RTS

Vučić očekuje pritiske na Srbiju zbog "pancira"

RTS pre 2 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija jedina u regionu ima raketni sistem "pancir S2". Kaže da je to odbrambeno oruđe koje čini Srbiju jačom, a vojnu neutralnost "suštinskom", pri čemu snaži političku poziciju. Nema sumnje da će… »

Novi zemljotres potresao Tursku – među mrtvima ima dece, više od 1.000 zgrada urušeno

RTS pre 43 minuta
Najmanje osam osoba, od kojih su troje deca, izgubilo je život u zemljotresu koji je pogodio granicu Turske i Irana. Ima zarobljenih u ruševinama. Evropski mediteranski seizmološki centar saopštio je da je zemljotres jačine 5,7 jedinica Rihtera… »

Temperatura danas i do 18 stepeni, očekuje se pojačan saobraćaj

RTS pre 18 minuta
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i pravo prolećno vreme sa temperaturama koje će se kretati i do 18. podeljka. Vozače očekuju dobri uslovi na putevima. Posle mestimično maglovitog jutra, tokom dana će biti pretežno sunčano, samo na… »

Greškom sa kruzera pustili 23 osobe bez testa na koronavirus, državljani Srbije još čekaju rezultate

RTS pre 2 sata
Sve je više žrtava koronavirusa van Kine. Na kruzeru, gde je virus koji je nosila jedna osoba iz Hongkonga zarazio 600 osoba, i dalje je 11 državljana Srbije. Od očekivanog izlaska naše jedanaestočlane posade, danas gotovo sigurno neće biti ništa… »

Med Majk poginuo pokušavajući da dokaže da je Zemlja ploča

RTS pre 1 sat
Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je napravio sam. Majk je ovim eksperimentom pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna. „Naše misli i molitve usmerene su ka porodici i prijateljima Majka Hjuza tokom ovog teškog… »

Italijan u bolnici u Rijeci, sumnja se na koronavirus

RTS pre 2 sata
U klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizovan je italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji. Zbog sumnje na koronavirus, a prema uputstvima epidemiolške službe, pacijent je smešten u izolaciju. U Italiji 79 ljudi zaraženo… »

Sanders vodi u Nevadi, poručuje da će raditi suprotno od Trampa

RTS pre 3 sata
Senator iz Vermonta Berni Sanders je prema jutrošnjim projekcijama Si-En-Ena odneo pobedu na kokusu demokrata u Nevadi, dok je bivši potpredsednik SAD Džo Bajden na drugom mestu. Si-En-En podseća da je Džo Bajden prema istraživanjima krajem januara… »

Oružni list nije zamenilo oko 500.000 ljudi, novi rok na nišanu

RTS pre 3 sata
Za nešto više od 10 dana ističe rok za preregistraciju oružja, a na stotine hiljada građana Srbije još nije ispunilo tu obavezu. Iz MUP-a podsećaju vlasnike oružja da požure, a u parlament je stigao predlog da se rok pomeri za dve godine – do… »

Tarantino prvi put otac u 57. godini

RTS pre 1 sat
Reditelj i holivudski glumac Kventin Tarantino prvi put je postao otac u 57. godini. Njegova supruga Daniela na svet je donela dečaka. Kako piše The Jerusalem Post, dvadeset godina mlađa izabranica poznate holivudske zvezde porodila se u Tel Avivu. Ona… »

Pronađena pećina – grobnica starosedelaca Kanarskih ostrva

RTS pre 17 minuta
Arheolozi amateri pronašli su mumificirane ostatke 72 starosedeoca Guančija na ostrvu Gran Kanaria. Posmrtni ostaci 62 osobe i 10 novorođenčadi pronađeni su u dolini Gvajadekueon na ostrvu Gran Kanaria, na španskim Kanarskim ostrvima. Arheolog… »

RTS, najnovije vesti »