RTS

Prekid primirja Izraela i Hamasa – vazdušni udari na ciljeve u Gazi

RTS pre 1 sat
Izraelska vojska je pokrenula vazdušne udare na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze. To je bio odgovor na zapaljive balone ispaljene sa te palestinske teritorije na izraelska polja, koji su izazvali požare. Time je prekinuto primirije postignuto 21. maja… »

Od danas važe nove mere, nastavlja se vakcinacija na više od 220 punktova

RTS pre 2 sata
Zbog stabilnije epidemijske situacije počinje novo popuštanje mera. Ta odluka odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave, maturske svečanosti. Od početka pandemije registrovano je 715.147 slučajeva, od… »

Peskov: Odnosi SAD i Rusije lošiji i od vremena Hladnog rata

RTS pre 1 sat
Rusija smatra da su odsustvo komunikacije i trenutno najlošiji odnosi između Moskve i Vasingtona, još od vremena Sovjetskog Saveza, ozbiljan problem u trenutku rastućih izazova od potencijalnih regionalnih sukoba u svetu. Portparol Kremlja Dmitrij… »

Leto hvata zalet - više sunca i toplije

RTS pre 3 sata
Danas širom zemlje sunčano i toplo. Poneki kratkotrajni poslepodnevni pljusak moguć je samo na istoku i jugoistoku zemlje. Ujutro temperatura od 9 do 15, tokom dana od 24 stepena do 29 stepeni. U Beogradu tokom čitavog dana pretežno sunčano… »

Evropska unija i SAD jačaju saradnju, najavljuju pojačanu aktivnost na Zapadnom Balkanu

RTS pre 1 sat
Na samitu u Briselu, Evropska unija i SAD su se dogovorile da će intenzivirati saradnju u brojnim globalnim pitanjima, među kojima je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, i udruženi angažman na Zapadnom Balkanu, što uključuje i dijalog… »

Odalović za RTS: Kurtijeva izjava je za dnevnu upotrebu, napravio je štetu potrazi za nestalima

RTS pre 24 minuta
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je za RTS da je uvreda koju je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti uputio na njegov račun samo pokazatelj da Priština ne želi da se bavi pitanjem nestalih lica na KiM… »

Energetski efikasne ajkule – kako se kreću sivi grebenasti morski psi

RTS pre 25 minuta
Istraživači su otkrili da su sivi grebenasti morski psi u Francuskoj Polineziji sposobni da uštede energiju dok plivaju uzvodno. Stručnjaci sa Međunarodnog univerziteta u Floridi otkrili su da ajkule, koje nastanjuju teritoriju oko atola Fakarava… »

Meril Strip bila u depresiji tokom snimanja filma „Đavo nosi Pradu“

RTS pre 43 minuta
Jedna od najzanimnjivijih uloga tokom karijere duge 45 godina, za Meril Strip svakako je ona u ostvarenju „Đavo nosi Pradu". Ipak, kako je glumica nedavno priznala, kroz taj angažman prošla je „mukotrpno". Glumica je uoči petnaestogodišnjice… »

Savo Milošević novi trener Olimpije

RTS pre 1 sat
Srpski stručnjak Savo Milošević novi je trener fudbalera ljubljanske Olimpije koja je odlučila da okonča saradnju sa dosadašnjim trenerom Goranom Stankovićem, javljaju beogradski i slovenački mediji. Kako navodi ljubljanski portal 24ur, bivši… »

Partizan ispratio veslače na pripreme, pa za Tokio

RTS pre 36 minuta
Veslački klub Partizan, u pisustvu predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, potpredsednika Žarka Zečevića i generalnog sekretara Đorđa Višackog, pomoćnika ministra sporta Darka Udovičića, ispratio je olimpijce na Olimpijske… »

RTS, najnovije vesti »