RTS

Mapa preko koje možete pratiti razvoj epidemije koronavirusa

RTS pre 2 minuta
Istraživači sa Univerziteta „Džons Hopkins“ napravili su onlajn mapu koja u realnom vremenu prati razvoj epidemije koronavirusa u Kini i svetu. Broj ljudi koji su preminuli u epidemiji koronavirusa u Kini popeo se na 106, a broj zaraženih takođe… »

Stefanović: Hoćemo da razgovaramo sa vlastima u Crnoj Gori, da se spuste tenzije

RTS pre 3 sata
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je, posle sastanka koji je sinoć sazvao predsednik Aleksandar Vučić sa ljudima zaduženim za bezbednost, da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu. Najavio je da će Vučić… »

Zemljotres u Zagrebu

RTS pre 3 sata
Oko devet sati zemljotres jačine 3,7 jedinica Rihtera pogodio je Zagreb. Podrhtavanje se dogodilo u 8:53, a epicentar potresa bio je 29 kilometara severoistočno od Zagreba, javio je Indeks. Građani javljaju da se potres prilično jako osetio u Svetom… »

Skoplje zbog zagađenja uvelo besplatni javni prevoz

RTS pre 7 sati
Vlada Severne Makedonije usvojila je preporuke i mere zbog visokog nivoa zagađenja vazduha u toj zemljie, uključujući besplatan javni prevoz u glavnom gradu i skraćenje radnog vremena od 11 do 17 časova za trudnice, starije osobe i hronične… »

Mali: Izmene zakona za efikasnije ulaganje u srpsko tržište

RTS pre 2 sata
Izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala biće omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, rekao je u parlamentu ministar finansija Siniša Mali. Izmenama i dopunama Zakona o… »

Plenković smenio ministra zdravlja

RTS pre 2 sata
Hrvatska vlada je potvrdila da je premijer Andrej Plenković razrešio ministra zdravlja Milana Kujundžića, odnosno prihvatio njegovu ostavku nakon niza otkrića o ministrovoj imovini. Andrej Plenković je istakao da je Kujundžić bio fokusiran na… »

Brnabić: Javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto BDP-a

RTS pre 2 sata
Premijerka Ana Brnabić rekla je da je javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto BDP-a. "Srbija je spustila javni dug na ispod 50 odsto BDP-a i on sada iznosi 48,2 odsto BDP-a, što je veliki uspeh", naglasila je Brnabićeva na predstavljanju modernizovanog… »

Novi sistem za oporezivanje, paušalcima već dostavljena rešenja

RTS pre 3 sata
Zahvaljujući modernizovanom sistemu za paušalno oporezivanje preduzetnici od samog početka znaju kolika će im biti poreska obaveza za tekuću, ali i za naredne tri godine, rečeno je na konferenciji "Modernizacija sistema paušalnog oporezivanja". Na… »

Vučić sutra Drvaru i Mrkonjić gradu

RTS pre 4 sata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će posetiti Drvar i Mrkonjić grad. Kako je predviđeno planom posete objavljenom na sajtu Predsedništva, u Drvaru će Vučić prisustvovari otvaranju filijale Komercijalne banke, obići će Dom zdravlja u… »

Pritisnut dokazima, bivši belgijski kralj priznao očinstvo

RTS pre 5 sati
Kralj Albert II, koji je pod čudnim okolnostima 2013. godine abdicirao u korist sina Filipa, zvanično je priznao posle dobijenih rezultata DNK analize, da je biološki otac umetnice Delfine Bel. Delfine Bel, rođena tokom vanbračne afere kralja Alberta… »

RTS, najnovije vesti »