Euronews

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI Pravoslavna crkva u Kijevu proglasila nezavisnost, austrijski kancelar razgovarao s Putinom

Euronews pre 2 sata
Danas je 93. dan ruske invazije na Ukrajinu. Moskva je odlučila da koriguje pomorske koridore za izlazak stranih brodova, dok se Iran ponudio da bude domaćin pregovora između Rusije i Ukrajine. Najmanje četiri civila su poginula, a nekoliko ih je… »

Prvo pucao, pa zatim bacio bombu na lokal u Inđiji: Uhapšen muškarac iz Rume, jedna osoba povređena

Euronews pre 11 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji zadržali su do 48 sati Z. R. (1980) iz okoline Rume, osumnjičenog da je sinoć u jednom ugostitelјskom objektu u Inđiji hicem iz pištolјa ranio četrdesetdvogodišnjeg muškarca, a potom u lokal… »

Ukrajina traži od Nemačke da isključi Severni tok 1

Euronews pre 1 sat
Generalni direktor kompanije "GTS Operator Ukrajine", Sergej Makogon, izjavio je danas da je zatražio od nemačke vlade da isključi gasovod Severni tok 1 i umesto toga predložio snabdevanje gasom preko ukrajinskog sistema za prenos gasa. "Zajedno sa… »

Upozorenje prvog stepena za Balkan: Moguć grad i snažni udari vetra za vikend

Euronews pre 6 sati
Evropski sistem za upozorenja na oluje (Estofex) izdalo je danas i upozorenje prvog stepena za oluje, na području južnih Alpa, severnog dela Balkana, i južne Rusije. Kako se navodi na njihovom sajtu, upozorenja se odnose na grad i snažne udare vetra… »

Kandić o malverzacijama sa šećerom: Kod veletrgovca nađeno 2.000 tona - toliko se za 10 dana potroši u Srbiji

Euronews pre 7 sati
Nećemo dozvoliti da se stvaraju nestašice i da se narušava tržište Srbije, izjavio je za Euronews Srbija Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine. On je rekao da je nestašica šećera posledica dva faktora. Jedan od razloga je bio i… »

U Velikom Trnovcu do 19 časova glasalo 46,8 odsto birača

Euronews pre 2 sata
Na ponovljenim parlamentarnim izborima na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu do 19 časova je glasalo 510 birača, što je 46,8 odsto upisanih u birački spisak, saopštila je posmatračka misija Crta. Od rezultata glasanja u Velikom Trnovcu zavisi… »

Uhapšeno 11 osoba u visokoškolskoj ustanovi u Beogradu zbog malverzacija sa ispitima

Euronews pre 8 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Ministarstvom prosvete uhapsili su 11 osoba koje se sumnjiče da su… »

Teška saobraćajna nesreća kod Rušnja: Dve osobe povređene u lančanom sudaru

Euronews pre 5 sati
Kod beogradskog naselja Rušanj danas je došlo do saobraćajne nesreće na putu u smeru ka Meljaku. Oko 17 časova sudarila su se dva putnička vozila, autobus i kamion. Kako je za Euronews Srbija potvrđeno iz MUP, dve osobe su povređene i one su… »

Nove cene goriva na pumpama - poskupljuju i benzin i dizel

Euronews pre 9 sati
Obe vrste goriva čija je cena ograničena uredbom Vlade Srbije danas će poskupeti. Cena dizela biće veća za nešto više od dinar, dok će benzin poskupeti za tri dinara. Evrodizel će se od danas do petka 3. juna prodavati po ceni od 203,50 dinara za… »

Svetska banka usvojila nov petogodišnji plan partnerstva sa Srbijom

Euronews pre 12 sati
Odbor izvršnih direktora Svetske banke usvojio je danas novi petogodišnji Program partnerstva sa Srbijom za period od 2022. do 2026, u čijem je fokusu zeleniji i otporniji rast. Cilj strategije je pružanje podrške jačanju institucija Srbije radi… »

Euronews, najnovije vesti »