Dojče vele, najnovije vesti

Nemačka: izlazak iz lokdauna u fazama

Dojče vele pre 3 sata
S jedne strane čežnja za normalnim životom, a s druge broj infekcija koji ukazuje da lokadun treba da se produži. Pritisak je ogroman uoči korona-samita kancelarke i premijera pokrajina koji se održava u sredu 3. marta. Broj zaraženih u Nemačkoj… »

Maroko: „duboki nesporazumi“ sa Nemačkom

Dojče vele pre 6 sati
Maroko očigledno hoće da prekine sve diplomatske kontakte sa ambasadom i predstavništvima vlade i politike Nemačke u Rabatu. Mogući glavni razlog: stav Nemačke prema Zapadnoj Sahari. Marokanska vlada očigledno hoće da prekine odnose sa ambasadom i… »

Pandemiji se nazire kraj?

Dojče vele pre 9 sati
Dok mnogi strahuju od mutacija korona virusa i od trećeg talasa, širom sveta broj infekcija opada. Da li virus gubi na snazi ili, jednostavno, mere za suzbijanje pandemije deluju? S početkom proljeća mnogi gube strpljenje: potrebna im je perspektiva… »

U Francuskoj niko nije iznad zakona

Dojče vele pre 11 sati
Presuda bivšem predsedniku Nikoli Sarkoziju je znak da niko nije iznad zakona. Francuska vladajuća klasa odavno je navikla da bude nekažnjena. U tom smislu ovaj sud služi demokratiji, smatra urednica u DW Barbara Vezel. Nije da Nikola Sarkozi mora u… »

Milan Bandić je znao cenu „običnog malog čoveka“

Dojče vele pre 10 sati
Odlaskom zagrebačkoga gradonačelnika Milan Bandića, odlazi i njegov način upravljanja gradom. To se često čuje ovih dana. Ali teško da ono što se gradilo dvadeset godina može da nestane preko noći. Zagreb i Hrvatska opraštaju se od… »

Nemačka spoljna politika nakon Angele Merkel

Dojče vele pre 13 sati
Sledeći nemački savezni kancelar mogao bi da bude Armin Lašet ili Markus Zeder. DW analizira kakva spoljna politika se može očekivati od jednog, a kakva od drugog? „Od saveznoga kancelara se očekuje da je iskusan u spoljnoj i evropskoj… »

Sarkozi osuđen na kaznu zatvora - ali može nanogica i uslovno

Dojče vele pre 1 dan
Sud u Parizu proglasio je danas bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija krivim za korupciju i trgovanje uticajem i osudio ga na godinu dana zatvora i dve godine uslovno. DW.COM Šta je Sarkozi stvarno hteo u Libiji? Pariz je bio jedan od… »

Donald Tramp: „Možda čak odlučim da ih pobedim i treći put!"

Dojče vele pre 1 dan
Donald Tramp je indirektno nagovestio da bi 2024. opet mogao da se kandiduje za predsednika. U nedelju je imao prvi veliki javni nastup posle odlaska iz Bele kuće. DW.COM Tramp i dalje drži Republikance u šaci Sramota je što Donald Tramp neće… »

Špigel o strogim korona merama: zabranjeno zadržavanje tokom šetnje!

Dojče vele pre 1 dan
U nekoliko većih gradova u Severnoj Rajni Vestfaliji građanima je zabranjeno zadržavanje u centru i na glavnim šetalištima. O ovoj meri, koja važi do 14. marta, piše politički magazin Špigel u reportaži iz Diseldorfa. DW.COM Većina Nemaca hoće… »

Lokne nakon lokdauna

Dojče vele pre 1 dan
U Nemačkoj su frizeri ponovo otvorili svoje salone – nakon dva i po meseca. Neki su sa šišanjem, farbanjem, feniranjem počeli odmah iza ponoći. Ne zna se ko je srećniji – frizeri ili mušterije! DW.COM Nemačka produžava mere do 7. marta… »

Vesti dana »