Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Jadna Amerika!

Dojče vele pre 1 dan
Predsedik SAD je prilikom susreta sa Vladimirom Putinom, jakim čovekom Rusije, pokazao jasne slabosti. Zato je Donald Tramp pogrešan čovek na toj funkciji, smatra Bernd Rigert. Rusko ministarstvo spoljnih poslova retvitovalo je jedan Trampov tvit i tako mu dalo službeni pečat Kremlja. Američki... »

Neotporni na političke pakosti

Dojče vele pre 2 dana
Donald Tramp na samitu NATO, Mateo Salvini o izbeglicama u Italiji… Pojednostavljena tumačenja i odstupanja od političkog diskursa nisu nove pojave, ukazuje za DW kulturolog Jozef Fogl. DW: Profesore Fogl, da li imate osećaj da se ton na nemačkoj političkoj sceni poslednjih godina zaoštrio?... »

„Đoković se vraća korenima“

Dojče vele pre 2 dana
Štampa na nemačkom jeziku zabeležila je pobedu Đokovića u Vimbldonu. Mnogi komentatori smatraju da je ovo bio odlučujući korak bivšeg lidera svetske rang-liste u povratku na vrh. „Dve godine je bio bez gren-slem titule, a sada se vratio. Može li Srbin da još jednom ostvari dominaciju u... »

Kina sve bliža EU

Dojče vele pre 2 dana
Na godišnjem samitu EU i Kine, pored globalnih bezbednosnih tema, visoko na agendi stoje ekonomski odnosi. Pritom bi moglo da bude i reči o jednoj osobi koja uopšte ne učestvuje na samitu. Na godišnjem samitu EU i Kine, pored globalnih bezbednosnih tema, visoko na agendi stoje ekonomski odnosi.... »

Tragovi puča na Bosforu

Dojče vele pre 2 dana
Pre tačno dve godine vojska je zauzela jedan od mostova na Bosforu, u Istanbulu. U Ankari je bombardovan parlament. Ali građani su se suprotstavili pučistima. Turska danas, dve godine kasnije, izgleda sasvim drugačije. Čamci se ljuljuškaju, odsjaj sunca u vodi. Dve starije gospođe sede na... »

Nova šansa za primirje?

Dojče vele pre 2 dana
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nazvao je to „najvećim udarom“ na Hamas od ratnog pohoda 2014. Ipak, nakon teške razmene vatre tokom vikenda, čini se da se situacija u Pojasu Gaze smiruje. Žestoka razmena vatre između Izraela i Hamasa koji vlada Pojasom Gaze, izaziva strah od novog... »

Olimpijada nemačkog može da počne

Dojče vele pre 2 dana
Ko će osvojiti zlatnu medalju u znanju nemačkog jezika? U Frajburgu se upravo održava Olimpijada nemačkog sa 141-im mladim takmičarem iz čitavog sveta. Za pobedu je potrebno mnogo više od poznavanja gramatike i rečnika. Grk Petros Baloglu je na eliminacijama u Grčkoj obezbedio sebi kartu za... »

Smrtonosne promene klime

Dojče vele pre 2 dana
Poplave u Japanu i toplotni talas u Kanadi prouzrokovali su smrt stotina ljudi. Istraživači upozoravaju da bi broj žrtava zbog sve češćih ekstremnih vremenskih nepogoda mogao i da se poveća. Vremenske nepogode su širom sveta sve češće, ukazuje Štefan Ramstorf sa Instituta za... »

Jedinstveni osećaj sreće

Dojče vele pre 2 dana
Nemački mediji, i mnogi u toj zemlji, čestitaju Francuskoj. Ali ne zaboravljaju ni Hrvatsku. Mnogi listovi uputili su specijalne izveštače u Zagrebu odakle stižu naslovi kao npr. ovaj: „Tamo gde srce bije kao ludo“. „Francuska je dostojan svetski prvak. Čestitke našem susedu! Hrvatska... »

Nije to bio Putinov Mundijal

Dojče vele pre 3 dana
Svetsko prvenstvo u fudbalu je donelo mnoga iznenađenja. Najveće i najlepše je bilo veselo raspoloženje u ruskim gradovima, smatra Juri Rešeto. Da li je ovaj Mundijal promenio Rusiju? Da. Trajno? Neće biti. Ali, zbog ovog turnira, ta zemlja je bar na mesec dana bila šarena a ne siva, vesela a... »

©2018 Netmark d.o.o.