Svet

Džamal Kašogi: Turska policija „pretražuje šumu"

BBC News pre 7 sati
Turski zvaničnici veruju da je telo novinara odneto van Istanbula. Policija u Turskoj, koja istražuje navodno ubistvo novinara iz Saudijske Arabije Džamala Kašogija, je proširila je istragu. Neimenovani turski zvaničnik navodi da je telo novinara možda prebačeno u obližnju šumu ili na... »

Putin: ID uzela 700 talaca, katastrofa američkih snaga

B92 pre 19 minuta
B92: Putin: ID uzela 700 talaca, katastrofa američkih snaga
Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su teroristi Islamske države oteli oko 700 osoba među kojima su i američki i evropski državljani. On je naveo da se to dogodilo na teritoriji koju kontrolišu američke snage i da su teroristi ubili desetoro njih. Putin je optužio američke... »

Optuženi za ubistvo bugarske novinarke: Žao mi je, nisam hteo da je ubijem

Večernje novosti pre 3 sata
Optuženi za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30) rekao je u petak uoči saslušanja u sudu u gradu Ruse da žali što je ubio Marinovu i da nije hteo to da učini. Optuženi za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30) rekao je u petak uoči saslušanja u sudu u gradu Ruse da... »

Kanada legalizovala mariuanu, već došlo do nestašice

Nova ekonomija pre 1 sat
Oduševljenje prelazi u razočarenje zbog praznih prodavnica marihuane. U Kanadi je od srede marihuana legalna, ali pojavio se problem: ponuda ne zadovoljava potražnju. Kupci su satima čekali u redu. Neke prodavnice su već prvog dana rasprodale zalihe, a nestašice su se nastavile i u četvrtak.... »

Burka i nikab zabranjeni, i to u Alžiru

Vesti online pre 5 sati
Vlada Alžira zabranila je da se na radnim mestima u državnoj službi nosi veo preko čitavog lica, poput burke ili nikaba. Premijer Ahmed Ujauha pozvao je svoje ministre i guvernere da striktno poštuju ovu instrukciju da bi se "sprečilo oblačenje koje otežava provođenje funkcija javne... »

Putin: Krim je ruski, nismo došli i nešto zgrabili

Večernje novosti pre 6 sati
Predsednik Rusije je rekao da je Krim rusko poluostrvo, ali ne zato "što su oni došli i nešto oteli", već zato što je stanovništvo putem referenduma tražilo da bude primljeno u Rusiju. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je Krim rusko poluostrvo, ali ne zato "što su oni došli i... »

Srušio se: američki vojni helikopter, ima povređenih

Blic pre 7 sati
Američki vojni helikopter srušio se na palubu američkog nosača aviona "Ronald Regan" u Filipinskom moru, u incidentu ima povređenih, ali su u stabilnom stanju, saopšteno je iz mornarice SAD. Iz pres-službe mornarice navode da je reč o helikopteru "SH-60 morski soko", te da će pojedini... »

Dužina kažiprsta i srednjeg prsta „otkriva seksualnu orijentaciju“

Danas pre 8 sati
Veće su šanse da su žene čiji su kažiprst i srednji prst različitih dužina lezbejke, pokazalo je istraživanje. Naučnici su merili dužinu prstiju 18 parova identičnih blizanaca različitih seksualnih orijentacija. U proseku, lezbejke su, za razliku od heteroseksualnih blizanaca, imale... »

Makron: Nije tačna vest o vizama za Britance ako nema dogovora o Bregzitu

Večernje novosti pre 19 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je večeras posle samita lidera Evropske unije (EU) u Briselu da Francuska nema nameru da uvodi vize britanskim turistima ukoliko London i Brisel ne postignu sporazum o budućim odnosima posle Bregzita. Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je... »

Bregzit: EU spremna da produži period tranzicije

BBC News pre 9 sati
Tereza Mej kaže da se obe strane trude da postignu dogovor, bez obzira što nema većeg napretka. EU kaže da je spremna da produži post-bregzitni period tranzicije ukoliko Velika Britanija to želi. Trenutna dužina perioda tranzicije - osmišljenog da ublaži put od Bregzita ka ustaljenom putu... »

©2018 Netmark d.o.o.