Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Podgrevanje izbornog cušpajza

Dojče vele pre 20 sati
Kraju se bliži druga kalendarska godina bez parlamentarnih izbora u Srbiji što je za naprednjačke uslove već kuriozitet. Da li Vučiću trebaju ti izbori? I da li je opozicija pronašla način da ih verodostojno bojkotuje? Evergrin tema naprednjačke ere vratila se na velika vrata posle više od... »

Budućnost je bela i slana

Dojče vele pre 18 sati
Bez litijuma ne može da se proizvede e-auto, a ni mobilni telefon. Ta sirovina za baterije veoma je tražena. A siromašna Bolivija raspolaže najvećim rezervama na svetu. Dobar posao „namirisale“ su i nemačke firme. Bolivijska budućnost je bela. I slana. Nalazi se ispod ogromnog, isušenog... »

Samit u senci Bregzita

Dojče vele pre 15 sati
Britanska premijerka Tereza Mej pokušava da se kod kuće izbori za ugovor o Bregzitu. Evropska unija u tome želi da joj pomogne. Ali u Briselu i bez toga imaju sasvim dovoljno drugih problema. Nakon što je preživela glasanje o poverenju u sopstvenoj partiji, Tereza Mej prisustvuje samitu... »

Priština agresivno, Beograd u defanzivi

Dojče vele pre 13 sati
Zvanični Beograd, ali i srpski mediji, i dalje sve vreme govore o formiranju vojske Kosova. Stručnjaci pritom upozoravaju da je trenutno reč samo o stvaranju pravnih pretpostavki za uspostavljanje kosovske vojske. Proces formiranja vojske Kosova je naišao na protivljenje u pojedinim zapadnim... »

Na samom početku je čovek, ne kolektiv

Dojče vele pre 16 sati
Šta danas na Balkanu može da se nauči od nemačkog književnika, nobelovca i bivšeg vojnika Vermahta Hajnriha Bela? Čini se – mnogo toga. To pokazuje i izložba „Hajnrih Bel: Život i delo“ u Centru za kulturu Mostar. Čovek kao jedinka i u centru svega. Ne kolektiv, ne sistem – samo... »

Traži se Deda Mraz

Dojče vele pre 17 sati
Poznato je da u Nemačkoj vlada nestašica radne snage. Taj problem nije zaobišao ni Deda Mrazeve. Naime, sve je manje onih koji u crveno-belom kostimu u ovo predpraznično vreme žele da usreće decu poklonima. Umesto da po hladnoći hodaju po Božićnim vašarima, oni se radije odlučuju za posao... »

Više saradnje, više bezbednosti

Dojče vele pre 17 sati
Nemačka je pojačala kontrole na granici sa Francuskom nakon terorističkog napada u Strazburu u kojem je troje ljudi izgubilo život, a više njih ranjeno. O tom napadu i danas pišu brojni nemački listovi. List Zidkurir iz Konstanca ističe da je napadač već bio poznat policiji i da je bio... »

Sa Erdoganom mora tvrdo

Dojče vele pre 20 sati
Prema istraživanjima nemačkog javnog servisa ZDF, u Turskoj postoje privatni zatvori u kojima se muče pristalice Gulena. U suočavanju sa Erdoganom, Evropi bi primer trebalo da bude Donald Tramp, smatra Erkan Arikan. Ne, te već odavno više nije tajna. Ubrzo nakon pokušaja državnog udara u... »

Teroristički napad u Strazburu

Dojče vele pre 1 dan
Najmanje tri osobe su poginule, a više njih je ranjeno u pucnjavi u francuskom gradu Strazburu. Napadač – poznat policiji – još uvek je u bekstvu. Francusko tužilaštvo zaduženo za terorizam pokrenulo je hitnu istragu. Napadač koji je pucao sinoć (11.12.) oko 20 časova u blizini... »

Poslednji dan premijerke Mej?

Dojče vele pre 2 dana
Britanski konzervativci glasaće o nepoverenju Terezi Mej, nezadovoljni njenim scenarijem Bregzita. Ona je pak bila na turneji po evropskim prestonicama, ali tamo ni kancelarka Merkel nije mogla mnogo da joj ponudi. Britanski konzervativci su podneli neophodnih 48 zahteva u Donjem domu parlamenta... »

Lideri EU produžili ekonomske sankcije Rusiji

RTV  pre 4 sata  još 2 povezane

Vučić u Kopnenoj zoni bezbednosti

Danas  pre 4 sata  još 2 povezane

EU: Otežan dijalog Beograda i Prištine

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Sukob policije i demonstranata u Budimpešti

Danas  pre 5 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.