Svet

Kurti: Otvoreni Balkan više liči na inicijativu za uticaj Rusije i Kine

Danas pre 8 minuta
Premijer Kosova Aljbin Kurti je ocenio danas u Prištini da inicijativa „Otvoreni Balkan“ više liči na inicijativu za uticaje sa istoka u regionu, posebno iz Rusije i Kine. „Ne mogu reći da sam oduševljen imenom „Otvoreni Balkan“, budući… »

Florida oborila kovid rekord: Ova američka država zabeležila najveći broj hospitalizovanih od početka pandemije

Blic pre 8 minuta
Dan nakon što je zabeležen najveći broj novoobolelih u jednom danu od početka pandemije kovid-19, američka država Florida zabeležila je danas još jedan negativan rekord - u broju hospitalizacija. U Floridi trenutno ima 10.207 pacijenata u… »

SAD osudile Iran za napad na naftni tanker

Danas pre 56 minuta
Sjedinjene Američke Države pridružile su se danas Velikoj Britaniji i Izraelu optuživši Iran za smrtonosni napad na naftni tanker u Arabijskom moru kod Omana, u kome su poginula dva člana posade. „Posle razmatranja raspoloživih informacija… »

Stotine ljudi na protestu protiv korona mera: Izbili sukobi nemačke policije i demonstrantata (foto)

Večernje novosti pre 1 sat
Foto: Tanjug/AP Photo Lokalne vlasti zabranile su ovog vikenda održavanje nekoliko različitih protesta, uključujući i protest pokreta Kverdenker iz Štutgarta, na kome se očekivalo 22.500 posetilaca, preneo je AP. Demonstranti su se usprotivili… »

Hrvatska šalje avion "kanader" Turskoj kao pomoć u gašenju požara

Blic pre 2 minuta
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je Hrvatska spremna da pomogbe Turskoj u borbi protiv katastrofalnih požara, u kojima je život dosad izgubilo osam ljudi. "Porodicama žrtava, turskom narodu i predsedniku (Tajipu Redžepu) Erdoganu… »

Arhitektura u vreme klimatskih promena – dole beton, gore može drvo

Danas pre 39 minuta
Ekstremni vremenski fenomeni su sve češći. Čovek mora da nauči kako da živi s prirodom umesto protiv nje. I arhitektura bi ovde trebalo da odigra važnu ulogu. Stara narodna mudrost kaže da će voda pronaći put. Šta to konkretno znači, na… »

Zabrinjavajuće otkriće: Uređaj koji meri prisustvo kiseonika u krvi nepouzdan na tamnijoj koži, moguća pogrešna…

Večernje novosti pre 56 minuta
Foto: D. Milovanović Britanska služba za javno zdravstvo navela je da mogu dati pogrešna očitavanja kod ove kategorije bolesnika, što usporava hospitalizaciju ili uzimanje dodatnog kiseonika. Aparat radi tako što šalje zrake svetlosti kroz… »

Tiktoker i devojka upucani u glavu: Ona je pre tragedije majci poslala ovu poruku

Večernje novosti pre 32 minuta
Foto: Instagram Državni tužilac rekao je da napad nije bio isprovociran. Policija je rekla da su Barahas i Gudrič bili na projekciji “The Forever Purge”, a “NJujork tajms” navodi da film prati priču “članova podzemnog pokreta koji više… »

Tri embriona za opstanak: Severnom belom nosorogu preti izumiranje

Večernje novosti pre 26 minuta
Foto: Tanjug/AP Ovaj poduhvat može biti prekretnica u naporima da se zaustavi izumiranje ove retke vrste. Do sada je proizvedeno 12 embriona, a sledeći korak je prenošenje embriona u surogat-ženke. Tim domaćih i stranih naučnika početkom jula… »

Zbog dezinformacija o koroni Jutjub suspendovao TV-kanal Skaj Njuz Australia

Danas pre 1 sat
Jutjub je danas objavio da je na nedelju dana suspendovao TV-Kanal Skaj Njus Australia (Sky News Australia) sa svoje platforme za razmenu video-snimaka zbog lažnih informacija o kovidu-19. Do toga je došlo na osnovu analize snimaka koje je postavio taj… »

Svet, najnovije vesti »