Dojče vele

Zvali su ga „Šolcomat“, a sada će verovatno postati kancelar

Dojče vele pre 11 sati
Olaf Šolc odveo je Socijaldemokrate do pobede i sva je prilika da će predvoditi iduću nemačku Vladu. Ko je ovaj čovek koji je prešao put od vatrenog socijaliste, preko dosadnog birokrate, do omiljenog kandidata Nemaca? Osmeh se retko kada vidi na… »

Zima dolazi, a Evropi prete nestašice struje i gasa

Dojče vele pre 6 sati
Potrošnja se povećava, Azija kupuje naveliko, Rusi zavrću ventil, a vetar slabije duva… to su razlozi energetske krize koja se pomalja nad Evropom. Posledice su jasne: grejanje i struja su skuplji, a prete i nestašice. Širom Evrope dramatično su… »

Afera „Kiseonik“ trese Republiku Srpsku

Dojče vele pre 8 sati
Da li je tokom pandemije u Republici Srpskoj pacijentima umesto medicinskog davan industrijski kiseonik lošijeg kvaliteta? Nadležni odbacuju optužbe, tvrdeći da je sve pokušaj opozicije da prikupi političke poene. Nova afera trese Republiku Srpsku… »

Kako je Bremen postao nemački šampion u vakcinaciji

Dojče vele pre 9 sati
Nisu svi oduševljeni kako tempom cepljenja u Nemačkoj, ali u gradu-pokrajini Bremenu su prezadovoljni – tamo je blizu 80 odsto ljudi podvrnulo rukav. U tom uspehu učestvovali su gradska uprava, privrednici i dobrovoljci. „Izvanredno je kako smo… »

Prisluškivanje i pendreci: Bugarska pod lupom EU?

Dojče vele pre 10 sati
Evropski parlament traži da se Bugarska nađe pod monitoringom EU jer su tužilaštvo i policija obilato prisluškivali učesnike protesta protiv vlasti. Ni aktuelna prelazna Vlada u Sofiji ne uspeva da razreši ove slučajeve. „Efikasan i pravedan… »

Moćni na istoku, tanki na zapadu

Dojče vele pre 11 sati
Pet odsto u Hamburgu, čak 25 odsto u Saksoniji. Za desničarsku Alternativu za Nemačku kao da i dalje postoji Berlinski zid – na istoku su veoma uspešni, na zapadu baš i ne. To je argument za radikalno krilo stranke. Vodeći duo stranke u ovoj… »

Bundestag će imati 735 mesta – SPD najjača stranka

Dojče vele pre 1 dan
Socijaldemokrate su najjača stranka sa 206 mandata, a stranke Unije na drugom mestu sa ukupno 196 mandata, pokazuju preliminarni zvanični rezultati izbora za Bundestag održanih u nedelju. Savezna izborna komisija objavila je u ponedeljak ujutru… »

Nove trzavice između Beograda i Prištine

Dojče vele pre 1 dan
Nemačka štampa prati događaje na granici Srbije i Kosova, gde su na kosovskoj strani raspoređene jedinice specijalne policije, a na srpskoj - vojska. Nisu izostale ni reakcije EU i NATO. „Povećana pripravnost: Srbija premešta trupe na granicu sa… »

Berlin: Uspeo referendum o eksproprijaciji stanova u vlasništvu velikih korporacija

Dojče vele pre 1 dan
Inicijatori referenduma o eksproprijaciji stanova u vlasništvu velikih stambenih korporacija u Berlinu su slavili: u nedelju je dovoljan broj građana podržao njihovu inicijativu. Sada je na potezu budući Senat. Građani Berlina izjasnili su se za… »

„Semaforska“ koalicija na pomolu

Dojče vele pre 1 dan
Iako postoji mala verovatnoća da se formira vlada koju bi - i pored poraza od SPD - predvodili Demohrišćani, sve govori da će na čelo države stupiti koalicija SPD, FDP i Zelenih. u toku je „koalicioni poker“. Sve izgleda kao da je na pomolu… »

Dojče vele, najnovije vesti »