RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Za Plenkovića Srbija i dalje agresor sa kojom želi dijalog

RTS pre 3 sata
RTS: Za Plenkovića Srbija i dalje agresor sa kojom želi dijalog
Hrvatski zvaničnici, koji su prisustvovali komemoraciji jasenovačkih žrtava u Spomen-parku, komentarisali su reakcije srpskog ministra Aleksandra Vulina nakon poruke Zagreba da nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku. Andrej Plenković nije propustio priliku da ponovi da je "Srbija bila agresor na... »

Reagovanja na poruku iz Zagreba o Vulinu

RTS pre 6 sati
RTS: Reagovanja na poruku iz Zagreba o Vulinu
Zabrana ulaska članu Vlade Srbije Aleksandru Vulinu od strane Hrvatske, članice EU, zbog jedne izjave u medijima, predstavlja kršenje najosnovnijih prava na kojima počiva Evropa i ona svakako neće doprineti dobrim odnosima Srbije i Hrvatske koji su tek počeli da se popravljaju, izjavila je... »

Pucnjava u restoranu u Nešvilu – četvoro mrtvih

RTS pre 5 sati
RTS: Pucnjava u restoranu u Nešvilu – četvoro mrtvih
Najmanje četvoro ljudi je ubijeno, a nekoliko je ranjeno kad je napadač otvorio vatru u restoranu u američkom gradu Nešvil, javlja "Foks njuz". Napadač, Travis Reinking star 29 godina, otvorio je vatru u restoranu "Vafl haus", i ubio najmanje četvoro ljudi, nekoliko ranio a zatim pobegao,... »

Vulin: Pokušaj da se ućutka neko ko govori istinu, Srbija će odgovoriti Zagrebu

RTS pre 8 sati
RTS: Vulin: Pokušaj da se ućutka neko ko govori istinu, Srbija će odgovoriti Zagrebu
Povodom saopštenja hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova da do daljeg nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku, ministar odbrane Aleksandar Vulin za RTS kaže da vlastima u Zagrebu smeta to što Srbija govori istinu. Ističe da on neće prestati da govori istinu, te da će Srbija na ovo odgovoriti... »

Dačić: Incident sa zastavom u Jasenovcu bez presedana

RTS pre 2 sata
RTS: Dačić: Incident sa zastavom u Jasenovcu bez presedana
Incident sa zastavom na kojoj je ispisan pozdrav "Za dom spremni" u Jasenovcu, gde je održavana komemoracija povodom stradanja Srba, Jevreja i Roma u jednom od najozloglašenijih koncentracionih logora, bez presedana je u modernoj Evropi, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. "Nigde... »

Eksplozija u Kabulu, 57 mrtvih

RTS pre 3 sata
RTS: Eksplozija u Kabulu, 57 mrtvih
Broj ubijenih u samoubilačkom bombaškom napadu koji je u Kabulu izvela Islamska država porastao je na 57, dok je broj ranjenih povećan na 119, saopštili su avganistanski zvaničnici. Prethodno su lokalni zvaničnici saopštili da je u napadu u avganistanoj prestonici, za koji je Islamska... »

Počasni plotuni povodom Dana Vojske Srbije

RTS pre 1 sat
RTS: Počasni plotuni povodom Dana Vojske Srbije
Sa Savske terase na Kalemegdanu je odjeknula počasna artiljerijska paljba u čast Dana Vojske Srbije. Nakon počasne paljbe, pripadnici Garde su na Trgu Republike u Beogradu izveli egzercir. Dan Vojske Srbije se obeležava 23. aprila, kada je, na Cveti 1815. godine u Takovu podignut Drugi srpski... »

Rasvetljena otmica muškarca, uhapšene dve osobe

RTS pre 4 sata
RTS: Rasvetljena otmica muškarca, uhapšene dve osobe
Zajedničkim operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu rasvetljena je otmica 50-godišnjeg muškarca i uhapšene dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile ovo krivično delo.... »

Makron: Tramp i ja nismo deo klasičnog sistema

RTS pre 0 minuta
RTS: Makron: Tramp i ja nismo deo klasičnog sistema
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je za "Foks njuz", uoči sutrašnjeg dolaska u trodnevnu posetu SAD, da sa šefom Bele kuće ima "veoma poseban odnos" jer su obojica politički "neukrotivi" pošto "nisu deo klasičnog političkog sistema", a povezuje ih borba protiv terorizma i... »

Obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta

RTS pre 6 sati
RTS: Obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta
Dan sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležen je polaganjem venaca i odavanjem počasti kod spomenika žrtvama genocida na Starom sajmištu. Državnu ceremoniju obeležanja Dana sećanja predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i... »

©2018 Netmark d.o.o.