Svet

"Verujte svojim očima, pogledajte snimke": Počele završne reči na suđenju za ubistvo Flojda

Večernje novosti pre 4 sati
NA suđenju za ubistvo DŽordža Flojda, za koje je optužen biši policajac Derek Šovin, počelo je iznošenje završnih reči. Predstavnik tužilačkog tima Stiven Šlajker zatražio je od porotnika da, kako je rekao, veruju svojim očima i pustio… »

Eksplozija za koju se sumnjiče ruski agenti nije trebalo da bude u Češkoj

Danas pre 4 sati
Iza eksplozije municije u Češkoj 2014. stoje isti ruski agenti osumnjičeni za pokušaj trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji ali municija je trebalo da eksplodira van Češke, saopštio je danas češki vrhovni tužilac… »

Kina je počela da gradi najveću svetsku 5G mrežu: Već je urađeno 792.000 baznih stanica, broj mobilnih terminala dostigao…

Večernje novosti pre 6 sati
KINA je počela da gradi najveću svetsku 5G mobilnu mrežu, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo industrije i informacione tehnologije (MIIT). Država je izgradila ukupno 792.000 baznih stanica 5G do kraja februara ove godine, a broj mobilnih… »

Pogledajte kako Rusi satiru islamiste u Siriji: U jednom udaru likvidirano 200 džihadista (video)

Večernje novosti pre 3 sata
U NAPADU ruskog ratnog vazduhoplovstva na dve baze kod arheološkog lokaliteta Palmira u Siriji poginulo je oko 200 militanata, saopštio je zamenik direktora ruskog Centra za pomirenje suprotstvaljenih strana u Siriji Aleksandar Karpov. On je dodao da je… »

Vakcina "Sputnjik V" efikasna 97,6 odsto, Sinofarm smanjuje rizik od hospitalizacije za više od 90%

Blic pre 1 sat
Efikasnost vakcine Sputjnik V iznosi 97,6 procenata, prema rezultatima analize podataka oko 3,8 miliona vakcinisanih Rusa, saopštio je Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF). Nacionalni istraživački centar Gamaleja i RDIF objavili su da je efikasnost… »

Planeta je zavijena u crno: U poslednja 24 časa registrovano 724.000 novih slučajeva korona virusa

Srbija danas pre 1 sat
U poslednja 24 sata u svetu je preminulo je skoro 11.000 ljudi. U svetu je u poslednja 24 sata zabeleženo više od 724.000 novih slučajeva krorona virusa, a preminulo je skoro 11.000 ljudi, saopštila je Svetksa zdravstvena organizavija (SZO). U dnevnom… »

Grčki ministar zdravlja najavio: Stiže ogromna količina vakcina - do juna će cela zemlja biti imunizovana

Večernje novosti pre 1 sat
U VEZI sa nabavkom vakcina, kako je najavio grčki ministar zdravlja Marios Themistokleous, kompanija Fajzer će isporučiti Grčkoj 2.150.000 doza u maju i 2.425.000 u junu. Moderna će u maju isporučiti 354.000 doza, a u junu 308.0000 doza. DŽonson i… »

Požar u Kejptaunu pod kontrolom: Oštećena istorijska Univerzitetska biblioteka, pojedini kvartovi evakuisani

Blic pre 2 sata
Požar u Kejptaunu, na padinama Stone planine u Južnoafričkoj Republici stavljen je večeras pod kontrolu, nakon što je teško oštetio istorijsku Univerzitetsku biblioteku i primorao stanovnike pojedinih kvartova na evakuaciju. Gradske vlasti su… »

Kriza neće nestati Ako je ignorišemo: Protest aktivista protiv klimatskih promena u Njujorku

Blic pre 2 sata
Aktivisti protiv klimatskih promena okupili su se danas na njujorškom Junion skveru i poslali poruku administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena da ''Vreme ističe, ali da nije prekasno''. Pored zahteva da se obustavi oslanjanje na fosilna goriva… »

Moždani udar: Policajac povređen na Kapitol hilu umro prirodnom smrću

Blic pre 2 sata
Zdravstvena komisija Vašingtona danas je objavila svoj nalaz da je policajac Brajan Siknik, koji je povređen tokom napada Trampovih pristalica na Kapitol hil 6. januara, doživeo moždani udar i preminuo prirodnom smrću. Siknik je jedan od petoro ljudi… »

Svet, najnovije vesti »