Balkan

“Neće biti crnogorskog proleća već…”

Vesti online pre 1 dan
“Na ovim prostorima stalno imamo priču o diskonuitetu, a sadašnja vlada Crne Gore želi da u svim elementima vladavine prava iskaže kontinuitet. To se pre svega odnosi na međunarodne sporazume, ali želja Vlade je i da ispravi nepravde nanete… »

"Dodatno unaprediti dobru saradnju": Sastanak Dodika i novoimenovog ambasadora Turske u BiH

Blic pre 1 dan
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i novoimenovani ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin ocenili su da je saradnja dve zemlje dobra i prijateljska, ali da postoji značajan prostor za njeno unapređenje i razvijanje odnosa… »

Hrvatska izdvaja više od dva milijuna eura za brze testove za turiste

Slobodna Evropa pre 1 dan
Važno je da naši gosti znaju da će biti sigurni kada dođu u Hrvatsku na ljetovanje, poručuju hrvatski turistički radnici. “Prošle smo godine pokazali da se gosti mogu sigurno osjećati u našim objektima, a ove godine krenuli smo korak dalje,”… »

Nikšićani protestovali ispred Centra bezbednosti

RTV pre 14 sati
NIKŠIĆ - Ispred nikšićkog Centra bezbednosti (CB) večeras se okupilo više od stotinu građana zbog kazni koje su dobili jer su blokirali put Nikšić - Podgorica, u mestu Bogetići. U krugu CB Nikšić prisutan je bio veći broj policajaca, pišu… »

Počinje proizvodnja vakcine protiv korona virusa u Srbiji

Al Jazeera pre 14 sati
Na institutu “Torlak” u Beogradu pokrenuta je proizvodnja vakcine Sputnjik V koja će se u budućnosti moći izvoziti i u države regije, saopćili su zvaničnici Srbije i Rusije. Na institutu “Torlak” u Beogradu danas je pokrenuta proizvodnja… »

Nikšićani besni - ponovo napravili haos VIDEO

B92 pre 14 sati
Nikšić -- Nikšićani su se okupili ispred Centra bezbednosti u tom gradu izrevoltirani zato što su im pripadnici Uprave policije ponovo pisali prijave i naloge. Razlog za to je, jer su nepropisno bili parkirani ili zakoračili na kolovoz tokom… »

Zaplenjena droga u Dubrovniku vredi oko 57 miliona evra, pošiljka danima stajala

N1 Info pre 16 sati
U Dubrovniku, u luci Ploče, zaplenjena je rekordna količina kokaina. Droga je bila namenjena ilegalnom tržištu okolnih zemalja, potvrdila je dubrovačka policija, ali nije htela da otkrije ko i iz koje zemlje je naručio kontejner banana u čijim je… »

Krivokapić: Poslednji protesti sprega politike i kriminala

Politika pre 16 sati
Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da zna ko su organizatori nedavnih protesta, koji, kako ističe, u demokratskom društvu nisu sporni, ali je pitanje povod, tajming njihovog održavanja, kao i ko ih finansira, a u ovom slučaju, ističe, bila je to… »

„Mirni razlaz” uneo nemir na političku scenu BiH

Politika pre 18 sati
Borut Pahor se redovno izjašnjava protiv ideja o raspadu BiH i prekrajanju granica na zapadnom Balkanu i u tom kontekstu, zbog zabrinutosti pred tim idejama, o tome je pitao svoje sagovornike, kažu u slovenačkoj ambasadi pojašnjavajući reči svog… »

Kako smiriti nacionalne tenzije: "Zamislite da tri člana Predsedništva hodaju po BiH i šalju poruke mira"

Blic pre 18 sati
Da li bi promena retorike trojice članova Predsedništva i jednak odnos prema svim žrtvama rata u BiH pridoneli normalizaciji odnosa i smirivanju tenzija u zemlji ili je za tako nešto kasno? Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša… »

Balkan, najnovije vesti »