Balkan

'Bosanski atlas ratnih zločina': Suočiti se s prošlošću uvidom u činjenice

Slobodna Evropa pre 20 sati
U Sarajevu je zvanično počela sa radom digitalna online platforma "Bosanski atlas ratnih zločina 1992.-1995." koji nudi podatke o događajima i svim žrtvama rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina prošlog vijeka. U Atlasu se mogu naći imena… »

Donatorsko veče: Višković: Za akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" 50.000 evra

Blic pre 21 sat
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada na poslednjoj sednici donela odluku da donira 50.000 evra (100.000 KM) za akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”. – To je tradicionalna akcija koju organizuje predsednik… »

Izbori u HR: Do ponoći izveštaji o finansiranju kampanja

B92 pre 21 sat
Predsednički kandidati u Hrvatskoj do ponoći imaju rok da dostave prve izveštaje o finansiranju izborne kampanje. Noćas do ponoći, unosom u sistem za kontrolu finansiranja, svi predsednički kandidati u Hrvatskoj moraju Državnoj izbornoj komisiji da… »

Kao da teče krv: Reka Zlatica pocrvenela, meštane uznemirio strašan prizor (video)

Kurir pre 21 sat
Reka Zlatica koja protiče tunelom ispod centralnog dela Zvornika, iznenada je dobila jarko crvenu boju. Načelnik zvorničke Komunalne policije Goran Pisić rekao je da uzrok ove pojave još nije otkriven niti lokalitet iz kojeg je Zlatica dobila crvenu… »

Kakva je to istina o Srebrenici koja se brani zakonom

Politika pre 22 sata
BANjALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik odbacio je mogućnost korišćenja bonskih ovlaštenja, koja su suprotna međunarodnom pravu i samom Dejtonskom sporazumu i istakao da je da je njihova primena u prošlosti bila kriminalna… »

Krao automobile da bi vraćao dugove policajcu: Pripadnik policije tvrdi da mu smeštaju i da je zbog toga i oboleo

Kurir pre 21 sat
Podgoričanin Miodrag Vas tvrdi da je ukrao dva automobila 2017. godine kako bi izmirio deo dugovanja prema bivšem policajcu Labudu Laboviću. On je pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda kazao da je zbog Labovićevih pritisaka ukrao automobile… »

Nesreća u Bijeljini: Vozač koji je automobilom udario u drvo teško povredio kičmu

Blic pre 22 sata
Tridesetsedmogodišnjak koji je u četvrtak automobilom udario u drvo, teško je povređen u ovom udesu, zbog čega je hitno transportovan za Beograd. Prema nezvaničnim inormacijama on je zadobio teške povrede kičme, zbog čega je nakon dijagnostike u… »

„Sunovrat će se nastaviti“ Dijana Grahovac o razlozima zbog kojih je otišla iz SDS

Blic pre 23 sata
Situacija u Gradskom odboru SDS u Prijedoru je istorijski najlošija po SDS i ne vidim sebe u trenutnom pravcu i djelokrugu rada tog odbora, izjavila je za Srpskainfo Dijana Grahovac, govoreći o razlozima odlaska iz SDS. – Moji razlozi odlaska su vrlo… »

Fiskalni savet Srpske: “Budžet dobar, opasnost vreba u raspodeli poreza”

Blic pre 23 sata
Predsednik Fiskalnog saveta Republike Srpske Milenko Krajišnik rekao je da je predloženi budžet Srpske od 3,425 milijardi KM za narednu godinu, prema kome je planiran suficit od 20 miliona KM, realan i uravnotežen. Krajišnik je ocijenio za Glas… »

Drugi kandidat koči dogovor: Sklapa se mozaik oko formiranja Saveta ministara

Večernje novosti pre 23 sata
Predlog DNS je Aćimović i nećemo razgovarati o drugom, kaže Pavić. NAKON što su u petak lideri SDA, SBB i DF, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić postigli dogovor o raspodeli bošnjačkih resora u Savetu ministara BiH, time su… »

Balkan, najnovije vesti »