Dojče vele

Varhelji: Srbija odaje pomešanu sliku, ali vidim i napredak

Dojče vele pre 16 sati
„Mi nudimo punopravno članstvo, kako su i odlučili lideri EU“, kaže komesar za proširenje Oliver Varhelji. A onima koji zahtevaju manje od toga odgovara: „Onda ne očekujte da će se Balkan prilagođavati našim pravilima“. Da li će doći… »

Džimi Hendriks: Gitarski bog umro je pre pola stoleća

Dojče vele pre 20 sati
Po mnogima je bio najbolji rok gitarista svih vremena. Svojim novim načinom sviranja i često ekstremnim nastupima promenio je rok muziku. I onda otišao u legendu. Za one koji su krajem 1960-ih godina uživo videli Džimija Hendriksa to mora da je… »

Pacijentkinja umrla zbog hakerskog napada na bolnicu?

Dojče vele pre 21 sat
Univerzitetska klinika u Diseldorfu našla se na meti hakera koji su hteli novac. Očigledno je čitava akcija bila zabuna koju je životom platila jedna pacijentkinja. Sada se postavlja pitanje bezbednosti nemačkih bolnica. Državno tužilaštvo u… »

Rimac preuzima Bugati?

Dojče vele pre 15 sati
Koncern Folksvagen mogao bi da svoju marku Bugati prepusti firmi hrvatskog preduzetnika Mate Rimca, nagađaju nemački mediji. To bi, kako ocenjuju, mogla da bude idealna kombinacija i za Porše. Nagađanja da bi koncern Folksvagen mogao da proda svoju… »

Krivokapić za DW: Nisu mi mentori ni Beograd, ni Rusija, ni Amfiohije

Dojče vele pre 13 sati
„Nemam mentora – ni u Beogradu, ni u Rusiji, a mentor mi nije ni njegovo pravosveštenstvo mitropolit Amfilohije“, kaže u intervjuu za Dojče vele Zdravko Krivokapić, lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“. DW: Gospodine Krivokapiću, Vi… »

„Evropsko rešenje“ za migrante, a ne „nemački primer“?

Dojče vele pre 20 sati
Jednostrani potez Nemačke o prijemu migranata iz Grčke doveo je do diskusija o budućnosti evropske azilantske politike. U Briselu i Berlinu se zalažu za kampove, pod okriljem Evropske unije – na grčkim ostrvima. Nemačka ponovo ide napred i prima… »

Morija: vrlo emotivna rasprava u Evropskom parlamentu

Dojče vele pre 16 sati
Prihvatiti izbeglice ili ipak pre sprečiti njihov dolazak? Zahtevi poslanika Evropskog parlamenta su ekstremno protivrečni. Nadležna komesarka EU obećava „obavezujuću solidarnost“. Ali šta to znači? Teri Rajntke, poslanica Zelenih, približila… »

Grčki turizam polaže nade u jesen

Dojče vele pre 19 sati
Grčka beleži drastičan pad broja turista. Ovog leta došlo ih je samo četiri miliona. Poređenja radi, prošle godine Grčku je posetilo 30 milion ljudi. Sada se svi nadaju da bi bar jesen mogla da bude bolja. U vazduhu se oseti miris hobotnice s… »

Čudovišni Jokić za patnju Klipersa

Dojče vele pre 2 dana
„Nadobudnost Klipersa je vodila u propast, baš kao i gala-izdanje Nikole Jokića“, pišu nemački mediji nakon istorijskog preokreta Denver Nagetsa i ulaska u finale Zapadne konferencije, uz tripl-dabl srpskog centra. Već su naslovi na nemačkim… »

Oblikovanje sutrašnjice: ambiciozan cilj Ursule fon der Lajen

Dojče vele pre 2 dana
„Mi to možemo!“ Predsednica Evropske komisije je u svom govoru o stanju Unije u vremenu korone izabrala prave reči. Lestvicu je podigla visoko i sada mora da je preskoči, ocenjuje dopisnik DW iz Brisela Bernd Rigert. Vanredna vremena poput… »

Dojče vele, najnovije vesti »