Svet

Lideri EU produžili ekonomske sankcije Rusiji

RTV pre 3 sata
RTV: Lideri EU produžili ekonomske sankcije Rusiji
BRISEL - Lideri EU dogovorili su se da produže ekonomske sankcije Rusiji zbog destabilizacije Ukrajine, saopštio je predsednik Saveta EU Donald Tusk. Sankcije su produžene za još šest meseci. Mere protiv ruske ekonomije trebalo je da isteknu narednog meseca, ali njihovo ukidanje zavisi od toga... »

Bačen suzavac: Hiljade Mađara protestovalo protiv novih zakona, a onda je izbio sukob sa policijom (video)

Blic pre 2 sata
Na protestu više hiljada Mađara protiv novih zakona o radu i upravnim sudovima u Budimpešti je došlo do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac i biber sprej da bi ih rasterala ispred parlamenta. Nakon što su prošli kroz centar Budimpešte, deo demonstranata se kasno sinoć vratio na... »

Sneg i ledena kiša, temperatura u minusu

B92 pre 2 sata
B92: Sneg i ledena kiša, temperatura u minusu
U Srbiji će biti oblačno vreme, ponegde sa snegom, dok se očekuje da će u većini krajeva od večeri napadati pet do 10 santimetara snega, saopštio je RHMZ. RHMZ je upozorio da se od petka uveče ponegde u centralnim i južnim predelima očekuje kiša koja će se lediti pri tlu. Više snega... »

Ubijen napadač iz Strazbura; ID: Bio je naš vojnik

B92 pre 3 sata
B92: Ubijen napadač iz Strazbura; ID: Bio je naš vojnik
Policija je večeras ubila Šerifa Šekata, počinioca napada na Božićnom vašaru u Strazburu, tokom potrage za njim u jednom kvartu u tom gradu. On je ubijen u kvartu Nojdorf gde je popodne bio poslat veliki broj policajaca. "On je pucao na tim policajaca koji su uzvratili vatru", rekao je za... »

U Španiji ove godine dvostruko više migranata nego 2017.

Blic pre 2 sata
Broj migranata koji su u Španiju ušli preko Sredozemnog mora od početka ove godine udvostručen je u poređenju sa stanjem u istom periodu 2017. godine, saopštio je Fronteks. Pogranična agencija Evropske unije precizira da je gotovo 53.000 migranata nedozvoljeno ušlo u Španiju tokom prva tri... »

Osumnjičeni ekstremisti ubili 42 ljudi

B92 pre 3 sata
B92: Osumnjičeni ekstremisti ubili 42 ljudi
Osumnjičeni ekstremisti na motociklima ubili su najmanje 42 ljudi u seriji napada na nomadske kampove Tuarega u Maliju, javili su lokalni zvaničnici. Prema rečima jednog od zvaničnika Tuarega Muse Ag Ašaratumanea, napadi su se dogodili u utorak i sredu u istočnoj oblasti Menanka u Maliju.... »

Huti saglasni sa ulogom UN na aerodromu u Sani

Blic pre 2 sata
- Jemenski pobunjenici Huti saglasili su se u načelu sa ulogom UN na aerodromu u Sani - rekao je portparol ovog oružanog pokreta tokom pregovora u Švedskoj. - Huti su zadovoljni onim što je postignuto tokom konsultacija - rekao je portparol. On je govorio nakon mirovnih pregovora koje su... »

Nesreća u Grčkoj: U udesu kod Kavale poginula trojica migranata

Blic pre 3 sata
Policija u severnoj Grčkoj saopštila je da su tri muškarca poginula, a tri su povređena u nesreći automobila u kome su bili migranti. Nesreća se dogodila rano jutros na autoputu u blizini severnog grada Kavale. Policija i vatrogasci rekli su da je vozač promašio ili je ignorisao znak... »

Putin potpisao je dekret kojim je Vladivostok postao glavni grad ruskog Dalekog istoka

Blic pre 3 sata
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se glavni grad ruskog Dalekog istoka, odnosno Dalekoistočne federalne oblasti, premešta iz Habarovska u Vladivostok, saopšteno je iz Kremlja. Ovaj dokument predstavlja amandman na dekret od 13. maja 2000. godine koji sadrži listu ruskih... »

Sneg napravio haos: Vozila zaglavljena na putu za Rijeku

Blic pre 3 sata
Sneg večeras mestimično pada u Gorskom kotaru, Lici, u centralnoj Hrvatskoj i u zaleđu Dalmacije, a stari put prema Rijeci s istarske strane je neprohodan, javili su hrvatski mediji. Zaglavljeno je desetak vozila, a blokirani vozači rekli su da već dva sata čekaju dolazak grtalice da... »

©2018 Netmark d.o.o.