RTS

Smiruju se protesti u SAD, ali ne jenjava ogorčenje zbog smrti Džordža Flojda

RTS pre 50 minuta
Desetu noć zaredom građani su izašli na ulice širom SAD zbog smrti nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umro dok mu je policajac držao nogu na vratu. Protesti su mnogo mirniji nego prethodnih dana i beleže se sporadični incidenti… »

Brazil treći na svetu po broju umrlih, hoteli u Egiptu pripremaju se za turiste

RTS pre 50 minuta
Koronavirusom je u svetu zaraženo više od 6,7 miliona ljudi, pokazuju podaci sa sajta worldometer. Od posledica zaraze do sada je preminulo 393,224 osobe, a oporavilo se više od 3,2 miliona. Najteža situacija je u SAD, gde je obolelo više od 1,9… »

U ponoć ističe rok za prijavljivanje za pomoć od 100 evra

RTS pre 2 sata
Rok za prijavljivanje građana za državnu pomoć u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti ističe u ponoć. Građani Srbije koji se nisu prijavili za jednokratnu novčanu pomoć mogu to da učine još danas pozivom na broj 0800/101-100 ili putem… »

Šta poručuju Brnabićeva i Fabrici Prištini i čemu se nadaju od Lajčaka

RTS pre 1 sat
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će Priština povući sve odluke koje znače odsustvo ekonomske saradnje, dok je šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici naveo da je Brisel u potpunosti posvećen tome da dođe do sveobuhvatne… »

RIK proglasio listu "Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana"

RTS pre 1 sat
Republička izborna komisija proglasila je listu "Sergej Trifunović – Pokret slobodnih građana". Prvi na listi je Sergej Trifunović, drugi Pavle Grbović, a među prvih deset su i funkcioneri tog pokreta Petar Miletić, Natan Albahari, Janko… »

Održana litija u Baru

RTS pre 5 sati
Sinoć je u Baru održana litija posle večernje službe u hramu Svetog Jovana Vladimira. Litiji je prisustvovalo više stotina građana, a predvodili su je sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske. Od prvog juna omogućeno je okupljanje građana na… »

Snažno nevreme pogodilo Banjaluku, vetar obarao stabla

RTS pre 1 sat
Banjaluku je sinoć oko ponoći pogodilo olujno nevreme. Snažan vetar obarao je stabla, a vatrogasci i gradske komunalne ekipe otklanjaju posledice nevremena. Prema prvim podacima, snažan vetar oborio je najmanje pet stabala u gradskim drvoredima na… »

Podignuta optužnica protiv osumnjičenih za napad na advokata i sudiju

RTS pre 2 sata
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv dvojice osumnjičenih za napad na advokata Gorana Petronijevića (60) i bivšeg sudiju Vrhovnog kasacionog suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića (70)… »

Grčka otvara granice sredinom juna, srpski turisti dobrodošli

RTS pre 3 sata
Grčke planira da 15. juna otvori granice za državljane 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija, rekao je ambasador Grčke u Beogradu Jorgos Dijakofotakis tokom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Jorgos Dijakofotakis je rekao da… »

Avdulah Hoti – britanski student, američki čovek

RTS pre 3 sata
Zanimljiva politička situacija u Prištini. Sastavljena je nova vladajuća većina, ali novom prvom čoveku vlade niko nije predao dužnost. Kurti je naposletku ipak izašao iz svoje kancelarije, ali tvrdi da i dalje ne priznaje novu vladu i da je on… »

RTS, najnovije vesti »