvije! Motiv ubistva - politika!

Kurir utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je u hapšenju osumnjičenih za Ćuruvijino ubistvo doprinelo svedočenje Milorada Ulemeka Legije. Svedočenje Milorada Ulemeka je bilo bezuslovno, govorio veoma iscrpno, rekao je Radisavljević. "Kao i u slučajevima "Stambolić"... »

Marković nalogodavac ubistva Ćuruvije, Legija svedoči

SEEbiz utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD - Nekdašnji šef DB-a Radomir Marković je direktni nalogodavac ubistva novinara i vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije 1999. godine, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radsavljević, i dodao da je glavni motiv tog ubistva bila politika, kao i kod slučajeva Ibarska magistrala i Ivan Stambolić. Na ubice je svedočejem ukazao Milorad Ulemek Legija, a prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoje još dva svedoka čije su izjave pomogle istrazi.
"Dominantan je za sada politickci motiv za ubistvo Slavka Ćuruvije. Marković je direktni nalogodavac prema saznanjanima koja imamo sada, da li ćemo tokom istrage doći do viših nivoa i viših nalogodavaca - zasad ne znam", rekao je... »

Više nikada neće biti ubistava kao što je Ćuruvijino

RTV utorak, 14. januar 2014.
RTV: Više nikada neće biti ubistava kao što je Ćuruvijino
BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ubistva, kao što je bilo ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, više nikada u Srbiji neće ponoviti i da niko ne može da prođe nekažnjen.
Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije podsetio da je pre nekoliko nedelja rekao da je slučaj Ćuruvije paradigma mnogih slučajeva iz prošlosti, a da oni koji hoće da reformišu zemlju moraju da se suočavaju sa... »

Vučić: Više nikada neće biti ubistava kao što je Ćuruvijino!

Press utorak, 14. januar 2014.
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ubistva, kao što je bilo ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, više nikada u Srbiji neće ponoviti i da niko ne može da prođe nekažnjen.
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ubistva, kao što je bilo ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, više nikada u Srbiji neće ponoviti i da niko ne može da prođe nekažnjen. Vučić je na konferenciji za... »

Marković je nalogodavac ubistva Ćuruvije

Dnevnik utorak, 14. januar 2014.
Nekdašnji šef DB-a Radomir Marković je direktni nalogodavac ubistva novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije1999. godine, rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radsavljević, i dodao da je glavni motiv tog ubistva bila politika,
kao i kod slčajeva Ibarska magistrala i Ivan Stambolić. "Dominantan je za sada političkči motiv za ubistvo Slavka Ćuruvije. Marković je direktni nalogodavac prema saznanjanima koja imamo sada, da li ćemo tokom istrage doći do... »

Legija otkucao Romića i Radonjića

Vesti online utorak, 14. januar 2014.
Osumnjičeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije uhapšeni su na osnovu svedočenja Milorada Ulemeka Legije, izjavio je državni tužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je da su Ratko Romić i Milan Radonjić uhapšeni zbog sumnje da su sa Radomirom Markovićem i Miroslavom Kurako umešani u ubisvo novinara Slavka Đuruvije.... »

Radonjić i Romić stigli na saslušanje!

Pravda utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD – Bivši visoki funkcioneri DB Ratko Romić i bivši načelnik Centra DB za Beograd Milan Radonjićkoji su danas uhapšeni oko podneva zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije dovedeni su pred istražnog sudiju u zgradu Specijalnog suda.
Radonjić i Romić bi trebali danas da budu saslušani pred istražnim sudijom Specijalnog suda oko 18 časova o okolnostima kako je došlo do ubistva Slavka Ćuruvije. Milan Radonjić (54) se tereti da je kao šef Centra Državne... »

Specijalni Sud: Radonjić i Romić stigli na saslušanje!

