Svet, najnovije vesti

Orban "napujdao" Trampa: Da li je nakon posete mađarskog premijera, američki predsednik rešio da Ukrajini zagorča život

Blic pre 1 sat
Donald Tramp dugo je smatrao Ukrajinu beznadežno korumpiranom, zbog čega je američki predsednik i zatražio od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pokrene istragu koja bi mogla da pomogne njegovim šansama za ponovni izbor 2020. godine… »

Ljubomorna Jelisaveta (22) iskasapila mlađu sestru Stefaniju (17): Zavidela manekenki na lepoti i kopirala je u svemu

Blic pre 32 minuta
Jelisaveta Dubrovina (22) osuđena je na 13 godina zatvora zbog brutalnog ubistva svoje mlađe sestre, 17-godišnje manekenke Stefanije, u Sankt Peterburgu u Rusiji. Jelisaveta je Stefaniju izbola nožem 189 puta, iskopala joj oči i odsekla uvo. Navedeno… »

Vođa verske organizacije ucenio 240 žena da mu budu robinje, primoravao ih na najgnusnije stvari

Blic pre 32 minuta
Lider omladinske verske organizacije, osumnjičen da je ucenio najmanje 240 žena kako bi od njih napravio seksualne robinje, pri čemu je neke od njih primoravao na seks sa strancima i životinjama, uhapšen je u Brazilu. Trgovački predstavnik Roni… »

Rusija glavna sila u Siriji: Svoje snage raspoređuje na sever dok se Kurdi povlače

Večernje novosti pre 56 minuta
Rusija u dogovoru sa Turskom rasporedila snage i pojačala uticaj na Bliskom istoku. DAN pošto su predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan postigli dogovor o podeli kontrole nad severoistokom Sirije, Moskva je upozorila kurdske… »

U kamionu pronađeno devet osoba

Večernje novosti pre 8 minuta
Britanska policija pronašla je danas na autoputu u Kentu, na jugoistoku zemlje, devet osoba u zadnjem delu kamiona. Britanska policija pronašla je danas na autoputu u Kentu, na jugoistoku zemlje, devet osoba u zadnjem delu kamiona, javlja Skaj njuz… »

Junker sluti na zlo dok odlazi: Čuvaj se Evropo, mi izumiremo!

Večernje novosti pre 1 sat
Odlazeći predsednik EK uputio upozorenje u poslednjem govoru pred EP u tom svojstvu. ODLAZEĆI predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je da Evropa slabi demografski, ekonomski i politički, kao i da sama mora da se bori protiv… »

Tajni Sastanci u Rimu: Državni tužilac SAD razgovarao sa italijanskim obaveštajcima o mešanju Moskve u predsedničke izbore…

Blic pre 1 sat
Državni tužilac SAD Vilijam Bar održao je dva tajna sastanka sa službenicima italijanskih obavještajnih službi u Rimu, izjavio je premijer Italije Đuzepe Konte. On je potvrdio da su sastanci održani u avgustu i septembru, ali je negirao izveštaje… »

Bela kuća odbila da preda dokumenta koja inkriminišu Trampa

Večernje novosti pre 1 sat
Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa. Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv… »

Ruski mir na Bliskom istoku

Danas pre 1 sat
Erdogan i Putin usaglasili dogovor za severnu Siriju Od srede u ponoć je počelo da teče 150 sati koliko imaju rok borci sirijskih Kurda da se povuku iz oblasti blizu tursko-sirijske granice. Nakon isteka tog perioda, u planu je da se duž cele oblasti… »

Pompeo: Ratifikacija u Senatu korak Severne Makedonije ka članstvu u NATO

Danas pre 1 sat
Državni sekretar SAD Majk Pompeo pozdravio je danas ratifikaciju protokola o pristupanju Severne Makedonije NATO u američkom Senatu, ocenivši da ona predstavlja važan korak te zemlje ka članstvu u alijansi i ističe posvećenost Vašingtona… »

Vesti dana »