Balkan

„Lepoglava je odmaralište u poređenju sa Zabelom”: Srpski kriminalci o hrvatskim zatvorima

Večernje novosti pre 48 minuta
U hrvatskim zatvorima trenutno se nalazi 127 državljana Srbije - 83 statusu istražnog zatvorenika i 44 u statusu zatvorenika. Ubice i razbojnici iz Srbije često rade u Hrvatskoj jer im je plen veći, a ukoliko ih uhapse, kazne su blaže i uslovi u… »

"Godinama se doslovno nisu razdvajali, uvek su bili srećni": Mladić pucao sebi u glavu, dva moguća motiva ljubavne drame

Blic pre 54 minuta
Postoje dve verzije zbog čega je Bojan Suručić u nedelju u dvorištu kuće svoje trudne devojke Dragane Milošević, u Bakincima kod Laktaša, pucao sebi u glavu i zadobio povrede opasne po žitvot. Nakon ranjavanja, Suručić je sa teškim povredama… »

Ulovljena zver na Jadranu teška pola tone!

Mondo pre 1 sat
Kod Šibenika je u ponedljak ulovljen morski pas težak pola tone, a pronađen je u mreži zajedno s drugim ribama. Kod Šibenika je u ponedljak ulovljen morski pas težak pola tone, a pronađen je u mreži zajedno s drugim ribama. Uhvaćeni morski pas… »

Četvrtina obolelih ima ozbiljne probleme, desetoro beba u opasnosti!

Alo pre 18 minuta
Slobodno možemo reći da je stvarna brojka obolelih već oko 3.000, kaže virusolog Draženović. Grip se ove godine pojavio neuobičajeno rano kod komšija, a prema broju obolelih može se govoriti da je epidemija u uzlaznoj putanji. Do sada je… »

Sprečeno krijumčarenje cigareta vrednosti 75.000 evra

RTV pre 54 minuta
PODGORICA - Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine sprečili su krijumčarenje 36.000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica iz Crne Gore, čija se tržišna vrednost procenjuje na oko 75.000 evra. Krijumčarenje je otkriveno u… »

Poznati svi kandidati za ministre: BiH Srbima omražena ambasadorka postaje šef diplomatije

Blic pre 1 sat
Sastav novog Saveta ministara BiH gotovo je potpuno poznat, a uglavnom se radi o dobro znanim političkim imenima, među kojima ima i kontroverznih. U BiH je posebno pod lupom javnosti ministar spoljnih poslova, a u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za… »

Brza vožnja, umor, alkohol: U saobraćajkama u Srpskoj za 11 meseci poginulo 108 ljudi

Blic pre 42 minuta
U Republici Srpskoj u novembru se dogodilo šest saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, u kojima je život izgubilo sedmoro ljudi. U ovom periodu, u saobraćajkama je teško povređeno 39, dok su lakše povređene 144 osobe. Podaci Agencije za… »

Ugroženo poslovanje mnogih firmi: Nakon što su prištinske vlasti uvele taksu, izvoz iz BiH smanjen za 97 odsto

Blic pre 24 minuta
Nakon što su prištinske vlasti uvele taksu od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije, izvoz BiH u prva tri kvartala na samoproglašeno Kosovo iznosio je 3,2 miliona KM i manji je za 105,03 miliona KM ili za 97,04 odsto u odnosu na isti period… »

Sundberg: U Strazburu 15 tužbi za nestale bebe

Slobodna Evropa pre 1 sat
"Uspostavljanje efikasnog modela za buduće istrage vodi ka rešavanju sudbine nestalih beba u Srbiji", izjavio je Fredrik Sundberg, šef Odeljenja za izvršavanje presuda Evropskog suda za ljudska prava. On je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE)… »

Počinje izmeštanje migranata i trajaće tri dana

B92 pre 48 minuta
Danas počinje izmeštanje migranata iz kampa Vučjak u Unsko-sanskom kantonu Federacije BiH i trajaće tri dana. Kako je saopštio premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, u sklopu prve faze biće pripremljeni bezbednosni aspekti izmeštanja… »

Balkan, najnovije vesti »