Regioni

U Vranju 20 novozaraženih Svaki treći testiran pozitivan na virus

Večernje novosti pre 59 minuta
PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije Vranju, od 59 uzoraka čak 20 je pozitivno na korona virus u Pčinjskom okrugu. Najveći broj novoobolelih je iz Vranja, čak 14, 4 iz Preševa i 2 iz Bujanovca. U kovid bolnici u Vranju… »

U užičkoj bolnici dve osobe priključene na respirator, u kovid bolnici u Krčagovu 20 pacijenata

Glas Zapadne Srbije pre 23 minuta
Užice – U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizovano troje pacijenta pozitivnih i suspektnih na korona virus. Na intezivnoj nezi nalaze se dve osobe i obe su priključene na respiratore. U kovid bolnici u Krčagovu je smešteno 20 pacijenata… »

Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon apelovao je na građane da nose maske i naglasio da ukoliko svi nose maske i…

Glas Zaječara pre 35 minuta
Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon apelovao je na građane da nose maske i naglasio da ukoliko svi nose maske i drže distancu zaštita je blizu 99 odsto. „Ukoliko nosi samo jedan, zaštita za njega je oko 30 odsto ako ostali ne nose“… »

Veliki školski čas u kragujevačkim Šumaricama

Pressek pre 1 sat
Sećanje na nacističko streljanje nevinih civila u Kragujevcu, 21. oktobra 1941. godine, biće obeleženo danas tradicionalnim Velikim školskim časom u Šumaricama. Na manifestaciji koja počinje u 11 sati kraj Spomenika streljanim đacima i… »

Sećanje na Crvenoarmejce poginule u oslobađanju Kragujevca

Ritam grada Kg pre 1 sat
Sećanje na poginule Crvenoarmejce, koji su dali svoje živote tokom oslobađanja Кragujevca 1944. godine, tradicionalno je obeleženo polaganjem venaca pokraj spomen obeležja u Opornici, čemu su prisustvovali članovi Gradskog veća, Gordana… »

Brnabić: O Medijskoj strategiji u prvih 100 dana vlade

IndeksOnline pre 10 sati
BEOGRAD – Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, aktuelna premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je ono što mora da se uradi u prvih 100 dana rada nove vlade jeste usvajanje Akcionog plana i početak implementacije Medijske strategije. Ona… »

Da li je med na pijacama ispravan?

RT Kragujevac pre 23 minuta
Rezultati analize uzoraka meda na pijacama Aerodrom i Erdoglija, radi mikrobiološkog, hemijskog i ispitivanja na prisustvo antibiotika i sulfonamida, su pokazali da su kontrolisani parametri u dozvoljenim granicama i da je med ispravan i bezbedan za… »

Kobni 21. oktobar

Glas Šumadije pre 3 sata
Nemačka „kaznena ekspedicija“ streljala je u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Povod za streljanje bili su nemački gubici u borbi sa jedinicama pokreta otpora 16. oktobra na putu Kragujevac – Gornji… »

Kragujevac obnovlja stare fasade u strogom centru grada

U centar pre 1 sat
Grad Kragujevac obnoviće fasade na objektima koji su spomenici kulture u strogom centru grada, saopšteno je iz gradske urprave. „Pored toga što estetski narušavaju izgled grada, mnoge od njih ugrožavaju bezbednost korisnika. Studijom revitalizacije… »

Legenda Mija Aleksić pukom srećom nije streljan sa đacima u Šumaricama 1941

U centar pre 2 sata
Sećanje jednog od najvećih srpskih glumaca Mije Aleksića na oktobar 1941, na dan koji će mu obeležiti život i ostati u večnom sećanju. Sećanje jednog od najvećih srpskih glumaca Mije Aleksića na oktobar 1941, na dan koji će mu obeležiti… »

Regioni, najnovije vesti »