Kurir utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD - Bivši visoki funkcioneri DB Ratko Romić i bivši načelnik Centra DB za Beograd Milan Radonjićkoji su danas uhapšeni oko podneva zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije dovedeni su pred istražnog sudiju u zgradu Specijalnog suda. Radonjić i Romić bi trebali danas da... »

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije

Glas Amerike utorak, 14. januar 2014.
Bivši pripadnici državne bezbednosti Ratko Romić i Milan Radonjić uhapšeni su oko podneva u Beogradu pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.
Na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, specijalni tužilac za organizovani kriminal, Miljko Radisavljević potvrdio je hapšenje nekadašnjeg načelnika beogradskog centra resora Državne bezbednosti, Milana Radonjića i... »

Legija je otkrio ko je ubio Slavka Ćuruviju!

Press utorak, 14. januar 2014.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je danas da je bivši komadant jedinice za specijalne operacije Milorad ULemek Legija prošle sedmice izneo nove činjenice u vezi sa ubisvom novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Churuvije 11. aprila 1999. godine.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je danas da je bivši komadant jedinice za specijalne operacije Milorad ULemek Legija prošle sedmice izneo nove činjenice u vezi sa ubisvom novinara i vlasnika lista... »

Legija progovorio o ubistvu Ćuruvije

Alo utorak, 14. januar 2014.
Alo: Legija progovorio o ubistvu Ćuruvije
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Millorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije što je bilo ključ za hapšenja.
Milorad Ulemek Legija Tužilac za organizovani kriminal Miljko RadIsavljević rekao je danas da je bivši komadant jedinice za specijalne operacije Milorad ULemek Legija prošle sedmice izneo nove činjenice u vezi sa ubisvom novinara... »

Legija otkrio ko je ubio Ćuruviju

Novi magazin utorak, 14. januar 2014.
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su ‘ubice Slavka Ćuruvije otkrivene zahvaljujući svedoku koji je odlučio da progovori', te da je reč o Miloradu Ulemeku Legiji.
Bivši operativci Državne bezbednosti Ratko Romić i Milan Radonjić, osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su danas u Beogradu. Tužilac je rekao i pored njih dvojice izvršioci ubistva i Radomir Marković i... »

Konačno Rešen Zločin Star 15 Godina: Vrh Državne bezbednosti ubio Ćuruviju (FOTO)

Telegraf utorak, 14. januar 2014.
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Millorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije što je bilo ključ za hapšenja osumnjičenih
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Millorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije što je bilo ključ za hapšenja. On je dodao da su Radomir Marković, Miroslav Kurak, Milan Radonjić i... »

"Mira ne želi da govori o Ćuruviji"

B92 utorak, 14. januar 2014.
B92: "Mira ne želi da govori o Ćuruviji"
Beograd -- Prijatelj i izdavač knjiga bivše predsednice JUL-a Mire Marković, Hadži Dragan Antić, preneo je danas da ona ne želi da govori o slučaju Ćuruvija.
On je rekao da Markovićeva ne želi da daje bilo kakve izjave za srpske medije, posebno ne da komentariše navode da je naručila ubistvo novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine. "Ona odbija da... »

Milorad Ulemek svedok u istrazi ubistva Ćuruvije

Beta utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD, 14. januara 2014. (Beta) - Državni tužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u utorak da su osumnjičeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije uhapšeni na osnovu svedočenja Milorada Ulemeka. Izražavajući "profesionalno zadovoljstvo" što su uhapšeni bivši... »

Legija rasvetlio ubistvo Slavka Ćuruvije

Pravda utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD – Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je danas da je bivši komadant jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija prošle sedmice izneo nove činjenice u vezi sa ubisvom novinara i vlasnika lista „Telegraf“ Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.
„Ulemek je svedok do kog smo došli i koji nam je detaljno ogovorio o svojim saznjanima a on je bio jedan od ključnih aktera u tom periodU“, rekao je Radisavljević na konferEnciji za novinare u Vladi Srbije. Radisavljević je rekao... »

Miljko Radisavljević: Legija je otkrio ubice Ćuruvije

24 Sata utorak, 14. januar 2014.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je danas da je bivši komadant jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija prošle sedmice izneo nove činjenice u vezi sa ubisvom novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.
- Ulemek je svedok do kog smo došli i koji nam je detaljno ogovorio o svojim saznanjima a on je bio jedan od ključnih aktera u tom periodu - rekao je Radisavljević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Radisavljević je... »

