Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

Razmena teritorija – sahranjena ideja?

Dojče vele pre 13 dana
Dva ugledna frankfurtska lista donose tekstove u kojima se ideja o promeni granica Srbije i Kosova posmatra kao već propala – zbog manjka podrške u EU i otpora u samim zemljama, posebno u Prištini. Švajcarski tabloid Blik prenosi da u utorak u Ženevi šefovi država i vlada Zapadnog Balkana... »

Dve opcije Zorana Zaeva

Dojče vele pre 13 dana
Makedonski premijer pokušava da ishod referenduma proda kao uspeh. Ali ako za koji dan ne ubedi barem devet poslanika opozicije da podrže dogovor sa Grčkom, moraće na vanredne izbore nadajući se ubedljivoj pobedi. Između dva saznanja iz referendumske nedelje – nedovoljne izlaznosti i ogromne... »

Blamaža Zapada u Makedoniji

Dojče vele pre 12 dana
Slaba izlaznost u Makedoniji je šamar Zapadu i tu spinovi oko rezultata referenduma ne pomažu, piše štampa na nemačkom jeziku. Ljudi na Balkanu umorni su od fraza o „evropskoj perspektivi“ i „zajednici vrednosti“. Izlaznost svega 36,9 odsto, a podrška promeni imena 91,5 odsto od toga.... »

Migranti u Nemačkoj su konzervativni birači

Dojče vele pre 12 dana
Najpopularnije stranke među migrantima u Nemačkoj su, prema rezultatima najnovije studije – CDU i CSU. Još 2016. je među migrantima najveću popularnost uživao SPD. Šta se to promenilo? Prema istraživanjima Stručnog saveta nemačkih fondacija za integraciju i migracije (SVR),... »

Šta je to salafizam?

Dojče vele pre 13 dana
Salafisti, islamisti, džihadisti – da li je to sve jedno te isto? Ne. Salafisti nisu homogena grupa. Pročitajte sve što bi trebalo znati o salafizmu i o tome kako razlikovati pojedine struje unutar tog pokreta. Šta se podrazumeva pod pojmom salafizam? „Salafizam“ je opšti pojam za moderni... »

Za korak bliže Zakonu o useljavanju

Dojče vele pre 12 dana
Predstavnici vladajuće nemačke koalicije objavili su da su postigli kompromis oko dve velike teme: šta sa starim dizel-automobilima i, što je mnogo važnije, kako da se uredi doseljavanje u Nemačku. Predstavnici CDU, CSU i SPD objavili su da su postigli saglasnost oko načela po kojem bi se... »

Penzioni sistem – dalje urušavanje

Dojče vele pre 13 dana
Konačno je ukinut Zakon o smanjenju penzija, a Vlada Srbije najavljuje i dodatno povećanje penzija za osam do 13 odsto. Tako je na neki način skinut s dnevnog reda jedan problem – ali se otvara nekoliko novih. Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom... »

Angela Merkel gubi kontrolu

Dojče vele pre 13 dana
Iza Angele Merkel su turbulentni dani. A verovatno i ispred nje. I iako je nemačka kancelarka tokom posete turskog predsednika i dalje ličila na „onu staru“, na unutrašnjem planu ona doživljava poraz za porazom. Gorak osmeh na licu. Ništa više nemačka kancelarka nije mogla da ponudi tokom... »

Nekonkretna obećanja i konkretne laži

Dojče vele pre 13 dana
Osim što političari i zvanično ne ispune gotovo ništa od onoga što obećaju, oni takođe otvoreno koriste javne institucije i resurse za ličnu promociju. Tako je i sada, u vreme predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini. Predizborna kampanja u BiH traje već pune tri sedmice. Za sedam dana,... »

Jevreji među desničarima

Dojče vele pre 13 dana
Grupa je mala, ali je izazvala veliku debatu – u nedelju se u okviru desničarske Alternative za Nemačku osniva grupa „Jevreji u AfD“. Stranka poziva Jevreje na zajedničku borbu protiv „islamizacije“ zemlje. „Nakon civilizacijskog sloma tokom nacionalsocijalizma, mi želimo da... »

ATP lista: Đoković zvanično drugi, Lajovićev plasman karijere

Večernje novosti  pre 49 minuta  još 9 povezanih

Od danas na pumpama - potpuno nove oznake za gorivo

B92  pre 25 minuta  još 5 povezanih

Oko 45.000 doktorskih disertacija u srpskim bibliotekama

Radio 021  pre 1 sat  još 4 povezane

Počela grejna sezona, biće prekida zbog toplog vremena

Politika  pre 7 minuta  još 6 povezanih

Vreme lepo sve do...

B92  pre 3 sata  još 6 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.