RTS

Šerbedžija: Mira Furlan je bila prava heroina – ranjiva, a jaka

RTS pre 12 sati
Mira Furlan je bila velika i pravedna žena i jedna od najdivnijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije, rekao je za RTS glumac Rade Šerbedžija, opisujući je kao heroinu koja je pretrpela mnoge udarce, ali ipak izašla kao pobednik. Šerbedžija je o… »

Preminulo 19 pacijenata, zaraženo još 1.709 ljudi

RTS pre 24 sata
Prema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica kovida preminulo još 19 osoba, a zabeleženo je novih 1.709 slučajeva zaraze. Testirano je 10.638 osoba. Na respiratoru je 161 pacijent. 22. 01. 2021. 16:30 Vučić: Borimo se za svaku vakcinu, nadam se… »

Više od pola miliona građana prijavilo se za vakcinu, zaseda Krizni štab

RTS pre 24 sata
Od početka pandemije u martu prošle godine, od kovida-19 u Srbiji su obolele 379.093 osobe, od posledica infekcije preminulo je 3.830 obolelih. 22. 01. 2021. 14:44 Za vakcinaciju se prijavilo više od pola miliona građana Preko portala eUprava do sada… »

Kuda će proći i kada će biti završene prve dve linije beogradskog metroa

RTS pre 6 sati
Izgradnja prve linije beogradskog metroa trebalo bi da počne u novembru, a ta linija, kako je objašnjeno nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za Beogradski metro, počinjaće u Železniku i završavaće se u Mirijevu. Prva linija metroa u… »

Raste broj preminulih u Portugaliji i Velikoj Britaniji, Mađarska kupuje ruske vakcine

RTS pre 24 sata
Prema podacima sa sajta worldometers, broj zaraženih koronavirusom u svetu premašio je 98 miliona, a od posledica bolesti preminulo je više od dva miliona ljudi. Do sada su se oporavila 70.467.972 obolela. Najviše zaraženih i preminulih ima u SAD, a… »

Krivična prijava protiv maloletnika zbog teške krađe

RTS pre 8 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv petnaestogodišnjaka iz Aleksinca zbog sumnje da je izvršio tešku krađu na naročito drzak i opasan način. Sumnja se da je on… »

Krizni štab: Postojeće mere ostaju na snazi, vakcinacija dobro krenula

RTS pre 7 sati
Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba da je vakcinacija krenula dobro i da nema zastoja u isporuci vakcina. Za dva do tri meseca možemo doći do stabilizovane situacije, kaže Tiodorović, dodajući da je… »

Vučić u Kragujevcu sa vladikom Jovanom, država pomaže završetak crkve u Šumaricama

RTS pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, tokom posete Crkvi Svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama, da će država pomoći da se ona završi i da je država već započela pripreme za obeležavanje 80. godišnjice streljanja više od… »

Vremenska prognoza - 23. januar

RTS pre 5 sati
I za vikend toplo u Srbiji. Bićemo na rubu uticaja ciklona sa severa Evrope koji je Britaniji doneo poplave a Skandinaviji orkanski vetar zbog čega su škole u Norveškoj zatvorene, a drumski i morski saobraćaj paralisan. Ovi oblaci samo ponegde će… »

Advokat devojaka o slučaju Aleksić: Ako neko ima neka saznanja, pravi je trenutak da to sada prijavi

RTS pre 5 sati
Denis Bećirić, jedan od advokata devojaka koje su prijavile Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, kaže za RTS da je teško savetovati devojke koje se razmišljaju da li da progovore i da je to odluka lične prirode, ali da je… »

RTS, najnovije vesti »