Radisavljević: Legija otkrio ubice Ćuruvije

Slobodna Evropa utorak, 14. januar 2014.
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Millorad Ulemek progovorio o ubistvu Ćuruvije što je bilo ključ za hapšenja. Radisavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije potvrdio hapšenje bivših pripadnika DB Ratka Romića i Milana Radonjića, koji su... »

TV B92: Slučaj Ćuruvija u 21.10h

B92 utorak, 14. januar 2014.
B92: TV B92: Slučaj Ćuruvija u 21.10h
Specijalna emisija "Slučaj Ćuruvija: Rešen?" biće emitovana večeras u 21.10 časova na TV B92.
Nakon današnjih hapšenja dvojice osumnjičenih u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, u specijalnoj emisiji na TV B92 govoriće brat Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran... »

Legija odao imena ubica Ćuruvije

Radio 021 utorak, 14. januar 2014.
Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je Millorad Ulemek Legija progovorio o ubistvu Slavka Ćuruvije što je bilo ključ za hapšenja. Radisavljević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije potvrdio hapšenje bivših pripadnika DB Ratka Romića i Milana... »

OEBS pozdravlja hapšenja osumnjičenih za ubistvo Ćuruvije

Blic utorak, 14. januar 2014.
Beograd/Beč - Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) pozdravila je danas hapšenja osumnjičenih za ubistvo novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 1999. godine, i pozvala na poštovanje prava u krivičnim istragama.
- Ovo su veoma dobre vesti. Ne sme biti nekažnjivosti za zločine počinjene nad novinarima - saopštila je predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović. Mijatovićeva je u saopštenju izrazila olakšanje što je, sa... »

Uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić

Akter utorak, 14. januar 2014.
Milan Radonjić i Ratko Romić, optuženi za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su oko podneva u Beogradu
Nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić uhapšeni su danas zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila... »

Uhapšena dva pripadnika DB zbog ubistva Ćuruvije

Slobodna Evropa utorak, 14. januar 2014.
Bivši pripadnici Resora državne bezbednosti Srbije Ratko Romić i Milan Radonjić uhapšeni su danas pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije. Mediji su proteklih dana pisali da su njih dvojica zajedno s nekadašnjim šefom i operativcem RDB-a Radomirom Markovićem i Miroslavom... »

Slučaj ubistva Ćuruvije: Uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić!

Alo utorak, 14. januar 2014.
Alo: Slučaj ubistva Ćuruvije: Uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić!
Milan Radonjić i Ratko Romić, koji su optuženi za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su danas oko podneva u Beogradu, ekskluzivno saznaje alo.rs
Ratko Romić | Foto: Emil Čonkić Kako ALO.rs saznaje, obojica su uhapšeni oko 12 sati, Romić na teritoriji Zvezdare, a Radonjić na teritoriji Voždovca. Niko od uhapšenih nije pružao otpor prilikom hapšenja. Čitava akcija je... »

Uhapšeni bivši pripadnici DB Romić i Radonjić

RTV utorak, 14. januar 2014.
RTV: Uhapšeni bivši pripadnici DB Romić i Radonjić
BEOGRAD - Nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić uhapšeni su danas zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine.
Oni su privedeni na saslušanje i u toku je pretres njihovih stanova. Prema pisanju beogradskih medija proteklih dana, osumnjičeni u tom slučaju su i šef DB-a Radomir Marković i pripadnk posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslav... »

Romić: Odbio sam da budem zaštićeni svedok! (VIDEO)

Telegraf utorak, 14. januar 2014.
Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić, koji je danas uhapšen u Beogradu, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slavka Ćuruvije, ekipi emisije "Goli život" izneo je niz detalja o kojima se do sada ćutalo
Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić, koji je danas uhapšen u Beogradu, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slavka Ćuruvije, dan ranije na snimanju emisije “Goli život” izneo je niz detalja o kojima se do sada... »

