Svet, najnovije vesti

U Bugarskoj zaplenjeno 11,5 miliona lažnih evra

Politika pre 26 minuta
SOFIJA – Bugarske vlasti zaplenile su danas 11,5 miliona evra i dva miliona dolara falsifikovanih novčanica, saopštio je danas zamenik glavnog tužioca Bugarske Ivan Gešev. Prema njegovim rečima, novčanice su pronađene u „najvećoj ilegalnoj... »

RPC: Za nas je Ukrajina Sveta Gora i Jerusalim

Sputnik pre 7 minuta
Najoštrije pitanje u vezi sa sadašnjom krizom u odnosima u pravoslavnom svetu je dalja sudbina vernika Ukrajinske pravoslavne crkve, a ne mogućnost pričesta na Svetoj Gori, smatra ruska patrijaršija.
„Naše molitve, naša bol je pre svega sa našom braćom u Ukrajini. Upravo to pitanje je glavno, ne to da li ljudi mogu da idu na Svetu Goru, bez obzira na njenu važnost za svetsko... »

"Turska će ići do kraja, ništa neće ostati u mraku"

B92 pre 15 minuta
B92: "Turska će ići do kraja, ništa neće ostati u mraku"
Ankara -- Turska će ići do kraja u rasvetlavanju "bezočnog ubistva" saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je portparol turskog predsednika Redžep Tajip Erdogan.
Ibrahim Kalin je novinarima, posle sednice vlade, rekao da ništa neće "ostatit u mraku" što se tiče istrage u vezi sa ubistvom Kašogija. Kalin je istakao da saudijski zvaničnici... »

Izvinjenje premijera zbog zlostavljanja dece; "Volimo vas"

B92 pre 27 minuta
B92: Izvinjenje premijera zbog zlostavljanja dece; "Volimo vas"
Kanbera -- Premijer Australije Skot Morison rasplakao se prilikom izvinjenja žrtvama višedecenijskog seksualnog zlostavljanja dece u institucijama u toj zemlji.
U govoru prenošenom uživo širom Australije, Morison je rekao da se trauma koju proživljavaju žrtve nasilja od crkvenih sirotišta do škola predugo skrivala na otvorenom. "Poštujemo... »

Ozbiljne optužbe: Moskva: Glasanje u Sobranju - namešteno

Blic pre 38 minuta
Glasanje u makedonskom parlamentu, kojim je podržana promena naziva Makedonija u Republika Severna Makedonija, namešteno je ucenjivanjem, pretnjama i kupovinom glasova, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova. "Mi ono što se dogodilo... »

Nastavljeno suđenje optuženima za izazivanjem nereda u Sobranju

Blic pre 43 minuta
Pod budnim okom javnosti u Skoplju je danas nastavljeno suđenje optuženima za terorizam i ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti zemlje, izazivanjem nereda u Sobranju, 27. aprila prošle godine, kada je Albanac Taljat Džaferi izabran za... »

Đačke klupe pune u Tirolu

Vesti online pre 32 minuta
Od oktobra ove godine, na inicijativu Svetlane Stanković, generalnog konzula Srbije u Salcburgu, pokrenute su škole srpskog jezika u pokrajini Tirol, u tri mesta - Kufštajnu, Verglu i Inzbruku - za kojima vlada veliko interesovanje.
- Od decembra prošle godine, u našem hramu u Kufštajnu, postoji Pravoslavna radionica za decu. U prvom delu radionice deca su učila ćirilicu, upoznavala se sa značenjem nekih... »

Istražioci stigli do podzemne garaže: U Istanbulu akcija provere ostavljenog vozila saudijskog Konzulata

Blic pre 26 minuta
Turski istražioci stigli su u podzemnu garažu u Istanbulu, gde je ranije pronađeno vozilo saudijskog Konzulata, javili su turski mediji. Mediji javljaju da je u garažu u okrugu Sultangazi u Istanbulu stigao veliki policijski kombi. Prema izveštajima... »

Jezivo upozorenje Lekara bez granica: Migranti na Lezbosu siluju i sasvim malu decu, ona starija se ubijaju zbog seksualnog zlostavljanja!

