Dojče vele, najnovije vesti

Ponovo radi Luvr: Bonžur Mona Lizo

Dojče vele pre 41 minuta
Mona Liza konačno ponovo prima goste. Nakon prinudnog odmora zbog korone, čuveni Luvr u Parizu opet otvara vrata. Ali, ipak je mnogo toga drugačije. DW.COM Mona Liza sa Staljinovim brkovima Rezolucijom Informbiroa Titova Komunistička partija… »

„Takmičeći se u desničarenju, završili smo u jednopartijskom sistemu“

Dojče vele pre 7 sati
Istoričarka Dubravka Stojanović govori o projektu „Ko je prvi počeo“, o tome kako u regionu zakonodavastvo piše istoriju, zašto je Srbija završila u jednopartijskom sistemu, kako se rat nastavlja na terenu istorije... DW: Vi ste nedavno, sa… »

Plenković je trijumfovao, a Bernardić najavljuje ostavku

Dojče vele pre 7 sati
Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj HDZ je osvojio čak 68, dok je Restart koalicija neočekivano zaustavljena samo na 42 mandata. U vodu su pale sve kalkulacije o velikoj koaliciji, a moć je izgubila i krajnja desnica. Sudeći prema privremenim… »

Čini se da Srbija više nema kontrolu nad koronom

Dojče vele pre 1 dan
Mediji na nemačkom pišu o naglom porastu broja novozaraženih korona-virusom u jugoistočnoj Evropi. Da li se radi o drugom talasu ili o zakasnelom vrhuncu prvog? Takođe se iznosi sumnja u zvaničnu statistiku Srbije. „Srbija je bila na dobrom putu… »

Na kratkim talasima Dojče velea

Dojče vele pre 23 sata
"Pre nego što sam došao u Berlin, deset godina sam radio na odeljenju opšte hirurgije u somborskoj bolnici. Ovde sam godinu dana i radim u jednom staračkom domu" priča Kornel Keseg iz Telečke. Elektronski poštanski sandučići redakcija često su… »

Korona - bolest za siromašne?

Dojče vele pre 1 dan
Prvi zaraženi koronom bili su poslovni ljudi i turisti. Ali, već u prvom talasu pandemije se videlo da se virus najbrže širi tamo gde žive siromašni. I nova žarišta virusa su skoro po pravilu i socijalna žarišta. Već u prvom talasu pandemije, i… »

„Tvoja godina za Nemačku“ ili ponovo obavezni vojni rok?

Dojče vele pre 1 dan
Obavezno služenje vojske u Nemačkoj je ukinuto 2011. Čini se da bi 10 godina kasnije moglo ponovo da se uvede, u drugačijem obliku. Ministarka odbrane Kramp-Karenbauer to odbacuje, ali želi da uvede novu vojnu službu. Ministarka odbrane Anegret… »

Vesti dana »