Dojče vele

Produženo primirje u Siriji

Dojče vele pre 14 sati
Predsednici Rusije i Turske dogovorili su nastavak primirja za sever Sirije i time Kurdi imaju još 150 sati da se povuku iz te oblasti. Putin i Erdogan takođe su se dogovorili o zajedničkim patrolama u tom regionu. Saopštenje Vladimira Putina i… »

Nemci na severu Sirije? „Hrabra i smotana ideja“

Dojče vele pre 8 sati
Kontroverzna je debata o predlogu nemačke ministarke odbrane da se i zapadne sile uključe u „bezbednosnu zonu“ na severu Sirije. Neki komentatori štampe vide to kao konačno buđenje Berlina, drugi kao besmislicu. Predlog Anegret Kramp-Karembauer… »

EU hvali Sofiju a kudi Bukurešt

Dojče vele pre 11 sati
U Rumunjskoj borba protiv korupcije posustaje. Evropska komisija je u svom najnovijem Izveštaju o napretku negativno ocenila politiku Bukurešta. Bugarska je dobila znatno bolju ocenu. Najnoviji Izveštaj Evropske komisije o napretku Bugarske i Rumunije… »

Tajanstveni sanduci na brazilskim plažama

Dojče vele pre 10 sati
Na istim brazilskim plažama na koje more već nedeljama nanosi naftu, ljudi godinama nalaze čudne sanduke. Potiču li oni s nemačkog broda koji je potonuo 1944. godine? Šetajući u junu ove godine plažom Praja Bela u brazilskoj saveznoj pokrajini… »

Šokantni slučajevi nasilja nad Kurdima

Dojče vele pre 11 sati
Sve je više izveštaja o napadima na Kurde u Turskoj - u bolnici, na ulici - dovoljno je da ih napadači identifikuju kao Kurde. Možda je još gore to što tursko pravosuđe takve napade ne priznaje kao etnički motivisane. Ofanziva turskog predsednika… »

Prvi put u Srbiji: DžezRauš big bend iz Minhena

Dojče vele pre 11 sati
Ako bi trebalo sastaviti listu imena savremenog evropskog džeza, izabranih po muzičkoj atraktivnosti i sviračkoj genijalnosti, ona bi sigurno dobrim delom uključivala i imena izvođača na festivalu u Kragujevcu. U tri dana Festivala, od 24. do 26… »

Mizofonija: kada nas zvuci dovode do očaja

Dojče vele pre 11 sati
Ima zvukova koji bukvalno mogu da izlude mizofoničare: zvuk potpetica, disanja, a najgori je zvuk žvakanja. Osećaj besa koji može da preraste u depresiju nastaje kada te zvuke proizvodi neko ko im je blizak. Jele je imao deset godina kada je počeo da… »

Novi izbori u Severnoj Makedoniji i ćutanje Atine

Dojče vele pre 1 dan
Grčka Vlada se ne izjašnjava o novim izborima u Severnoj Makedoniji – i zbog toga jer ime ove zemlje ostaje osetljiva tema za mnoge u Grčkoj. "Oni nemaju šta da traže u EU", rekla je u subotu navečer jedna žena sa severa Grčke u programu jedne… »

Nemačka hoće da se angažuje u Siriji - uz sadejstvo Rusije

Dojče vele pre 1 dan
Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer traži da se na Severu Sirije „uspostavi međunarodna bezbednosna zona“. I to uz moguće učešće nemačkih vojnika. "Moj predlog je da uspostavimo međunarodno kontrolisanu sigurnosnu zonu, uz… »

„Afera Parkić“: između pomirljivog i pretećeg tona

Dojče vele pre 1 dan
„Ja bih da gradim, da stvaram nešto. Ja bih da se mirim“ kaže građevinski preduzetnik Ninoslav Adžić. A njegov advokat Tihomir Hrnjak dodaje: „Mi ćemo da ih hvatamo jednog po jednog. Pa će da plate štetu“. Ninoslav Adžić, suvlasnik… »

Dojče vele, najnovije vesti »