Kurir pre 9 minuta
Na grčkom ostrvu Lezbosu, gde je 8.500 migranata smešteno u velikom prihvatnom logoru Moriji, deca su žrtve sivh vrsta zločina, a najčešće silovanja i seksualnog zlostavljanja, javljaju Lekari bez granica.
Međunarodne organizacije koje vode računa o migrantima ne mogu da pomognu majkama i deci na Lezbosu koji žive u strahu od silovanja i drugih vrsta... »

Sedam beba rođeno bez ruku - u istom selu! Slični slučajevi u još dva mesta

Srbija danas pre 26 minuta
Morbidni fenomen obavijen plaštom najveće misterije zaokuplja francusku javnost: čak sedam beba u relativno kratkom roku rođeno je u suženom geografskom prostoru bez ruku ili šaka!
Morbidni fenomen obavijen plaštom najveće misterije zaokuplja francusku javnost: čak sedam beba u relativno kratkom roku rođeno je u suženom geografskom prostoru bez ruku ili... »

Brodovi američke mornarice prošli kroz Tajvanski prolaz

RTS pre 9 minuta
RTS: Brodovi američke mornarice prošli kroz Tajvanski prolaz
Dva broda američke mornarice "Antitam" i "Kurtis Bilbur" prošla su u ponedeljak kroz Tajvanski prolaz. Mornarica SAD će nastaviti da leti, plovi i dejstvuje svuda gde to međunarodno pravo dozvoljava, poručuju iz američke vojske.
Sjedinjene Države su poslale dva ratna broda kroz Tajvanski prolaz, saopštilo je tajvansko Ministarstvo odbrane. Ministarstvo je saopštilo da je u potpunosti imalo kontrolu nad... »

Najjači udar na pravoslavlje, SPC i rpc: Na kakvom su zadatku Vartolomej i i Fetulah Gulen i zašto su im cilj Rusija i Srbija (video)

Kurir pre 39 minuta
Na prvi pogled izgleda kao unutrašnja stvar crkve, ali nedavna odluka Carigradske patrijaršije i ekumenskog patrijarha Vartolomeja da prizna autokefalnost Ukrajinske pravoslavne crkve - Kijevske patrijaršije i manje Ukrajinske autohtone pravoslavne crkve je događaj po važnosti ravan Crkvenom raskolu iz 1054. i objavi 95 teza Martina Lutera 1517, posle čega su protestantske crkve počele da se odvajaju od Vatikana.
Odluku je doneo patrijarh Vartolomej iz Carigradske patrijaršije, sa kojom je Ruska pravoslavna crkva zatim prekinula sve veze. Patrijarh Vartolomej zaslužuje posebnu pažnju - i... »

Klupko se odmotava: Pronađeno vozilo saudijskog konzulata

B92 pre 9 minuta
B92: Klupko se odmotava: Pronađeno vozilo saudijskog konzulata
Turski istražitelji došli su u podzemni parking u Istanbulu, gde je pronađeno vozilo konzulata Saudijske Arabije.
Na parking, koji se nalazi u istanbulskom predrađu Sultangazi, pristigao je veliki policijski kombi. Mediji navode da je vozilo saudijskog konzulata u Istanbulu ostavljeno na... »

Kushner: Tragamo za činjenicama o ubistvu Khashoggija

Al Jazeera pre 3 minuta
Jared Kushner rekao da je S. Arabija bitan američki saveznik, pogotovo po pitanju suzbijanja uticaja Irana na Bliskom istoku.
Savjetnik Bijele kuće, zet američkog predsjednika Jared Kushner, rekao je danas da i dalje traje potraga za činjenicama o ubistvu saudijskog novinara Jamala Khashoggija i da su mu... »

Seks na brzinu, alkohol i drogiranje lepkom bili su njihova stvarnost, a onda je jedan momenat preokrenuo njihov mračan život! (video)

Alo pre 44 minuta
Alo: Seks na brzinu, alkohol i drogiranje lepkom bili su njihova stvarnost, a onda je jedan momenat preokrenuo njihov mračan život! (video)
Svi su mislili da su one kao i sva druga deca.
Sve do četvrte godine života Dženifer i Džun Gibons iz Haverfordvesta u Velsu bile su obične bliznakinje, a onda su iznenada počele da ignorišu roditelje. Okrenule su leđa svetu i živele samo jedna za drugu. Njihov... »

Jokić: Da budemo kao Voriorsi? Ne želim da nas poredim

N1 Info  pre 5 sati  još 17 povezanih

Instant plaćanje: Provizije banaka od nula do 300 dinara

Večernje novosti  pre 9 minuta  još 15 povezanih

Policija zaplenila tonu i 800 kilograma duvana u listu

Politika  pre 5 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.