Šabac - vesti

Na kiriju za godinu dali 2,16 miliona: Ovako je uprava Grada Šapca državno preduzeće JKP "Stari grad" poslala u podstanare

Srbija danas pre 7 sati
Uprava Grada Šapca na čijem se čelu nalazi gradonačelnik Nebojša Zelenović, ostavio je JKP "Stari grad" bez prostorija u kojima se preduzeće nalazilo i poslao ih u podstanare
Grad Šabac odlučio je da privatnoj kompaniji, koja je u tom mestu tražila lokaciju na dobrom mestu, ponudi prostorije u kojima je bilo smešteno Javno komunalno preduzeće "Stari grad". Mesto je prodato, a plan je bio da se nađe... »

Izložba "Američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915" od četvrtka u Arhivu Vojvodine

Radio 021 pre 7 sati
Izložba "Spašavanje Srbije: američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915" biće otvorena u četvrtak, 13. decembra u Arhivu Vojvodine, u Žarka Vasiljevića 2a.
Izložba je deo istoimenog istraživačkog projekta koji za cilj ima upoznavanje javnosti sa jednim važnim događajem koji je promenio istorijski tok u Srbiji i svetu tokom Prvog svetskog rata. Izložbu će otvoriti direktor Arhiva... »

U Šapcu je najlepši haos na svetu

Politika pre 8 sati
Nisam ovde došla kao frustrirana umetnica. Naprotiv, došla sam u dobroj umetničkoj formi, kaže Milena Bogavac, novoimenovana direktorka Šabačkog pozorišta
Na mesto prvog čoveka Šabačkog pozorišta, dugovečne teatarske kuće, dramska autorka Milena Minja Bogavac imenovana je posle lepog uspeha osvojenog na poslednjem Sterijinom pozorju sa komadom „Jami distrikt”. Novoimenovana... »

Metaloplastika jača od Partizana

Telegraf pre 20 sati
Ekipa iz Šapca slavila na svom terenu 33:30
Rukometaši Metaloplastike pobedili su Partizan sa 33:30 (16:15) u 12. kolu rukometne Superlige Srbije. Tim trijumfom Šapčani su održali korak za vodećim Dinamom iz Pančeva koji ima 22 boda, naspram 19 Metaloplastike. Partizan je pao na četvrto mesto sa 14 bodova,... »

Usvojen budžet Grada Šapca težak 4,1 milijardu dinara

Danas pre 23 sata
Članovi Gradskog veća grada Šapca usvojili su Predlog odluke o programskom budžetu grada Šapca za 2019. godinu u iznosu 4,1 milijardu dinara.
Najveći deo, 28,4 odsto, opredeljen je za kapitalne investicije, među kojima su najznačajnije uređenje centralnih gradskih ulica i industrijske zone. Ovo je do sada najveći investicioni deo u budžetu koji bi trebalo da da puni... »

Nagrađeni radovi mladih na temu borbe protiv korupcije

Dnevnik pre 1 dan
BEOGRAD: Radovi učenika osnovnih i srednjih škola koji su pobedili na takmičenju "Mladi za društvo bez korupcije" izloženi su u Domu omladine, a prvo mesto u kategoriji crteža osvojila je Ivana Jacimović iz OŠ "Sonja Marinković" iz Zemuna, dok je prvo mesto u kategoriji video radova zauzela Ružica Ristivojević iz Škole primenjenih umetnosti iz Šapca.
Takmičenje je raspisala ambasada SAD u Srbiji, a cilj je podizanje svesti među mladima za stvaranje boljeg društva bez imalo tolerancije prema korupciji. U svojim radovima mladi su prikazali kako doživljavaju korupciju, kako ona... »

Filmski festival osoba sa invaliditetom u Šapcu

RTS pre 1 dan
RTS: Filmski festival osoba sa invaliditetom u Šapcu
„Jednaki smo!” - naziv je Prvog filmskog festivala osoba sa invaliditetom, koji je organizovan u aneksu Bibiloteke šabačke. Festival je revijalnog karaktera, a cilj je upoznavanje mladih sa životom osoba sa invaliditetom.
Volja, borba, životni i sportski uspesi. U tri dnevne projekcije pikazano je šest priča o osobama sa različitim invaliditetom koje uspešno savladavaju brojne prepreke. „Ljudi nemaju toliko razumevanja za njih, a trebalo bi”,... »

Bogavac: U društvima kao naše dužnost je umetnika da pokaže da postoji nada

Danas pre 1 dan
Dodeljena nagrada “Dobar primer Novog Optimizma Minji Bogavac u Šabačkom pozorištu Tradicionala nagrada „Dobar primer Novog Optimizma“ svečano je dodeljena večeras rediteljki Mileni Minji Bogavac u Šabačkom pozorištu, gradu koji je od leta ove godine postao njen dom, a ona direktor pozorišta u Šapcu.
Nagrada se dodeljuje osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti koje su jasno izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu ,,Novog optimizma’’, te svojom inicijativom... »

Šabac: Velika olakšanja za privrednike i građane

Danas pre 1 dan
Privredni savet Šapca i gradonačelnik o predlogu budžeta grada i investicijama Na 18. sednici Privrednog saveta Grada Šapca gradonačelnik Nebojša Zelenović privrednicima je predstavio predlog budžeta grada za 2019. godinu, a gradska urbanistkinja Katarina Dubljanin prezentovala je plan kapitalnih investicija za narednu godinu.
Privrednicima je predstavljen i nov način obračuna cene iznošenja smeća koji će se primenjivati od 2019. godine, a koji podrazumeva da se privrednicima naplaćuje po stvarnoj zapremini smeća, a ne po kvadratima poslovnog prostora,... »

TV Šabac uživo prenosila protestni miting „Stop krvavim košuljama“

Danas pre 1 dan
Skrivena druga slika Srbije U subotu je TV Šabac uživo prenosila protestni miting „Stop krvavim košuljama“ u Beogradu. Ekipa ove televizije prošla je slikom i tonom celu protestnu rutu, zabeležila atmosferu, i na kraju emitovala razgovore sa učesnicima.
I dok je Javni servis RTS u najvažnijoj informativnoj emisiji, u Dnevniku, u naslovnom bloku, izvešavao sa protesta u Francuskoj, čak se i sportski reporter uključio sa protesta u Nantu, o protestima i zvižducima građana baš... »

©2018 Netmark d.o.o.