Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

"Sporazum o promeni imena je mrtav"

Dojče vele pre 2 dana
Lider makedonske opozicije izjavio je za DW da neće podržati Prespanski sporazum sa Grčkom o promeni imena u Republiku Severnu Makedoniju i da je za to kriv Zoran Zaev koji je obećao nešto što ne može da ispuni. Trećeg dana rasprave oko promene imena, u sredu, u parlamentu u Skoplju je... »

Otkud Andrić u Andrićgradu?

Dojče vele pre 2 dana
Kletva na početku i kletva na kraju - Andrić u sredini. Replike, kletve, a opet trg Franciska Goje i ulica Tomasa Mana. Šta čovek da zaključi? "Meni je sve jasno kad vidim Dodika na mozaiku kako vuče konopac". "Na mozaiku nema nijednog lika iz romana Ive Andrića, ali na mozaiku su Čak Noris,... »

Prekretnica za Nemačku i šire

Dojče vele pre 2 dana
Nemačka štampa se bavi Srbijom sasvim različitim povodima. To su: učešće Bundesvera u bombardovanju SRJ 1999 i - lepote Srbije viđene očima novinara Velta čije putovanje je potpomogla Turistička organizacija Srbije. „Pre dvadeset godina, 16. oktobra 1998, kada je još trajao mandat vlade... »

Počinje poslednji čin Bregzita

Dojče vele pre 3 dana
Britanska premijerka ima danas svoj veliki nastup. Aplauz Evropske unije biće slab, jer je dogovor oko Bregzita neizvestan. Nade su usmerene ka sledećem činu u novembru. Iz Brisela Bernd Rigert. Zavesa se diže za veliko finale drame zvane Bregzit koja još od referenduma u junu 2016. ostavlja... »

Neizvesna budućnost za narodne stranke

Dojče vele pre 2 dana
Trend velikih gubitaka velikih, takozvanih narodnih stranaka u Nemačkoj, nastavljen je i na izborima u Bavarskoj. Njemački političari hrvatskog porekla govore o ovom fenomenu. 9,7 posto. To je vrednost koja ni jednoj stranci ne daje za pravo da se nazove velikom „narodnom" strankom. A upravo... »

DDR - pogled u ogledalo istorije

Dojče vele pre 3 dana
Nemačka važi kao zemlja koja je umela da se suoči sa svojom mračnom prošlošću. A u tom procesu se uvek moraju prelaziti granice – i bukvalno i u prenesenom značenju. To je neizbežno – i korisno. Naziv zvuči pomalo rogobatno: Savezna fondacija za proučavanje i obradu perioda diktature... »

Ako vam se ovde ne sviđa - ajd zdravo

Dojče vele pre 4 dana
Petina građana Srbije želi da se iseli iz zemlje, pokazuje istraživanje organizacije Srbija 21. Bolji životni standard je osnovni motiv, ali ljudi odlaze i zbog neuređene države, partokratije i nedostatka perspektive. Istraživanje organizacije Srbija 21 pokazuje da petina građana Srbije... »

Slučaj Motasadek

Dojče vele pre 4 dana
Istraga napada u SAD od 11. septembra 2001. se širila dok nije stigla i do Hamburga u kojem je živeo jedan od optuženih – i osuđenih – za napade: Munir el Motasadek, koji je posle 15 godina zatvora proteran u Maroko. Vetrovit septembarski dan u Hamburgu. Saobraćaj se valja Štajndamom,... »

Kardinal o izboru Komšića: "I Hitler je izabran po zakonu"

Dojče vele pre 3 dana
Aluzija kardinala Vinka Puljića na izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH podiže novu, političku prašinu u BiH. Tako je Komšić kardinalu na Hitlera uzvratio Jasenovcem, nevinim žrtvama i Pavelićem. "Po zakonu 1945-te, koliko ih je ostalo bez glave? Po zakonu, koliko... »

Borba protiv „peglanja“ devojačkih grudi

Dojče vele pre 3 dana
U Kamerunu i nekim drugim afričkim zemljama se delom zadržao običaj da se ženske grudi stežu povojima ili pritiskaju vrelim kamenjem. Grupa žena se bori protiv ove tradicije prosvećujući decu u školama. Glavni grad kameruna Jaunde. Vinie Ejono Ndong govori pred 70 devojčica i dečaka koji... »

Saudijska Arabija priznala da je Khashoggi umro u Istanbulu

SEEbiz  pre 3 sata  još 28 povezanih

Sobranje glasalo za izmenu Ustava

Dojče vele  pre 2 sata  još 17 povezanih

Selaković položio vence borcima za oslobođenje Beograda

Večernje novosti  pre 1 sat  još 16 povezanih

Palmer: Obe strane da preduzmu krupne i teške stvari

Dnevnik  pre 1 sat  još 10 povezanih

Težak udes kod Ćićevca, jedna osoba stradala

B92  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.