Svet, najnovije vesti

Indija prešla "mračnu granicu" od 8 miliona zaraženih koronavirusom

N1 Info pre 2 sata
Indija je u četvrtak sa 49.881 novozaraženih koronavirusom prešla "mračnu granicu" od 8 miliona slučajeva zaraze, podaci su indijskog ministarstva zdravstva. Tim novim brojem zaraženih Indija je kao druga najmnogoljudnija država u svetu i dalje na… »

Francuska od petka ide u karantin

Al Jazeera pre 1 sat
Mjere će biti ublažene kada dnevni broj zaraženih padne na 5.000 sa trenutnih 40.000, rekao je Emmanuel Macron. U Francuskoj će od petka ponovo biti uveden karantin na nacionalnom nivou, u pokušaju da se obuzda epidemija COVID-19, koja ponovo prijeti… »

Trump želi da SAD primi što manje izbjeglica iduće godine

Al Jazeera pre 1 sat
Republikanski predsjednik zauzeo je tvrd stav i prema legalnoj, i prema ilegalnoj imigraciji. Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa snizila je broj izbjeglica kojima će dozvoliti da se presele u SAD u narednoj godini, ograničavajući ga… »

Slovenija mijenja prioritete za testiranja

Al Jazeera pre 1 sat
Kako bi se ubrzao postupak dobivanja rezultata testiranja na korona virus, uvedena je nova preporuka za ljekare primarne medicine. Kako bi ubrzala postupak dobivanja rezultata testiranja na korona virus, Slovenija je uvela nove preporuke za ljekare… »

Uragan Zeta pogodio Nju Orleans: Vetrovi duvali i do 170 km na čas, u gradu nestalo struje, ima povređenih u nevremenu…

Kurir pre 1 sat
Jedna osoba lakše je povređena kada je uragan Zeta, praćen snažnim vetrovima, u sredu je pogodio Nju Orleans, što je izazvalo nestanak struje u gradu. Uragan druge kategorije, sa vetrovima koji duvaju 170 kilometara na čas, pogodio je Nju Orlans… »

Indija prešla brojku od osam miliona zaraženih

B92 pre 1 sat
Nju Delhi -- Indija je danas sa 49.881 novozaraženih korona virusom prešla brojku od osam miliona slučajeva te zaraze, pokazuju podaci indijskog ministarstva zdravstva. Indija kao druga najmnogoljudnija država i dalje se nalazi na drugom mestu u svetu… »

Finska: Psi imaju skoro identične rezultate kao PCR testovi

Al Jazeera pre 1 sat
Eksperimenti pokazuju da psi mogu otkriti COVID-19 uz skoro 100 posto preciznosti i do pet dana prije nego PCR test. Stručnjaci u Finskoj objavili su da su prvi rezultati eksperimenta s psima koji mogu nanjušiti osobe zaražene korona virusom… »

Indija prešla 'mračnu granicu' od osam miliona zaraženih

Al Jazeera pre 1 sat
Brojem zaraženih azijska zemlja je na drugom mjestu u svijetu po broju slučajeva korona virusa, iza SAD-a. Indija je u četvrtak, sa 49.881 novozaraženih korona virusom, prešla "mračnu granicu" od osam miliona slučajeva zaraze korona virusom, podaci… »

U Vijetnamu nakon udara tajfuna najmanje 25 mrtvih i desetine nestalih

N1 Info pre 1 sat
Najmanje 25 osoba je poginulo, a na desetine ih je nestalo u Vijetnamu nakon udara tajfuna Molave, jednog od najjačih u tom regionu u poslednjih nekoliko decenija. Vijetnam je zbog klizišta tla izazvanih jakim kišama iz tajfuna u četvrtak rasporedio… »

Francuski strip o istoriji američkih predsednika uoči izbora u SAD

N1 Info pre 1 sat
Nekoliko dana pred predsedničke izbore u SAD, strip jednog francuskog autora nudi pregled američkih predsednika u istoriji te zemlje sa opisom svakog predsednika od Džordža Vašingtona izabranog 1789. godine do Donalda Trampa koji se kandidovao za… »

Vesti dana »