Svet, najnovije vesti

Izraelski Arapi – neočekivani partneri

Politika pre 4 sata
Prvi put u izraelskoj istoriji koalicija palestinskih Arapa uključuje se aktivno u politički život na najvišim nivoima. Izrael je u političkom haosu jer lideri desnice i levog centra ne uspevaju da dobiju dovoljnu većinu da bi formirali novu vlast… »

Turski sud naložio ponovno hapšenje novinara Ahmeta Altana

Slobodna Evropa pre 3 sata
Turski sud je naložio ponovno hapšenje novinara i pisca Ahmeta Altana, nedelju dana nakon što je pušten iz zatvora zbog navodne umešanosti u neuspeli vojni udar 2016. godine u Turskoj, prenosi AFP. Altan (69) i novinarka Nazli Ilidžak (74)… »

Nemačkoj ekonomiji leđa okrenuo najveći trgovinski partner

Politika pre 3 sata
BERLIN - Nemački statističari će u četvrtak objaviti da li je najveća evropska ekonomija nakon pada BDP-a od 0,1 „zaronila” u recesiju, a analitičari širom sveta iščekuju taj momenat. Nemačkoj ekonomiji izvoz je sve veći problem, a posebno… »

Jordan osudio izraelski udar u kojem je ubijen palestinski ekstremista

B92 pre 3 sata
Aman/Jerusalim -- Ministarstvo spoljnih poslova Jordana osudilo je u utorak izraelski udar iz vazduha na pojas Gaze. U udaru je ubijen jedan od komandanata palestinskog Islamskog džihada. Taj izraelski udar izazvao je baražnu raketnu vatru iz pojasa… »

Niki Hejli o Čurkinu i Nebenzji i ruskoj politici: Rusi nam nisu prijatelji

Sputnik pre 3 sata
Bivša stalna predstavnica Sjedinjenih Američkih Država u UN Niki Hejli objavila je memoare, u kojima je pisala kako je sarađivala sa ruskim diplomatama. Hejlijeva se nalazila na čelu američkog predstavništva u UN u periodu od 2017. do 2018. godine… »

Fon der Lajen podseća Džonsona na obavezu da kandiduje člana Evropske komisije

N1 Info pre 4 sata
Velika Britanija još nije dostavila ime kandidata za člana Evropske komisije, saopšteno je u Briselu. Zbog toga je izabrana predsednica komisije Ursula Fon der Lajen jutros ponovo poslala pismo britanskom premijeru Borisu Džonsonu u kome ga podseća… »

Video: Palestinska raketa eksplodirala na cesti u Izraelu

Al Jazeera pre 3 sata
Snage palestinskog otpora ispalile su nekoliko raketa nakon ubistva jednog od zapovjednika Islamskog džihada. Videosnimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju trenutak eksplozije rakete na prometnoj cesti u Izraelu. Nadzorne kamere… »

Otac osnivača „Vikiliksa“: Džulijan može umreti zbog torture

Sputnik pre 3 sata
Specijalni izaslanik UN za torturu Nils Melcer izjavio je da Džulijan Asanž pati zbog psihičke torture i njegovo zdravlje možda neće podneti dalja ispitivanja. Novo saslušanje povodom izručenja osnivača portala „Vikiliks“ zakazano je za 18… »

Čile paralisan: Širom zemlje masovne demonstracije i generalni štrajk (video)

Kurir pre 3 sata
U Čileu je masovnim demonstracijama širom zemlje i generalnim štrajkom započeo 26. dan protesta protiv socijalne nejednakosti. Hiljade ljudi su danas mirno šetale Santjagom, mašući zastavama Čilea, a sa njima su bile i domorodačke grupe Mapuče i… »

Tramp diktatorima: Dođite, ako je to dobro za američku privredu

N1 Info pre 3 sata
Američki predsednik Donald Trampa ponovio je da je spreman da razgovara sa svima, čak i sa diktatorima ako to može da bude od koristi za američku privredu. Tramp je u jednom govoru u Njujorku hvalio "zdravo stanje privrede" kao i svoju sposobnost da… »

Vesti dana »