Svet

Ruski mir na Bliskom istoku

Danas pre 1 sat
Erdogan i Putin usaglasili dogovor za severnu Siriju Od srede u ponoć je počelo da teče 150 sati koliko imaju rok borci sirijskih Kurda da se povuku iz oblasti blizu tursko-sirijske granice. Nakon isteka tog perioda, u planu je da se duž cele oblasti… »

Devojka mu trudna, a sumnjiče ga za masovno ubistvo: Drama u porodici vozača kamiona smrti

Večernje novosti pre 2 sata
Mo Robinson je na saslušanju dok je porodica u potpunom šoku. Policija ga sumnjiči za strašan zločin. Mo Robinson (25) uhapšeni vozač kamiona u čijoj je prikolici otkriveno 39 tela nalazi se na saslušanju i sumnjiče ga za masovno ubistvo, piše… »

Orban "napujdao" Trampa: Da li je nakon posete mađarskog premijera, američki predsednik rešio da Ukrajini zagorča život

Blic pre 37 minuta
Donald Tramp dugo je smatrao Ukrajinu beznadežno korumpiranom, zbog čega je američki predsednik i zatražio od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da pokrene istragu koja bi mogla da pomogne njegovim šansama za ponovni izbor 2020. godine… »

Ljubomorna Jelisaveta (22) iskasapila mlađu sestru Stefaniju (17): Zavidela manekenki na lepoti i kopirala je u svemu

Blic pre 7 minuta
Jelisaveta Dubrovina (22) osuđena je na 13 godina zatvora zbog brutalnog ubistva svoje mlađe sestre, 17-godišnje manekenke Stefanije, u Sankt Peterburgu u Rusiji. Jelisaveta je Stefaniju izbola nožem 189 puta, iskopala joj oči i odsekla uvo. Navedeno… »

Vođa verske organizacije ucenio 240 žena da mu budu robinje, primoravao ih na najgnusnije stvari

Blic pre 7 minuta
Lider omladinske verske organizacije, osumnjičen da je ucenio najmanje 240 žena kako bi od njih napravio seksualne robinje, pri čemu je neke od njih primoravao na seks sa strancima i životinjama, uhapšen je u Brazilu. Trgovački predstavnik Roni… »

Junker sluti na zlo dok odlazi: Čuvaj se Evropo, mi izumiremo!

Večernje novosti pre 35 minuta
Odlazeći predsednik EK uputio upozorenje u poslednjem govoru pred EP u tom svojstvu. ODLAZEĆI predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je da Evropa slabi demografski, ekonomski i politički, kao i da sama mora da se bori protiv… »

Tajni Sastanci u Rimu: Državni tužilac SAD razgovarao sa italijanskim obaveštajcima o mešanju Moskve u predsedničke izbore…

Blic pre 55 minuta
Državni tužilac SAD Vilijam Bar održao je dva tajna sastanka sa službenicima italijanskih obavještajnih službi u Rimu, izjavio je premijer Italije Đuzepe Konte. On je potvrdio da su sastanci održani u avgustu i septembru, ali je negirao izveštaje… »

Bela kuća odbila da preda dokumenta koja inkriminišu Trampa

Večernje novosti pre 49 minuta
Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa. Bela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv… »

Pompeo: Ratifikacija u Senatu korak Severne Makedonije ka članstvu u NATO

Danas pre 1 sat
Državni sekretar SAD Majk Pompeo pozdravio je danas ratifikaciju protokola o pristupanju Severne Makedonije NATO u američkom Senatu, ocenivši da ona predstavlja važan korak te zemlje ka članstvu u alijansi i ističe posvećenost Vašingtona… »

Nova vlada ili treći izbori: Izraelski predsednik dao Gancu mandat da formira vlast

Blic pre 2 sata
Izraelski predsednik Ruven Rivlin danas je lideru partije centra Belo-Plavo Beniju Gancu, dao mandat da formira koalicionu vladu, pošto u tome nije uspeo dosadašnji premijer Benjamin Netanijahu. Ganc, bivši komandant vojske Ganc, ima rok od 28 dana da… »

Svet, najnovije vesti »