Balkan

"Ovo je novi život, sve za mene": Mladi Banjalučanin odlazi na lečenje u Italiju, Dodik obezbedio 50.000 KM koliko je…

Blic pre 1 sat
Dragi prijatelji, uspeli smo, naš Peđa je spasen! Ovim je rečima glumac Goran Jokić, domaćin upravo završene humanitarne večeri, objavio da je prikupljeno svih 75.000 evra za lečenje Predraga Peđe Duronjića. -Saznavši za lavovsku borbu mladog… »

"Srpska neguje politiku niskih cena": Đokić: Nekorektno je da oni koji imaju veće plate struju plaćaju po ceni kao…

Blic pre 1 sat
Energetika je danas najvažni razvojni resurs Republike Srpske i u planu je intenziviranje gradnje vetroelektrane i solarnih elektrana, te zajedno sa Srbijom tri hidroelektrane u gornjem toku reke Drine, rekao je ministar energetike i rudarstva Srpske… »

Seku, ali i pošumljavaju Kozaru i goleti Prosare

Blic pre 30 minuta
Šumska uprava Kozarska Dubica tokom ove godine planira da pošumi 8,45 hektara potkozarskih, te goleti planine Prosare. U proleće je zasađeno 8.750 sadnica javora na području privrednih jedinica Kozara-Mlječanica i Prosara. - Sadnju obavljaju radnici… »

Podgorica dobija umetnički kvart?

Večernje novosti pre 30 minuta
Uži centar grada bi u potpunosti promenio izgled. Ukoliko bi se zgrada Robne kuće u centru Podgorice adaptirala u Modernu galeriju, uži centar grada bi u potpunosti promenio izgled i tako bi se dobio umetnički kvart, izjavila je sekretarka za kulturu… »

Slovenija po treći put koči Hrvate: Najavljuju blokadu ulaska u Šengen

Večernje novosti pre 1 sat
Zagreb prošao tehnički deo za ulazak u Šengen, politički tek predstoji. Blokada Ljubljane ako komšije ne prihvate presudu o granici. ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ DAN pošto je Evropska komisija dala Hrvatskoj "zeleno svetlo" za ulazak u… »

Važno otkriće: U Potkozarju otkriven najstariji pravoslavni spomenik (foto)

Blic pre 2 sata
Arheolozi „Zavičajnog muzeja“ Gradiška, istraživanjem srednjovekovne nekropole pravoslavnog manastira u Gornjim Kijevcima otkrili su nadgrobni spomenik iz 14. veka sa natpisom na uglastoj glagoljici ,,To jeste Mileta Stojić’’. Ovo je… »

Sirotinjske bolesti haraju kampom: Među migrantima u "Vučjaku" kod Bihaća registrovani slučajevi tuberkuloze i šuge (foto)

Blic pre 1 sat
U migrantskom kampu “Vučjak” kod Bihaća, gde je broj migranata narastao na više od 1.000 učestali su slučajevi skabiesa, u narodnu poznatijeg kao šuga, a sve je više i vašljivih ljudi, potvrdila je ministarka zdravlja Unsko- sanskog kantona… »

"Prisutan podanički mentalitet kod građana": Narodi širom sveta kažnjavaju loše lidere, mi ćutimo i trpimo

Blic pre 3 sata
Samo smrt mladića u Banjaluci uspelo je, poslednjih godina, da "istera" hiljade građana na ulice kako bi zatražili istinu i odgovornost u ovom slučaju, dok je većina njih na loše političke odluke, loše rezultate, afere, zaduženja i poskupljenja… »

"Minimum barijera": Ministar Šarović objasnio šta mali šengen znači za BiH

Blic pre 2 sata
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović uputio je danas Savetu ministara BiH inicijativu za prihvatanje "malog Šengena", odnosno zajedničke deklaracije za unapređenje regionalnog ekonomskog prostora, kojom se omogućava… »

Velika akcija SIPA: Kod Čapljine pronađeno više stotina kilograma skanka, uhapšene najmanje četiri osobe

Blic pre 2 sata
Najmanje četiri osobe su uhapšene u velikoj akciji SIPA u mestu Gabela na području Opštine Čapljina, saznaje Klix. Policijski službenici su zaplenili više stotina kilograma droge skank. Akciju "Tebra" sproveli su pripadnici SIPA u saradnji sa… »

Balkan, najnovije vesti »