N1 Info » Vesti dana

http://rs.n1info.com/

N1 Info

Noć muzeja - brojne ustanove kulture širom Srbije otvorile vrata posetiocima

N1 Info pre 21 sat
Još jedno druženje u muzejima, manifestacija Noć muzeja, održana je u subotu 18. maja od 16 časova do ponoći i probudila publiku u preko 40 gradova Srbije, na 155 lokacija sa 225 različitih dešavanja. Inspirisani ovogodišnjom temom "Sloboda", muzeji, galerije i brojne ustanove kulture u... »

Mali: Odgovorna ekonomska politika, više novca za plate i penzije

N1 Info pre 19 sati
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da ulaganja u putnu i železničku infrastrukturu proizilaze iz odgovorne ekonomske politike, čija je osnova finansijska konsolidacija i politika rasta. Mali je za TV Prva rekao da takva ulaganja doprinose većem BDP, što za gradjane znači veći... »

Rašković Ivić: Vlast u Tijanin zakon podmetnula doživotnu za dela protiv države

N1 Info pre 8 sati
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je u "Utisku nedelje" na TV Nova S, da se zalaže za donošenje zakona o uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice dece, ali da je neprihvatljivo da u "Tijanin zakon" budu uvrštena i teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti... »

Italija usvaja dekret za koji UN smatra da je kršenje prava migranata

N1 Info pre 14 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije najavilo je da će biti usvojen novi dekret kojim se formalizuje zatvaranje italijanskih luka za humanitarne grupe koje spasavaju migrante, iako su istražitelji UN naveli da je reč o kršenju međunarodnog prava. Zvaničnici tog ministarstva kazali su da... »

Papirnati tanjir Kurta Kobejna prodat na aukciji za 22.000 dolara

N1 Info pre 15 sati
Korišćeni papirnati tanjir na kojem je frontmen grupe "Nirvana" Kurt Kobejn napisao listu pesama prodat je za 22.400 američkih dolara na aukciji u Njujorku. SOLD for 22,400! A used paper plate with a Nirvana set list handwritten in black marker by Kurt Cobain at the 9:30 nightclub in Washington,... »

Druga šansa za Kokoškova leži u Memfisu?

N1 Info pre 17 sati
Iako je posle samo jedne sezon Igor Kokoškov otpušten iz Finiks Sansa, izgleda da to nije naročito uništilo reputaciju srpskom treneru, koga su zvali na razgovor Memfis Grizlisi. Memfis je imao jednu od lošijih sezona u poslednjih dosta godina. Paralelno sa lošim rezultatima počela je da se... »

Joksimović: Srbija se ponašala civilizovano, sprovodila potpisano, a Priština...

N1 Info pre 19 sati
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je Briselski sporazum "zaglibio u blatu". "Briselski sporazum se zaglibio, što zbog blata unilateralno uvedenih tarifa i loših poruka koje stižu svakodnevno iz Prištine, što zbog toga što Priština usvojenom platformom... »

U etničkom nasilju u Obali Slonovače stradalo devet osoba, više od 80 povređeno

N1 Info pre 18 sati
Najmanje devet osoba je stradalo i više od 80 povređeno poslednjih dana u etničkom nasilju u Obali Slonovače, saopštile su lokalne vlasti. Nasilje je izbilo tokom nedelje u centralnom delu zemlje izmedju pripadnika dve razlišite etničke zajednice - Baule i Diula. Sukobi izmedju zajednica... »

Posle šest nedelja glasanja zatvorena birališta na izborima u Indiji

N1 Info pre 13 sati
Poslednja birališta u Indiji zatvorena su danas u 18.00 sati po lokalnom vremenu (14.30 sati po srednjoevropskom) označivši završetak šestonedeljnih parlamentarnih izbora koji su počeli 1. aprila u toj južnoazijskoj zemlji. Premijer Narendra Modi i njegovi hinduski nacionalisti nadaju se da... »

Iznenađenje na Madoninom nastupu - zastava Palestine na leđima igračice

N1 Info pre 19 sati
Organizatori nadmetanja za Pesmu Evrovizije pribojavali su se da će se neki od takmičara, pod pritiskom međunarodnog pokreta za bojkot, odustajanje od finasiranja i sankcije protiv Izraela, fokusirati na politiku u svom nastupu. Na kraju, međutim, učinila je to Madona, specijalna gošća koja... »

©2019 Netmark d.o.o.