RTS

Miloš Biković promoter Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu

RTS pre 15 sati
Najpopularniji srpski glumac Miloš Biković biće promoter Svetskog prvenstva u boksu, koje će se naredne godine održati u Beogradu. Biković, koji je ostvario zapaženu karijeru i u Rusiji, sastao se s predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom… »

Buba „tenk“ – nju briga i ako je automobil pregazi

RTS pre 16 sati
Dijabolična oklopnjača ima veoma prigodno ime jer, iako je svega par centimetara dugačka, ima jedan od najtvrđih oklopa na svetu i može da preživi da je pregazi automobil. Novo istraživanje pokazalo je da njihovi oklopi kriju dvosturku tajnu –… »

Brojevi ne lažu – Srbija zavolela NBA, a NBA zavoleo Denver zbog Jokića

RTS pre 16 sati
Košarkaš Denvera Nikola Jokić imao je ogroman uticaj na gledanost NBA lige, a pogotovo Denver nagetsa, pre svega se tu misli na srpske navijače i ljubitelje košarke. "Muškarci lažu, žene lažu, ali brojke ne lažu", popularna je fraza koja se… »

Duduk, frula, šupeljka... svirale naše nasušne u Etnografskom muzeju

RTS pre 17 sati
Svirajka, sviralče, sviravka, frula, dvojnice, dvogrle svirale dvojanke, cevare, covare, duduk, šupeljka, diple, ćurlik, kaval, zurle – samo su neke od svirala koje se mogu videti na aktuelnoj izložbi u Etnografskom muzeju u Beogradu. Zbirka… »

Šta je problem Luke Jovića – Real Madrid ili Luka Jović

RTS pre 17 sati
Da li je "srpski Falkao" zaboravio za 365 dana kako se tresu mreže i koliko mu u tome pomaže Real Madrid? Da li je problem Luke Jovića Real Madrid, ili je Luka Jović problem Real Madrida? Na kraju, da li je Lukin problem Jović, a Realov – Real… »

Kako Srbi čuvaju od zaborava Grigorija Božovića, kosovskog Andrića

RTS pre 17 sati
Srbi sa Kosova i Metohije, odlučnost u opstanku na zemlji pradedova pronalaze i u delima Grigorija Božovića iz Ibarskog Kolašina, značajnog srpskog pisca između dva rata. Rođen je u kući prote Vukojla pre 140 godina, nadomak srednjovekovnog… »

Ronaldo propušta duel sa Barselonom, pozitivan i na drugom testu

RTS pre 19 sati
Igrač Juventusa Kristijano Ronaldo i dalje je pozitivan na koronavirus. On je 13. oktobra saznao da je zaražen, a i novi test je bio pozitivan. Tako da je gotovo sigurno da će propustiti duel Lige šampiona naredne srede sa Barselonom. Portugalski… »

Izložba "Rukopis, vreme, trag" u šabačkoj biblioteci

RTS pre 18 sati
Povodom rođendana Biblioteke šabačke, u holu zdanja postavljena je izložba "Rukopis, vreme, trag" autorke Sonje Bokun Đinić, koja je originalnim rukopisima poznatih ličnosti dočarala njihovo divljenje prema hramu knjige i utiske zapečaćene u… »

Uzalud "hajp" navijača Liverpula, Vidić je najbolji štoper u istoriji Premijer lige

RTS pre 19 sati
Iako se često u poslednje vreme na Ostrvu potenicira da je Virdžil van Dajk najbolji defanzivac koji je igrao u Premijer ligi, ljubitelji fudbala koji su učestvovali u velikoj anketi imaju drugačiji stav - najbolji štoper koji je "čistio" po… »

Ptice Ovčarsko-kablarske klisure dobijaju lične karte

RTS pre 18 sati
Na prostoru Ovčarsko-kablarske klisure, zaštićenog međunarodno značajnog područja za ptice, svake jeseni održava se kamp prstenovanja ovih životinja. Zato su ovih dana na terenu istraživači Društva za zaštitu i proučavanje ptica. Ovih dana su… »

RTS, najnovije vesti »