Svet, najnovije vesti

Dodik: Vratiti se slovu Dejtona ili nezavisnost RS

Dnevnik pre 10 sati
BANjALUKA: Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da bi Skupština Republike Srpske trebalo da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma. Već dugo mislim da stvari moraju ići tako što ćemo u Narodnoj skupštini… »

"Nove sankcije Rusiji"

B92 pre 10 sati
Moskva -- Uvođenje novih američkih sankcija bio bi najgori mogući scenario za odnose između Rusije i SAD, čime bi se "obrisao duh Ženeve", rekao je Dmitri Peskov. U Ženevi su se letos sastali predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i DŽozef… »

Tanker spasio skoro 150 migranata

B92 pre 9 sati
Atina -- Grčka obalska straža započela je danas operaciju potrage i spašavanja nakon što je brod sa oko 150 migranata zapao u probleme kod jugozapadne obale te zemlje. Obalska straža je saopštila da je prolazni teretni brod podigao uzbunu nakon… »

Iranski ministar: Uskoro se vraćamo pregovorima o nuklearnom programu

N1 Info pre 10 sati
Novi iranski ministar spoljnih poslova rekao je da će se njegova zemlja vratiti pregovorima o nuklearnom programu "vrlo skoro" ali je optužio administraciju prdsednika SAD Džoa Bajdena da šalje kontradiktorne poruke. Ministar Hosain Amir Abdolah rekao… »

Sukobi između izraelske vojske i Palestinaca, jedna žrtva

B92 pre 10 sati
Izraelske trupe ispalile su danas gumene metke i ubile jednog Palestinca. Izraelske trupe pvredile su više ljudi tokom sukoba koji su izbili na protestu protiv izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinsko Ministarstvo… »

Portugal, svetski broj 1 u vakcinaciji: Za sve je zaslužan jedan vojnik

Nova pre 10 sati
Prema podacima "Our world in data", u Portugalu je u potpunosti vakcinisano 84 odsto populacije, što je najveći procenat vakcininisanih u nekoj zemlji u svetu. To znači da se Portugal brzo približava svom ciju - da u potpunosti vakciniše 85 odsto… »

Pentagon: Američki zakon ne dozvoljava da se prošire vojni kontakti sa Rusijom

Sputnik pre 9 sati
Američko zakonodavstvo ograničava mogućnosti za saradnju sa ruskom vojskom i svodi ga na minimum koji je neophodan za sprečavanje konflikata, izjavio je portparol Pentagona. Prethodno se predsednik Združenog komiteta načelnika štabova američke… »

Ovde se nešto dešava... Voditeljke tokom programa saznale da su pozitivne, odmah izbačene iz studija (video)

Alo pre 10 sati
Dve ko-voditeljke na ABC-ovom programu "Vju" (Pogled) bile su pozitivni na koronavirus i morale su da napuste program u sred emisije. Ana Navaro i Sani Hostin, obe kompletno vakcinisane, napustile su studio danas nekoliko minuta pre nego što je američka… »

Noćna mora SAD Amerikanci žele Rusiji da zabrane pristup Atlantskom okeanu

Alo pre 9 sati
Kolumnista lista "Biznis insajder" Kristofer Vudi izložio je svoje viđenje o tome na koji način Amerika planira da Rusiji zabrani pristup Atlantskom okeanu. - Pomoću avionske vojne baze Keblavik kod grada Rejkjavik američki avioni će nadgledati… »

Novi gospodari avganistana u velikom problemu: Talibani izgubili 85 boraca za nedelju dana, ko ih to sada ubija?!

Srbija danas pre 10 sati
Talibani imaju opasnog neprijatelja u dvorištu. Službene novine ISIS-a "Naba" objavile su 24. septembra sažetak nedavnih operacija terorističke grupe protiv talibana u Avganistanu. Prema "Nabi", ćelije ISIS-provincije Horasan (ISIS-K) izvele su… »

Vesti dana »