Dojče vele

Berlin: Duga robija serijskom silovatelju iz Srbije

Dojče vele pre 15 sati
Srpski državljanin Siniša K. (30) osuđen je na 14 godina zatvora zbog brutalnog silovanja šest žena i seksualnog napastvovanja jedne u okolini Berlina. Izrečen je i produženi pritvor nakon robije – teoretski doživotno. Siniša K. je u junu i… »

Fantomski dijalog i predizborna buka

Dojče vele pre 18 sati
Što se tiče naprednjaka, predizborna kampanja je uvek u punom jeku, a neprijatelja uvek dovoljno. Opozicija je pred najavljeni „dijalog“ o izbornim uslovima u tamnom vilajetu, komentariše novinar DW Dragoslav Dedović. Aleksandar Vučić verovatno… »

Hansi i Hasan: Bajern je u haosu

Dojče vele pre 20 sati
Hansi Flik napušta klupu Bajerna na kraju sezone. To je razumljivo – i sledeći trener Bajerna morao bi da zna da ulazi u zmijsko leglo u kojem nije jasno šta je čiji posao, piše novinar DW Tobijas Elmajer. Nije bilo neko iznenađenje kada je posle… »

Virus, bes i tuga: „Iza svakog broja stoji sudbina“

Dojče vele pre 20 sati
U nedelju je širom Nemačke održan dan sećanja na žrtve pandemije. Namera je bila da se na tren zaboravi na političke prepirke i statistike, i razmisli o svakoj smrti. Prema sudu komentatora štampe, ta namera je uspela. „Umorni smo od tereta… »

Zelena kancelarka?

Dojče vele pre 15 sati
Stranka nemačkih Zelenih odredila je Analenu Berbok (40) za svoju kandidatkinju za kancelarku. Ko je ova ambiciozna političarka i za šta se zalaže? I da li ima šanse da posle izbora u septembru nasledi Angelu Merkel? Malo ko u Nemačkoj znao je za… »

Prostitucija u ilegali: Seksualne radnice dižu glas

Dojče vele pre 19 sati
Pre pet godina je Francuska primenila švedski model: nije kažnjivo nuditi seksualne usluge, ali jeste kupovati ih. Radnice i radnici u prostituciji kažu da je to bilo pogubno i traže da se prostitucija legalizuje. Sibel Lesperans (39) je uzrujana… »

Uskoro druga nemačka vakcina protiv korone

Dojče vele pre 20 sati
Prošle godine je to bila jedna od prvih „vakcina koja obećava“. Potom su poručivali da ne žele najbržu, već najbolju vakcinu. A sada kažu da odobrenje očekuju u junu. Šta je s vakcinom nemačke firme Kjurvek? „Tišina ponekad može da… »

Nezvanični papiri, opasne ideje

Dojče vele pre 1 dan
Navodni slovenački non-paper kojim se predlaže komadanje BiH nije jedini takav dokument koji kruži Evropom. Potrebno je da Brisel jasno digne glas, piše za DW Kristijan Švarc-Šiling, bivši visoki predstavnik u BiH. Pandemija u Bosni i Hercegovini… »

Bez traga – kako izbeglička deca nestaju u Evropi

Dojče vele pre 1 dan
U poslednje tri godine nestalo je više od osamnaest hiljada izbegličke dece koja su se domogla Evrope, pokazuje novo istraživanje. Državne institucije nemaju pojma gde su deca, ali su verovatno u velikoj opasnosti. Policijska kontrola na granici… »

Evropa živi na kredit, o cehu ćemo posle

Dojče vele pre 1 dan
Javni dug Nemačke prevalio je dva biliona evra, ali stručnjake od zemalja evrozone najviše zabrinjava Italija. Namera je Evropske unije da se zaduživanjem iščupa iz krize. To će verovatno potrajati i iduće godine. Nemački Bundestag je u četvrtak… »

Dojče vele, najnovije vesti »