Ukrajina izvozi žito preko hrvatskih luka; Kremlj: SAD će odgovarati za "veoma tužne" posledice upotrebe osiromašenog uranijuma

RTS 07.09.2023
Ukrajina izvozi žito preko hrvatskih luka; Kremlj: SAD će odgovarati za "veoma tužne" posledice upotrebe osiromašenog…

Rat u Ukrajini – 561. dan. Napadi dronovima i protekle noći – ruska strana tvrdi da je PVO oborila bespilotne letelice u blizini Moskve i iznad Brjanske i Rostovske oblasti, dok lokalne vlasti regiona Izmaila navode da je meta napada opet bila ukrajinska luka na Dunavu. Kremlj upozorava da će SAD odgovarati za "veoma tužne" posledice davanja Kijevu municije sa osiromašenim uranijumom. Šef diplomatije Ukrajine Dmitro Kuleba kaže da je Kijev počeo da izvozi žito preko hrvatskih morskih luka.

07. 09. 2023. 23:08 Blinken razgovarao sa rumunskom šeficom diplomatije o istrazi o padu drona Američki državni sekretar Entoni Blinken i šefica rumunske diplomatija Luminita Odobesku razgovarali su o istrazi koju vodi Rumunija o ostacima drona koji su pronađeni kod rumunsko-ukrajinske granice, saopštio je Stejt department, prenosi Rojters. Ostaci letelice pronađeni su dva dana nakon što je Ukrajina saopštila da su ruski dronovi gađali teritoriju NATO članice.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »