Šabac - vesti

Dan grada Šapca: Lekcije o slobodi

RTS pre 1 sat
RTS: Dan grada Šapca: Lekcije o slobodi
Dobitnik Aprilske nagrade za ukupan razvoj i promociju grada Šapca je vladika Lavrentije. Za razvoj demokratskih vrdnosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda, priznanja su pripala Rodoljubu Šabiću, povereniku za informacije od javnog značaja, i redakciji nedeljnika "Podrinske". Za razvoj sela, nagrađen je Dragan Lukić iz Gornje Vranjske.
Dan grada Šapca, ustanovljen je u znak sećanja na 22. april 1867. godine, kada je i poslednji turski vojnik napustio Šabac. Ključevi grada tada su predati pešadijskom kapetanu Lazaru Cukiću. "Nakon oslobođenja ohrabrena, osnažena... »

„Carstvo mraka“ najbolja predstava

Danas pre 3 sata
Završen treći festival Pozorišno proleće u Šapcu Stručni žiri trećeg Teatarskog festivala Pozorišno proleće u sastavu: Karpo Aćimović Godina, Nikola Ristanovski, Petar Kaukov, posle sedam odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala, za najbolju predstavu proglasio je „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta u Beogradu.
Nagrada za najbolju režiju pripala je Nikiti Milivojeviću, za „Malu mađarsku pornografiju“ Novosadskog pozorišta; nagradu „Ljubiša Jovanović“ za najbolju mušku ulogu dobio je Zoltan Širmer za ulogu Naratora u istoj predstavi, a... »

Požar u fabrici: Kulja vatra u Šapcu, angažovani vatrogasci i vojnici

Blic pre 5 sati
U fabrici mesa "Mačvanka" u Šapcu danas je izbio požar, a na lice mesta upućena su četiri vozila vatrogasne službe, javio je RTS. Kako se navodi, vatrogascima će uskoro u pomoć priteći i vojnici iz Bogatića i Loznice. Istraga je u... »

Gori fabrika mesa kod Šapca: Vatrogasci na terenu

Telegraf pre 4 sata
Petoro radnika koji su radili u popodnevnoj smeni na vreme su napustili klanicu
U fabrici mesa "Mačvanka" u Štitaru kod Šapca u velikom požaru, koji se još uvek gasi, izgoreo je krov i oštećen veći deo objekta. Požar u Zemunu: Zapalio se Shop&Go, povređena jedna osoba, nestala struja u okolnim radnjama... »

Požar u Šapcu: Gorela fabrika mesa "Mačvanka"

Srbija danas pre 4 sata
Nema povređenih
U fabrici mesa "Mačvanka" u Šapcu danas je izbio požar, a na lice mesta upućena su četiri vozila vatrogasne službe. U požaru je izgorela cela krovna konstrukcija fabrike, a oštećen je i veći deo objekta. Požar u šabačkoj fabrici mesa "Mačvanka" >>... »

Požar u šabačkoj fabrici mesa "Mačvanka"

Večernje novosti pre 5 sati
U fabrici mesa "Mačvanka" u Šapcu danas je izbio požar, a na lice mesta upućena su četiri vozila vatrogasne službe
U fabrici mesa "Mačvanka" u Šapcu danas je izbio požar, a na lice mesta upućena su četiri vozila vatrogasne službe. Pročitajte još: Ugašen požar u fabrici ''Tihos'' na Zrenjaninskom putu (FOTO) Kako se navodi, vatrogascima će... »

Nagrade šabačkog Pozorišnog proleća

RTS pre 5 sati
RTS: Nagrade šabačkog Pozorišnog proleća
Dodelom nagrada i premijerom predstave "Banović Strahinja", u režiji Nebojše Bradića, u kooprodukciji Šabačkog i Narodnog pozorišta iz Prištine, u Šapcu se večeras završava treći Teatarski festival "Pozorišno proleće".
Najbolja predstava u celini, odlukom stručnog žirija je predstava Narodnog pozorišta iz Beograda "Carstvo mraka". Za ulogu Anisje u ovom komadu nagrada za najbolju žensku ulogu biće dodeljena Hani Selimović a za najbolje glumako... »

"Carstvo mraka" najbolja predstava "Pozorišnog proleća"

RTV pre 7 sati
RTV: "Carstvo mraka" najbolja predstava "Pozorišnog proleća"
BEOGRAD - "Carstvo mraka" u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, najbolja je predstava festivala "Pozorišno proleće" koje se završava večeras u Šapcu dodelom nagrada i premijerom komada "Banović Strahinja" u režiji Nebojše Bradića, nastalog u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta.
Žiri koji je odlučivao o nagradama na festivalu u Šapcu činili su Karpo Aćimović Godina, Nikola Ristanovski i petar Kaukov. Priznanje za najbolju režiju pripalo je Nikiti Milivojeviću za režiju predstave "Mala mađarska... »

Šabiću nagrada Šapca

Danas pre 9 sati
Povereniku za informacije i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću, grad Šabac je povodom Dana grada, 22. aprila, dodelio „Aprilsku nagradu za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda“ i zvanje „Počasni građanin Šapca“.
Poverenik se pismom koje je pročitano na gradskoj svečanosti, jer zbog službenih obaveza u inostranstvu nije mogao prisustvovati svečanosti, zahvalio na priznanju. Poverenik će prvom slobodnom prilikom posetiti Šabac i lično i... »

Šapčanka marijana na uloženih 500 zaradi 1.500: Evo koju radnju je otvorila, a kaže da je za početak dovoljno uložiti najviše 700 evra!

Kurir pre 11 sati
Garderoba po veoma niskim cenama, ali i poznate robne marke po povoljnim cenama, te komadi odeće iz uvoza kojih nema kod nas u prodaji, razlog su zbog čega kupci uglavnom posećuju ovakve radnje
BEOGRAD/ŠABAC - Radnje sa polovnom garderobom niču gotovo na svakom koraku, a razlog je taj što je zarada od njih više nego dobra. Ulaganja nisu velika, od 500 do 700 evra da bi se biznis započeo, kilogram garderobe na veliko... »

©2018 Netmark d.o.o.