Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Atina i Skoplje za okončanje spora

Dojče vele pre 2 dana
Predstavnici Atine i Skoplja pregovaraju u Njujorku oko imena „Makedonije“. Nade da će spor konačno biti rešen su velike. Ipak, moglo bi biti teško: prvenstveno zbog Ciprasovog koalicionog partnera. Iskusni diplomata Metju Nimec već dvadeset godina pokušava da reši spor koji je za mnoge... »

„Nijedna strana ne želi da izgubi obraz“

Dojče vele pre 2 dana
U svađi oko imena između Makedonije i Grčke jasno je da Skoplje može više da dobije, ali i da se stoga Skoplju više žuri, kaže Hajnc-Jirgen Akst, ugledni nemački stručnjak za Balkan, u intervjuu za DW. DW: Intenziviraju se diplomatski napori da se reši spor oko imena Makedonije. Neki... »

Spasavanje životinja iz Alepa

Dojče vele pre 2 dana
U ratu u Siriji ne stradaju samo ljudi, već i simboli urbanog života. Među njih spadaju i zoološki vrtovi, poput onog koji se nekada nalazio u Alepu. Ali humanost ni nakon godina rata nije u potpunosti iščezla. Nekada se tu dolazilo porodično, kako bi iz blizine posmatrale divlje životinje.... »

Varšava bi da pokaže „prijateljsko lice“

Dojče vele pre 2 dana
Novi poljski ministar spoljnih poslova Jacek Čaputovič stiže u Berlin. Na težak i klizav teren. Cilj njegove misije je sledeći: poboljšati narušene odnose između dveju država. Da li će u tome uspeti? Od nemačko-poljske „interesne zajednice“, one koja je godinama nakon 1989. definisala... »

Niko da se ne igra sa Angelom!

Dojče vele pre 2 dana
Svi su sada ponovo fokusirani na SPD! A jadne Socijaldemokrate su pritom potpuno preopterećene idejom da vode zemlju. Ali to je zadatak Angele Merkel! Jedini njen problem je: što nema većinu, podseća Marko Langer. Može li ovih dana Socijaldemokratama da se uputi neka poruka ljubavi? Tom jadnom,... »

Ubijen Oliver Ivanović

Dojče vele pre 3 dana
Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratije, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Mitrovice. Istraga je u toku, ali za sada niko nije uhapšen. Na Olivera Ivanovića su nepoznati napadači pucali 8:30 u utorak, a njegova srmt je konstatovana u... »

Kandidati za jednokratnu upotrebu

Dojče vele pre 3 dana
Beogradski izbori raspisani su za 4. mart. Posebna je zanimljivost to što je lista kandidata SNS za te izbore uglavnom sastavljena od nestranačkih ličnosti – i to onih na nekoj funkciji u ustanovama koje su na budžetu. Osim što će se zvati „Aleksandar Vučić – zato što volimo... »

Odlazak još jednog premijera

Dojče vele pre 3 dana
Rumunski premijer Mihaj Tudose podneo je ostavku nakon sedam meseci. Socijaldemokratski političar već duže je u sukobu sa liderom Socijaldemokratske partije (PSD) Liviuom Dragneom. „Odlazim visoko uzdignute glave“, rekao je Tudose nakon sastanka glavnog odbora rumunskih socijaldemokrata... »

Šoltes: Treba reagovati trezveno

Dojče vele pre 3 dana
Nakon ubistva Olivera Ivanovića treba reagovati „trezveno i razumno i dijalogom sa obe strane pokušati da se smanje bilo kakve tenzije“, rekao je u intervjuu za DW Igor Šoltes, izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo. DW: Kako komentarišete ubistvo Olivera Ivanovića i da li se pribojavate... »

Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?

Dojče vele pre 3 dana
Švajcarski Noje cirher cajtung piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac? Bečki Viner cajtung se osvrće na današnje tehničke razgovore Beograda i Prištine. „Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su pre deset... »

Dveri i DJB zajedno na beogradskim izborima

Danas  pre 5 sati  još 16 povezanih

Tahiri: Spremni smo na saradnju s BG u istrazi ubistva

B92  pre 4 sata  još 16 povezanih

Pronađen oteti mladić sa Palilule, uhapšena trojica

Radio 021  pre 8 sati  još 16 povezanih

"U Srbiji svi imaju pravo da govore, ali i da odgovore"

Vesti online  pre 7 sati  još 14 povezanih

"Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije"

B92  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.