RTS

Vazdušni napadi SAD u istočnoj Siriji, poginulo najmanje 17 osoba

RTS pre 4 minuta
U američkim vazdušnim udarima u istočnoj Siriji poginulo je najmanje 17 osoba, saopštili su sirijski izvori. S druge strane, pripadnik proiranske milicije rekao je za AP da je nastradao jedan njihov član a da je nekoliko ranjeno. Pentagon je… »

Srbija druga u Evropi i peta u svetu po broju vakcinacija na milion stanovnika, Krizni štab doneo nove mere

RTS pre 23 minuta
Od početka pandemije u Srbiji je zabeležen 449.901 slučaj zaraze koronavirusom, a od posledica infekcije preminulo je 4.398 obolelih. Procenat smrtnosti je 0,98 odsto. Do sada je testirano 2.903.450 uzoraka. Održana je sednica Kriznog štaba i donete… »

Tradicija je predavanje vatre a ne obožavanje pepela

RTS pre 40 minuta
Dvadeset šesti februar je Dan Narodne biblioteke Srbije. Povodom praznika jedne od naših najvažnijih kulturnih ustanova prenosimo današnje obraćanje novog upravnika biblioteke Vladimira Pištala. Današnja zgrada Narodne biblioteke Srbije otvorena je… »

Danas vedro i natprosečno toplo, u subotu osetniji pad temperature

RTS pre 4 sati
U Srbiji će danas biti vedro i toplo, uz temperature iznad proseka za ovo doba godine. Vreme će danas u Srbiji biti sunčano i natprosečno toplo - maksimalna dnevna temperatura će dostići 21 stepen. Samo ujutru u nižim predelima i duž rečnih… »

Drecun: Lajčak gurnuo u stranu ZSO, pojavljuje se priča o non pejperu po ko zna koji put

RTS pre 47 minuta
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da je optimizam Miroslava Lajčaka o napretku razgovra Beograda i Prištine zasnovan na pogrešnim činjenicama i pogrešnom shvatanju stvari. Predsednik Srbije Aleksandar… »

Počela vakcinacija u Južnoj Koreji, Brazil se suočava sa tri puta zaraznijim sojevima korone

RTS pre 47 minuta
Koronavirusom je u svetu do sada zaraženo više od 113,5 miliona ljudi, a od posledica infekcije je preminulo 2.519.000. Oporavilo se 89 miliona inficiranih pacijenata. 09:13 Kraljica Elizabeta pozvala Britance da prime vakcinu Britanska kraljica… »

Trojke na snimanju „Dare iz Jasenovca": Luka je i spavao na setu, ali je bio najspremniji za saradnju

RTS pre 23 minuta
Nakon svetske televizijske premijere filma „Dara iz Jasenovca", u centru pažnje višemilionskog gledališta je Biljana Čekić koja je glumačkim umećem, u ulozi devojčice Dare, osvojila brojne komplimente. Najviše simpatija publike, bez sumnje… »

Za rezidbu voća plaća se i 600 dinara po satu, ali rezača nema

RTS pre 47 minuta
Širom Srbije u voćnjacima je u toku zimska rezidba. Taj posao je dobro plaćen, ali stručnih i iskusnih rezača u čačanskom kraju ima veoma malo. Više od dve decenije voćar Miloš Mitrović pored uzgoja jabuke bavi se i orezivanjem voća. Podučava… »

Naučnici otkrili „super biljku“ koja upija zagađenje iz vazduha

RTS pre 2 sata
Žbunasti varijetet polegle dunjarice najbolje je zasaditi pored prometnih saobraćajnica, a postoje i biljke koje doprinose da se zgrade brže hlade ili štite od poplave. Grmolika polegla dunjarica, dlakavih listova je „super biljka“ koja može… »

Kursna lista za 26. februar

RTS pre 1 sat
Zvanični srednji kurs: 117,5751. KURSNA LISTA BR.37 ZA DEVIZE FORMIRANA NA DAN 26.02.2021. GODINE OZNAKA VALUTE ŠIFRA VALUTE NAZIV ZEMLjE VAŽI ZA KUPOVNI KURS PRODAJNI KURS USD 840 SAD 1 96,4396 97,0200 TRY 949 Turska 1 12,9470 13,0250 SEK 752 Švedska… »

RTS, najnovije vesti »