RTS

Seničić: Tek od 14. maja potpuno popuštanje mera u Grčkoj, turisti sigurno neće morati da sede u smeštaju

RTS pre 1 sat
Granica sa Grčkom zvanično je otvorena. Do kraja maja može da se uđe samo preko graničnog prelaza iz pravca Bugarske i za ulazak je neophodna potvrda o vakcinaciji ili negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata. Direktor Nacionalne asocijacije… »

U svetu 142 miliona zaraženih; studenti i srednjoškolci ponovo na nastavi u Republici Srpskoj

RTS pre 20 minuta
Koronavirusom je do sada širom sveta zaraženo više od 142 miliona ljudi, a 3.033.000 inficiranih je preminulo od kovida 19. Od posledica infekcije oporavilo se 120 miliona zaraženih. 13:05 U Bosni i Hercegovini 387 novozaraženih, preminulo 68 osoba… »

Janković: I mlada osoba može da ima Ahilovu petu, brine podatak da je više obolele dece

RTS pre 3 sata
Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je da to što u bolnicama viđamo više dece pozitivne na koronavirus treba da nas zabrine. Dva su objašnjenja za to, jedan je da virus mutira, a drugo da što je više zaraženih, virus nađe put do… »

Đaci ponovo u klupama, stižu nove količine vakcina

RTS pre 20 minuta
Od početka epidemije od koronavirusa je obolelo 662.368 osoba, a preminula je 5.991. 13:32 Preminula beba zaražena koronavirusom Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, koja je u veoma teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u… »

Stano: Dogovoreno Briselskim sporazumom mora da se primeni

RTS pre 1 sat
Potpisivanjem Briselskog sporazuma, pre osam godine, Beograda i Priština preuzeli su međunarodne obaveze, a sve što je dogovoreno mora biti i primenjeno, kaže portaprol EU Peter Stano. Povodom osme godišnjice od potisivaja Briselskog sporazuma, Peter… »

Preminula beba rođena sa koronavirusom

RTS pre 19 minuta
Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, koja je u veoma teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, nažalost je preminula, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. Kako se… »

Uprava zatvora prebacuje Navaljnog u bolnicu

RTS pre 1 sat
Uprava zatvora u kojem opozicioni ruski lider Aleksej Navaljni služi zatvorsku kaznu od dve i po godine saopštila je da je odlučila da prebaci Navaljnog, koji 19 dana štrajkuje glađu, u zatvorsku bolnicu, javio je Rojters. Zatvorska služba je navela… »

Požarevac, uhapšeni zbog sumnje da su počinili ubistvo

RTS pre 3 sata
Požarevačka policija uhapsila je dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela ubistvo i učestvovanje u tuči. Uhapšeni su Z. M. (1972) i B. M. (1974) iz Požarevca, saopštio je MUP. Kako se sumnja B. M. je sinoć u jednom… »

Naučni test u Britaniji - bivši kovid pacijenti ponovo izloženi virusu

RTS pre 4 sati
Britanski naučnici su organizovali test kojim će bivše kovid pacijente opet izložiti koronavirusu kako bi ispitali imuni odgovor i videli da li će se ljudi ponovo inficirati. Testiranje koje je počelo danas ima cilj da se otkrije da li će se ljudi… »

Udruženje radnika na internetu traži da se obrati parlamentu

RTS pre 31 minuta
Udruženje radnika na internetu u pismu predsedniku parlamenta Ivici Dačiću zatražilo je da prisustvuje i da se obrati poslanicima na sednici Skupštine Srbije na kojoj će se razmatrati vladini predlozi zakona koji se tiču regulisanja naplate poreza… »

RTS, najnovije vesti »