Svet, najnovije vesti

Odbor za pravosuđe preporučio opoziv Trampa

RTV pre 1 sat
VAŠINGTON - Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma SAD usvojio je optužbe protiv američkog predsednika Donalda Trampa za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa. Odbor je glasao po stranačkim linijama pri usvajanju osnova za opoziv, preneo je… »

Esper: Nismo obećali Kurdima pomoć u osnivanju države

Blic pre 3 sata
SAD nikada nisu obećale sirijskim Kurdima da će im pomoći u osnivanju autonomne kurdske države u Siriji, izjavio je američki ministar odbrane Mark Esper. On je rekao da SAD poštuju svoje obaveze iz dogovora koji je Vašington postigao sa Kurdima o… »

Delegacije kompanija "Gasprom" i "Naftogas" završile pregovore o energetskoj saradnji

Blic pre 3 sata
Delegacije ruske kompanije "Gasprom" i ukrajinske kompanije "Naftogas" završile su pregovore o saradnji u sektoru energetike u Beču, izjavio je neimenovani sagovornik ruske agencije TASS. Sastanku, koji je trajao više od četiri časa, prisustvovali su… »

Posvađali se zbog izložbe knjiga: Zatvoren Univerzitet u Islamabadu, u sukobu studenata jedna osoba poginula

Blic pre 2 sata
Vlasti u pakistanskom glavnom gradu Islamabadu danas su privremeno zatvorile glavni univerzitet nakon oružanih sukoba dve rivalske grupe u kojima je jedan student poginuo, a nekoliko ranjeno. Policija je navela da su odluku o zatvaranju Međunarodnog… »

Merkel: Moskva ostvarila napredak, ali nedovoljan za ukidanje sankcija

Blic pre 2 sata
Napredak u pronalasku rešenja za sukobe u Donbasu jeste ostvaren, ali još nema razloga da se ukinu sankcije Rusiji, izjavila je nemački kancelar Angela Merkel. Ona je na konferenciji za novinare u Berlinu, nakon samita EU koji je održan u Briselu… »

Predsednik Alžira najavio izradu novog ustava

Blic pre 2 sata
Novi predsednik Alžira Abdelmadžid Tebune izjavio je danas u svom prvom javnom obraćanju javnosti da će početi konsultacije o izradi novog ustava o kome će se Alžirci izjasniti na referendumu. On je ponudio ozbiljan dijalog pristalicama opoziciong… »

Nigerija: Naoružana grupa ubila četvoro talaca

Blic pre 3 sata
Naoružana grupa koja je pre pet meseci otela humanitarne radnike na severoistoku Nigerije tvrdi da je ubila četiri taoca, saopštila je danas međunarodna humanitarna organizacija Akcija protiv gladi. Šestoro ljudi oteto je u julu nedaleko od grada… »

Koji događaj je Putinu najvažniji u 2020. godini?

Večernje novosti pre 2 sata
Ruski predsednik je dodao i da kad počne novi dan, on zaboravi kako se završio prethodni. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će, po njegovim uverenjima, najvažniji događaj naredne godine biti obeležavanje 75. godišnjice pobede nad… »

Vladimir Putin: Najvažniji događaj u 2020. biće obeležavanje 75. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom

Kurir pre 3 sata
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će, po njegovim uverenjima, najvažniji događaj naredne godine biti obeležavanje 75. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu. "Mogu da kažem šta će biti najvažnije… »

Ministarstvo finansija SAD ukinulo sankcije za tri ruske kompanije!

Srbija danas pre 2 sata
Ministarstvo finansija SAD ukinulo je sankcije koje su ranije uvedene za tri ruske kompanije, saopštila je Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC). U saopštenju se navodi da su sa liste sankcionisanih ruskih kompanija izbrisani "Junikom"… »

Vesti dana »