RTS » Vesti dana

http://www.rts.rs

RTS

Če u Kragujevcu, posle šest decenija

RTS pre 22 sata
RTS: Če u Kragujevcu, posle šest decenija
Izložba "Če u Kragujevcu" je fenomenološko umetničko-istorijski osvrt na dan koji je Če Gevara proveo u Kragujevcu, 14. avgusta 1959. godine, ali i doslovno ponavljanje putanje koje je on, tog dana, napravio u krugu kulture Kragujevca - od "Zastavinog muzeja" do Spomen-parka "Kragujevački... »

Pregovori o Bregzitu – ćorsokak, tvdoglavost i tango

RTS pre 1 dan
RTS: Pregovori o Bregzitu – ćorsokak, tvdoglavost i tango
Britanski ministar zadužen za pregovore sa Evropskom unijom o Bregzitu Dominik Rab izjavio je da je uveren da će biti učinjen napredak i na kraju biti postignut sporazum. "Nastavljamo pregovore u dobroj veri, pokušavamo i dobićemo najbolji mogući sporazum, mada smo spremni za sve opcije...... »

Sorosova fondacija tužila Mađarsku

RTS pre 1 dan
RTS: Sorosova fondacija tužila Mađarsku
Fondacija Otvoreno društvo, čiji je osnivač milijarder i filantrop Džordž Soros, saopštila je da je podnela tužbe Evropskom sudu za ljudska prava i mađarskom Ustavnom sudu zbog nedavno usvojenih zakona u Mađarskoj, usmerenih protiv civilnih organizacija koje rade sa izbeglicama i... »

Nela Kuburović sa novom direktorkom UNICEF-a u Srbiji

RTS pre 21 sat
RTS: Nela Kuburović sa novom direktorkom UNICEF-a u Srbiji
Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se sa novom direktorkom UNICEF-a u Srbiji Ređinom De Dominićis sa kojom je razgovarala o dosadašnjoj uspešnoj, ali i budućoj saradnji UNICEF-a i Ministarstva pravde. Dominićis je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost Ministarstvu pravde što kontinuirano... »

Plutao 49 dana okeanom, ajkula kružila, on čitao Bibliju

RTS pre 24 sata
RTS: Plutao 49 dana okeanom, ajkula kružila, on čitao Bibliju
Indonežanski tinejdžer Aldi Novel Adilang preživeo je 49 dana sam na Pacifičkom okeanu nakon što je oluja njegovu malu drvenu barku otkinula sa vezova i poslala na putovanje duže od 2.500 kilometara, a konačno je spasen u blizini ostrva Guam, američke teritorije u Pacifiku. AP navodi da je... »

Na Makalisterov izveštaj podneto 239 amandmana

RTS pre 19 sati
RTS: Na Makalisterov izveštaj podneto 239 amandmana
Poslanici Evropskog parlamenta podneli su 239 amandmana na ovogodišnji nacrt izveštaj Dejvida Makalistera o Srbiji. Amandmani se u najvećoj meri odnose na vladavinu prava u Srbiji, odnose sa Rusijom i dijalog sa Kosovom. I ove godine hrvatski poslanici podneli su veliki broj tzv "bilateralnih... »

Sud suspendovao predsednika Moldavije

RTS pre 23 sata
RTS: Sud suspendovao predsednika Moldavije
Ustavni sud Moldavije privremeno je suspendovao predsednika Igora Dodona i onemogućio ga da obavlja svoje dužnosti zbog odbijanja da imenuje nove ministre. Ta odluka usledila je kada je Igor Dodon, inače proruski nastrojen, odbio da imenuje ministre za zdravlje i poljoprivredu jer, kako je rekao,... »

Očekuju se vlažni putevi, bez zadržavanja na prelazima

RTS pre 1 dan
RTS: Očekuju se vlažni putevi, bez zadržavanja na prelazima
Vozače očekuje pravi jesenji dan s nižim temperaturama, kao i najavljenim padavinama i jakim olujnim vetrom, što će doneti više vode na putevima širom zemlje. Očekuju se i povećan broj aktiviranih klizišta i česta pojava odrona, najviše na Dunavskoj, Drinskoj i Ibarskoj magistrali,... »

Japanski pasoš najvredniji, srpski na 36. mestu

RTS pre 18 sati
RTS: Japanski pasoš najvredniji, srpski na 36. mestu
Agencija „Henli end partners“ tradicionalno je objavila spisak najvrednijih pasoša na svetu prema broju zemalja u koje omogućavaju „slobodan ulazak“. Vodeću poziciju preuzeo je Japan, čiji državljani mogu da putuju u 189 zemalja sveta bez vize ili je dobijaju na aerodromu. Slede... »

Obnova Lazarevog grada u Kruševcu

RTS pre 23 sata
RTS: Obnova Lazarevog grada u Kruševcu
Naredne četiri godine trajaće obnova stare srpske prestonice, koja je upravo počela, a za prvu fazu novac su obezbedili Ministarstvo kulture i Grad Kruševac. Četiri decenije nakon poslednjeg istraživanja u drevnom kompleksu kruševačkog grada, ponovo su se okupili arheolozi i konzervatori... »

Jutros ponegde prizemni mraz, tokom dana sunčano i hladno

Glas Zapadne Srbije  pre 6 sati  još 17 povezanih

Porodilje u regionu primaju najmanje 300 evra mesečno

Kamatica  pre 4 sata  još 15 povezanih

Uhapšen sa 2,4 kg marihuane u gepeku

RTV  pre 2 sata  još 17 povezanih

Brnabićeva na prijemu kod Trampa: Zahvalila sam mu za novo razumevanje Srbije

Večernje novosti  pre 5 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.