Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Londonska policija sumnja na teroristički napad

Dojče vele pre 10 sati
Jedan auto je jutros namerno udario u ogradu parlamenta u Londonu. Povređeno je nekoliko prolaznika. Londonska policija je uhapsila vozača. Istragu su preuzele britanske antiterorističke jedinice. Britanska policija polazi od toga da je jutrošnji incident ispred parlamenta u Londonu mogao da... »

Skupština RS traži da se povuče izveštaj Komisije o Srebrenici

Dojče vele pre 7 sati
Narodna skupština Republike Srpske na zahtev predsednika Milorada Dodika traži od Vlade RS povlačenje Izveštaja Komisije o Srebrenici i formiranje nezavisne komisije. Narodna skupština traži od Vlade Republike Srpske da povuče izveštaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19.... »

Većina Izraelaca i Palestinaca protiv modela dve države

Dojče vele pre 10 sati
Samo mali deo Jevreja i Palestinaca podržava rešenje dve države, prema najnovijoj anketi. Najveća podrška ovom modelu je bila i ostala mežu Arapima u Izraelu. Anketa objavljena u ponedeljak, kojom su se ispitivali aspekti trajnog mirovnog sporazuma, pokazala je pad podrške za rešenje o dve... »

Kola sa ležajima i pokret za prava crnaca

Dojče vele pre 8 sati
U utemeljitelje pokreta za prava crnaca spadaju obrazovani i samosvesni Afroamerikanci koji su krajem 19. veka radili specifičan posao – bili su domaćini kola sa ležajevima američke železnice. Pulman – to je reč koja se poistovećuje sa luksuzom. Izmislilo ga je preduzeće koje je nekada... »

Zašto Nemci kukaju više od drugih?

Dojče vele pre 15 sati
Nemcima trenutno ide dobro, ali se oni u poređenju sa drugim narodima, mnogo češće žale i kukaju. Mnogi Nemci u sebi uvek imaju određeni unutrašnji strah, kako su ga Amerikanci nazvali „nemački strah" (German Angst). Najpre dobra vest: kukanje je u ljudskoj prirodi. Naš prvi krik kao... »

Mrtve reke i ribe

Dojče vele pre 7 sati
Tokom protekle sedmice, tone mrtve ribe izvučene su iz nemačkih reka i jezera jer nisu mogle da prežive ekstremnu toplotu i nedostatak kiše. Globalno zagrevanje je jedan od faktora koji menja prirodno stanište ribe. Iako je reka Drajzam dugačka manje od 30 kilometara, stanovnici Frajburga su... »

Kriza u Turskoj - Opasnost za evropsku ekonomiju?

Dojče vele pre 11 sati
Investitori gube poverenje u nekadašnjeg ekonomskog reformatora Erdogana. Kriza na Bosforu bi ga mogla koštati vlasti. Ona bi mogla da pogodi i evropsku ekonomiju, ali razloga za strah nema, smatra Henrik Beme. Ne zavaravajmo se: Naravno da Međunarodni monetarni fond (MMF) odavno u fijoci ima... »

Svemirska armija - simbolična politika

Dojče vele pre 13 sati
Najava Vašingtona da će stvoriti „Svemirsku komandu SAD“ neće ništa promeniti kada je reč o vojnom i civilnom istraživanju svemira, smatra Fabijan Šmit. Jedni to vide kao znak da je rat zvezda konačno shvaćen ozbiljno. Zapad će možda u svemiru uskoro postaviti protivraketnu tehniku... »

Levica i Demohrišćani?

Dojče vele pre 15 sati
Izjava jednog političara CDU sa istoka Nemačke - da bi trebalo razmotriti saradnju sa Levicom - izazvala je žestoke reakcije njegovih partijskih kolega sa zapada, a korpu je dobio i od Levice na istoku Nemačke. Od izbora za Bundestag prošle jeseni u parlamentu sede predstavnici šest... »

Merkel: Nema promene granica na Zapadnom Balkanu

Dojče vele pre 1 dan
„Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana je utvrđen i nedodirljiv", rekla Nemačka kancelarka Angela Merkel u Berlinu, posle susreta sa predsedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. „Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana je utvrđen i nedodirljiv. I to se mora... »

©2018 Netmark d.o.o.