Dojče vele » Vesti dana

http://www.dw-world.de/serbian

Dojče vele

"Ljudi više ne veruju u EU"

Dojče vele pre 14 dana
Nemačka štampa i danas piše o protestima u srpskim gradovima a radio DLF je objavio intervju sa Borkom Stefanovićem. Novinarka Adelhaid Velfl je zbivanja u Beogradu propratila tekstom koji je objavio dnevnik Frankfurter rundšau. Tu, između ostalog, piše: „Iako je broj demonstranata... »

„Nema totalne sigurnosti“

Dojče vele pre 13 dana
Posle hakerskog napada u kojem je, kako stvari stoje, jedan 20-godišnjak uspeo da ukrade i objavi sadržaje poslovne i lične komunikacije raznih političara, ministar unutrašnjih poslova je održao konferenciju za novinare. Nakon što su na internetu objavljeni podaci velikog broja nemačkih... »

Pretučen političar AfD

Dojče vele pre 14 dana
Pokrajinski šef Alternative za Nemačku i poslanik u Bundestagu Frank Magnic je pretrpeo teške povrede u fizičkom napadu koji su počinili nepoznati muškarci. Napad su osudile sve stranke u Nemačkoj. Političar Alternative za Nemačku (AfD) Frank Magnic je u napadu koji se zbio u ponedeljak... »

Katar se uspešno opire blokadi

Dojče vele pre 14 dana
Blokada koju je uvela Saudijska Arabija je u početku za Katar bila šok. Ali u međuvremenu se zemlja od toga oporavila: ekonomija raste a vođstvo je puno samouverenosti i vere u budućnost. "Kriza? Kakva kriza?" - to je odgovor koji čovek u Kataru čuje na svakom koraku, kada postavi pitanje o... »

„Nasilje mora biti osuđeno“

Dojče vele pre 13 dana
Političari svih boja osuđuju napad na Franka Magnica, predsednika bremenskog ogranka Alternative za Nemačku. Ralf Štegner, vice šef SPD, u intervjuu za DW reaguje na optužbe da je on pozivao na nasilje protiv AfD. DW: Gospodine Štegner, šta kažete o napadu na predsednika Alernative za... »

Večni provokator Mišel Uelbek

Dojče vele pre 13 dana
Svaka knjiga francuskog autora podigne prašinu. Tako je i sa novim romanom „Serotonin“. On time doprinosi društvenom statusu književnosti, ali se takođe izlaže opasnosti da postane politički pajac smatra Johen Kirten. Zaista postoje knjige, čak romani, kojima se raduje ceo svet. Ili se... »

Može li Bolton da pomogne Kurdima?

Dojče vele pre 15 dana
Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton stiže u Ankaru gde će u utorak tema biti položaj Kurda u Siriji u okviru planova o povlačenju američkih trupa. Kurdi su američki saveznici, ali Erdogan planira napad. Otkako su Sjedinjene Države najavile povlačenje svojih trupa, Sirija... »

Sprečen puč u Gabonu

Dojče vele pre 15 dana
Tek što je grupica vojnika preuzela jednu radio-stanicu u Librevilu, glavnom gradu Gabona, i objavila da je „preuzela Vladu“ – skoro svi su pohapšeni. Vođa je u bekstvu. Predsednik zemlje se nalazi na lečenju u Maroku. Portparol Vlade u Gabonu potvrdio je dopisniku DW da su četvorica od... »

Ekonomski divovi za istim stolom

Dojče vele pre 15 dana
Starogrčki istoričar Tukidid je napisao da do rata dolazi kada jedna sila želi da prestigne drugu. Nekima baš tako deluje trgovinski rat Kine i Amerike. Na sastanku u Pekingu traga se za dogovorom, ali šanse nisu velike. „Uvek mislite na Kinu, Kinu, Kinu.“ Tako je, pišu američki mediji,... »

Uhapšen haker koji je uznemirio Nemačku

Dojče vele pre 15 dana
Hakerski napadi, curenje podataka, sajber-špijunaža: svako malo se o čuje o nekom novom slučaju i već smo se pomalo na to navikli. Ali najnoviji primer krađe osetljivih podataka u Nemačkoj je, čini se, malo drugačiji. Nije se baš moglo očekivati da će najnoviji napad hakera na... »

Nadal bez izgubljenog seta do polufinala AO

Beta  pre 2 sata  još 43 povezane

Vučić danas u Davosu na panelu Sloboda medija u krizi

Novi magazin  pre 3 sata  još 21 povezana

Niš: U požaru u stanu poginula žena, sin povređen

RTV  pre 7 sati  još 19 povezanih

EU dala ponudu tzv. Kosovu u zamenu za ukidanje taksi?

Večernje novosti  pre 2 sata  još 15 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.