Balkan

Orkanska bura u Hrvatskoj, požari u Splitu i Makarskoj

RTS pre 12 sati
RTS: Orkanska bura u Hrvatskoj, požari u Splitu i Makarskoj
U delovima Dalmacije duva veoma jaka bura. U Pomorskom hidrometeorološkom centru Split potvrdili su da je noćas i jutros najjača bura duvala u Makarskoj, čak 191 kilometar na sat, a u Splitu je dostigla 176 kilometara na sat i najjača je u poslednjih deset godina. U priobalju je izbilo i... »

Orkanski vetar prevrtao kamione u Mostaru: Jedna osoba povređena kad se na nju obrušilo drvo! (video, Foto)

Kurir pre 9 sati
MOSTAR - U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena. 1 / 4 Foto: printscreen Jedna osoba u Mostaru lakše je povređena kada je stablo palo na putničko vozila, i ona je prebačena u bolnicu. U tom gradu,... »

"Milo pripada prošlosti, nevolje su počele zbog Kneževića"

B92 pre 1 sat
B92: "Milo pripada prošlosti, nevolje su počele zbog Kneževića"
Britanski diplomata Ajvor Roberts ocenio je da aktuelni predsednik Crne Gore Milo Ă�ukanović "pripada prošlosti". On je istakao i da je došlo vreme da evropski vladar sa najdužim stažom ode, a u autorskom tekstu za "Politiko" je naveo da je Crnoj Gori potreban lider čiji integritet nije... »

Hrvatska više nema četiri miliona stanovnika

Sputnik pre 7 sati
Prema poslednjoj proceni hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, sredinom prošle godine Hrvatska je imala 4.089.000 stanovnika, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina. Međutim, prema procenama demografa, Hrvatska je pala i ispod četiri miliona, budući da se veliki broj iseljenih ne... »

Zbog oluje ne rade vozovi u crnoj gori: Zatvorena pruga Nikšić-Podgorica!

Kurir pre 5 sati
Železnička infrastruktura Crne Gore (ŽICG) saopštila je da je prekid sa kontaktnom mrežom na pruzi Nikšić-Podgorica uzrokovan lošim vremenskim uslovima, odnosno, jakim udarima vetra, prenosi RTCG. Kako navode iz železničkog prevoza Crne Gore, u jutarnjim časovima došlo je do problema sa... »

Migranti iz Bihaća prebačeni u prihvatni centar Ušivak kod Sarajeva

Blic pre 5 sati
Migranti koji su autobusima jutros krenuli iz Bihaća prema Hadžićima, u organizaciji Vlade USK, Službe za poslova sa strancima i Međunarodne organizacije za migracije (IOM), stigli su na svoje odredište - u nekadašnju kasarnu Ušivak. Podsećamo, radi se o osobama za koje nema dovoljno... »

Bura nosi ženu po mostu: Nezapamćeni vetar u Splitu opasan za pešake! Na ulicama samo ko mora! (video)

Kurir pre 9 sati
Oborena stabla, kontejeneri koji lete po ulicama i razbijeni izlozi samo su neke od posledeica nezapamćene bure koja tutnji Splitom, ali jačina vetra se najbolje vidi na snimku koji prikazuje ženu koja jedva uspeva da se zadrži na nadvožnjaku. Naime, komšije su snimile žene koje na Sućidru,... »

Treći protest u Podgorici - "zbog DPS-a se osećamo kao građani drugog reda"

N1 Info pre 1 sat
U Podgorici je održan treći protest pod sloganom "Odupri se - 97.000" na kojem je više hiljada građana iz svih krajeva Crne Gore zatražilo ostavke članova Saveta Radio-televizije Crne Gore i generalnog direktora ove medijske kuće Božidara Šundića. Građani su ispred zgrade Radio-televizije... »

Oštećeni spomenici: Vetar u Čapljini “dizao” grobove metar i po

Blic pre 5 sati
U nevremenu koje je sinoć pogodilo Čapljinu oštećeni su spomenici na groblju u Strugama-Gorici. Kako piše Čapljinski portal, vetar je obarao stabla u celom groblju, a prilikom pada oštećeno je više nadgrobnih spomenika. Jedno stablo izvaljeno je iz korena, koji je sa sobom digao celi grob... »

Azinović: Na ratišta u Siriju i Irak otišlo 240 punoletnih osoba, od čega 80 dece

Blic pre 6 sati
Na ratišta u Siriju i Irak iz BiH je otišlo oko 240 punoletnih osoba od kojih je oko 180 muškaraca i 60 žena koje su sa sobom povele i oko osamdesetoro dece, navodi profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Vlado Azinović. Azinović, koji je i ekspert za terorizam, navodi da je još isto... »

©2019 Netmark d.o.o.