Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Vučićevo opravdanje za ustupke?

Dojče vele pre 12 dana
Srbija pravi otklon od Evropske unije i očekuje uključivanje SAD i Rusije u rešavanje kosovskog problema. Šta Beograd može da očekuje od susreta Donalda Trampa i Vladimira Putina 16. jula u Helsinkiju? Nije baš najpreciznije reći da je reč o nekakvom velikom zaokretu spoljne politike... »

„Dragi Viktor“, pionir bodljikavih žica

Dojče vele pre 12 dana
Mađarski premijer Viktor Orban u četvrtak boravi u Berlinu gde će se sastati sa kancelarkom Angelom Merkel. Poseta dolazi u trenutku kada je Orbanova ideja ograđivanja Evrope od izbeglica izgleda definitivno pobedila. Viktor Orban voli krupne reči, a ne voli izbeglice u Evropi. Njegova... »

SPD u tamnom vilajetu

Dojče vele pre 13 dana
Nakon mučnog dogovora Merkel i Zehofera lopta je u dvorištu Socijaldemokrata – da li će pristati na formiranje takozvanih „tranzitnih centara“ za migrante na granici ka Austriji? Tema duboko deli stranku. Utorak, šest sati popodne, Kancleramt u Berlinu. Šefovi partija i poslaničkih... »

Žestoke kritike u Bundestagu

Dojče vele pre 13 dana
Obraćajući se parlamentu, po prvi put od sukoba s ministrom unutrašnjih poslova, nemačka kancelarka Angela Merkel trudila se da istakne zajedništvo. Ali napetosti ostaju – kako unutar koalicije, tako i van nje. Rasprave u Bundestagu prilika su za nemačku vladu da ponudi obrazloženje za... »

Na putu ka trgovinskom ratu

Dojče vele pre 13 dana
Sjedinjene Američke Države, Kina i Evropska unija uvele su jedne drugoj carine. A prete i daljim koracima. Da li je to još uvek samo svađa ili je već u pitanju trgovinski rat? I – kako dalje? U protekla četiri meseca, u medijima su dominirale vesti o mogućem trgovinskom ratu između SAD,... »

Poslednja opcija za izbeglice

Dojče vele pre 13 dana
Od početka velike ofanzive Asadovog režima na jugozapadu Sirije, u zbegu je više hiljada Sirijaca. Oni beže u pravcu Jordana i Golanske visoravni koju je okupirao Izrael. Ali te dve zemlje zatvorile su svoje granice. Sirijski deo Golanske visini je na samo nekoliko kilometara – iza zarđale... »

Mladi u Rusiji: zainteresovani, ali uzdržani

Dojče vele pre 13 dana
Mladi u Rusiji veoma retko učestvuju na protestima. Pa ipak, zainteresovani su za politiku i dobro su informisani o cijevima protesta. To su rezultati istraživanja Centra za istočnu Evropu i međunarodne studije (ZoiS). Više od polovine ispitanih (55%) izjavilo je da se interesuje za unutrašnju... »

Tranzitni centri na ničijoj zemlji

Dojče vele pre 13 dana
Berlin je odahnuo. Za sada. Angela Merkel i Horst Zehofer okončali su spor oko izbegličke politike. Dogovoreno je otvaranje tranzitnih centara za potražioce azila, ali bitni detalji o njima još uvek nisu jasni. Kada su Angela Merkel i Horst Zehofer ponedeljak kasno uveče stali pred kamere,... »

Protiv projekta „strah za Evropu“

Dojče vele pre 13 dana
„Želim da budem graditelj mostova“, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc u svojstvu novog predsedavajućeg EU. Pri tom on svojom politikom prema migrantima doprinosi pre svega podeli Evrope, smatra Barbara Vezel. Teško da Evropska unija može mimo sveta. Ona je dugo bila uverena da će... »

Lev mora da siđe sa svog oblaka

Dojče vele pre 13 dana
Fudbalski savez Nemačke je izgledao kao „ubogi molilac koji na kolenima preklinje milostivog gospodina selektora da se oglasi spremnim za dalji rad“, piše štampa o odluci Joahima Leva da ostane trener reprezentacije. „Želim svom snagom da upravljam novim početkom“, citiran je Joahim Lev... »

Makron i Vučić počeli razgovore u četiri oka

RTV  pre 40 minuta  još 22 povezane

Erupcija lave povredila turiste

B92  pre 14 sati  još 13 povezanih

Danas jaki pljuskovi sa grmljavinom

Vesti online  pre 2 sata  još 13 povezanih

Za sanaciju štete na školama i bolnicama 400 miliona

Dnevnik  pre 3 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.