Balkan

Dodik: SPC najsnažniji deo identiteta srpskog naroda /video/

Sputnik pre 22 minuta
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je, posle sastanka patrijarha srpskog Porfirija sa rukovodstvom Republike Srpske i predstavnicima pojedinih političkih partija, da je Srpska pravoslavna crkva najsnažniji deo… »

Za smrt oca 14 godina: Apelacioni sud Brčko distrikta preinačio presudu Daliboru Jovičeviću (35)

Večernje novosti pre 41 minuta
Foto Sud Brčko Kazna je smanjena nakon što je sudsko veće delimično uvažilo žalbu odbrane i izmenilo pravnu kvalifikaciju krivičnog dela. Naime, Jovičević je prvostepenom presudom osuđen za ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način, da bi… »

Smena bez obrazloženja: Damjanović više nije direktor Uprave prihoda i carina

Večernje novosti pre 16 minuta
Foto Privatna arhiva Kritike zbog te odluke stižu sa svih strana. Damjanović je postavljen za vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, nakon što su sjedinjene četiri uprave, u martu. Očekivalo se da se imenuju pomoćnici, a umesto toga… »

Odbrana tvrdi - krađe nisu dokazane: Tužilaštvo BiH predložilo pritvor trojici osumnjičenih za otimanje automobila

Večernje novosti pre 1 sat
Foto MUP RS Svi su uhapšeni u zajedničkoj akciji MUP RS, i sarajevske i tuzlanske policije zbog sumnje da su od početka 2021. bili članovi organizovane kriminalne grupe koja je krala skupocena vozila na području Sarajeva, Tuzle i Doboja, a potom ih… »

Pljačkao širom BiH i crne gore: Višestruko osuđivani razbojnik osumnjičen za učešće u razbojništvu u Nikšiću

Večernje novosti pre 1 sat
Zapaljeni džip koji je korišćen tokom oružane pljačke, Foto V. Kadić Knežević je priveden u Igalu, gde je policija pretresla stan u kojem je boravio. Nakon hapšenja određeno mu je 72-časovno zadržavanje, dok je ranije uhapšeni Stojan… »

Rekom kajak plovi, poljem jure konji vrani: Poduhvat vrednih momaka s Romanije

Blic pre 10 sati
Mladen Borovčanin i Aleksandar Mačar, dvojica vrednih momaka iz Sokoca, za kratko vreme su učinili mnogo na unapređenju turizma na Romaniji. Osnovali su kajak klub i školu jahanja. Oni su i skiperi i uzgajivači konja i učitelji jahanja i skromni… »

Sve spremno za doček: Patrijarh Porfirije sutra služi Svetu arhijerejsku liturgija u manastiru Miloševac

Blic pre 10 sati
U manastiru Miloševac sve je spremno za doček Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija. U pozivu vernicima koji je uputio manastir Miloševac navodi se da će Svetu arhijerejsku liturgija u 9.30 časova služiti patrijarh Porfirije sa dva episkopa… »

U čijim je rukama pravosuđe u BiH: Smenom Gordane Tadić nastavljen politički rat oko fotelja

Blic pre 11 sati
Bošnjaci ispunjavaju svoju misiju i preuzimaju pravosuđe BiH – poruka je koju ovih dana ponovo šalju najviši srpski i hrvatski funkcioneri, čime domaća sapunica zvana pravosuđe dobija svoj nastavak. Povod za ovakve izjave ovaj put je smena glavne… »

"Razumem šta Srbija može!" Dodik objavio šta će reći Vučiću na sastanku (video)

Večernje novosti pre 11 sati
Milorad Dodik, Foto Foto D. Pozderović - I ovaj sastanak predstavlja kontinuitet ranijih sastanaka. Razgovaramo o situaciji i dogovaramo se o mogućim reakcijama koje su uvek vezane za naša prava - rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu uvek pokušavaju… »

Težak udes u Hrvatskoj: Sudarili se kamion i automobil iz Srbije, ima mrtvih

Blic pre 14 sati
Danas u 15.16 sati, operativno komunikacijski centar PU brodsko-posavske je primio dojavu da je na nadvožnjaku auto-puta A3, na izlazu severne kolovozne trake kod mesta Okučani, došlo je do sudara kamiona i automobila srpskih registarskih oznaka, tri… »

Balkan, najnovije vesti »