Balkan

"Ne smemo da odugovlačimo" Za opštine istočne Hercegovine veća količina vakcina

Blic pre 21 sat
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas da će opštinama istočne Hercegovine što pre biti upućena veća količina vakcina da bi se prijavljeni građani što pre vakcinisali. - U dogovoru sa Institutom za… »

Odbor Evropskog parlamenta usvojio izveštaj o Crnoj Gori: Ubrzati reforme

N1 Info pre 21 sat
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta je usvojio Izveštaj o Crnoj Gori u kojem se vlasti u Podgorici pozivaju da ubrzaju reforme, posebno u oblasti vladavine prava i osnovnih prava, pravosuđa, slobode medija i borbe protiv korupcije. U izveštaju… »

Automat u ruke — i pravo u Donbas: Predlog kako „odvići“ SAD od razmeštanja vojske u inostranstvu

Sputnik pre 21 sat
Bugarski novinar i voditelj Bugarskog nacionalnog radija Petar Volgin dao je neobičan predlog kako da se Amerikanci „odviknu“ od razmeštanja vojske u inostranstvu. Bivšeg šefa Pentagona Marka Espera, koji je predložio da se u Bugarskoj i Rumuniji… »

Kina preuzima crnogorsku obalu? Dug je zao drug

Pravda pre 21 sat
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, kritikovala je danas odluku EU da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini, koje iznosi milijardu dolara. Fon Kramon je pozvala EU da „dva puta razmisli” o mogućoj… »

Ćamil Duraković izabran za predsednika Skupštine opštine Srebrenica

N1 Info pre 21 sat
Nekadašnji načelnik Srebrenice Ćamil Duraković (SDA) izabran je za predsednika Skupštine opštine. Za Durakovića je glasalo 12 odbornika, dok je njih osam bilo protiv. Za zamenika načelnika Srebrenica izabran je Hamdiju Fejzić, koji je i u… »

Uspeh u oblasti torakalne hirurgije: Lekari UKC RS obavili komplikovanu operaciju, pacijent kući otpušten drugi dan

Blic pre 22 sata
Medicinski timovi Klinike za torakalnu hirurgiju i Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS uradili su komplikovan operativni zahvat kod pacijenta sa teškom respiratornom insuficijencijom. Kako su saopštili iz UK RS, reč je o pacijentu… »

Primanja prosvetnih radnika: Trivić: U naredna dva meseca razmotrićemo mogućnost povećanja plata

Blic pre 22 sata
Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva meseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske. Trivićeva je napomenula da se razmatra… »

Može li se pošta slati na ćirilici iz BiH?

Slobodna Evropa pre 22 sata
"Ako sam trebao još dodatnih elemenata da BiH ne može da bude sretna i uspješna zemlja, onda kud ćete bolju priču i dokaz od toga. Nažalost, ta činjenica da se ljudima onemogućava komunikacija i personalna prepiska svakako govori da neko predano… »

Fajzer isporučuje 20.000 doza vakcine Severnoj Makedoniji

N1 Info pre 22 sata
Kompanija Fajzer će Severnoj Makedoniji u drugoj polovini aprila isporučiti 20.000 vakcina protiv koronavirusa, najavio je danas ministar zdravlja te zemlje Venko Filipče. Filipče je novinarima rekao da će „u direktnom dogovoru sa Fajzerom 19. i… »

"Nedopustivo da vakcine propadaju": Šeranić poručio da građani ne smeju da trpe i pozvao na odgovornost

Blic pre 23 sata
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da slučaj propadanja vakcina u Prijedoru treba da bude opomena da to ne sme da se dešava - ni sada ni u budućnosti jer građani ne smeju da trpe. - Tražimo odgovornost… »

Balkan, najnovije vesti »