Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

„Nije lako ’krupne ribe’ izvesti pred sud“

Dojče vele pre 13 sati
Najskuplja misija Evropske unije je završena. Od 15. juna Kosovo samo mora da se brine za sudsku vlast. Zamenik šefa misije Euleksa, Nemac Bernd Tran, u intervjuu za DW svodi bilans misije. DW: Za Euleks počinje nova era, od 15. juna misija EU ima novi mandat. Kada je reč o bilansu nakon deset... »

Desni marš kroz Evropu

Dojče vele pre 8 sati
Sve je više zemalja Evropske unije u kojima desni populisti izvlače politički profit zahvaljujući nerešenoj migrantskoj krizi. Pritom je sve teže doći do zajedničkog, evropskog rešenja. U Briselu, tamo gde institucije Evropske unije već godinama pokušavaju da pregovorima dođu do... »

Uzdrmani predsednik

Dojče vele pre 6 sati
U proteklih 16 godina u Turskoj je na izborima pobeđivao – Redžep Tajip Erdogan. Međutim, on bi sada, pre svega zbog ekonomske krize, mogao i da izgubi većinu u parlamentu. U Turskoj se u nedelju 24. juna održavaju parlamentarni i predsjednički izbori. Prema rezultatima ispitivanja javnog... »

Kriza vlade u 63 tačke

Dojče vele pre 8 sati
Veliki udarac je za sada izostao. Kancelarka i njen ministar unutrašnjih poslova su ponovo fokusirani na činjenična pitanja. Ali ona jesu problematična. Možda će spor doneti i nešto dobro – pokretanje u EU. Nemačka vlada planira da pooštri azilantsku i izbegličku politiku. To je vest... »

Kontrole na svakom koraku

Dojče vele pre 5 sati
Rusija je obećala da će Svetsko prvenstvo u fudbalu da bude bezbedno. Da bi se to postiglo, uvedene su stroge kontrole i opsežne mere obezbeđenja. Prvi incident je već zabeležen – pa onda demantovan. Bio je to trenutak kada se mnogima sledila krv u žilama: jedan taksista se u subotu (16.6.)... »

Desetine razloga za odlazak iz zemlje

Dojče vele pre 9 sati
Hrvatska svakim danom sve više gubi stanovništvo. Mladi odlaze, a oni koji ostaju rađaju sve manje. Posebno je zabrinjavajuće to što roditelji sve češće traže „izlaznu strategiju“ za svoju decu. „Planiram da pošaljem decu na studiranje u inostranstvo“, kaže Julijana Adamovi,... »

Brnabić: Priznanje Kosova ne bi bio kompromis

Dojče vele pre 10 sati
Premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju dnevniku „Velt“. Tu se ona, kako je objašnjeno u kratkom uvodu, zalaže „za evropsko rešenje migracione problematike i uključivanje tranzitnih zemalja Balkana“ u to rešenje. „Nemačka vlada namerava da se oštrije bori protiv ilegalnog... »

Trampov tvit – pomoć za Angelu Merkel

Dojče vele pre 11 sati
U jedno Angela Merkel ipak može da se pouzda: u napade Donalda Trampa. On se sada otvoreno meša u spor unutar nemačke vladajuće koalicije. Ali Trampova podrška protivnicima Merkelove, kancelarki će samo biti od koristi. Već smo se navikli na toliko toga, da ni najnoviji Tviter-napad Donalda... »

Otvori se, Bela kućo

Dojče vele pre 12 sati
Pola miliona dolara otvara vrata Bele kuće – najnovija inicijativa srpske diplomatije? Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić smatra da taj novac obezbeđuje prolaz do Donalda Trampa…. Kad sve drugo propadne – seti se kako da (uzaludno) potrošiš još novca poreskih obveznika, otprilike... »

Odložena eskalacija

Dojče vele pre 1 dan
Angela Merkel je dobila još malo vremena. Vlada se neće raspasti, bar ne za sada. Spor u vezi sa izbeglicama u suštini nije rešen, i zato se kancelarka suočava sa „nemogućom misijom“, smatra Katarina Krol. Sada je na Evropskoj uniji da spasi Angelu Merkel, mada je i ona sama podeljena.... »

©2018 Netmark d.o.o.