Balkan

Na zahtjev stranke vlasti u Crnoj Gori ‘zaštita’ turista od filma 'Quo vadis, Aida?'

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nevoljno ali trezveno, zbog mogućih neprijatnosti, incidenata i najava protesta, sa željom da ne trpi i onako krha turistička sezona, saopštavamo da ćemo film ,,Quo Vadis, Aida” prikazati putem online platforme festivala, umjesto na predviđenoj… »

Dodik najavio miting Slede okupljanja širom RS, u petak u Banja Luci

Alo pre 1 dan
Dodik najavio veliki miting u Banjaluci i okupljanja širom Srpske zbog Inckove odluke: "O tome ću razgovarati sa liderima svih partija" Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće dozvoliti satanizaciju svog naroda i da građani… »

Putnike prevezli autobusima: Teretni voz iskočio iz šina kod Podgorice, železnički saobraćaj u prekidu

Večernje novosti pre 1 dan
Foto: Tanjug Zbog očekivanog višesatnog kašnjenja, organizovan je prevoz autobusima za putnike, što je tom portalu potvrđeno iz Železničkog prevoza Crne Gore. Međunarodni brzi voz iz Bara u polasku kasni više od sat vremena. ŽPCG je saopštio… »

Pelješki most u potpunosti spojen

Al Jazeera pre 1 dan
Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most je u srijedu navečer spojen od Komarne do Brijeste. Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije, Pelješki most je u srijedu navečer potpuno spojen… »

Prijave i provokacije prvog dana primjene zabrane negiranja genocida

Slobodna Evropa pre 1 dan
U danu u kom je i zvanično stupila na snagu odluka o zabrani negiranja genocida u BiH, Rajko Vasić, član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), vodeće partije Srba u BiH, napisao je na Twiteru: „Sud je za kazne. Genocid se ne… »

Medojević o ministru finansija spajić: Jedni ga hvale, drugi žale, treći kažu: "E, moj brale, Taj je bio kvaran kao…

Kurir pre 1 dan
’Jedni ga hvale, drugi žale, treći kažu: "E, moj brale, Taj je bio kvaran kao šupalj zub" Čuveni stih Đorđa Balaševića ‘’Jedni ga hvale, drugi žale, treći kažu: "E, moj brale, Taj je bio kvaran kao šupalj zub".’’ je najbolji opis… »

Spojen Pelješki most

N1 Info pre 1 dan
Pelješki most je spojen podizanjem 165. segmenta čelične konstrukcije. Most dugačak 2,4 kilometra povezuje hrvatsku teritoriju u jednu celinu. Reporter N1 prošetao je mostom i rekao da se radi o impresivnom objektu. Spajanju mosta je prisustvovao i… »

Mandić na obeležavanju genocida u Velici: Vratila se sloga u srpski narod, nametnute granice uspeli smo da otklonimo u…

Kurir pre 14 sati
"Umesto da se bavimo svojim žrtvama, svojim Velikama i Pivama, neki naši su požurili da se umešaju u tuđe muke i odnose koji zadaju veliki bol svakoj porodici koja je ostala bez svoga bližnjeg. Danas je, braćo i sestre, iz mraka prošlosti izronio… »

Novinar Đuričić za RTS o prijavi protiv njega: Ja sam potomak jasenovačkih žrtava

RTS pre 14 sati
Prvu krivičnu prijavu i to protiv novinara Televizije Republike Srpske i predsednika Udruženja novinara Republike Srpske Branimira Đuričića podneo je predsednik Skupštine Opštine Srebrenica Ć́amil Duraković. Razlog je to što je Đuričić na… »

Incko: Zakon nije usmeren ni protiv jednog naroda

RTV pre 16 sati
SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko danas je povodom donošenja zakona o zabrani negiranja genocidaporučio da njegova odluka nije usmerena ni protiv jednog naroda i za to naveo primer koncerta u Mostaru. "Ja znam da je jednog ratnog… »

Balkan, najnovije vesti »