RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

MSP o srpskim radnicima privedenim u Slovačkoj

RTS pre 12 sati
RTS: MSP o srpskim radnicima privedenim u Slovačkoj
Povodom privođenja grupe od 23 državljana Srbije u slovačkom gradu Šali, Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u informativnom razgovoru u Medvedovu utvrđeno da dve srpske državljanke ne poseduju važeće putne isprave i one su zadržane u Prihvatnom centru, a svima je dat rok od... »

Vulin: Srbija ima modernu i snažnu vojsku sposobnu da odbrani zemlju

RTS pre 17 sati
RTS: Vulin: Srbija ima modernu i snažnu vojsku sposobnu da odbrani zemlju
Srbija ostaje na poziciji vojne neutralnosti za šta joj je neophodna snažna i moderna vojska, rekao je za RTS ministar odbrane Aleksandar Vulin i pozvao građane da dođu u petak u Batajnicu i vide svoju vojsku. "Videćemo modernu i snažnu vojsku koja je profesionalno sposobna da odbrani zemlju.... »

Ljajić o "Agrokoru": Ipak je "požar" u Hrvatskoj

RTS pre 10 sati
RTS: Ljajić o "Agrokoru": Ipak je "požar" u Hrvatskoj
Nema naznaka da bi neki od 11.000 radnika "Agrokorovih" firmi u Srbiji mogli da ostanu bez posla, kaže u intervjuu za "Dojče vele" ministar trgovine Rasim Ljajić. Zainteresovani smo i za ispunjavanje obaveza prema dobavljačima, kaže Ljajić. U sredu je u Beogradu bio poverenik hrvatske Vlade za... »

Puđdamon preti otcepljenjem, Madrid pokreće suspenziju autonomije Katalonije

RTS pre 14 sati
RTS: Puđdamon preti otcepljenjem, Madrid pokreće suspenziju autonomije Katalonije
Lider Katalonije Karles Puđdamon upozorava da bi regionalni parlament mogao da glasa o usvajanju formalne deklaracije o nezavisnosti – ako Madrid nastavi sa "represijom", odnosno suspenzijom njene autonomije. Španska vlada je za subotu zakazala sednicu na kojoj će pokrenuti član 155 španskog... »

Izetbegović: Moj otac Alija ostavio BiH Erdoganu u amanet

RTS pre 8 sati
RTS: Izetbegović: Moj otac Alija ostavio BiH Erdoganu u amanet
Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da je njegov pokojni otac Alija pre smrti sadašnjem predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu poverio ulogu svojevrsnog tutora BiH. Oštra reakcija predsednika RS Milorada Dodika. Bakir Izetbegović rekao je... »

Najprofitabilniji NIS, najveći gubitaš "Srbijagas"

RTS pre 12 sati
RTS: Najprofitabilniji NIS, najveći gubitaš "Srbijagas"
Najveća kompanija u 2016. godini je Elektroprivreda Srbije, najprofitabilnija je NIS, kompanija sa najboljim rejtingom je "Bambi" iz Požarevca, a sa najvećim ukupnim gubitkom je "Srbijagas", podaci su Agencije za privredne registre na osnovu redovnog godišnjeg izveštaja. Ružica Stamenković iz... »

Putin: EU sama pokrenula separatiste u Evropi podrškom Kosovu

RTS pre 9 sati
RTS: Putin: EU sama pokrenula separatiste u Evropi podrškom Kosovu
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su države članice Evropske unije podrškom Kosovu same pokrenule rast separatističkih težnji u Evropi. Sada su se (države članice EU) same našle na udaru, kao u slučaju Katalonije, rekao je Putin, prenosi Tas. "Kada je u pitanju situacija u... »

Udes kod Feketića, poginula dva pripadnika Vojske Srbije

RTS pre 10 sati
RTS: Udes kod Feketića, poginula dva pripadnika Vojske Srbije
Potpukovnik Vojske Srbije i jedno civilno lice na službi, poginuli su u jednom od udesa koji se dogodio kod Feketića. Desetar, koji je upravljao vozilom, životno ugrožen. U saobraćajnoj nesreći koja se oko 7.45 dogodila na auto-putu Subotica - Novi Sad poginuli su potpukovnik Vojske Srbije... »

Skot: Lazarević kao profesor – pitanje za srpski narod i vladu

RTS pre 10 sati
RTS: Skot: Lazarević kao profesor – pitanje za srpski narod i vladu
Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot rekao je, povodom pisanja medija da će general Vladimir Lazarević koji je osuđen pred Haškim tribunalom za ratne zločine, biti predavač na Vojnoj akademiji, da ne zna detalje. "To je više pitanje za narod i vladu Srbije, da li smatraju da osuđeni ratni... »

Sremska Mitrovica, zaplenjene 4,4 tone duvana

RTS pre 14 sati
RTS: Sremska Mitrovica, zaplenjene 4,4 tone duvana
Policija u Sremskoj Mitrovici, u saradnji s poreskom policijom, zaplenila je 4,4 tone rezanog duvana i duvana u listu. Kako se navodi, policija je tokom pretresa privatne kuće na području grada, pronašla u pomoćnim prostorijama 4,24 tone duvana u listu, više od 129 kilograma rezanog duvana,... »

©2017 Netmark d.o.o.