Slučaj Ćuruvija: Uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić

24 Sata utorak, 14. januar 2014.
Milan Radonjić i Ratko Romić, optuženi za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su oko podneva u Beogradu, ekskluzivno saznaje "Blic".
Mediji su proteklih dana pisali da su njih dvojica zajedno s nekadašnjim šefom i operativcem RDB-a Radomirom Markovićem i Miroslavom Kurakom osumnjičeni za ubistvo Ćuruvije 11. aprila 1999. godine. Za 17.00 u Vladi Srbije je... »

UBISTVO ĆURUVIJE: Uhapšeni Ratko Romić i Milan Radonjić

Pravda utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD – Bivši visoki funkcioneri DB Ratko Romić i bivši načelnik Centra DB za Beograd Milan Radonjić uhapšeni su danas oko podneva zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Slavka Ćuruvije.
Oni su privedeni na saslušanje i u toku je pretres njihovih stanova. Milan Radonjić (54) se tereti da je kao šef Centra Državne bezbednosti u Beogradu organizovao, a Ratko Romić (51), da je kao operativac tog centra bio saučesnik... »

Slučaj Ćuruvija: Uhapšeni Radonjić i Romić

Mondo utorak, 14. januar 2014.
Milan Radonjić i Ratko Romić, osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su oko podneva u Beogradu, javljaju beogradski mediji.
Romić i Radonjić trenutno daju izjave u beogradskoj policiji, dok je u toku pretres njihovih stanova. Oni su privedeni u okviru istrage o ubistvu Ćuruvije, što znači da optužnica protiv njih sada ne postoji, a da li će je i biti... »

Uhapšeni Radonjić i Romić zbog učešća u ubistvu Ćuruvije

Dnevnik utorak, 14. januar 2014.
Nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić uhapšeni su danas zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine, saznaje Tanjug.
Oni su privedeni na saslušanje i u toku je pretres njihovih stanova. Prema pisanju beogradskih medija proteklih dana, osumnjičeni u tom slučaju su i šef DB-a Radomir Marković i pripadnk posebne službe obezbeđenja u DB-u Miroslav... »

Uhapšeni Radonjić i Romić zbog učešća u ubistvu Ćuruvije

Press utorak, 14. januar 2014.
Nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić uhapšeni su danas zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine, saznaje Tanjug.
Nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić uhapšeni su danas zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila... »

Uhapšeni Radonjić i Romić zbog učešća u ubistvu Ćuruvije

e-Novine utorak, 14. januar 2014.
Nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i načelnik Šestog odeljenja tog centra Ratko Romić uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara i vlasnika lista "Telegraf" Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine Beograd
Oni su privedeni na saslušanje i u toku je pretres njihovih stanova, saznaje Tanjug. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar pravde Nikola Selaković, specijalni tužilac za organizovani... »

Ubistvo Ćuruvije: Uhapšeni Ratko Romić i Milan Radonjić!

Kurir utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD - Bivši visoki funkcioneri DB Ratko Romić i bivši načelnik Centra DB za Beograd Milan Radonjić uhapšeni su danas oko podneva zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Slavka Ćuruvije. Oni su privedeni na saslušanje i u toku je pretres njihovih stanova. Milan Radonjić (54) se tereti da je kao... »

Slučaj Ćuruvija: Uhapšeni Ratko Romić i Milan Radonjić

Telegraf utorak, 14. januar 2014.
Bivši operativac Državne bezbednosti i bivši načelnik beogradskog centra DB-a, optuženi za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su u Beogradu
Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić, kao i bivši načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, optuženi za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su u Beogradu, saznaje “Blic”. Oni su privedeni na... »

U Vladi pres o istrazi ubistva Ćuruvije

RTV utorak, 14. januar 2014.
RTV: U Vladi pres o istrazi ubistva Ćuruvije
BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće danas vanrednu konferenciju za novinare, saopšteno je iz Vlade Sbije. Očekuje se da će tom prilikom biti saopšteni podaci iz istrage o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, kao i o današnjem hapšenju osumnjičenih za taj zločin, koja su inače ovih dana najavljivali tabloidi.
Na konferenciji koja će, kako je najvaljeno, održati u 17 časova, obratiće se i ministar pravde Nikola Selaković, specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, te predsednik Komisije za istragu ubistava... »

