Dojče vele

Ko to tamo peva Tompsona?

Dojče vele pre 37 minuta
U Nemačkoj se digla prašina oko kratkog videa na kojem se vidi kapiten nemačke fudbalske reprezentacije, Manuel Nojer kako peva jednu Tompsonovu pesmu. No, mnogi Nojera uzimaju u zaštitu. Nemački mediji su s popriličnim žarom pratili uzbuđenje oko… »

Glavni lekar Amerike: Entoni Fauči

Dojče vele pre 7 minuta
Šta kaže Entoni Fauči? Korona još uvek hara Sjedinjenim Državama, a oči se sve više okreću prema ovom mršavom čoveku koji savetuje predsednika. I često mu javno protivreči. Krajem prošle sedmice predsednik je još jednom tražio odgovorne za… »

Neobuzdani nemački i britanski turisti

Dojče vele pre 2 sata
Stotine turista, sa pivom u rukama stoje natiskani jedni do drugih - slike su sa Palma de Majorke, omiljenog letovališta za Nemce. To međutim brine lokalno stanovništvo. Majroka, poznata po partijima i opijanju, iza sebe ima buran vikend. Nemački i… »

Severna Makedonija: presudni izbori u vreme pandemije

Dojče vele pre 3 sata
Nakon tri meseca odgađanja zbog pandemije koronavirusa, u Severnoj Makedoniji se održavaju izbori koji bi mogli odrediti budućnost zemlje. No, mnogi se pitaju da li je vredno reskirati zdravlje. Izći na izbore ili ostati kod kuće? Alarmantne brojke… »

Merkel stoji na putu odlučnom stavu EU

Dojče vele pre 24 sata
Na prvom sastanku uživo nakon dužeg vremena, ministri spoljnih poslova EU nameravaju da urade mnogo toga. U okviru nemačkog predsedavanja Savetu EU, radi se ni manje ni više o ulozi Evrope u svetu. Na dnevnom redu su velike teme: Bliski i Srednji… »

Erdoganov prezidijalni sistem i njegove mane

Dojče vele pre 23 sata
Pre dve godine izmenjen je turski ustav, a Erdogan je dobio široka ovlašćenja. Opozicija tvrdi da je parlament proteran na ivicu političkog procesa. Da li je ta kritika opravdana? Ustavnoj reformi turskog političkog sistema prethodila je teška… »

Dijalog – resetovan, ali i dalje paralisan

Dojče vele pre 1 dan
Dijalog Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Evropske unije jeste dobio novi impuls, ali poznavaoci situacije iz Beograda nemaju velika očekivanja i procenjuju: sve se na neki način vraća na početak. Maksimalistički zahtevi prištinske strane koji su… »

Berlin i korona: kraj zabave?

Dojče vele pre 23 sata
Pandemija je teško pogodila nemački glavni grad. Sad se Berlinu sveti jaka orijentacija na zabavu i turizam. Ali, kreativni duh ovoga grada ne može da se zaustavi. Na ulaznim vratima legendarnog „Berghaina“, mesta za kojim čezne međunarodna… »

Bakić: Za Vučića je ovo pitanje života i smrti

Dojče vele pre 1 dan
"Verujem da će protesti polako utihnuti, ali da će bes u narodu biti prisutan i da će prva sledeća glupost vlast ponovo dovesti do protesta", kaže u intervjuu za DW sociolog Jovo Bakić. Nemanja Rujević, DW: Gospodine Bakiću, da li je šesti dan… »

„Dijalog posle 20 meseci vraćen na pravi put“

Dojče vele pre 1 dan
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, nakon video-sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, ocenio je da je dijalog vraćen na pravi put. „Drago mi je što mogu da kažem da je, nakon samita u… »

Dojče vele, najnovije vesti »