Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Zagrevanje pred teške razgovore

Dojče vele pre 8 sati
Uprkos različitim pozicijama po nekim pitanjima, do sredine godine trebalo bi da bude postignut kompromis oko planiranih reformi Evropske unije, najavljuje nemačka kancelarka Angela Merkel. „Potrebna nam je otvorena debata i, na kraju, sposobnost za kompromis“, rekla je nemačka kancelarka... »

Sultan ide na izbore

Dojče vele pre 14 sati
Erdogan zna da „mora da iskoristi nacionalističku pomamu koja vlada zemljom zbog ofanzivnog rata u sirijskom Afrinu“, piše nemačka štampa povodom odluke da se prevremeni izbori u Turskoj održe već u junu. Turci će birati predsednika i novi saziv parlamenta već 24. juna ove godine iako bi... »

Šešeljevanje ne sme da bude folklor

Dojče vele pre 12 sati
Jak je nagon da se nakon gaženja hrvatske zastave i nasrtaja na poslanicu DS odmahne rukom i kaže: „Ma to je Šešelj.“ Ali to je opasna logika koja od siledžijstva i zločina pravi folklor, komentariše Nemanja Rujević. Ima ono kad lična imenica postane toliko rabljena da se iz nje... »

Normalna desničarska zemlja?

Dojče vele pre 9 sati
Desničarski FPO morao je malo da se prilagodi novoj ulozi u vlasti, ali sadržajno: ta stranka ni milimetar ne odstupa od svog starog kursa: neprijateljstva prema strancima. Ali to je ionako u Austriji – mejnstrim. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl (FPO) predstavio je svoj... »

Digitalizacija regiona?

Dojče vele pre 10 sati
Preko 800 učesnika, 50 firmi iz digitalne industrije i velika obećanja o digitalizaciji regiona i podstreku čitavim ekonomijama. DW je pratio otvaranje prvog Digitalnog samita Zapadnog Balkana u Skoplju. Duško Murtovski (34) se već nagledao prijatelja i kolega koji su poslednje decenije... »

Strah EU od proširenja

Dojče vele pre 11 sati
Povratak Zapadnog Balkana u ratne devedesete nije izgledan, a procesi proširenja i reformi Evropske unije do 2025. godine mogu teći i paralelno, ocenjuju za DW Aleksandra Štiglmajer i Dejvid Mekalister. Polemika predsednika Evropskog parlamenta Žan-Kloda Junkera i predsednika Francuske Emanuela... »

LSD: čudotvorna ili ludačka droga?

Dojče vele pre 11 sati
Od pronalaska LSD-a pre 75 godina pa do danas, ta supstanca važi istovremeno i kao „problematično čedo“ i kao vunderkind – takva je bila za svog izumitelja, švajcarskog naučnika Alberta Hofmana. U Evropi besni Drugi svetski rat. I dok se u SAD radi na atomskoj bombi, 1943. u neutralnoj... »

Nasilje protiv Jevreja? To mora stati!

Dojče vele pre 14 sati
Usred bela dana u Berlinu jedan mladi Arapi izvlači kaiš iz pantalona i počinje da tuče jednog mladića koji nosi kipu, tradicionalnu jevrejsku kapu. Nemačka tome mora odlučno da se suprotstavi, ukazuje Ines Pol. Tužna je svakodnevica da se na internetu pojavljuju video-snimci kojima se... »

Ozbiljan incident, a ne samo Šešeljev šou

Dojče vele pre 12 sati
Vojislav Šešelj zgazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, a hrvatskoj delegaciji opsovao „majku ustašku“. Nakon samo šest sati u Beogradu, hrvatska delegacija prekinula je tu „istorijsku posetu“. Hrvatska javnost, a i političari, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja u... »

Kuba je umorna

Dojče vele pre 14 sati
Devetnaesti april, istorijski dan. Kraj ere Kastro. Ali Kubanci, udubljeni u svakodnevne probleme kojih ima napretek i zamoreni višedecenijskom vladavinom braće Kastro, više ne mogu da se oduševe, ukazuje Joani Sančez. Moja majka je rođena pod Kastrovim režimom; ja sam rođen pod Kastrovim... »

Brnabić: Zvala sam Plenkovića zbog incidenta, nije se javio

Novi magazin  pre 5 sati  još 28 povezanih

Migel Dijas Kanel novi predsednik Kube

Dnevnik  pre 6 sati  još 25 povezanih

Plenković o Šešelju: Odgovorićemo na uvrede

Vesti online  pre 12 sati  još 25 povezanih

Donovan Mičel nadmašio Majkla Džordana

B92  pre 11 sati  još 22 povezane
©2018 Netmark d.o.o.