Svet

Ovo je vozač autobusa smrti kod Venecije Pred nesreću objavio selfi i poruku: Očevici opisali trenutke pre jezivog sudara…

Kurir pre 1 sat
Najmanje 21 osoba je poginula, a dvadesetak je povređeno, u stravičnoj nesreći u Italiji. Užas se dogodio kada je autobus koji je prevozio turiste sleteo s nadvožnjaka u blizini Venecije i zapalio se. Autobus je vozio Alberto Rikoto, 40-godišnjak iz… »

Amerika i politika: Prvi put u istoriji smenjen predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa

BBC News pre 9 sati
Kevin Mekarti je posle smenjivanja izjavio da je stvar bila lične prirode, optuživši političkog protivnika iz Republikanske stranke Meta Gejca. Prvi put u istoriji američke politike smenjen je predsedavajući Predstavničkog doma, jednog od dva u… »

Tri vatrogasca povređena prilikom gašenja požara u Osijeku, vazduh još uvek nebezbedan

Radio 021 pre 2 sata
U gašenju požara uskladištene plastike u osječkoj firmi "Drava International" u Hrvatskoj su povređena tri vatrogasca, od kojih jedan teže. "U gašenje požara odmah su angažovane sve snage, i gradski i županijski štab, a sada je na terenu oko… »

Ruska novinarka koja je protestovala protiv rata osuđena na 8,5 godina zatvora

Glas Amerike pre 4 sati
Ruski sud u sredu je osudio u odustvu na osam i po godina zatvora bivšu novinarku državne televizije Marinu Ovsjanikovu, koja je upala u studio u vreme emitovanja vesti sa transparentom na kojem je pisalo "Zaustavite rat" i "Lažu vas". Ovsjanikova je… »

SAD: Pet osoba ranjeno u pucnjavi na univerzitetu u Baltimoru

Vesti online pre 8 sati
Najmanje pet osoba je ranjeno u utorak u pucnjavi na državnom univerzitetu Morgan u Baltimoru, saopštile su lokalne vlasti, koje su pozvale studente da se sklone u kampus uglednog Blek Koledža. Policijska uprava Baltimora je prvobitno saopštila da su… »

Slovačka ponovo uvodi patrole na granici s Mađarskom radi suzbijanja migracije

Beta pre 6 sati
Slovačka je danas saopštila da će ponovo uvesti patrole na granici s Mađarskom da bi smanjila rastući broj dolazaka migranata. Uvođenje ove mere koja stupa na snagu u četvrtak, objavljeno je na dan pošto su u utorak susedi Slovačke - Austrija… »

Nobelove nagrade za hemiju dodijeljene trojici naučnika

Al Jazeera pre 6 sati
Nobelova nagrada za hemiju dodjeljena je danas Moungi G. Bawendiu, Louis E. Brus i Alekseju Ekimovu za njihov rad na malim kvantnim tačkama. Nobelova nagrada za hemiju dodjeljena je Moungiju Bawendiju, Louisu Brusu i Alekseju Ekimovu za njihov rad na… »

"Osujećeno iskrcavanje na krim": Rusija: Krenuli su ka rtu Tarhankut brzim čamcima i skuterima, oboreno više od 30…

Blic pre 10 sati
Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zaustavili su ukrajinski desantni tim, koji je brzim čamcem i sa tri vodena skutera pokušao da stigne do zapadnog Krima, do rta Tarhankut, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane. U ranim satima 4… »

Pjongjang kritikovao strategiju SAD-a za borbu protiv oružja za masovno uništenje

Politika pre 9 sati
SEUL – Severna Koreja kritikovala je novu strategiju SAD za borbu protiv oružja za masovno uništenje, jer se u tom dokumentu Severna Koreja svrstava u grupu država koje predstavljaju „stalnu pretnju”, preneli su danas severokorejski državni… »

U Srbiji povećan izvos kredita Evo koliko građani duguju bankama

Dnevnik pre 1 sat
BEOGRAD: Stanovništvo Srbije dugovalo je bankama na kraju septembra 1.495 milijardi dinara, što je za 6,0 odsto više nego pre godinu dana, navodi se u najnovijem izveštaju Kreditnog odbora Udruženja banaka Srbije (UBS). Stanovništvo je najviše… »

Svet, najnovije vesti »