RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Erdoganova pobeda podigla vrednost lire i turske berze

RTS pre 2 sata
RTS: Erdoganova pobeda podigla vrednost lire i turske berze
Tursko tržište akcija i domaća valuta lira su zabeležili rast vrednosti, jer investitori veruju da će pobeda Redžepa Tajipa Erdogana na predsedničkim izborima doneti političku stabilnost u toj zemlji. Lira je jutros ojačala za 1,5 odsto na 4,5920 lira za dolar u odnosu 4,6625 lira za dolar... »

Mihajlović: Važno je intenzivirati dijalog između Beograda i Prištine

RTS pre 3 sata
RTS: Mihajlović: Važno je intenzivirati dijalog između Beograda i Prištine
Važno je da se razgovori između Beograda i Prištine nastavljaju, ali i intenziviraju, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihalović i dodala da je još važniji dogovor dve strane da će se svaki problem rešavati mirnim putem. "Nadam se da će Priština... »

Prosečna aprilska neto plata u Srbiji 49.117 dinara

RTS pre 2 sata
RTS: Prosečna aprilska neto plata u Srbiji 49.117 dinara
Republički zavod za statistiku saopštio je da je prosečna neto plata isplaćena u Srbiji u aprilu 2018. godine iznosila 49.117 dinara, što je ekvivalentno iznosu od 416 evra, i nominalno je bila veća 6,7 odsto, a realno za 5,5 odsto u odnosu na april prošle godine. Prosečna aprilska bruto... »

Srbija danas otvara poglavlja 13 i 33, šta nam ona donose?

RTS pre 5 sati
RTS: Srbija danas otvara poglavlja 13 i 33, šta nam ona donose?
U Luksemburgu će danas biti održana Međuvladina konferencija na kojoj će Srbija otvoriti još dva poglavlja u pregovorima sa EU: poglavlje 33 – finansijske i budžetske odredbe i poglavlje 13 koje se tiče ribarstva. Delegaciju Srbije će predvoditi ministarka za evropske integracije Jadranka... »

Ministarstvo pravde nema informacije o hapšenju Miše Banane

RTS pre 2 sata
RTS: Ministarstvo pravde nema informacije o hapšenju Miše Banane
Ministarka Nela Kuburović rekla je da Ministarstvo pravde za sada nema informacije o tome da li je, kako su preneli mediji, u Brazilu uhapšen Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana (69), koji važi za bliskog saradnika Darka Šarića. "Sve dok nadležno ministarstvo iz Brazila ne obavesti... »

Oficir pucao u Ministarstvu odbrane Crne Gore

RTS pre 3 minuta
RTS: Oficir pucao u Ministarstvu odbrane Crne Gore
Potpukovnik Vojske Crne Gore E. H. koji je pucao u prostorijama Ministarstva odbrane, uhapšen je, prenela je RTCG. U pucnjavi nema povređenih. Ministarstvo odbrane, kako prenosi RTCG, nije objasnilo da li je E. H. pucao nehotice ili namerno. "Sve okolnosti ovoga događaja utvrdiće nadležni... »

Pritvoreni svi policajci u meksičkom gradu zbog ubistva

RTS pre 37 minuta
RTS: Pritvoreni svi policajci u meksičkom gradu zbog ubistva
Svih 27 pripadnika policijske stanice u meksičkom gradu Okampu pritvoreno je pod optužbom da su umešani u ubistvo kandidata za gradonačelnika Fernanda Anhelesa Huareza (64). Anhelesa Huareza su vatrenim oružjem ubili nepoznati napadači u četvrtak nedaleko od njegovog poseda, preneo je... »

Vučić zahvalio predsedniku Liberije na podršci u slučaju Kosmeta

RTS pre 4 sata
RTS: Vučić zahvalio predsedniku Liberije na podršci u slučaju Kosmeta
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Liberije Žoržom Veom, kome je zahvalio na njihovim stavovima po pitanju Kosova i Metohije, kao i na balansiranom pristupu rešavanju problema u regionu Zapadnog Balkana. Aleksandar Vučić i Žorž Vea su... »

"Pais": Havijeru Solani zabranjen ulazak u SAD

RTS pre 1 sat
RTS: "Pais": Havijeru Solani zabranjen ulazak u SAD
Sjedinjene Američke Države zabranile su ulazak u zemlju Havijeru Solani, bivšem generalnom sekretaru NATO-a i nekadašnjem španskom ministru spoljnih poslova, nakon što je putovao u Iran, jednu od zemalja koju je američki predsednik Donald Tramp stavio na svoju "crnu listu". Havijeru Solani,... »

Sudar u Nišu, povređeno pet osoba

RTS pre 4 sata
RTS: Sudar u Nišu, povređeno pet osoba
Pet osoba, od kojih troje dece, povređeno je jutros u Nišu u sudaru dva putnička automobila. U sudaru je povređeno troje dece i dvojica vozača putničkih automobila, javlja dopisnik RTS-a. Povređeni imaju lakše telesne povrede. Iz Kliničkog centra u Nišu je rečeno da povređeni neće biti... »

Erdoganova pobeda dovela do rasta valute i akcija na turskom tržištu

Nova ekonomija  pre 36 minuta  još 26 povezanih

Jevtić: Srbi su za trajni mir na Kosovu

RTV  pre 3 sata  još 24 povezane

Plate za godinu dana veće 5,5%, javni sektor "jači" od privatnog

Vesti online  pre 8 minuta  još 17 povezanih

Srbija danas otvara dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Press  pre 2 sata  još 16 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.