Hapšenja u slučaju Ćuruvija

RTS utorak, 14. januar 2014.
RTS: Hapšenja u slučaju Ćuruvija
Uhapšeni Milan Radonjić i Ratko Romić, osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, saznaje RTS. U 17 sati Aleksandar Vučić održaće konferenciju za novinare, na kojoj će, kako se očekuje, govoriti dokle se stiglo u istrazi Ćuruvijinog ubistva.
Milan Radonjić i Ratko Romić, osumnjičeni za učešće u ubistvu novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, uhapšeni su oko podneva u Beogradu, saznaje RTS. Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održaće u 17... »

Uhapšeni bivši pripadnici DB Romić i Radonjić

Beta utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD, 14. januara 2014. (Beta) - Bivši pripadnici Resora državne bezbednosti Srbije Ratko Romić i Milan Radonjić uhapšeni su u utorak pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, rečeno je agenciji Beta u policiji. Mediji su proteklih dana pisali da su njih dvojica zajedno s... »

Uhapšeni Romić i Radonjić zbog ubistva Ćuruvije

SEEbiz utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD - Bivši čelnici DB Ratko Romić i Milan Radonjić, osumnjičeni za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, uhapšeni su oko podneva u Beogradu, potvđeno je za B92.
Radonjić i Romić se već godinama unazad pominju da su umešani u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine u centru Beograda. O tome je u godinama nakon ubistva više puta izveštavao B92 i ekipa Insajdera. U izjavi... »

Romić: Znam da ću biti uhapšen

Politika utorak, 14. januar 2014.
Ratko Romić, bivši operativac Državne bezbednosti, kaže da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva Slavka Ćuruvije, vlasnika listova „Dnevni telegraf” i „Evropljanin”. – Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Ne krijem se i neću da bežim. Braniću se istinom... »

Bivši agent DB: Očekujem da budem uhapšen

Radio 021 utorak, 14. januar 2014.
Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić izjavio je da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu i da će to dokazati na sudu. "Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Braniću se... »

Romić: Očekujem da ću biti uhapšen zbog ubistva Ćuruvije

Blic utorak, 14. januar 2014.
Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić izjavio je da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu i da će to dokazati na sudu.
"Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Braniću se istinom jer nisam učestvovao u tome i to ću dokazati", rekao je Romić za izdanje dnevnika "Politika" od utorka. On je naveo da može da... »

Bivši agent DB kaže da će biti uhapšen zbog Ćuruvije

Beta utorak, 14. januar 2014.
BEOGRAD, 14. januara 2014. (Beta) - Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić izjavio je da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu i da će to dokazati na sudu. "Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i... »

Ratko Romić: Čekam da me uhapse zbog Ćuruvije!

Telegraf utorak, 14. januar 2014.
- Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Braniću se istinom jer nisam učestvovao u tome i to ću dokazati - rekao je Romić
Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić izjavio je da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu i da će to dokazati na sudu. - Znam da ću biti uhapšen.... »

Prikupljaju se dokazi da li je Ćuruvija ubijen po nalogu Mirjane Marković

Blic utorak, 14. januar 2014.
Kako "Blic" saznaje, u nastavku istrage nastaviće se i prikupljanje dokaza da li je Rade Marković naredio ubistvo Ćuruvije po nalogu Mirjane Marković, predsednice JUL-a i supruge Slobodana Miloševića. Prema dosadašnjim saznanjima, Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak biće okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije.
Kako „Blic“ saznaje, optužnica Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal o zločinu koji je dogodio 11. aprila 1999. već je napisana i narednih dana biće obelodanjena. Marković, kao tadašnji šef Resora državne bezbednosti,... »

Siniša Kovačević: Nema zelenog svetla za izbore

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana

Haradinaj: Nije tačno da se Mogerini uvredila

Danas  pre 2 sata  još 3 povezane

Komandant nuklearnih snaga SAD:Ne bih poslušao Trampa ako...

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Honda povlači 900.000 vozila odisej

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.