Balkan

Srbija može do "Turskog toka"

RTV pre 7 sati
RTV: Srbija može do "Turskog toka"
BEOGRAD - Srbija se može povezati sa gasovodom koji do Turske ide preko Crnog mora, izjavio je za "Večernje novosti" predsednik "Gasproma" Aleksej Miler. Projekat "Turski tok" pretpostavlja izgradnju dva kraka gasovoda iz Rusije do Turske, preko Crnog mora, rekao je on i dodao da će sa prvog... »

Hoće li se polumesec naći na crnogorskoj zastavi?

Vesti online pre 8 sati
Više bošnjačkih organizacija iz dijaspore pokrenulo je inicijativu da se Njegošev "Gorski vijenac" i djelo Danila Kiša "Peščanik" zabrane za izučavanje u školama s obrazloženjem da se radi o "nacionalističkim delima prema islamu i muslimanima", a traže i da se ukine Njegoševa nagrada.... »

Ko od majke rođen: Mladić bez odeće prošetao centrom Mostara

Blic pre 10 sati
Potpuno go muškarac iznenadio je sinoć mnoge građane na kružnoj raskrsnici u Mostaru. Hodajući sredinom ulice, uz odeću koju je skinuo sa sebe zbunio je mnoge prolaznike. Za sada se ne zna razlog ovog „podviga“. Mladić je uglavnom, nakon nekog vremena, otišao sa „pozornice“.... »

Na ruskom pobeđuje Ruse: Irena Madžgalj osvetlala obraz građanima Bijelog Polja

Večernje novosti pre 38 minuta
Postala apsolutni pobednik Međunarodne olimpijade u Moskvi; Zahvalna mentoru Rasimu Kasumoviću i razrednoj Snežani Obradović. UČENICA trećeg razreda Srednje stručne škole u Bijelom Polju, Irena Madžgalj, zadivila je svojim znanjem ruskog jezika i usred Rusije nekoliko puta pobedila i... »

Ceo svet priča o "termos-košnici": Inovatori iz Trebinja ostvaruju uspeh sa kreativnim idejama

Večernje novosti pre 1 sat
Dragan Spaić osvojio medalje na sajmovima u Kini i Skoplju; Borko Babalj nagrađen za izum "naočari bez okvira i drške" TREBINjSKI inovatori širom sveta ostvaruju uspeh sa svojim kreativnim idejama, a Dragan Spaić i Borko Babalj su na poslednjim sajmovima inovacija, u kineskom gradu Fošanu i u... »

Sarajevo zagađeno kao Peking

Večernje novosti pre 8 sati
"Sarajevo i Peking su rame uz rame po kvalitetu vazduha, brojke govore za sebe", piše u opisu tvita Američke ambasade u BiH. Američka ambasada u Bosni i Hercegovini objavila je na "Tviteru" skalu zagađenosti vazduha u Sarajevu i Pekingu koja pokazuje da je vazduh u Sarajevu gotovo isti kao u... »

CG: Smanjen broj kriminalnih grupa

Večernje novosti pre 8 sati
U Crnoj Gori trenutno deluje 11 kriminalnih grupa, čija je osnovna delatnost međunarodni šverc kokaina, pokazale su poslednje procene bezbednosnih službi. U Crnoj Gori trenutno deluje 11 kriminalnih grupa, čija je osnovna delatnost međunarodni šverc kokaina, pokazale su poslednje procene... »

Žale se na probleme sa migrantima: Protest više hiljada ljudi u Bihaću (video)

Večernje novosti pre 9 sati
Migranti ne mogu biti smešteni u gradu, već se moraju izmestiti van gradskog područja, moraju im se obezbediti uslovni i ograđeni prostori, gde će oni biti pod kontrolom, a građani Bihaća živeti normalan život, rekao je Ramić. Nekoliko hiljada građana Bihaća okupilo se večeras na... »

Bihać pod opsadom: Nastavljaju se protesti zbog najezde migranata, specijalci preplavili ulice!

Kurir pre 8 minuta
Specijalna jedinica Federalne uprave policije spremna je da "spreči bilo kakvu eskalaciju" na području Bihaća, a u jeku subotnjih protesta s blokadom autobuske stanice da bi se sprečio dozalak novih migranata. Građani Bihaća juče su privremeno blokirali magistralni put i autobusku stanicu... »

Književnik u minskom polju

Al Jazeera pre 44 minuta
Prvu minu je deaktivirao sa 17 godina, a uprkos fakultetskoj diplomi i objavljenoj zbirci poezije, Sead Vrana i danas čisti BiH od eksplozivnih sredstava. Bilo mu je samo 16 kada je ratni oganj počeo proždirati njegov grad. S akustičnom gitarom koju je našao u napuštenom stanu i nadrealnim... »

©2018 Netmark d.o.o.