Balkan

Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore

Politika pre 1 sat
PODGORICA- Direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević, uhapšen je sinoć u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da je bio u organizovanom kriminalnom lancu koji je krao… »

Na listićima je i sudbina "dejtona": Opšti izbori u BiH, u Srbiji danas može da se glasa u ambasadi ove zemlje

Večernje novosti pre 1 sat
GRAĐANI BiH, njih 3.368.666 koji imaju pravo glasa, danas izlaze na Opšte izbore. BiH se nalazi u najvećoj političkoj krizi od potpisivanja Dejtonskog sporazuma i ovi izbori se nazivaju i presudni za dalju sudbinu ove države. Foto D. Pozderović… »

Užasna najava đukanovića: Milo se ne miri sa porazom

Večernje novosti pre 11 sati
PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da izlaz iz "političke krize" vidi u održavanju vanrednih izbora. Foto: EPA - Rekao bih da je moguć samo jedan scenario - održavanje prevremenih parlamentarnih izbora - rekao je Đukanović u intervjuu… »

Četvrti izbori u Bugarskoj za manje od dve godine

N1 Info pre 13 minuta
U Bugarskoj je počelo glasanje na četvrtim parlamentarnim izborima u manje od dve godine, a glavna tema pred dolazak zime je skok cena kao posledica rata u Ukrajini. Glasačka mesta otvorena su u 7.00 po lokalnom vremenu (6.00 po srednjoevropskom) i… »

Otvorena birališta u BiH: Nova pravila glasanja, komplikovan sistem i ukupno 7.257 kandidata

Euronews pre 8 minuta
Bosna i Hercegovina danas izlazi na opšte izbore na kojima će biti birani članovi Predsedništva BiH, kao i poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, parlamentima dva entiteta, ali i deset kantona u Federaciji BiH. Opšti izbori… »

Partijski rektori prepreka autonomiji Univerziteta Crne Gore

Slobodna Evropa pre 43 minuta
Univerzitet Crne Gore (UCG) proteklih decenija nije imao autonomiju jer rektore i predsjednike Upravnog odbora nije birala akademska zajednica nego partije na vlasti, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Centra za građansko obrazovanje (CGO), Snežana… »

Policije republike Srpske obezbeđuje biračka mesta u srpskoj: Angažovano 3.500 policajaca! Na terenu i tužioci

Kurir pre 1 sat
Po prvi put na terenu su tužioci Tužilaštva BiH koji prate izbore iz regionalnih sedišta Agencije za istrage i zaštitu SIPA. Biračka mesta obezbjeđuju i pripadnici MUP-a Srpske. Oko 3.500 policajaca je angažovano na očuvanju bezbjednosti tokom… »

Nova pravila na izborima u Srpskoj i federaciji: Procedura drugačija nego na prethodnim! Video

Kurir pre 56 minuta
Današnji Opšti izbori u Srpskoj i FBiH se održavaju prema nešto drugačijim pravilima u odnosu na ranije izborne cikluse. Okretanje otvora kabine prema članovima biračkog odbora, a ne prema zidu kao što je do sada bio slučaj, pečaćenje i… »

Ameriku čeka kriza, a Bajdena opoziv: Obrad Kesić, šef Predstavništva RS u Vašingtonu, o izborima u BiH

Večernje novosti pre 1 sat
ŠEF predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu, politički analitičar Obrad Kesić ne očekuje da će glasanje danas, na izborima u BiH, dovesti do bilo kakvih naglih promena što se tiče volje glasača. Foto P. Milošević Ali, u razgovoru za… »

Ciklon pogodio dalmaciju: Oko Splita nekoliko pijavica koje su izgledale kao tornado (video)

Večernje novosti pre 7 sati
CIKLON, koji danima utiče na vreme u Hrvatskoj, danas je pogodio i delove Dalmacije, a na moru oko Splita razvilo se nekoliko pijavica, koje su izgledale kao tornado, objavila je Dalmacija danas. Foto: Printksrin Pijavica je zapretila učesnicima regate… »

Balkan, najnovije vesti »