Dojče vele

Bilans mitinga i protesta pod kišobranima u Beogradu

Dojče vele pre 23 sata
Kontramiting vlasti i nastavak opozicionih protesta protiv nasilja obeležili su kraj nedelje u glavnom gradu Srbije. Dugo najavljivani kontramiting vlasti okupio je veliki broj građana u petak 26. maja, ali je i jaka kiša pokazala slabu volju učesnika… »

Koliko će NATO manevri u junu poremetiti civilne letove?

Dojče vele pre 20 sati
Od 12. do 23. juna NATO održava najveće vazduhoplovne manevre u svojoj istoriji „Air Defender 23“. To bi moglo da stvori smetnje u civilnom vazdušnom saobraćaju u Evropi, u vreme kada počinju školski raspusti. Pod vođstvom Nemačke, do 10.000… »

Koji mirisi privlače komarce?

Dojče vele pre 18 sati
Komarci neke ljude posebno rado ujedaju. Uzrok je uglavnom miris njihovog tela. Nove mini studije pokazuju koje mirise komarci vole - a koji ih odbijaju. Pitanje šta je posebno privlačno komarcima je od velikog značaja za nauku. Komarci mogu da prenesu… »

Turska: Izborna komisija proglasila Erdogana za pobednika

Dojče vele pre 1 dan
Erdogan je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj. Izborna komisija je saopštila da je Erdogan osvojio oko 52 posto glasova, dok je njegov protivnik Kiličdaroglu osvojio 48 posto. Sadašnji predsednik Redžep Tajip Erdogan (69) je… »

Novo poglavlje sedmomesečne krize na severu Kosova?

Dojče vele pre 2 dana
Bilans incidenata u petak na severu Kosova je više desetina povređenih građana, 5 povređenih policajaca i 4 oštećena policijska vozila. Osim toga udarac su doživeli i neki važni odnosi. Nešto pre podneva u petak u većinski srpskim opštinama na… »

Drugi krug izbora u Turskoj: Erdogan ili Kiličdaroglu?

Dojče vele pre 1 dan
Izborna kampanja u Turskoj je u finišu: aktuelni predsednik Erdogan se u nedelju u drugom krugu glasanja suočava s opozicionim izazivačem Kiličdarogluom. Borba traje do poslednje minuta. Ko će pobediti u nedelju: dugogodišnji vladar Redžep Tajip… »

Stotine nemačkih službenika moraju da napuste Rusiju

Dojče vele pre 1 dan
Zbog novih ograničenja Moskve koja se odnose na broj zaposlenih u diplomatskim predstavništvima, stotine nemačkih državnih službenika ovih dana moraju da napuste Rusiju. Stotine nemačkih državnih službenika - diplomate, ali pre svega nastavnici… »

ARD: Protest desetina hiljada Vučićevih pristalica

Dojče vele pre 2 dana
Proteklih sedmica su se održavali protesti protiv srpskog predsednika Vučića. Sada je on pozvao na veliki skup. Došle su desetine hiljada - očigledno ne svi dobrovoljno, piše ARD. U srpskoj prestonici Beogradu se okupilo na desetine hiljada… »

Henri Kisindžer: Politički vizionar ili ratni huškač?

Dojče vele pre 2 dana
Henri Kisindžer je hvaljen zbog diplomatske genijalnosti i kritikovan zbog odluka koje su koštale mnogo života. Ove subote puni 100 godina. Nakon posete Dvorcu Versaj kod Pariza tokom 1970-ih, novinari su pitali Henrija Kisindžera kako je bilo u… »

Najbolji film u Kanu: „Anatomija pada“

Dojče vele pre 2 dana
Zlatnu palmu 76. filmskog festivala u Kanu dobio je film „Anatomija pada“ francuske režiserke Žustin Triet. U tom filmu kao i u takođe nagrađenom filmu „Zona interesovanja“, glavnu ulogu tumači Nemica Sandra Hiler. Zlatnu palmu na Filmskom… »

Dojče vele, najnovije vesti »