Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Vojvodina pod plamenom

Dojče vele pre 10 sati
Požar u Carskoj bari za sada je najveća katastrofa koju je ove jeseni prouzrokovalo nekontrolisano paljenje strnjišta po Vojvodini. Posledice ovih požara su višestruke – po saobraćaj, životnu sredinu, živote. Jak smrad dima i paljevine. Trećeg dana otkako je Specijalni rezervat prirode... »

Kanabis - eliksir mladosti za mozak

Dojče vele pre 3 sata
Kanabis usporava proces starenja mozga – bar kod miševa. Naučnici se nadaju da kanabis ima isto dejstvo i na ljude, pogotovo na one kod kojih se primećuje početak procesa demencije. Kanabis je do juče bio prokazan kao prljava droga, a sada ga sve vioše slave kao svestrani medikament. Već je... »

"Sporazum o promeni imena je mrtav"

Dojče vele pre 1 sat
Lider makedonske opozicije izjavio je za DW da neće podržati Prespanski sporazum sa Grčkom o promeni imena u Republiku Severnu Makedoniju i da je za to kriv Zoran Zaev koji je obećao nešto što ne može da ispuni. Trećeg dana rasprave oko promene imena, u sredu, u parlamentu u Skoplju je... »

Otkud Andrić u Andrićgradu?

Dojče vele pre 2 sata
Kletva na početku i kletva na kraju - Andrić u sredini. Replike, kletve, a opet trg Franciska Goje i ulica Tomasa Mana. Šta čovek da zaključi? "Meni je sve jasno kad vidim Dodika na mozaiku kako vuče konopac". "Na mozaiku nema nijednog lika iz romana Ive Andrića, ali na mozaiku su Čak Noris,... »

Prekretnica za Nemačku i šire

Dojče vele pre 4 sata
Nemačka štampa se bavi Srbijom sasvim različitim povodima. To su: učešće Bundesvera u bombardovanju SRJ 1999 i - lepote Srbije viđene očima novinara Velta čije putovanje je potpomogla Turistička organizacija Srbije. „Pre dvadeset godina, 16. oktobra 1998, kada je još trajao mandat vlade... »

Počinje poslednji čin Bregzita

Dojče vele pre 7 sati
Britanska premijerka ima danas svoj veliki nastup. Aplauz Evropske unije biće slab, jer je dogovor oko Bregzita neizvestan. Nade su usmerene ka sledećem činu u novembru. Iz Brisela Bernd Rigert. Zavesa se diže za veliko finale drame zvane Bregzit koja još od referenduma u junu 2016. ostavlja... »

Neizvesna budućnost za narodne stranke

Dojče vele pre 5 sati
Trend velikih gubitaka velikih, takozvanih narodnih stranaka u Nemačkoj, nastavljen je i na izborima u Bavarskoj. Njemački političari hrvatskog porekla govore o ovom fenomenu. 9,7 posto. To je vrednost koja ni jednoj stranci ne daje za pravo da se nazove velikom „narodnom" strankom. A upravo... »

DDR - pogled u ogledalo istorije

Dojče vele pre 10 sati
Nemačka važi kao zemlja koja je umela da se suoči sa svojom mračnom prošlošću. A u tom procesu se uvek moraju prelaziti granice – i bukvalno i u prenesenom značenju. To je neizbežno – i korisno. Naziv zvuči pomalo rogobatno: Savezna fondacija za proučavanje i obradu perioda diktature... »

Ako vam se ovde ne sviđa - ajd zdravo

Dojče vele pre 1 dan
Petina građana Srbije želi da se iseli iz zemlje, pokazuje istraživanje organizacije Srbija 21. Bolji životni standard je osnovni motiv, ali ljudi odlaze i zbog neuređene države, partokratije i nedostatka perspektive. Istraživanje organizacije Srbija 21 pokazuje da petina građana Srbije... »

Slučaj Motasadek

Dojče vele pre 1 dan
Istraga napada u SAD od 11. septembra 2001. se širila dok nije stigla i do Hamburga u kojem je živeo jedan od optuženih – i osuđenih – za napade: Munir el Motasadek, koji je posle 15 godina zatvora proteran u Maroko. Vetrovit septembarski dan u Hamburgu. Saobraćaj se valja Štajndamom,... »

Vučić dočekao Van der Belena FOTO

B92  pre 8 sati  još 32 povezane

Eksplodirala bomba u školi na Krimu: Stradalo 18 ljudi

BBC News  pre 3 sata  još 30 povezanih

SAD traže povlačenje UNMIK-a sa Kosmeta, Srbija protiv

Politika  pre 7 sati  još 21 povezana

Vremenska prognoza Sutra ujutru sveže, tokom dana sunčano i toplo

Večernje novosti  pre 20 sati  još 17 povezanih

Kašogi mučen u konzulatu, čeka se dozvola za pretres

Dnevnik  pre 7 sati  još 16 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.