Dojče vele

Zbog korona-virusa izolovani gradovi u Italiji

Dojče vele pre 1 sat
Italija je evropska zemlja sa najviše obolelih od korona-virusa. Tamošnja vlada je posegla za drastičnim merama: desetak gradića je potpuno zatvoreno. Iz Kine pak javljaju o novim žrtvama – sada ih je ukupno 2.442. „Ulazak i izlazak iz tih… »

Većina smatra da je AfD odgovorna za zločin u Hanauu

Dojče vele pre 2 sata
Da li desničarska Alternativa za Nemačku snosi odgovornost za teroristički čin u kojem je stradalo desetoro ljudi? Većina građana misli da snosi. Neki komentatori pak upućuju na to da je ubica bio psihički poremećen. Većina građana Nemačke… »

Asad osvaja Idlib, uprkos turskim pretnjama

Dojče vele pre 3 sata
Sirijska vojska uz podršku Rusije pojačava udare na Idlib, poslednje uporište pobunjenika u Siriji. Turski predsednik Erdogan preti da će odgovoriti – jer tamo ginu i turski vojnici, a preti novi izbeglički egzodus. Rusija i Turska vuku konce u… »

Ćutnja o astronomskim dugovima Amerike

Dojče vele pre 1 dan
Ni predsednik Tramp ni njegovi demokratski izazivači ne troše puno reči o gigantskom državnom dugu SAD koji je prevalio 20 biliona dolara. Poneko ga i pomene, ali bez računice kako da se on smanji. Donald Tramp se obilato hvali svoji predsedničkim… »

Kikl opet tvrdi da je sa Srbijom dogovoren povratak migranata

Dojče vele pre 1 dan
Bivši austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl ponavlja tvrdnju da je sa Srbijom bilo dogovoreno vraćanje potražilaca azila iz Austrije. Međutim, taj navodni ugovor javnost i dalje nije videla. „Sada mogu to da kažem: tokom… »

Štediše protiv trošadžija – budžet EU je nemoguća misija

Dojče vele pre 24 sata
Posle dva dana svađe u Briselu nema dogovora o novom sedmogodišnjem budžetu EU. Članice su podeljene na one koje bi više para i one koje nikako neće više da plaćaju. To je sudar interesa, a radi se o milijardama. Bilo bi čudo da su se… »

Subotica, čarna slobodica

Dojče vele pre 1 dan
Planetarna rerna je zagrejala februar u Panoniji, ali proleća ne može biti sve dok goli gradski drvoredi ne olistaju. Okupana kosom zimskom svetlošću, Subotica ipak odaje utisak lepe i bogate bačke varoši. Senćanskim putem pa Ulicom Đure… »

Desničarski teroristi sa „tajnim znanjem“

Dojče vele pre 1 dan
Ubica iz Hanaua verovao je u postojanje tajne organizacije koja kontroliše svet, u zaveru Jevreja, Arapa i feministkinja. I u svoju misiju da ih raskrinka. U slične budalaštine su verovali i drugi teroristi. Tobijas R. je u sredu uveče pobio devetoro… »

Pritvoreni u Šapcu, ubijeni u Karakaju

Dojče vele pre 1 dan
U Beogradu je nastavljeno suđenje Daliboru Maksimoviću za ubistvo četvorice Bošnjaka koji su 1992. iz Šapca odvedeni ka Zvorniku i tamo mučki ubijeni. Potresna svedočanstva ostaju u senci negiranja zločina u javnosti. Pred Višim sudom u Beogradu… »

Nemačka: 12.700 ekstremnih desničara

Dojče vele pre 2 dana
Jedanaestoro mrtvih u Hanuu, među njima i počinilac, koji je, kako se veruje, za oružjem posegao zbog mržnje i rasizma. Taj napad pokazuje da se u Nemačkoj povećava opasnost od desničarskog terorizma. Napadač je pucao u dva nargila-bara u Hanauu… »

Dojče vele, najnovije vesti »