Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Čovek i robot kao kolege

Dojče vele pre 1 dan
Fabrika budućnosti je umrežena i inteligentna. Na najvećem sajmu industrije na svetu, sa 5.000 izlagača iz 75 zemalja, koji je sinoć u Hanoveru otvorila Angela Merkel, publika će moći da vidi najnovije tehnologije. Dobre vesti su se čule još pre zvaničnog početka sajma: EU i Meksiko se u... »

Novinar DW na meti Orbanovog režima

Dojče vele pre 2 dana
Dugogodišnji dopisnik DW iz Budimpešte Keno Ferzek je među novinarima koje su prorežimski mediji uzeli na zub. To je deo kampanje protiv tobožnje „Soroseve mreže“. Desetine hiljada ljudi protestuje protiv vlasti. U subotu su na ulicama Budimpešte opet bile desetine hiljada ljudi. „Mi... »

Misteriozna smrt digla Banjaluku na noge

Dojče vele pre 2 dana
Gotovo mesec dana u Banjaluci se okupljaju građani i traže da se pred lice pravde izvedu odgovorni za smrt 21-godišnjeg Davida Dragičevića. Javnost ne veruje policijskoj verziji priče prema kojoj se mladić utopio. „Pravda za Davida. Pravda za sve ostale. Pravda za nas i našu decu. Hoćemo... »

Vulin kao Vučićeva melanholija

Dojče vele pre 1 dan
Zašto Aleksandar Vulin voli javno da kaže sve ono što pripiti Srbin u kafani prevali preko usana tek posle pete ture? Odgovor je prost. Zato što mu to odobrava Vrhovni komandant, piše u svom komentaru Dragoslav Dedović. Baš bi me zanimalo šta bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio... »

Lavovski posao za Andreu Nales

Dojče vele pre 1 dan
Socijaldemokratska stranka Nemačke je dobila prvu šeficu u istoriji: Andrea Nales je sa 66,35 odsto glasova delegata pobedila protivkandidatkinju Simone Lange. Evo izvoda iz komentara u štampi na nemačkom. Švebiše cajtung (Ravensburg): „Samo 66,35 odsto. To boli. To je loš start. (…) No,... »

Pozitivan i dugo očekivani korak Pjongjanga

Dojče vele pre 3 dana
Reakcije na vest da Severna Koreja odmah obustavlja testove nuklearnog oružja i raketa izazvala je pozitivne reakcije širom sveta. EU i Rusija naglašavaju da je to dobar početak, i da sankcije ostaju. Japan je skeptičan. SAD i Južna Koreja su prve reagovale na vest iz Pjongjanga i pozdravljaju... »

Makronovo neprijatno iznenađenje

Dojče vele pre 4 dana
Poruka Makronovog govora u Strazburu ima eksplozivnu snagu koja može da zaoštri krizu na Zapadnom Balkanu, smatra Ivan Krastev. A to slabi i pozicije EU u regionu. Govor Emanuela Makrona u Evropskom parlamentu je bio hitac kojim je označen start predizborne kampanje za izbore za Evropski... »

Ko je kome "desna ruka" u parlamentu?

Dojče vele pre 3 dana
Da li desničarski ekstremisti preko AfD-a imaju pristup Bundestagu? Zbog tog pitanja su mnogi zabrinuti, posebno zbog jednog slučaja kojim se upravo bave nemački mediji. AfD smatra da je to deo kampanje protiv nje. AfD ima 92 poslanika u Bundestagu. Tome treba dodati stotine saradnika –... »

Kako (ne) treba izveštavati o nasilju nad ženama

Dojče vele pre 3 dana
Kosovo, Sirija, presuda Šešelju, aerodromi u Srbiji - sve se to teme srpskih medija. Ipak, najveći ili bar jednak deo naslovnih strana i medijskog prostora zauzima novi slučaj nasilja nad ženama. A kako se izveštava? Pevačica Nataša Bekvalac, mesec dana nakon porođaja, dospela je na sve... »

Desni populisti napali DW u Bundestagu

Dojče vele pre 3 dana
Na dnevnom redu Bundestaga se našao DW. I to na zahtev desno populističkog AfD-a koji hoće da promeni zakone o ovom javnom servisu. Za razliku od njih, sve ostale stranke hvale rad DW-a. Opoziciona stranka Alternativa za Nemačku (AfD) hoće da se promeni zakon na osnovu kojeg radi nemački... »

©2018 Netmark d.o.o.