N1 Info

Svetska banka odobrila Srbiji kredit od 48 miliona dolara

N1 Info pre 21 sat
Svetska banka je saopštila da je Srbiji odobren kredit od 48 miliona dolara koji će podstaći privredni razvoj zasnovan na znanju i inovacijama. Odbor izvršnih direktora banke kredit je odobrio u petak. Kako je navedeno, kredit treba da finansira… »

Hajrić: SNS proždire državu na kojoj uspešno sedam godina parazitira

N1 Info pre 22 sata
Šta nam govori razvoj afere "Krušik"? SNS, da bi opstala na vlasti, neprestano mora da se širi. Tako proždire državu na kojoj uspešno parazitira već sedam godina, piše sociolog Dario Hajrić u autorskom tekstu za DW. Gde tačno u Srbiji prestaje… »

U Francuskoj deseti dan štrajka protiv reforme penzija

N1 Info pre 13 sati
U Francuskoj je deseti dan štrajka železnice dok su u pojedinim gradovima održani protesti protiv najavljenje reforme penzija. Železnički saobraćaj je danas bio znatno poremećen u celoj Francuskoj, dok je u Parizu samo radilo 40 odsto podzemne… »

Rod Stjuart najstariji pevač na vrhu britanske liste albuma

N1 Info pre 15 sati
Ser Rod Stjuart postao je najstariji pevač na vrhu top liste najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji, objavio je u subotu BBC. Album "You're In My Heart", deseti u karijeri s kojim je dospeo na vodeće mesto, objavljen je 22. novembra. Ove nedelje mu… »

Rusija isprobala najmoćniji ledolomac na svetu, dug 173, visok 15 metara

N1 Info pre 15 sati
Ruski ledolomac "Arktika", na nuklearni pogon, najavljen kao najmoćniji brod te vrste na svetu i simbol ambicija Moskve prema Severnom polu, vratio se u subotu u luku Sankt Peterburga posle dvodnevnog probnog putovanja. Namenjen transportovanju tečnog… »

Belgijski karneval uklonjen s liste kulturne baštine

N1 Info pre 16 sati
Uneska Belgijski tradicionalni festival Aalst uklonjen je s popisa nematerijalne kulturne baštine Uneska zbog rasizma i antisemitizma. Na ovogodišnjem festivalu pojavile su se lutke u natprirodnoj veličini koje sede na vrećama novca, sa zakrivljenim… »

Obradović: Ko veruje Aleksandru Vučiću i Maji Gojković neka ide na izbore

N1 Info pre 20 sati
Ko veruje Aleksandru Vučiću i Maji Gojković - neka ide na izbore, saopštio je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović i poručio da je, što se tiče Dveri i Saveza za Srbiju, a on veruje i svih pravih opozicionara u Srbiji, bojkot jedini odgovor… »

Dečak vozio bakin automobil 260 km, prijavili ga radnici na benzinskoj pumpi

N1 Info pre 24 sata
Četrnaestogodišnji dečak prešao je bakinim automobilom noću po Nemačkoj 260 kilometara vozeći se autoputevima, a avantura je završena kad su zaposleni na jednoj benzinskoj pumpi alarmirali policiju u ranim jutarnjim satima. Dečak je pobegao… »

Neverovatni Harden ponovo 50+ i deset trojki

N1 Info pre 1 dan
Košarkaši Hjustona ubedljivo su pobedili Orlando na Fliridi rezultatom 130:107, a ponovo je u prvom planu bio sjajni Džejms Harden. Najbolji igrač Raketa je drugi meč uzastopno završio sa više od 50 postignutih poena, a u Orlandu se zaustavio na 54… »

Uhapšeno 17 osoba posle zemljotresa u Albaniji - terete se za smrt 51 osobe

N1 Info pre 11 sati
Albanski tužioci izdali su zbog pogibije 51 osobe u zemljotresu, niz naloga za hapšenje na osnovu optužnice za ubistva i zloupotrebu vlasti. Policija i tužioci su objavili da su početne istrage pokazale da se "gubitak života u urušenim zgradama… »

N1 Info, najnovije vesti »