N1 Info

BLOG: Zvanično kraj šestog protesta, najavljen novi za sledeću nedelju

N1 Info pre 5 sati
U Beogradu je danas održan šesti protest "Srbija protiv nasilja", koncentrisan na obrazovanje, prosvetu i studente, koji su i predovodili ovaj skup. Umesto cveća, ovaj put su građani nosili mnogo veći broj transparenata i poruka, od kojih su se… »

Fiskalni savet o Vučićevim merama: Trošak 550 miliona €, novo skupo zaduživanje

N1 Info pre 12 sati
Ukupni trošak novih mera procenjujemo na oko 550 miliona evra, a on se ne finansira iz viškova već zaduživanjem države po vrlo nepovoljnim uslovima, naveo je Fiskalni savet dodajući da vođenje fiskalne politike "od danas do sutra", na osnovu… »

Nova optužnica protiv Donalda Trampa ima 37 tačaka

N1 Info pre 5 sati
Nova optužnica protiv bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa ima 37 tačaka, uključujući neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata i zaveru za opstruisanje pravde nakon odlaska iz Bele kuće 2021. godine, pokazala su… »

Nova američka vojna pomoć Ukrajini, od dve milijarde dolara

N1 Info pre 8 sati
Američke vlasti saopštile su danas da će uputiti novu tranšu vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od oko dve milijarde dolara. To ilustruje stalnu posvećenost trajnim sposobnostima ukrajinskih oružanih snaga da brane svoju teritoriju i dugoročno se… »

RSE: Teški razgovori Lajčaka i Eskobara sa Kurtijem, slede simbolične mere EU

N1 Info pre 7 sati
Države članice Evropske unije nagovestile su "simbolične" mere protiv Prištine, nakon što su izaslanici EU i SAD u izveštaju koji su podneli ocenili kao "teške" razgovore sa kosovskim premijerom o deeskalaciji situacije na severu Kosova… »

Orban: Želja Brisela da preseli migrante u Mađarsku silom je neprihvatljiva

N1 Info pre 14 sati
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je novi dogovor evropskih ministara unutrašnjih poslova o reformi migracione politike "neprihvatljiv". „Brisel zloupotrebljava svoju moć. Oni žele da ‘presele’ migrante u Mađarsku silom“, rekao je… »

Vučić za Rojters: Priština da napravi ustupke da bi Srbi izašli na nove izbore

N1 Info pre 6 sati
Svi Srbi na severu Kosova vide Srbiju kao svoju zemlju, a ne Kosovo i to je realnost, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Rojters. „Neko mora da se uhvati u koštac i organizuje nove izbore na severu“, rekao je Vučić… »

Nove cene goriva: Skuplji i benzin i dizel

N1 Info pre 16 sati
Nova sedmodnevna cena evro dizela na benzinskim pumpama je maksimum 184 dinara, a benzina evro premijum BMB 95 - 178 dinara, objavilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine. I dizel i benzin su tako poskupeli za dva dinara. Ove cene važe od danas… »

Borel: Brana pukla zbog eksplozije koju su samo Rusi mogli da izazovu

N1 Info pre 6 sati
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel rekao je da je brana Nova Kahovka na reci Dnjepar na jugu Ukrajine, čije je pucanje dovelo do katastrofalnih poplava nizvodno, stradala od eksploziva postavljenog u… »

Putin: Svi ukrajinski kontraofanzivni pokušaji do sada su propali

N1 Info pre 8 sati
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je velika kontraofanziva, koju Ukrajina priprema mesecima, "počela" na frontu, ali da snage Kijeva nisu stigle da "postignu ciljeve". „Možemo u potpunosti reći da je ofanziva počela, o čemu svedoči… »

N1 Info, najnovije vesti »