RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Preinačena odluka, Milan može da se takmiči u Ligi Evrope

RTS pre 4 sata
RTS: Preinačena odluka, Milan može da se takmiči u Ligi Evrope
talijanski fudbalski gigant Milan ipak će se takmičiti ove sezone u Ligi Evrope, nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) usvojio žalbu na jednogodišnju suspenziju UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Uefa je prošlog meseca saopštila da Milan nije ispunio zahteve... »

Izložba o Ruskinji Gali, Dalijevoj životnoj inspiraciji

RTS pre 4 sata
RTS: Izložba o Ruskinji Gali, Dalijevoj životnoj inspiraciji
U Barseloni je otvorena izložba o Gali - muzi Salvadora Dalija, koja je, kako ocenjuju analitičari, imala ključnu ulogu u njegovoj umetnosti kojom je obeležio 20. vek. Predmeti iz zaostavštine Dalijeve supruge prvi put su izloženi javnosti kao i deo bogatog opusa jednog od najznačajnijih... »

Vučić: Šah uči životu, potrebno raditi na popularizaciji

RTS pre 6 sati
RTS: Vučić: Šah uči životu, potrebno raditi na popularizaciji
Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da je u Srbiji potrebno više viteštva nego ikada ranije, više šahista koji planiraju, predviđaju, anticipiraju, jer šah uči brže nego bilo koja druga igra o životu, a ako se dobro igra šah lakše se pobeđuje i prevazilaze problemi. Vučić je,... »

I Botas produžio ugovor sa Mercedesom

RTS pre 7 sati
RTS: I Botas produžio ugovor sa Mercedesom
Vozač Formule 1 Valteri Botas produžio je ugovor sa Mercedesom do kraja 2019. godine, samo dan nakon što je to učinio timski kolega Luis Hamilton, saopštio je nemački tim. Mercedes je već sada obezbedio tandem za narednu sezonu, sa opcijom da 28-godišnji Botas još jednu godinu bude sa... »

Enjedi: Vratile su se vrednosti sedamdesetih

RTS pre 9 sati
RTS: Enjedi: Vratile su se vrednosti sedamdesetih
Teško je u ovom veštačkom, visokotehnološki kontrolisanom svetu održati nežnost i intimnost života, to je nešto o čemu ne govorimo, a zbog čega svakodnevno patimo, kaže mađarska rediteljka Ildiko Enjedi, koja boravi na Paliću u svojstvu predsednice žirija 25. Festivala evropskog filma... »

Kalinić odbio medalju sa Mundijala

RTS pre 9 sati
RTS: Kalinić odbio medalju sa Mundijala
Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić odbio je da uzme srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva, nakon što je izbačen iz reprezentacije tokom turnira u Rusiji. Selektor Zlatko Dalić i svi igrači odlučili su da i Kalinić dobije medalju, iako je izbačen iz ekipe zbog odbijanja da uđe u igru protiv... »

Najstariji pisani trag „Odiseje”

RTS pre 10 sati
RTS: Najstariji pisani trag „Odiseje”
Antička ploča sa trinaest urezanih stihova iz „Odiseje” pronađena u Olimpiji, na Peloponezu, mogla bi da predstavlja dosad najstariji pisani trag Homerovog epa, saopštilo je grčko Ministarstvo kulture. Prema prvim procenama arheologa, tabla od pečene gline datira iz trećeg veka nove ere,... »

Istraga o pranju novca u Nemačkoj, zaplenjeni objekti arapskog klana

RTS pre 12 sati
RTS: Istraga o pranju novca u Nemačkoj, zaplenjeni objekti arapskog klana
Nemačka policija konfiskovala je 77 objekata, vredna oko 10 miliona evra u vlasništvu arapskog klana u okviru istrage o pranju novca. Istraga, naime, potiče još od 2014. kada je u pljački banke u Berlinu ukradeno oko devet miliona evra. Četiri člana arapskog klana starosti 18 do 20 godina... »

Vremeplov (20. jul 2018)

RTS pre 12 sati
RTS: Vremeplov (20. jul 2018)
Nacionalni praznik Kolumbije. 1304. - Rođen Frančesko Petrarka, italijanski književnik (Areco, 20. 07. 1304 - Arkva, 18. 07. 1374) 1785. - Rođen Josif Rajačić, mitropolit i arhiepiskop karlovački, episkom Dalmatinski i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (Lučani, 20. 07. 1785 - Sremski... »

Gledaoci reporteri (20. jul 2018)

RTS pre 12 sati
RTS: Gledaoci reporteri (20. jul 2018)
Podsećamo Vas da i Vi možete biti naš gledalac reporter, ali molimo Vas da uz fotografiju pošaljete i svoje ime i prezime. Interesantnu fotografiju ili kraći filmski zapis možete nam slati elektronskom poštom. Imejl adrese su: webdesk@rts.rs i gledalacreporter@rts.rs Takođe, fotografije i... »

©2018 Netmark d.o.o.