Dojče vele

Nova vlada Srbije, a odmah i nova izborna kampanja

Dojče vele pre 2 sata
Srbija ni četiri meseca od izbora još uvek ne zna imena ministara u novoj vladi. Predsednik Vučić je, nakon još jedne sednice Predsedništva SNS, saopštio ciljeve novog kabineta, a konačan sastav najavio za kraj nedelje. Verovatno je bilo logično… »

Veliki školski čas

Dojče vele pre 14 minuta
I ovog 21. oktobra, uprkos pandemiji korone, u Kragujevcu se održava Veliki školski čas – sećanje na masovna streljanja u Srbiji u jesen 1941. za koja je odgovoran i koja je počinio nemački Verhmaht. U jednom od najvećih zločina nemačke vojske… »

Koliko koštaju stoleća ropstva?

Dojče vele pre 1 sat
Već dugo se u Sjedinjenim Američkim Državama raspravlja o plaćanju odštete potomcima robova. Kalifornija je preduzela prve korake. Ali kako obeštetiti ljude za vekove nepravde i rasizma? Kako se neko može obeštetiti za ropstvo, rasizam, nepravdu… »

Belgija: Malo fali da se sve otme kontroli

Dojče vele pre 1 sat
Belgija je posebno teško pogođena novim talasom korona-virusa. Vlada pokušava da zatvaranjem restorana i barova, radom od kuće i obaveznim nošenjem maski izađe na kraj s pandemijom. Ali skepsa je sve veća. Stolice u bašti kafića „Cadre Noir“… »

NATO će kontrolisati Zemljinu orbitu iz Ramštajna

Dojče vele pre 21 sat
NATO je postao svestan da je jedan od najvažnijih elemenata nekog mogućeg vojnog sukoba – nebranjen. Zato bi baza Ramštajn na zapadu Nemačke uskoro trebalo da dobije još jedan zadatak. Odbrana satelita – to bi mogao da bude novi zadatak za vojnu… »

Reklama za Bajdena u video-igrici

Dojče vele pre 24 sata
Reklame sa imenima Džoa Bajdena i Kamale Haris u video-igrici? Da, i ta vrsta virtuelnog sveta postaje platforma na kojoj se vodi predizborna kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Predizborna kampanja na predsedničkim izborima u Sjedinjenim… »

Puška kao uspomena: Hrvati se teško rastaju od ratnog oružja

Dojče vele pre 1 dan
Nakon nedavnog napada na sedište vlade, u Hrvatskoj je ponovo aktuelizovana priča o ilegalnom oružju, Naime, napadač koji je teško ranio policajca u Zagrebu, a potom ubio i sebe, poticao je iz braniteljske porodice. Pretresajući kuću i objekte u… »

Kako Donald Tramp menja svetsku politiku

Dojče vele pre 19 sati
Američki predsednik Donald Tramp je u svom četvorogodišnjem mandatu stavio spoljnopolitičke akcente na određene probleme. Pritom je na sebi svojstven način negovao diplomatsku komunikaciju – uz dalekosežne posledice. Još za vreme svoje… »

Bes zbog policijskog časa

Dojče vele pre 18 sati
U nekim gradovima Francuske ljudi više ne smeju da izlaze noću iz kuće. To bi trebalo da ublaži širenje korona-virusa. Mnogi se zbog toga bune – smatraju da su ekonomski pogođeni. Noć je i tridesetak žena i muškaraca leži na stepenicima Opere… »

Ovo još nije „korona-diktatura“, ali jeste „tihi otrov“

Dojče vele pre 20 sati
Mnogi Nemci su zabrinuti. Ne samo zbog korona-virusa koji izgleda namerava da prezimi u zemlji i da se na miru razmnožava. Raste druga vrsta brige: za zdravlje parlamentarne demokratije. Pročitaju li se naslovi u novinama, poslušaju li se diskusije… »

Dojče vele, najnovije vesti »

Veliki školski čas

Dojče vele pre 14 minuta

Koliko koštaju stoleća ropstva?

Dojče vele pre 1 sat

Bes zbog policijskog časa

Dojče vele pre 18 sati