Dojče vele

Kanabis uskoro u apotekama

Dojče vele pre 10 sati
Komisija za narkotike Ujedinjenih nacija sledila je preporuku Svetske zdravstvene organizacije: indirektno su priznale medicinsku korist kanabisa. To bi moglo da podstakne nauku, ali i privredu. Jedinstvena konvencija o opojnim drogama iz 1961. je neka… »

Nemačka profitira od kineskog privrednog oporavka

Dojče vele pre 12 sati
Privredni pokazatelji za Kinu su, u ova vremena pandemije, u najmanju ruku neobični. Neobično dobri! Privredni oporavak te zemlje se nastavlja. To naročito može da raduje nemačke kompanije. Mnogi u neverici trljaju oči: privredni oporavak Kine ne… »

SDA na prekretnici: dekonstrukcija etničkog principa?

Dojče vele pre 11 sati
Korupcija, afere, autokratija, nepotizam… To su uzroci sukoba unutar SDA. Slabljenje ili pad Izetbegovićeve stranke, kako ocenjuju analitičari, moglo bi dovede do slabljenja ili pada Čovićeve HDZ BiH ili Dodikovog SNSD. Stranka demokratske akcije… »

Nova crnogorska vlada: nemoguća misija

Dojče vele pre 5 sati
U Zdravka Krivokapića i njegovu vladu mnogi u Crnoj Gori polažu nadu. Ali on će vladati tesnom većinom – a u crnogorskom komšiluku postoji neprijatelj novog početka, smatra urednik u DW Miodrag Šorić. Zašto bi to neko sebi uradio? Zdravko… »

Koliko dugo će vakcina da nam pruža zaštitu?

Dojče vele pre 14 sati
Farmaceutske firme objavljuju obećavajuće rezultate ispitivanja svojih kandidata za vakcinu protiv kovida 19. Ostaje pitanje: da li imuni sistem ljudskog tela podstaknut cepivom može da pruži trajnu zaštitu? Vesti bude nadu: kandidat firme Moderna i… »

Ekshumacija u Kiževku: „Srce majke ne može da se smiri“

Dojče vele pre 5 sati
Zvaničnici Prištine i Beograda obišli su lokalitet masovne grobnice u selu Kiževak kod Raške na kojem se vrši ekshumacija. Možda na tom mestu budu pronađeni i ostaci dvojice sinova Ferdonije Ćerkezi... Ferdonije i Natašu veže slična sudbina. U… »

Hrabre, jake i samostalne: ženski romski bend iz Srbije

Dojče vele pre 11 sati
Šest mladih Romkinja iz Beograda i šest iz Niša napravile su bend kako bi se njihova želja za ravnopravnošću i slobodom čula đto dalje. „Pretty Loud“ nije samo ženska muzička grupa, to je i važan društveni projekat. „Želimo da pokažemo… »

Ograničenja zbog korone na snazi do januara

Dojče vele pre 1 dan
Zbog visoke stope zaraze korona-virusom u Nemačkoj do 10. januara ostaju na snazi ograničenja kontakta, kao i zabrana rada institucijama kulture i restoranima. Sve ostaje kao i do sada, rekla je Angela Merkel. Nemačka kancelarka i premijeri saveznih… »

Kovid 19 - u krvi otkriven pokazatelj teškog toka bolesti

Dojče vele pre 1 dan
Dve vrste takozvanih „nezrelih ćelija“ krvi odgovorne su za težak tok kovida 19, otkrio je tim nemačkih i holandskih naučnika. To bi moglo da pomogne da se na vreme uoči opasnost od komplikacija kod obolelih. I dalje je nejasno zašto kovid 19… »

Distribucija vakcine Bajontek-Fajzer: mamutska logistika

Dojče vele pre 1 dan
Bajontek i Fajzer dobili su hitno odobrenje za svoju vakcinu u Velikoj Britaniji. Odmah potom je počela isporuka - a to je ogroman posao. Jer, vakcina mora da se drži na temperaturi od minus 70 celzijusa. Vakcinisanje protiv kovida 19 u Velikoj… »

Dojče vele, najnovije vesti »