Svet

Virus i Kina: Korona virus odneo više od sto života, vlada uvodi strože mere

BBC News pre 3 sata
Ograničenja putovanja dodatno su pooštrena, jer se broj zaraženih gotovo udvostručuje. Broj smrtnih slučajeva od korona virusa je porastao 106, dok se broj zaraženih gotovo udvostručio za jedan dan, saopštile su kineske vlasti. Ukupan broj… »

Bivši kralj priznao da ima vanbračno dete: DNK analiza potvrdila očinstvo

B92 pre 2 minuta
Kralj Albert II, koji je pod čudnim okolnostima 2013. godine abdicirao u korist sina Filipa, zvanično je priznao posle dobijenih rezultata DNK analize, da je biološki otac umetnice Delfine Bel. Bivši belgijski kralj Albert Drugi priznao je da je… »

Špigl objavio da su Aušvic oslobodili Amerikanci, izvinio se

Dnevnik pre 2 sata
HAMBURG: Nemački list Špigl objavio je na društvenim mrežama da je američka vojska oslobodila koncentracioni logor Aušvic. Na postu koji je Špigl objavio, Aušvic je bio najveći logor smrti nacista koji je, kako je naveo, "pre 75 godina oslobodila… »

Srušio se vojni avion u Alžiru

RTS pre 4 sata
Dva alžirska pilota poginula su u padu vojnog aviona u provinciji Um el Buagi. Predsednik Alžira Abdelmadžid Tebun je potvrdio smrt dvojice pilota napominjući da je reč o renažnom avionu. Još uvek se ne znaju razloti nesreće.… »

Mediji: Srbi u Kini traže pomoć države da se vrate

Dnevnik pre 5 sati
BEOGRAD: Beogradski mediji pišu u današnjim štampanim izdanjima o tome da srpski državljani koji borave u Kini traže da ih država "izvuče" iz te zemlje zbog straha od koronavirusa. Kurir piše da više od 100 Srba moli da ih izvuku iz Kine, dok… »

Gojković danas na Samitu predsednika parlamenata Zapadnog Balkana i Evropskog parlamenta

B92 pre 3 sata
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković učestvovaće danas na Samitu predsednika parlamenata Zapadnog Balkana i Evropskog parlamenta u Briselu. Predsednici parlamenata debatovaće o jačanju parlamentarne dimenzije procesa proširenja i osnaživanje… »

Tramp danas predstavlja dugoočekivani plan za mir na Bliskom istoku

Danas pre 4 sata
Predsednik SAD Donald Tramp predstaviće danas dugoočekivani plan za mir na Bliskom istoku koji je Izrael označio kao istorijski iako ima male šanse za uspeh jer su ga Palestinci unapred odbacili. Nakon skoro tri godine rada i nekoliko odlaganja… »

Netanjahu odustao od poslaničkog imuniteta

Slobodna Evropa pre 4 sata
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) rekao je danas da povlači zahtjev za primjenom poslaničkog imuniteta povodom tužbe koja ga tereti za korupciju, javlja agencija Rojters. Netanjahu je objavio putem Fejsbuka da bi procedura u vezi sa… »

Tramp: Plan za Bliski istok će se dopasti Palestincima

Blic pre 15 sati
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će Bela kuća sutra u podne objaviti dugoočekivani mirovni plan za Bliski istok. Tramp je to rekao novinarima prilikom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u Beloj kući… »

Si: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi protiv koronavirusa

Dnevnik pre 4 sata
PEKING: Kineski predsednik Si Đinping u ponedeljak je dao važna uputstva o radu na suzbijanju i kontroli epidemije koronavirusa, obećavši da će se osloniti na stanovništvo u borbi protiv tog virusa. Si je naglasio da partijski odbori i vlade na svim… »

Svet, najnovije vesti »