Balkan

Crna Gora ponovo na nogama: Širom zemlje slavi se izbor nove vlade VIDEO

B92 pre 26 minuta
Nakon izglasavanja nove vlade, u Crnoj Gori se slavi. Ljudi su izašli na ulice sa zastavama, automobili trube, a tu je i vatromet. ​Nakon trodnevnog zasedanja i tri meseca od izbora u Crnoj Gori, izglasana je nova vlada sa premijerom Zdravkom… »

NOVI PAZAR: Još dva preminula, na lečenju 126 pacijenata

Sandžak haber pre 7 sati
NOVI PAZAR – Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP, u protekla 24 sata 15 novih ppacijenata je primljeno na lečenje, od čega jr 8 pacijenta iz Raške, 5… »

Crna Gora neće postati druga srpska država

Politika pre 4 sati
rna Gora neće postati druga srpska država, ona je nezavisna i tako će i ostati, izjavio je večeras premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i dodao da će se nova vlada zalagati za najbolje odnose sa susedima. „Čega se plašimo? Neće Crna Gora… »

Katastrofalne posledice masovnog zaražavanja: Sve je više umrlih u BiH, a broj novih slučajeva opada

Mondo pre 6 sati
U odnosu na prethodne dane primćeno je da opada broj novih slučajeva zaraze, dok raste broj žrtava korona virusa. U odnosu na prethodne dane primćeno je da opada broj novih slučajeva zaraze, dok raste broj žrtava korona virusa. U protekla 24 časa u… »

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu u slučaju „Potkivanje“

Slobodna Evropa pre 6 sati
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je 4. decembra 2020. godine optužnicu u predmetu protiv Marka Pandže i Nermina Aleševića, poznatih po tzv. aferi „Potkivanje“ zbog primanja dara i drugih oblika koristi, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH… »

Krivokapić: Vlada će trajati četiri godine. Ovo je početak direktne demokratije /video/

Sputnik pre 5 sati
Skupština Crne Gore završila je raspravu o izboru nove Vlade. U toku je završni govor mandatara Zdravka Krivokapića posle čega sledi glasanje. Krivokapić je poručio da će Vlada trajati četiri godine i da je ovo početak direktne demokratije. On… »

Mitrović: Gradnja autoputa Sarajevo-Beograd počinje na proleće

RTV pre 12 sati
BANJALUKA - Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da na proleće počinje izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd. Prema njegovim rečima, kada su u pitanju deonice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo postoji… »

Duško Marković: Mandat obilježen napadima na Crnu Goru

Slobodna Evropa pre 10 sati
Mandat odlazeće Vlade prevođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) je obilježen neviđenim i nikada snažnijim atacima na Crnu Goru, njenu nezavisnost, identitet i građanski karakter, kazao je odlazeći premijer Crne Gore Duško Marković uoči… »

Potvrđeno rešenje o pritvoru biznismena Duška Kneževića

RTV pre 12 sati
PODGORICA - Apelacioni sud potvrdio je rešenje podgoričkog Višeg suda, kojim je određen pritvor vlasniku Atlas Grupe Dušku Kneževiću, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo - stvaranje kriminalne organizacije i pranja novca, prenele su… »

Zagrebačka groblja prebukirana - vanredni termini za sahrane i kremacije

B92 pre 15 sati
Zagreb -- Zagrebačka groblja su u novembru ove godine zabeležila porast broja sahranjenih od skoro 30 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ističu da su bili primorani da uvedu dodatne termine za ispraćaje na grobljima Mirogoj i Miroševac… »

Balkan, najnovije vesti »