Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

On bi kao da ode, oni mu kao ne daju

Dojče vele pre 18 sati
Konzervativni VMRO-DPMNE, bivša režimska, a sada najveća opoziciona partija u Makedoniji, na kongresu za desetak dana bira novog predsednika. Ali da li će on biti nov? Ili Nikola Gruevski, uprkos najavama, ipak ostaje? Bivši premijer Nikola Gruevski je pred članovima Centralnog komiteta... »

Kancelarka želi stabilnu većinu

Dojče vele pre 17 sati
Još se ne zna hoće li u Berlinu demohrišćani i socijaldemokrate formirati veliku koaliciju. Trenutno gušanje i međusobno podbadanje beskrajno otežavaju put ka novoj velikoj koaliciji, piše nemačka štampa. Vodeći političari demohrišćana (CDU/CSU) i socijaldemokrata (SPD) uglavnom... »

Periferija hoće na glavnu binu

Dojče vele pre 22 sata
Balkanska četvorka bi morala da razvije viziju, nešto više od zahteva za dodatnim fondovima ili apstraktnih poziva ostatku EU da nastavi sa procesom proširenja, kaže za DW Dimitar Bečev, politikolog i poznavalac Balkana. DW: Tokom vikenda su se u Beogradu sastali predsednik Srbije i premijeri... »

Bosanske muve i slonovi

Dojče vele pre 22 sata
Jeftini nacionalizam svih strana u BiH često se tumači kao oruđe izborne kampanje, a neka kampanja je uvek u toku. S godinama je to postao jedini način politike – čim se ohladi jedna tema za sukob, proizvodi se druga. Društveno i političku situaciju u BiH poslednjih meseci ponovo... »

Šta je Tramp zapravo hteo?

Dojče vele pre 22 sata
Varljiva stabilnost u odnosu Izraela i Palestinaca je prošla, Hamas poziva na novi intifadu nakon Trampove odluke da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela. Mnogi se pitaju: zašto je to Trampu uopšte trebalo? Sve je veći i šareniji hor kritičara odluke američkog predsednika Donalda Trampa da... »

„To niko ne bi radio iz ljubavi“

Dojče vele pre 22 sata
Nekad su iz Istre i Rijeke, ali i drugih krajeva Hrvatske, u Italiju odlazili autobusi puni žena koje su „na crno“ danonoćno brinule o starim i bolesnim Italijanima. Odlaze i danas, ali je posla manje, konkurencija veća. Hiljade žena iz svih krajeva Hrvatske već godinama se brinu za starije... »

Prekarijat iza lepe fasade

Dojče vele pre 22 sata
U Berlinu niču startap-firme, one sa inovativnim rešenjima koje ciljaju brz rast. Poslovi koje nude u oglasima zvuče kao bajka. No iza te fasade se kriju očajni uslovi rada, piše jedna mlada Francuskinja u svojoj knjizi. „Knjiga koju sam napisala je upozorenje za pre svega mlade ljude koji... »

Balon je opasno naduvan

Dojče vele pre 15 sati
Najrasprostranjenija svetska kriptovaluta bitkoin početkom decembra je imala vrednost od 17.000 dolara. Ta vrednost više nema veze sa ekonomskom koristi i postoji opasnost od pucanja mehura od sapunice. „Svi fenomeni koji prate nastanak balona su prisutni“, rekao je za radio Dojčlandfunk... »

Ponovo se prodaje više oružja

Dojče vele pre 21 sat
Hronični ratovi i krize dobro dođu jednoj branši – proizvođačima oružja. Izveštaj stokholmskog instituta SIPRI pokazuje da je prošle godine ponovo porastao obim trgovine na ovom polju. Amerikanci ostaju ubedljivi lideri. Avioni, tenkovi, dronovi – globalna trgovina oružjem i vojnim... »

Okrnjeni politički soliter

Dojče vele pre 2 dana
Angela Merkel dugo je bila brend. Duga vladavina i njena politika prema izbeglicama podigli su joj reputaciju, naročito u inostranstvu. Međutim, u Nemačkoj se njen imidž polako urušava…. Njena veličina i njena „normalnost“ idu jedno uz drugo. Ali upravo kada ju je američki časopis... »

Srbija za investitore bolja od Crne Gore, Makedonije i BiH

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Skupština završila rad, sutra takođe o amandmanima

Blic  pre 8 sati  još 1 povezana

SM: Pucnjava u lokalu, više ranjenih

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Diković u Libanu

Danas  pre 10 sati  još 1 povezana

Oblačno, vetrovito i - toplije

B92  pre 4 sata  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.