Svet, najnovije vesti

Ankete pokazale: Da su izbori danas - evo ko bi pobedio

B92 pre 6 sati
Ankete u Nemačkoj ustanovile su veliku promenu u popularnosti stranaka. Demohrišćani Angele Merkel su u padu, a Zeleni u porastu. Pandemijska polítika vlade ostaje sporna. Institut za istraživanje javnog mnjenja Infratest-Dimap ustanovio je da… »

“Ako se ovako nastavi, Amerikanci neće imati čime da ratuju”

Vesti online pre 6 sati
Oklopno vozilo američke vojske M2 „Bredli“ je zastarelo. Pentagon želi novo perspektivno vozilo koje će ispuniti brojne zahteve, od veštačke inteligencije do sposobnosti da funkcioniše su svim klimatskim uslovima i da ima velike mogućnosti… »

Lajen: Debata o odricanju prava na vakcine ne pravi vakcine

Dnevnik pre 5 sati
PORTO: Evropska komisija pozvala je Sjedinjene Američke Države i druge velike proizvođače vakcina protiv kovida 19 da izvoze cepiva kao što to čini EU, umesto da pričaju o odricanju prava na patente nad vakcinama. Predsednica EK Ursula fon der… »

Lideri EU podeljeni oko odricanja prava na vakcine

Politika pre 6 sati
PORTO – Lideri Evropske unije podeljeni su oko toga da li će slediti Vašington podržavajući odricanje patentnih prava na vakcine protiv kovida-19, jer mnogi tvrde da bi to trajalo godinama a ne bi rešilo hitno pitanje pravljenja dodatnih vakcina za… »

Novi sojevi virusa neće uticati na efikasnost ruskih vakcina

Politika pre 6 sati
MOSKVA – Potencijalni novi sojevi koronavirusa izgleda da neće umanjiti efikasnost ruskih vakcina protiv kovida-19, poručio je glavni istraživač ruskog Istraživačkog instituta Gamaleja Viktor Zujev. „Od danas na pitanje da li pojava mutacija… »

Ekstremna mera - zatvorene granice do sredine 2022. Godine! "Otpisani" u svojoj zemlji - australijske vlasti rigorozne

Mondo pre 6 sati
Australija je delimično otvorila granice prošlog meseca, ali samo za građane Novog Zelanda, gde širenja korone takođe nema. Australija je delimično otvorila granice prošlog meseca, ali samo za građane Novog Zelanda, gde širenja korone takođe… »

SAD: Huti propustili ključnu priliku za mir u Jemenu

B92 pre 5 sati
SAD smatraju da su jemenski Huti propustili najvažniju priliku da pokažu posvećenost miru odbijanjem sastanka sa posrednikom Ujedinjenih nacija u Omanu. "Na pregovaračkom stolu je predlog pravednog sporazuma koji će jemenskom narodu doneti mir, a… »

Avionska linija Zagreb – Podgorica od septembra

Nova pre 5 sati
Ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović je tokom zvanične posete hrvatskog kolege Gordana Grlića Radmana izrazio zadovoljstvo najavom otvaranje avionske linije Rajanera na relaciji Zagreb - Podgorica od septembra. Radulović je na konferenciji za… »

SZO: Broj zaraženih Kovidom raste devetu nedelju zaredom

Nova pre 5 sati
Broj slučajeva zaraze Kovidom 19 širom sveta povećao se devetu nedelju zaredom, dok je broj smrtnih slulajeva viši već šestu uzastopnu nedelju, rekao je Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) na… »

Đukanović: Sankcionisati glasače sa dvojnim državljanstvom

Nova pre 5 sati
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je uoči izbora u Herceg Novom, koji će se održati u nedelju, da će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve da svaki pojedinac koji je obmanuo državu i koji izigrava njen Ustav i zakone "ne samo bude… »

Vesti dana »