Dojče vele

Mediji na nemačkom: Pravi test za Kurtija tek počinje

Dojče vele pre 14 dana
„Kosovo je odabralo novi početak“, „Aljbin Kurti iz drugog pokušaja“, „Pobednik koji se ne boji konflikta“... To su neki od naslova analiza i komentara u medijima na nemačkom povodom izbora na Kosovu. „Bivši studentski lider Kurti… »

Zidojče cajtung: kako je Novak Đoković otvorio dušu

Dojče vele pre 14 dana
Zidojče cajtung piše da „teniski profesionalac Novak Đoković jadikuje zbog svog javnog imidža i da ga je jedno pitanje isprovociralo da otvori dušu – na neobičan način u neobično vreme. Pred važan meč“. DW.COM Bolno sećanje Aleksandra… »

Nezadovoljni nemački privrednici na sastanku sa ministrom Altmajerom

Dojče vele pre 14 dana
Nemački privrednici su ljuti: državna pomoć se isplaćuje s višemesečnim zakašnjenjem, a vlada ne daje jasne perspektive za ponovno otvaranje. Danas o tome razgovaraju s ministrom privrede Peterom Altmajerom. DW.COM Loša vremena, dobra vremena… »

Srbija: Za i protiv ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka

Dojče vele pre 14 dana
Ne prestaju polemike oko ideje ponovonog uvođenja vojnog roka u Srbiji. DW sumira: šta se time postiže, ko podržava, a ko se protivi toj ideji, koliko bi to koštalo i da li priča o tome služi da zamagli druge probleme? DW.COM U Nemačkoj se vojni… »

Nemački mediji o izborima na Kosovu: jasna pobeda levice

Dojče vele pre 15 dana
Pokret Samoopredeljenje ubedljivo je pobedio na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu. „Naši prioriteti su pravda i radna mesta“, poručio je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti. Opoziciona stranka Samoopredeljenje Aljbina Kurtija ubedljivo je… »

Srbija u zmajevom gnezdu

Dojče vele pre 15 dana
Kineske vakcine donose Srbiji hvalospeve. Drugi poslovi na Putu svile nisu tako nevini. Dok vlast u Beogradu uzdiže „čelično prijateljstvo“, kritičari ukazuju na mutne investicije, korupciju i trovanje životne sredine. Čovek u jednostavnom belom… »

Nemačka na meti kritike zbog zatvaranja granica

Dojče vele pre 15 dana
Zatvaranje nemačkih granica izazvalo je gužve na putevima i kritiku Evropske komisije i suseda. Austrija je posebno ljuta- nemački ambasador u Beču pozvan na razgovor. Nemački ministar zdravlja brani ovu odluku Vlade. DW.COM Evropske granice se… »

Katalonski separatisti osvojili jasnu većinu

Dojče vele pre 15 dana
Partije koje se bore za samostalnost Katalonije odbranile su većinu na izborima u toj španskoj pokrajini. No, najjača pojedinačna stranka su socijalisti. Pitanje je kako će teći postizborna kombinatorika. DW.COM Španiji je potrebna nova politička… »

Kosovo: Birači jasno za promene, ne smeju biti razočarani

Dojče vele pre 15 dana
Jasnom većinom glasova koje su dali pokretu Samoopredeljenje, birači na Kosovu izjasnili su se za promene. I ne bi ih trebalo razočarati, smatra urednica redakcije DW na albanskom Vilma Filjaj-Balvora. Na Kosovu se prošlih godina nakupilo previše… »

Deset godina od početka haosa u Libiji

Dojče vele pre 15 dana
Protesti protiv Muamera al Gadafija u Libiji počeli su 15. februara 2011. Oni su doveli do njegovog svrgavanja i ubistva. U zemlji je potom izbio građanski rat, ali sada se opet pojavljuje nada. DW.COM Italijanski ribari – pioni u libijskom sukobu… »

Dojče vele, najnovije vesti »