Postavljeno 56 kamera na autoputu BG-Niš, test faza tri meseca

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Na autoputu Beograd - Niš postavljeno je ukupno 56 kamera na 14 portala u oba smera, koje će snimati vozila i meriti prosečnu brzinu na deonicama dugim od šest do 32 kilometara, rekao je pomoćnik direktora Sektora za naplatu putarine u… »

Situacija sve teža: Stotine migranata odvedeno u kamp od kojeg su svi digli ruke (video)

Blic pre 6 sati
Pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona snimljeni su u utorak poslepodne kako prate i usmeravaju veliku grupu migranata prema kampu Vučjak koji se smatra neadekvatnim. Na snimcima iz Bihaća vide se stotine migranata koje lokalnom ulicom policajci… »

„Preduzećemo kontramere ako SAD podrže proteste“

Vesti online pre 4 sata
Kina je saopštila danas da će preduzeti kontramere nakon što je američki Predstavnički dom saopštio da će usvojiti tri zakona kojima se pruža podrška učesnicima protesta u Hongkongu. Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je na svom… »

Slučaj radnika iz Srbije biće prijavljen novoj evropskoj inspekciji

Nova ekonomija pre 4 sata
Novoj Evropskoj inspekciji rada (ELA), telu EU čije rukovodstvo danas zaseda po prvi put, biće prijavljen slučaj radnika iz Srbije koji je u Nemačkoj, gde je poslat iz Slovenije, čekao tri godine na isplatu zarađenih 8.000 evra. To je jedan od devet… »

Erdogan u Rusiji do kraja oktobra

Blic pre 5 sati
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan mogao bi da poseti Rusiju do kraja oktobra, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. U utorak uveče Erdogan je telefonom razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prilikom koga su podržali proces… »

Danas protest ispred Vlade Srbije zbog pritiska na novinare N1

Danas pre 6 sati
Grupa za slobodu medija održaće danas u 18.00 sati protest ispred zgrade Vlade Srbije povodom toga što su dve maskirane osobe – „fantomi“, ubacile 500 letaka u dvorište zgrade Televizije N1. „Na lecima je ispisano ‘Republika Srbija… »

Ljubav i raskid: Kako da zalečite slomljeno srce

BBC News pre 7 sati
U jednoj studiji se tvrdi da je potrebno oko tri meseca da se čovek oseti pozitivnije u vezi s raskidom. Malo toga nam teže pada od slomljenog srca. Poslednji put mi se to desilo pre tačno godinu dana. U mom slučaju se ljubav ispunjena doživotnim… »

Filipini: Snažan zemljotres blizu grada General Santos

Blic pre 20 minuta
Zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je područje severozapadno od grada General Santos na Filipinima, saopštio je Američki institut za geološka istraživanja. U saopštenju se navodi da se potres dogodio na 69 kilometara od grada… »

Skandal u školi u S. Mitrovici: Učenik napao direktora, udarao ga sicem u glavu

B92 pre 1 sat
Sremska Mitrovica -- Učenik osmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Mitrovici L.S. danas je u učionici fizički napao direktora te škole 53-godišnjeg Zorana Đ. Napad se dogodio na drugom času u prepodnevnoj smeni, prilikom redovnog… »

NBS: Značajno povećan broj POS uređaja kod trgovaca

Dnevnik pre 2 sata
BEOGRAD: Broj instaliranih POS terminala u Srbiji povećan je za 12,4 odsto na 89.367 na kraju drugog kvartala 2019. godine, u odnosu 79.486 koliko ih je bilo u na kraju drugog tromesečja 2018., saopštila je Narodna banka Srbije. U periodu od 2007. do… »

Vesti dana »