Svet, najnovije vesti

Nezadovoljstvo EU zbog kašnjenja u isporuci vakcina: EK zahteva da se distribucija ubrza

Blic pre 48 minuta
Evropska komesarka za zdravlje Stela Kirijakides potvrdila je da su predstavnici farmaceutske kompanije Astra Zeneka danas najavili kašnjenja u isporukama vakcina koje je EU naručila za prvi kvartal 2021. godine. Kirijakides je ovim povodom izrazila… »

Greška koja će ga skupo koštati: Hteo je po svaku cenu da se reši nedužnih štenaca, ali je zaboravio na jedan "sitan"…

Blic pre 43 minuta
Ako ste odlučili da počinite krivično delo, obično ćete se pobrinuti da svoje podatke ne ostavljate na mestu zločina. Uopšteno govoreći, to nije lak posao, jer su nas filmovi naučili da razmišljamo o mnogim stvarima: da vas niko ne vidi, da ne… »

"Osećam se sjajno": Bil Gejts primio vakcinu protiv korona virusa: Hvala svima koji su nas doveli do ovog trenutka

Blic pre 36 minuta
Osnivač Majkrosofta, milijarder i filantrop Bil Gejts objavio je na Tviteru da je ove nedelje primio prvu dozu vakcine protiv korona virusa. Gejts je naveo da se oseća sjajno i zahvalio svim naučnicima, učesnicima u istraživanjima, regulatornim… »

Odgovorni za smrt Vijetnamaca u kamionu osuđeni na ukupno 92 godine zatvora

Danas pre 55 minuta
Sud u Londonu je sedmoricu odgovornih za smrt 39 državljana Vijetnama osudio na ukupno 92 godine zatvora. Do tragedije je došlo u oktobru 2019. godine, kada je policija u parkiranom kamionu u Londonu pronašla leševe 28 muškaraca, osam žena i troje… »

Isporuke vakcine AstraZeneka/Oksford za Evropu biće manje od predviđenih

Danas pre 36 minuta
Firma AstraZeneka i univerzitet Oksford isporučiće Evropi manje vakcina protiv korona virusa nego što je prvobitno bilo predviđeno, zbog pada proizvodnje u jednom pogonu, navela je danas ta britanska grupa za Frans pres. Vakcinu protiv korona virusa… »

Pokušao da uđe u kongres sa napunjenim pištoljem: Američka policija istražuje slučaj republikanca iz Merilenda

Večernje novosti pre 24 minuta
POLICIJA u Vašingtonu istražuje slučaj u kojem je republikanski poslanik pokušao da uđe sa napunjenim pištoljem u zgradu američkog Kongresa. Kako su saopštili iz Kapitola, kod poslanika Endija Herisa, koji se inače zalaže za slobodu nošenja… »

Bajden: Američka ekonomska kriza se produbljuje

Blic pre 1 sat
Ekonomska kriza u SAD se produbljuje, upozorio je danas američki predsednik Džozef Bajden i poručio da administracija sada mora da preduzme velike akcije kako bi pomogla Amerikancima. Bajden je, obraćajući se u Beloj kući dok je predstavljao plan… »

Ministarka zdravlja Crne Gore: Vakcine iz donacija treba preispitati

Danas pre 1 sat
Crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ponovila je da bi prve vakcine mogle stići u Crnu Goru početkom februara kao i da kineske vakcine koje je obezbedio biznismen Petros Statis zahtevaju „veoma veliki oprez i dodatno… »

Dodik, Komšić i Džaferović preneli ambasadorima EU opredeljenost za sprovođenje reformi

Danas pre 1 sat
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović preneli su ambasadorima zemalja članica EU svoje opredeljenje za punopravno članstvo u EU i sprovođenje reformi u procesu evropskih… »

Bajden već kuka: Ekonomska kriza se produbljuje

Večernje novosti pre 2 sata
EKONOMSKA kriza u SAD se produbljuje, upozorio je danas američki predsednik Džozef Bajden i poručio da administracija sada mora da preduzme velike akcije kako bi pomogla Amerikancima. Bajden je, obraćajući se u Beloj kući dok je predstavljao plan… »

Vesti dana »